Anket Hangisi sizin için "anne eli değmiş gibi" bir yemektir?

Hangisi sizin için "anne eli değmiş gibi" bir yemektir?

• Ankete Katılan
    571
Kesinlikle klasik bildiğimiz taze fasülye yemeği. Yani değil ben dünyanın en iyi aşçısı karşıma koyup en iyisi bu dese yine de annemin yaptığının tadı bi başka. Annemle her şeyi aynı yaparım yine de onunki gibi olmaz. Of bi de biz annemle onu tazecik ekmeğin arasına doldurup yerdik. Size bunun zevkini anlatmam mümkün değil. Memlekette şimdi gelse de yapsa yesem

Ne listede ne de buraya ekleyecegim bir " anne yemegi " bulamadim.42 yaşındayım,annem biz küçükken tarlaya ,evlere temizlige giderdi.Sonra bir fabrikada calismaya başladı.evde pek sıcak yemek olmazdi.babamda hayırsız bi adamdı dışarda kendi karnını doyurur gelirdi.bizde evde ne yerdik bilmiyorum
Şimdilerde annem her çesit yemegi cok güzel yapiyor davet ediyor bizide sağolsun
Rabbim tüm annelere uzun ömür versin

Umarım bu anket annelerini kaybeden ve annelik yapılmayan evlatları üzmez diye düşünürken sizin yazınızı gördüm Başınız sağolsun...

Umarım bu anket annelerini kaybeden ve annelik yapılmayan evlatları üzmez diye düşünürken sizin yazınızı gördüm Başınız sağolsun...
Amin inşallah arkadaşım.

Allahım razı olsun inşallah.

Başka arkadaşları bilmiyorum da beni bu anket ya da başka bir anne konusu üzmüyor.

Anneciğim zaten hep benimle.

Yaptıklarıyla,öğrettikleriyle her an yanımda. Sadece hasret zor…

Hiç biri seçeneği aradım ama bulamadım. Annem yemek yapmayı bilmez beceremezdi. Ekmek arası bi şeylerle doyururduk karnımızı. Misafir falan gelirse annem başkasına yaptırırdı. Komşulara misafirliğe gittiğimizde ev sahibesi kek patlamış mısır falan yapardı nasıl sevinirdim. Onu bile beceremezdi. Yani insan öğrenmeye çalışır değil mi en azından çocukları için, ama onu bile yapmazdı neyse işte malesef hiç biri diyorum.

Anne köftesi,
Tarhana çorbası,
Erişteeee

Bizim kız büyüdükçe, damak tadı iyileşip aklı ermeye başlayınca şunu düşünür oldum: Benim gibi mutfakta maharetli olmayan bir annesi var, başka annelere, yemeklere özenecek mi, okulda beslenme yerken, diğerlerine bakıp annem yapamıyor diye üzülecek mi, çocuğumu eksik mi bırakacağım vs.
Elden geldiğince cabalayip sevdiği şeyleri denemeye, iyi yapmaya çalışıyorum ama yapamadığım şeyler için üzülmüyor da değilim.
Neyse derdimle konuyu dağıtıp vaktinizi almış olabilirim

Annem hep basit yemekler yapar ama cok lezzetli olurdu
Zeytinyağlı fasulye, omlet, firinda patates köfte

Manti,yaprak sarması, Tarhana çorbası,içli köfte,patatesli börek,Aşure,un helvası,kisir offf daha sayamayacagim birsuru şey.canim annem cok beceriklidir herseyi çok güzel yapar.oyle özledim ki

Çıgırtma dedin kalbimi tam orta yerinden vurdun

Başlığı tıklarken acaba Tarhana var mıdır demiştim. Tarhana bence annenin en iyi elinin lezzetinin hissedildiği yemek

İçine konulan malzemeler yogurulmasi tekrar elden geçirilip ufalanmasi toz haline getirilmesi ile ile ..birde bana kış akşamlarındaki ramazan günlerini hatırlatıyor..

Okuldan geldiğimde tarhana kokusu tüm evi sarardı.soba üstünde durdukca koyulaşirdı..bol sarımsaklı
Köfte de başkasında bulamam annemdeki lezzeti

Ama ilk aklıma gelen tarhana oldu

Forumda işaretlediklerimin dışında davul fırında yaptığı mis gibi keki üzümlü cevizli kurabiyesi ve Elmalı kurabiyesi mis gibi çok severek yerdik çok da güzel yapar annecim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…