Hangisi Sizde Olsa Daha Çok Özgüvensizlik Yaşardınız?

X2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
322
41
53
Geçmişte biri heyecandan eli titreyen anti depresan ilaç kullandıktan sonra olmuş ama el titremesi kronik ,ırsi olan da var diğeri çocukken kekemelik geçirmiş kalıtsal değil sonradan olmuş ama geçse de heyecanlanınca dili takıldığı oluyormuş fark edilmese de kendine büyük takıntı yapmış konuşma terapisti bi problem yok dese de her olumsuz durumu buna bağlıyor bir takılma bile olsa öz güven eksikliği yaşıyor,mutsuz oluyor...

Sosyal hayatta heyecanlanınca elinizin titremesi mi dilinizin tutulması mı insanlar tarafından fark edilse öz güven eksikliği yaşardınız?

el titremesi ya da kekemeliğin özgüven eksikliği yaşattığı kanıtlanmış bir gerçek zaten..ama bu durumu aşmak kişiye kalmış ..özellikle kekemeliğin çaresi de varken.

valla ben bu kekemelik olayını anlamıyorum iki tane kekeme tanıdığım oldu, ikiside aşırı özgüvenli insanları işin garip tarafı geveze olmaları, tedavide oldular ama işe yaramadı
bence dil tutulması ne diyeceğini bilememek daha büyük sorun

öyle böyle büyük kekemelik veya el titremesi değil sadece heyecanlanınca dil takılması kadar ama o kişi çocukken geçirdiği için fazla kafaya takıyor.Eli titreyen de istemdışı olsa da sınavda mesela veya görüşmelerde olunca kendini kötü hisseder karşıdaki kişiyi çok takıyormuş gibi oluyor ama öyle değil....

Benimde kekeme tanıdıklarım var hiçte özgüvenleri düşük değil aksine bayağı yüksek
eğer etkileniyorsanız tedavi olun geçsin.

Benimde kekeme tanıdıklarım var hiçte özgüvenleri düşük değil aksine bayağı yüksek
eğer etkileniyorsanız tedavi olun geçsin.

Çevremde var dedim ama eli titreyen bundan dert yanmıştı Türkan Şoray ı örnek verdim dili takılan kişiye uzman konuşma terapisti sorun yok psikolojik dese de takıyor kafaya....

ellerim titrer genelde kronik benimki sinirlenince daha çok titriyo...
her iki rahatsızlıkta benim için özgüven eksikliğine sebep olmaz sanırım...
daha büyük sıkıntılar var insanların hayatlarında...

Geçmişte biri heyecandan eli titreyen anti depresan ilaç kullandıktan sonra olmuş ama el titremesi kronik ,ırsi olan da var diğeri çocukken kekemelik geçirmiş kalıtsal değil sonradan olmuş ama geçse de heyecanlanınca dili takıldığı oluyormuş fark edilmese de kendine büyük takıntı yapmış konuşma terapisti bi problem yok dese de her olumsuz durumu buna bağlıyor bir takılma bile olsa öz güven eksikliği yaşıyor,mutsuz oluyor...

Sosyal hayatta heyecanlanınca elinizin titremesi mi dilinizin tutulması mı insanlar tarafından fark edilse öz güven eksikliği yaşardınız?

benimde elim cocuklugumdan bu yana titrer hatta annem bile sinirlendiginde bununla dalga gecmistir. Sürekli saklamaya calisirdi annemler e haliyle cocuksun özgüvenini etkiliyor. Ama bir kac yildir kendi kendime düsündüm daha Dogrusu erkek arkadasim cok etkili oldu. Bunda utanilacak ayiplanacak birsey yok diye diye öz güvenim geri kendine geldi. Eskiden birisi soracak ne söyleyecegim diye kendimi yerdim ama artik sordular mi evet cocuklugumdan bu yana var ama hayatimi (etkiliyor) etkilemiyor diyorum. Kimse de üstünde durmuyor. Sagolsun sevdigim adamin bu konuda cok büyük etkisi oldu. . Elim terlerdi ondan utanirdim. Bi gün elim terledi yine el ele tutusurken ben elimi cektim onun elinden Aldi avcumun icini öptü daha sonra SIKI SIKI tuttu. Ondan sonra kendime güvenimi geri kazandim ve astim her iki konuyuda.

Elim terlemeye basladi bak düsündüm ya resmen psikolojik :)

Elim terlemeye basladi bak düsündüm ya resmen psikolojik :)
Çok tatlısınız yaaa....Herkesin derdi kendine büyük dili tutulan el titremesi de neymiş der niye üzülüyor ki eli titreyen dili tutulana şaşırır ve diğerleri diğerlerine.....

İkisi de bir şey değiştirmezdi sanırım.Yani ergenlik döneminde evet böyle şeyler sorun olur da sonra artık aşmak lazım.Nitekim herkesin sorunu kusuru var onunki de kekemelik diğer kusurlar kadar doğal bişey yani.Konuşurken arada kekelediğime aldırmaksızın devam ederdim konuşmaya ya da ellerimin titremesini önemsemeksizin ne yapıyorsam yapmaya...

İkisi de bir şey değiştirmezdi sanırım.Yani ergenlik döneminde evet böyle şeyler sorun olur da sonra artık aşmak lazım.Nitekim herkesin sorunu kusuru var onunki de kekemelik diğer kusurlar kadar doğal bişey yani.Konuşurken arada kekelediğime aldırmaksızın devam ederdim konuşmaya ya da ellerimin titremesini önemsemeksizin ne yapıyorsam yapmaya...

Sizi tebrik ediyorum herkes böyle davranamaz hele hayatında olumsuzluk yaşayan takıntılılar hemen bu eksikliğine bağlıyabilir kele tepkiyle karşılaşmışlarsa.....

valla benimde ellerim titrer özellikle sağ elim hatta çoğu şeyi uzatırken alıp verirken utanırım ama kekemeliği düşününce titreme daha hafif kaldı benim için.

valla benimde ellerim titrer özellikle sağ elim hatta çoğu şeyi uzatırken alıp verirken utanırım ama kekemeliği düşününce titreme daha hafif kaldı benim için.

Bazısı da derki ellerini saklayamzsın ama çoğu kez dilini tutabilirsin tabi ama bu aşırı kekemeler için doğru olabilir ama benim umulmayan anda dilin takılması....

Bazısı da derki ellerini saklayamzsın ama çoğu kez dilini tutabilirsin tabi ama bu aşırı kekemeler için doğru olabilir ama benim umulmayan anda dilin takılması....

canım o kadar bilemem belki ama tecrübemden ötürü dedim benimde ellerim titrer yani rahatsız eder beni ama konuşmak ne bileyim bana daha zor geldi her ikisinede Allah kolaylık versin..

güleceğim nolur kızma biliyor musun bana da oluyor özellikle çekindiğim ya sa pek sevmediğim birinin yanındayken, ya kelimeleri yanlış söylüyorum ya da kekeliyorum ve ya sesim fazla çıkıyor :KK53: benim erkek arkadaşımın çok yakın bir dostu var nedense ben çocuğa bir türlü ısınamadım onunda beni pek sevmediğini düşünüyorum ama mecburen bir araya geliyoruz bazen, bana bi şey sorunca istemsiz bi kekeliyorum falan nasıl utanıyorum rezil hissediyorum anlatamam :KK61:hı bir de titreme sorunum var benim de birileriyle ilk defa görüşüp tanışacaksam ya da stresli bi günümdeysem çok duyarım bazen SEN NİYE TİTRİYOSUN YA? diye. Direkt yalanlarım utanıp: yooo hayır titremiyoruummm :KK12::KK12::KK12::KK12:

ikisi de özgüveni etkilememeli. özgüven mükemmel olmakla alakalı değildir, insanın kendini sevmesi ve kusurlarıyla beraber kendini kabul etmesidir.

hangisi daha çok insanı etkiler dersen? yaptıkları işe göre değişir. mesela elini çok kullanması gereken kişi için el titremesi daha zorluk yaratabilir gibi. ama her şekilde insanlar kendilerini sevmeliler. bunlar çok önemli sorunlar değiller üstesinden gelinebilir.

Kekeme değilim ama heyecanlı bir insan oldugumdan olsa gerek bazen dediklerim anlaşılmıyormuş.Bunu ilk farkedip aileme söyleyen ilkokul 1.sınıf öğretmenimdi. :)

Back
X