Anket Hangisi sizin için "anne eli değmiş gibi" bir yemektir?

Hangisi sizin için "anne eli değmiş gibi" bir yemektir?

• Ankete Katılan
    583
Anneciğim becerikli,hamarat bir kadın değildi.

Benim gibi her işin kolayına kaçıp ya çok basit yemekler yapardı ya da dışarıda yemek isterdi.

Her Ramazan sahurunda Ramazan pidesinin içine bol kaşar ve tereyağ koyup tost makinasında ısıtırdı. Kaşarlı pide olurdu. Daha pideyi makinaya koymadan ağlamaya başlıyorum artık…

Nurlar içinde uyusunlar tüm sevdiğimiz kayıplarımız inşallah

ben de çok seçenekli oy verdim ama aslında annem yukarıdakilerin hepsini çok güzel yapar. yemeklerini herkes beğenir. maşallah mutfak konusunda çok beceriklidir.
yukarıdakilerin dışında enginarlı pilav, patlıcanlı pilav, el açması kıymalı patlıcanlı börek, yaprak sarma, patlıcan kebabı, sütlaç, kızartılmış patlıcanlı domatesli dana eti favorilerim arasında

Annemin eli lezzetlidir. Ama anne Köftesi, ıspanaklı yumurta, peynirli ev makarnası sac böreği ilk aklıma gelenler.

Oğluma menüyü gösterdim yaprak sarması neden yok diyor ve de Kayseri yağlamasını. Seçenekler arasında zeytinyağlı fasulyeyi seçti. Forumda da bu yemekle birinciliğim var

Konudan bağımsız olacak ama profiliniz kapalı diye yazamıyordum yazmak istedim her Cuma mesajınıza yürekten herkes için amin diyorum pozitifliğiniz buraya yansıyor paylaşmak istedim. Nurlar içinde uyusun anneciğiniz inşallah

Doğum yaptım annem yaklaşık bir aydır yanımdaydı.Dün gece Zeytinyağlı Dolma yapıp dolaba koymuş sabah memlekete gitti.Baya bu saate kadar yedim iki tane kaldı koca tencereden.Duygusal açlık bu anneme tekrar kavuşma dürtüsüyle yeme isteği…Ama benim en sevdiğim annemin zeytinyağlı dolmasıdır.Etli değil tabi pirinç ve kuş üzümlü

Ya hangisini sayabilirim ki şimdi birini es geçsem boynu bükük kalacak gibi hissediyorum
Yaprak sarması,
su böreği,
tatlılardan baklava ve ( yaş pasta=> Çocukluğumun en güzel tatlısı )
Arabaşı
Kofte patates
Lahmacun vs.

Köfte patates.
Hele pazar sabahları kahvaltıya patates kızartırdı. Onun kokusuyla güne gülümseyerek sevinerek uyanirdik. Hey gidi günler

Amin inşallah arkadaşım. Allahım razı olsun inşallah.

Anneciğimin elinden çıkan her yemek ayrı lezzete, kokuya sahipti..

Bütün zehtinyağlıları harika yapar..

İçli köftesi, mantısı, Adana usülü etli biber dolması, taze fasulyesi, (mumbar dolması, kibe dolması, şırdan.. bunları sadece annemin elinden yedim mis gibi tertemiz yapar) ..

. Güzel anneme, bütün annelere uzun ömürler diliyorum.

Çığırtma, pişi, gözleme, mantı, yaprak sarma ve dolma/kuru dolma, aşure ama en çok da kısır Aslında o hepsini mükemmel yapar da ben bunları beceremiyorum Allah hepimizin annesine sağlıklı uzun ömürler versin de inşallah sonsuza kadar keyifli sofralarda ellerinden yemek yemek nasip olsun. Onların elinin değdiği her yemek lezzetlenir zaten

Son düzenleme:
Tarhanayı içine yoğurt katarak pişirir, bir iki avuç makarna kırııp atardı, yoğurtlu çorba derdi ama maksat sevmediğim tarhanayı yedirmekti. Naneli falan dünyanın en güzel çorbasıydı, 2008 de artık yataktan kalkamadığı zamandan beri yemedim, kardeşlerim yapar bazen yiyemem annemin ki gibi olmuyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…