- Katılım
- 11 Aralık 2018
- Mesajlar
- 45.435
- Emoji Skoru
- 284.578
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi neanladinyurdagull
-
- #81
Ücret istemem lazımmış bunun için amaBen yoktum neler olmuş anaaHerkes anlamak istediği gibi anlamakta özgür ben ne dersem diyim yine anlaşılmadı ama teşekkür ederim avukat hanım benim yokluğumda gerçekten anlamış biri olarak yaklaşımınız ve tututmunuz için
Yok artık daha neler yaÜcret istemem lazımmış bunun için ama
Öfke mi? Size niye öfkeleneyim hanımefendi okuduğumu gayet idrak edecek kapasiteye sahibim siz yazdığınızı tekrar gözden geçirin bence. Aynı şey ben size yönlendiriyorum ne anladınız acaba yazdıklarımdan :)Evet sizde problem var, okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben onu örnek olarak verdim aşk mı mantık mı sorunsalına yönelik.
Evlilik istiyorsanız, aşk da mantık da olmalı. Bu kadar basit söylediğim ama çok öfkelisiniz ve anlamadan okuyorsunuz.
Ne anladın Yurdagül diyorum bir daha.
Gözden geçirdim. Çok da mantıklı konuşmuşum.Öfke mi? Size niye öfkeleneyim hanımefendi okuduğumu gayet idrak edecek kapasiteye sahibim siz yazdığınızı tekrar gözden geçirin bence. Aynı şey ben size yönlendiriyorum ne anladınız acaba yazdıklarımdan :)
Genel olarak sormak istemiştim aslında illa deli gibi âşık olunması mı gerekiyor ben mutluyum saygı çerçevesinde güzel bir ilişkim var sadece çok yoğun duygular beslemiyorum ama bu sevmediğim anlamına gelmiyor hiç evlenmedim dolayısıyla nasıl bir süreç bilmiyorum o yüzden sormak istemiştim ama konu çok farklı yerlere gitti
Şu anki erkek arkadaşınızdan ayrılın.Adama haksızlık etmeyin.Evlilikte zor zamanlar oluyor ve bu zamanlar sevgiyle aşılıyor.Sizde o yok o dönemleri aşamazsınız.Herkese merhabalar 27 yaşındayım şuan hayatımda biri var ve ciddi düşünüyoruz. Bu ilişkimden yaklaşık 1 sene önce yaşadığım ilişkide karşı tarafı çok seviyordum ve ne yazık ki sevince mantığını kaybeden biriyim o ilişkimde aldatıldım. Zor dönemler geçirdim ve 1 sene sonra şuan ki erkek arkadaşımla tanıştım onu seviyorum ama böyle aşk derecesinde bir sevgi değil yada çok seviyorum diyemem. Beraber vakit geçirmekten sohbet etmekten keyif alıyorum ama öyle büyük bir sevgi yok benim tarafımdan. Çok severek evlenmek mi yoksa yeterli düzeyde sevip daha çok mantığınla haraket ettiğin bir evlilik mi daha uzun ömürlü olur? Burada ve çevremde gördüğüm kadarıyla çok sevip pişman olanda var mutlu olanda var. Hangisi daha doğru olur sizce?
Şimdiden teşekkürler
Kandırmak mı? Yazdığımdan bunları mı anladınız benim kalbimde ki sevgiyi yok diye nitelendiriyorsunuz içimi yüreğimi nerden biliyorsunuz da bu yorumu yapabiliyorsunuz? Konu hakkında fikir istedim sizce seviyor muyum diye soru sormadım başkalarının hayatlarını bilip bilmeden bu denli yargısız infaz yapma hakkını nerden buluyorsunuz kendizde? Konu size saçma geliyorsa okumadan veya yorum yapmadan geçebilirsiniz çocuk değiliz ikimiz de yetişkin bireyleriz kimsenin kimseyi kandırdığı falan da yok!Şu anki erkek arkadaşınızdan ayrılın.Adama haksızlık etmeyin.Evlilikte zor zamanlar oluyor ve bu zamanlar sevgiyle aşılıyor.Sizde o yok o dönemleri aşamazsınız.
Ayrıca adamıda seviyorum diye kandırıp zamanını çalmayın yalan söylemeyin
İleride karşınıza seveceğiniz biri çıkabilir o zaman nolur sizce.Çünkü evliliğinizde sevgi olmayacak.
Sevgi var beklentiler uyuyor hayata bakış açımız vs en azından şuanlık, sadece çok büyük bir aşk yok belki olur belki olmaz bilemem bunun sorununu yaşayabilir miyim diye sormak istedim5 ayda bu kararı vermek zor. Sevgi de lazım. Bazı şeyleri çekilir hale getiriyor çünkü. Bilemedim. Sizin evlilikten beklentiniz de önemli. Ne arıyorsunuz bu kişi kafanızdaki evliliğe uygunmu? Hem mantık hem sevgi ikisiyle de karar verilmeli diye düşünüyorum
Değerli fikriniz için teşekkür ederimŞuan yazacaklarım şahsi fikrim. Katılmayacaklar olabilir mutlak doğruyu ortaya koyma çabasında değilim.
Aşk ve sevgi ayrı şeyler. Aşk beyinde kimyasal bir süreç. Aşık olmanın dinamiği net değil. Ama sevginin herbirimizde ayrı bir kimliği var. Aşk mutluluğun garantisi olsaydı çok aşık olup evlenen insanlar kavga gürültüde kırıp dökmezlerdi. Aşkı küçümsüyor değilim, sadece ona atfedilen önemin iddia edildiği kadar büyük olmadığı kanısındayım.
İlk ilişkinizde duyguların yüksekliği yetmedi devam etmenize size saygısızlık yaptığından. Aşk her şeyi tolere etmiyor etmemeli de zaten.
Sevgi emek ve çabaya göre artar veya çoğalır. Sevgi de herşeyi tolere etmemeli. O yüzden sevginin sacayağı saygı ve değer vermektir.
Evlilikte mutluluk ve denge insani vasıfları yüksek iki kişinin yanyana gelmesiyle oluşuyor. Bence mutluluğunuzun ve iç huzurunuzun dinamiğini bulun ve bunu sağlayabilecek birini tercih edin. Bu dinamik herkes için maddi manevi bir çok etkenle ilintili. Yani hem mantık hem sevgi.