Hangisi ?

redcloud

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
130
6
Bayanlar bu sene hazirlik okudum. Asil bolume bu yil gececegim. Iktisat okuyacagim. Ama ygs ve lys ye tekrar girdim. Iibf bolumlerinden tekrar tercih yapacagim. Siyaset bilimi ve kamu yonetimi mi ? Uluslararasi iliskiler mi yoksa bolume devam mi edeyim bilemedim. Bu bolumlerden mezun ya da okuyanlar varsa bana bi akil fikir verin. Simdiden tesekkurler.

Valla benim bölümüm Siyaset, Kamu ve Uluslararasi karisimi bir bölüm diyelim. Eger Türkiye`de yasiyorsan kesinlikle Uluslararasi Iliskiler diyorum.

Bayanlar bu sene hazirlik okudum. Asil bolume bu yil gececegim. Iktisat okuyacagim. Ama ygs ve lys ye tekrar girdim. Iibf bolumlerinden tekrar tercih yapacagim. Siyaset bilimi ve kamu yonetimi mi ? Uluslararasi iliskiler mi yoksa bolume devam mi edeyim bilemedim. Bu bolumlerden mezun ya da okuyanlar varsa bana bi akil fikir verin. Simdiden tesekkurler.

iktisat en uygunu değil mi

Uluslararası ilişkiler en avantajlısı bence çünkü hem dış ticaret ve finans Alanında, diplomaside, her türlü uzmanlık müfettişlik gibi meslekleri yani diğer bölümlerin yapabileceği her türlü işi ve ek olarak fazlasını yapabiliyor. Üstüne yabancı dil konusunda çok daha iyi oluyorlar çünkü ingilizce artı bir yabancı dil daha Öğrenmek zorunlu oluyor(benim okulumda öyleydi). İktisatsa diğerlerine kıyasla çok daha fazla Sayısal dersleri oluyor, okulu bitirmek zor oluyor. Ağır yani, değmiyor bence, iktisattaki verilen Ayrıntıyı hiçbir yer Sınavlarına koymuyor.
Ama ben olsam iktisatı bırakıp uluslar yazmam. Aynı kulvarda ikisi de. Kaybedeceğin zamanı Alanında kendini geliştir, dilini geliştir. Uluslar için iktisat bırakılmaz.

Uluslararası ilişkiler en avantajlısı bence çünkü hem dış ticaret ve finans Alanında, diplomaside, her türlü uzmanlık müfettişlik gibi meslekleri yani diğer bölümlerin yapabileceği her türlü işi ve ek olarak fazlasını yapabiliyor. Üstüne yabancı dil konusunda çok daha iyi oluyorlar çünkü ingilizce artı bir yabancı dil daha Öğrenmek zorunlu oluyor(benim okulumda öyleydi). İktisatsa diğerlerine kıyasla çok daha fazla Sayısal dersleri oluyor, okulu bitirmek zor oluyor. Ağır yani, değmiyor bence, iktisattaki verilen Ayrıntıyı hiçbir yer Sınavlarına koymuyor.
Ama ben olsam iktisatı bırakıp uluslar yazmam. Aynı kulvarda ikisi de. Kaybedeceğin zamanı Alanında kendini geliştir, dilini geliştir. Uluslar için iktisat bırakılmaz.

Zaman kaybim olmayacak hazirlik okudum bu yil ya iktisat ya da diger ikisi arasinda kaldim. Hani inanin karar vermek zor.

Peki uluslar hakkında okuldaki dil eğitimi hakkında bilgin var mı? Diplomatik ingilizce Artı bir dil daha zorunlu eğitim veriliyorsa uluslara geç. Yoksa geçmesen de olur.

Erasmus yapmayi dusunuyorum. Ingilizcem iyi ve daha da gelistirebilecegime inaniyorum. Ama ikinci bir dili zorunlu verip vermediklerini bilmiyorum. Arastirmam gerekiyor.

Karabuk universitesinde uluslararasi iliskiler okumanin cok buyuk bir yarari olmaz gibi geldi bana. Yani buyuk sehirlerde taninmis universitelerde okusan daha avantajli olurdun.
Ben ulkemiz sartlarinda iibf bolumlerinin devlet atamasinda cok kisitli oldugunu dusunuyorum. Yani bu bolumlerden cok mezun var.
Bir bolum sec devam et ama seneye lysde tekrar sansini deneyemez misin?

bence derslerine çalışıp iyi bir ortalamayla yatay geçiş yapabilirsin hem yıl kaybetmessin üniversitenın adı önemli ayrıca tekrar sınava girip yine İİBF yazıcaksan hiç değiştirme iktisata devam et . son olarak KPSS de en az öğrenci alan fakülte İİBF dir .

X