- 26 Eylül 2013
- 1.832
- 2.513
- 358
- Konu Sahibi Turnbackthehandsoftime
-
biz de bu yil paris'e tasindik; turkiye'de de fransiz okuluna gidiyordu oglum ama inanin butun gun fransizlarla bir arada olunca, turkiye'de kac senede ogrendiginin kac katini ogrendi ilk aydan. muhakkak krese verin, akliniz kalmasin, son derece titiz ve alakadarlar.3 yaşında. Aslında kreşe vermeyi hiç düşünmüyordum buraya gelene kadar. Ama dil öğrenmesini istediğim için vermeye karar verdim
biz de bu yil paris'e tasindik; turkiye'de de fransiz okuluna gidiyordu oglum ama inanin butun gun fransizlarla bir arada olunca, turkiye'de kac senede ogrendiginin kac katini ogrendi ilk aydan. muhakkak krese verin, akliniz kalmasin, son derece titiz ve alakadarlar.
oglunuz henuz cok kucuk, sabahlari metro sikinti olabilir. olmaya da bilir, mesela ben turkiye'deyken her sabah taksi ile goturuyordum oglumu, uzakti ev ve okul. ben yerinizde olsam saniyorum ki 8-16 olani tercih ederdim.
8-16 saatleri daha uygun gibi geldi bana. Yol da çok uzak değil sanki.
O zaman o bayanın öğretmen kızı ile konuşun. Danışın.
Yaşı küçük diye yakındakine vermek bana daha uygun geldi, sen ne dersin diye fikir alın.
Belki bilmediğiniz başka şeyler vardır. Prosedür ile ilgili. Hem onları öğrenmiş olursunuz.
Evet çok uğraşmış sizin için ama diğer seçeneğin olmayacağını düşündüğü için hiç yoktan bu olsun diye çabalamış. Şimdi yakındaki kreşin sizin için daha uygun olduğu konusunda size hak verebilir. Yakındaki dururken 3 yaşındaki çocuğu uzaktakine toplu taşıma ile sürüklemenin manası yok diyebilir.
Bence fikir alıyormuş, danışıyormuş gibi sorun.
Yok hayatım hava güzelse yürüyerek ulaşabiliyoruz evimize. Tek korkum onun için yorucu olur mu. Sabah uyanınca bir yetişme koşturması içinde olacağız çünkü. Evimin yanındakinde böyle bir sorun olmayacak. Kalbim uzak olanı istiyor mantığımsa yakın olanda:)
Evet kesinlikle çok çabul öğreneceğinden eminim. Ben tr dışında başka bir dil konuşuyorum dışarda, ülkenin dili de daha başka bir dil. Bu iki dile birden alışmaya başladı. Tek tük konuşuyor. Şu anda dil öğrenimi için en kritik yaş. İlk kez ayrılacağımız için eşim de vicdan yapıyr bir taraftan. Çok uzun olmaz mı diye uzak olan kreş. Oğlum güven dönemini çok şükür ki iyi geçirdi. Onun için bensiz kalıyor ve keyfini çıkarıyor girdiği ortamın beni aramıyor çünkü geleceğimi biliyor. Gel gelelim bu işin kışı var yağmuru var. Çocuğu ordan oraya yorar mıyım acaba da diyorum yani
Yorucu olmaz, zamanla alışır. Yetişemezseniz, geç kalsanız sorun olur mu? Hani koşuşuturma haline getirmeseniz sanah okula gitme işini çocuk için daha iyi olur sanki.
ben 2 sayindayken oglum sabah 8.30 aksam 18.30 arasi baslattim krese. evden sabah 8.10 gibi cikiyorduk. Su an okulu eve 5 dk.
paris'e gore dusunuyorum, 3 durak totalde 5 dakikaya tekabbul ediyor, tabii sabah kalabalik saatler ama yurt disinda herkes bu sekilde yasiyor.
her iki okula da oglunuz ile ziyaret yapin, cocuk hangisinde kendini mutlu hissedecekse tercihiniz o olsun bence.
3 durak çok değil bence, 10 dk değil mi?
Yakın zamanda araba planınız var mı?
Ben 8-16.00 derim dili daha çabuk öğrenir.
Yok canım saat 9 u geçmezse sıkıntı olmuyor çoğunda.
o vakit yavrukusun hakkinda hayirlisi :)Evet o 3 durak metroyla 5 dk. Gittik her ikisine de. Onun için ikisi de harika:) hemen oturup başlıyor oyuncaklarla oynamaya.
Kızlar yurtdışında yaşıyorum, 6 ay oldu geleli. Gelir gelmez burda kreşe başvurduk oğlum için ama hemen çıkmıyor tabi. Şimdi 2 kreşten birden kabul mektubu geldi. Biri hemen evimin yanında. 7.30-13.30 arası diğeri ise metroyla 3 durak uzakta, hava güzelse yürünebilecek bir mesafe ve 8.00-16.00 arası. Evimin yanındaki tabi ki aklıma yatıyor ama şöyle bir sıkıntı var. Ben kimseyi tanımadığım yeni olduğun zamanlarda sıkılmayayım diye yardımcı olan bir hanım var. Kızı o uzak olan kreşte öğretmen. Bütün etkinliklerde çağırdı, biz sıkılmayalım diye,müdürü ikna etmeye çabaladı yani kreşe oğlumu alsınlar diye de uğraştı çok. Şimdi oğlumu bu kreşe versem ona mahcup olacağım. Oraya versem yağmuru var çamuru var koştur koştur gitmesi bırakması alması var. Sıkıntı olacak günde 2 kere git gel. Ne önerirsiniz bana? Ne yapayım?
o vakit yavrukusun hakkinda hayirlisi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?