• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisine inanayım? Ben mi bulacağım kısmetse çıkar mı?

Keşke yerinizde olsam..
30'dan önce asla evlenmezdim..
Millet de konuşsun dursun.. Sanki kendileri evlenince deli gibi mutlu yaşıyorlar..
Neden 30 olunca hayatinizda ne değişiyor? 30dan önce kendinize guvenmiyor musunuz mesela? Veya 30a kadar hayatını yaşa diye dusunuyorsaniz, yani evlilik hayati bitiren birseyse, neden 30dan sonra hayatınızı yasamaktan vazgecmis oluyorsunuz?
Cok ama cok anlamsiz.
21 yasinda mayista evlendim. Diplomami bile almamistim daha, o yaz aldim. 4 yılı gecti evliyim, yeni bebek bekliyoruz. Cok da mutluyum, tek bir gun de pisman olmadım. Evlenmek hayatinizi yasamaya engel degil. Siz yanlis insan sectiyseniz o ayri, 30dan sonra da olsa o insan zaten yanlis insandir

Ben 27 de evlendim ve bence erken bu zamanda . Bir kaç yıl hayatını yaşa derim başka bısey demem
Evlenmek hayatınızı yaşamaya mani mi? Ya da hayatınızı yaşamanıza izin vermeyen biriyle, geç evlenseniz ne değişecek? Kurtulun bu fikirlerden. Doğru insan varsa, sizin için de dogru zamansa, 27 30 35 ne fark eder?

Ya şu tür konularda illa birileri çıkıp şu kızlardaki evlenme merakı ne anlamıyorum saçma zart zurt. Ya size ne evlenmek istemek kötü bısey mı???? Kız okulunu bıtırmış çalışıyo hayatında bırı istiyodur, çocuk istiyodur, sevdiği adamla yaşamak istiyodur. Yani dünyanın en kötü şeyini istiyomuş gibi davranmıyolar mı... Evlenme kardeşim sen bu kadar karşıysan ne her seye bıt bıt:işsiz:

Bence gorucu usulune de cok on yargili davranmayin ben gorucu usulu evlendim sosyal cevremde vardi sevgilim de oldu. bazi erkekler art niyetli oluyor malesef bi olay yasadim beni aptal yerine koyup bi baskasiyla aldatmaya calisti eline yuzune bulastirdi bu olaydan sonra gorucu usulu evlenecem dedim hic kimseyi kabuletmedim. goruculeri degerlendirmeye basladim kismetim de baya acilmisti sonra esimin ailesi geldi esimle gorustuk 30 dk icinde iste istedigim adam bu dedim gorur gormez cok etkilenmistim hem fiziken hem de dusunce acisindan bana cok uygundu sonra soz nisan oldu. esim ustume titrerdi beni 5 dk gormek icin iki saat yol cekip geri donerdi sabahlara kadar konusurduk yani hic gorucu usulu gibi olmadi aşik olmustuk birbirimize simdi evliyim cok da mutluyum.bu arada 22 yasinda evlendim 24 yasina girecem hic pisman olmadim.evliligi de okulumu bitirdikten sonra dusunmeye baslamistim.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu işin bizim elimizde olduğuna yaşadıklarımdan dolayı asla ama asla inanmıyorum.

kısmet kısmet kısmet. ötesi yokk. kimse bana kısmeti insan kendi yaratır demesin.

kaç kişiyi reddettim, kaç kişiyi sevmeye çalıştım ama olmuyor olmuyor. hepsine güle güle deyip arkamda bırakıyorum. çok tanışmak isteyen oluyor. uygun bulduğum iyi adamlarla deniyorum ama sevemedim hiç. sadece insan olarak iyi hoş fakat eş olarak göremedim görüştüğüm adamları. onlarla bir gelecek kuramazdım. pişman değilim.
sevmek istiyor insan. o yüzden sadece beklemek düşüyor bizlere.

kendi elimizde olsa ben çoktan evliydim. çok insan çıktı karşıma çünkü ve hala çıkıyor. o işler öyle değil. ben de çok güzel bir insanım. elim yüzüm çok düzgün. çok iltifat alırım. (güzellik göreceli tabii ki.) bunun güzellikle alakası yok yani. emin olun buna.
çok güzel olup bekar kalan o kadar insan var ki. nasip. başka bir şey değil.

gezmekle tozmakla da alakası yok. siz yine de gezin, ortamlara çıkın tabii ki. en azından değerlendirecek aday sayısı artar. ama evlilik öyle şeylere bağlı değil. sadece kader kısmet.

bu işin bizim elimizde olduğuna yaşadıklarımdan dolayı asla ama asla inanmıyorum.

kısmet kısmet kısmet. ötesi yokk. kimse bana kısmeti insan kendi yaratır demesin.

kaç kişiyi reddettim, kaç kişiyi sevmeye çalıştım ama olmuyor olmuyor. hepsine güle güle deyip arkamda bırakıyorum. çok tanışmak isteyen oluyor. uygun bulduğum iyi adamlarla deniyorum ama sevemedim hiç. sadece insan olarak iyi hoş fakat eş olarak göremedim görüştüğüm adamları. onlarla bir gelecek kuramazdım. pişman değilim.

kendi elimizde olsa ben çoktan evliydim. çok insan çıktı karşıma çünkü ve hala çıkıyor. o işler öyle değil. ben de çok güzel bir insanım. elim yüzüm çok düzgün. çok iltifat alırım. (güzellik göreceli tabii ki.) bunun güzellikle alakası yok yani. emin olun buna.
çok güzel olup bekar kalan o kadar insan var ki. nasip. başka bir şey değil.

gezmekle tozmakla da alakası yok. siz yine de gezin, ortamlara çıkın tabii ki. en azından değerlendirecek aday sayısı artar. ama evlilik öyle şeylere bağlı değil. sadece kader kısmet.

evlenmeye hiç yetim yoktu, 24 yaşındayken bi doğumgünü organizasyonunda eşimle tanıştık 2 ayda nişanlandık 2 ayda evlendik ben şok :KK57: toplamda 4 ayda paket program anlı şanlı düğün, aşk sen nelere kadirsin :KK36: o yüzden kısmet olacaksa senin hiç aklında olmasa bile bir anda oluveriyor :KK200: Önemli olan Allah içine sindirsin :KK37:

Vivalajuicy evet kismet dediginiz gibi ama esiniz olacak kisi karsiniza ciktiginda 30 dk da karar veriyorsunuz yani Allah kalpleri isindiriyor sanki. Bu arada alinti yapmaya calistim beceremedim yeni uyeyim hata yapabiliyorum k bakmayin

Bazen %100 mantigim uydugu ve iyi bir meslegi ve gorunusu olan insanlardan elektrik alamiyorum. Pisman degilim ben de. :KK70:

25-30 yaş arasında böyle kaygılar olabiliyor. Yaşadığınız ilişkilerde, (veya tanışıp görüştüğünüz diyelim) aradığınızı bulamamış olabilirsiniz. Yaşıtınız erkeklerde iş güç para kazanma kaygısı tavandır. Şimdiki erkekler kendilerine zor bakıyorlar, bir ev geçindirmek düğün yapmak filan... düşüncesi bile kabus çoğu için. Zaten hayat hızlı tüketmeye yönelik. Evlenince huzurlu mutlu bir hayatları olabileceğine inanmıyorlar.
Kısacası,"işim gücüm var, güzelim, sorun ne?" diye sorgulamayın kendinizi...ama...
" insanlarla iletişimim nasıl? beğendiğim bir erkeğe jest ve mimiklerimle, ses tonumla nasıl bir mesaj veriyorum?
beni arkadaş gibi mi görüyorlar acaba? ya da sessiz sakin kendi halindeyim ama acaba dışarıdan kibirli mi algılanıyorum?"
diye sorgulayabilirsiniz...

Tanidigim bir Kuran kursu hocasi bunun nasip oldugunu söylemisti. Kisi seciyor veya yaziliyor diye ikiye ayriliyor alimlerde. Bence yazildigi icin kisi onu seciyor. Biraz akisa birakmak lazim. Birini bulayim diye kursa saga sola gitmek de beklenti olusturur,insanin ruhunu yorar diye düsünüyorum. Akli rahatlatip dua etmek ve beklemek lazim bence.

25-30 yaş arasında böyle kaygılar olabiliyor. Yaşadığınız ilişkilerde, (veya tanışıp görüştüğünüz diyelim) aradığınızı bulamamış olabilirsiniz. Yaşıtınız erkeklerde iş güç para kazanma kaygısı tavandır. Şimdiki erkekler kendilerine zor bakıyorlar, bir ev geçindirmek düğün yapmak filan... düşüncesi bile kabus çoğu için. Zaten hayat hızlı tüketmeye yönelik. Evlenince huzurlu mutlu bir hayatları olabileceğine inanmıyorlar.
Kısacası,"işim gücüm var, güzelim, sorun ne?" diye sorgulamayın kendinizi...ama...
" insanlarla iletişimim nasıl? beğendiğim bir erkeğe jest ve mimiklerimle, ses tonumla nasıl bir mesaj veriyorum?
beni arkadaş gibi mi görüyorlar acaba? ya da sessiz sakin kendi halindeyim ama acaba dışarıdan kibirli mi algılanıyorum?"
diye sorgulayabilirsiniz...

Onu da sorguladım acaba ben bir yer de yanlış mı yapıyorum dedim. Arkadaşıma ablama da sordum onlar da herşeye şahit işler tuhaf yürüyor. Biri çok çok beğenmiş herşeyimi falan ama aramızda boy farkı varmış diye olmazmış diye duydum birinde bunu bana direkt söylemedi tabi. Başka bir görüşmem de beni beğendiğini gösterdi iltifatlar etti. Kalkarken çok memnun olduğunu tekrar görüşmek istediğini falan bir sürü şey söyledi ayakta sonra çocuk geri çekildi

Onu da sorguladım acaba ben bir yer de yanlış mı yapıyorum dedim. Arkadaşıma ablama da sordum onlar da herşeye şahit işler tuhaf yürüyor. Biri çok çok beğenmiş herşeyimi falan ama aramızda boy farkı varmış diye olmazmış diye duydum birinde bunu bana direkt söylemedi tabi. Başka bir görüşmem de beni beğendiğini gösterdi iltifatlar etti. Kalkarken çok memnun olduğunu tekrar görüşmek istediğini falan bir sürü şey söyledi ayakta sonra çocuk geri çekildi
birilerinin aracılığıyla görüşmek için erken yaşlar bunlar bence... yani doğrudan evlilik amaçlı olmasından bahsediyorum. yoksa arkadaş ortamında olabilir... zaten başka türlü nasıl tanışacağız? kendinizi bu duygulara kaptırmayın. kendinize odaklanın. mutlu olduğunuz şeyleri arttırın hayatınızda, enerjinizi kazanın, o zaman işte "nasipse" olur bazı şeyler.

Neden 30 olunca hayatinizda ne değişiyor? 30dan önce kendinize guvenmiyor musunuz mesela? Veya 30a kadar hayatını yaşa diye dusunuyorsaniz, yani evlilik hayati bitiren birseyse, neden 30dan sonra hayatınızı yasamaktan vazgecmis oluyorsunuz?
Cok ama cok anlamsiz.
21 yasinda mayista evlendim. Diplomami bile almamistim daha, o yaz aldim. 4 yılı gecti evliyim, yeni bebek bekliyoruz. Cok da mutluyum, tek bir gun de pisman olmadım. Evlenmek hayatinizi yasamaya engel degil. Siz yanlis insan sectiyseniz o ayri, 30dan sonra da olsa o insan zaten yanlis insandir

Evlilik ksııtlamıyor bence hiçbirşeyi aksine herşeyi onunla yapmak isterim ben de. Hayırlı bi insansa inşallah

Benim aramam gerekiyor evleneceğim kişiyi yoksa kısmetse o seni her şekilde bulur
Hangisine inanayım bilmiyorum.
Yazılmışsa bekle olur mantığı ya da sen onu her yerde ara mı?:KK43:

26 yaşındayım mesleğim de var güzelim de (ukalalık yapmıyorum çevrem de ben de kendimi öyle görüyorum) bana da habire bulmadın mı birini ne zaman evleniyorsun diye soruyorlar hep. Ben de çok meraklsınız galiba evlenmeme bulun şu adam evlenileck adam deyin evleneyim diyorum.Bakakalıyorlar öyle bişey diyemiyorlar.

Bir de bazıları şöyle düşünüyor; kızlar kimseyi beğenmiyor armudun sapı üzümün çöpü.. bıdı bıdı.. kess ya deyip ağzına kürekle vurmak istiyorum

Benim de karşıma hep olmadık kişiler çıkıyor olmuyor hiçbiriyle.Eskiden hep aa nasıl evlenememiş hiç mi kimse yok diyorsun ama yokmuş işte yaşayınca görüyorsun

Benim de hatam şu evden işe işten eve bazen arkadaşlarla cafeye yemeğe. Yani nasıl karşılaşıcam napıcam bi fikrim yok.:110:
ben de evden işe, işten eve giden biriydim

eşim beni facebook da otak bir arkadasımızın sayfasındaki fotoğrafım ile buldu:D

Back
X