- 14 Mart 2018
- 1.545
- 2.886
- 53
- 29
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Umduz bir memeyi cocugunuz nasil agzina aliyor bende bunu bilmiyorumEvet 4 aylık anneyim ve hala meme ucum hiç yok. O kahverengi kısmın tamamını ağzına veriyorum zorla da olsa emiyor.
Canim bende onu merak ediyorum1impossiblelove sormadın ama belirteyim. Gün içinde bir kaç defa sıcak suyla masaj yap. Duş şart değil.
Musluğu aç göğüs bölgeni ovala süt kanallarına masaj olsun..
Bir de hastanedeki her ebe emzirmeyi öğretme konusunda başarılı değil.
Bana ilk gelen uyduruktan memeyi tuttu bebeğin ağzına soktu böyle yapacaksın dedi gitti.
İkinci gelen daha pozitif ve işini bilen bir kadındı. Çok güzel öğretti..
"Bebeğin ağzının etrafında memeyi dolaştır. Bebek ağzını tam açtığında kahverengi bölgeyi komple sok. Acele edip yarım alırsa yani ucunu tutarsa serçe parmağınla diline kenardan bastır memeyi çıkart tekrar dene. Ucunu emmesine izin verirsen hem süt gelmez hem de canın yanar" diye uygulamalı şekilde gösterdi..
İyi ki o kadının nöbetine denk gelmişim diyorum hala..
nıye bukadar agresıfsınız ?Üzmekle ne ilgisi var dediklerimin?
Günde 1 kez verilen mamanın bir anlamı yok dedim hala da diyorum
Mama kolik ilacı değildir.
Ayrıca size sütten kesin dediniz de demedim. Ne alakasız şeyler söylüyorsunuz.
Sadece siz lohusa oldunuz doğru değil mi? Biz görmedik sanki değil mi? Bize de sütün yetmiyor bilmem ne tonla şey dendi ki Ben daha 4 aylık anneyim ya. Lohusalığı dibine kadar yaşadım depresyona bile girdim. Ayrıca benim sorumdan size ne! İnternette doğru kaynak az bulursunuz. Doğru doktor ve ebeler ile doğruyu bulursunuz!
Hastanedeki doktorumu dinleseydim boşu boşuna ben de mamaya devam edecektim! Ben de bunu diyorum.
İşte uğraşıyor bazen sinirleniyor ama o da alıştığı için emiyor süt de geliyor.D
Umduz bir memeyi cocugunuz nasil agzina aliyor bende bunu bilmiyorum
Zira tutup o kahverengi bolgeyi cocugun agzina itelemekten cocukta damak falan kalmadi
Az biraz bir uc lazim degil mi bunun icin
Ya rica ederim siz beni alıntılamayın!Siz baska çare aradiniz ve baska doktordanda dinlediniz, sorularinizi sordunuz. Konu sahibi istese konu açardi burda "ben emzirmek istiyorum, ne yapabilirim". Demek bu konuda dahada bilgi istemiyor.
Ve siz bu konuda merak etme hakkiniz yoktur. Konu sahibi emzirmek zorunda degil. Sizden bilgi almak zorundada degil. Istese keyfi bile emziremeyebilir. Ondan dolayi baskidan bahs ediyorum. Bu soru hangi niyet ile sorulsa dahi, daima lohusa kadinin üzerine bir baski yaratiyor.
Agresif değilim siz kendi yazdıklarınıza bakın.nıye bukadar agresıfsınız ?
sızın soyledıklerınızın dogrulugunu sorguluyor muyuz sız nıye yorum yazanlara muhalefet oluyorsunuz ?
bızzat yasadıklarım tecrubeyle sabıttır az buz cocuk hekımıyle de gorusmedık ben tecrubemı yazarım konu sahıbesı ısıne hangısı gelırse onu uygular
kolık ve reflu bebekler ıcın ozel yapılmıs mamadan haberınız bıle yok
evet aynen de ılac gıbı geldı ne zaman gazlı bebekler ıcın ozel uretılmıs mama dan gunde bır kere vermeye basladım kızım ozaman rahatladı dıyorum sıze sız bana hıc faydası yok dıyorsunuz
faydasını gordum dıyorum sız ne bıleceksınız kı benım yasadıgımı ? ustelık gazlı bebekler ıcın ozel uretılmıs mamalardan haberınız bıle yokken
mamanın hıc faydası yok dıyerek sutden kesmek zorunda kalan,kızım beslenemıyor mamanın ne faydası var dıye aglayıp ,ıcıne sınmeyen annelere bazı seylerı hatırlatmıs oluyorsunuz
ben kızımı sutden kesmek zorunda kaldıgımda bana mama verme emzırmeye calıs mama verme cocuk gelısmez mamanın hıc faydası yok dıyen kendını bılmezler yuzunden uzuntumden zona oldum vucudum yara doktu haberınız var mı sızın
Ben suna inaniyorum.. rezene mezene ise yaramiyo. En azindan bende.. o gaz damlalari vs. Cocuk illa 3-4 ayi gecirecek baska yolu yok bunun
Evet aptamil benim oglumdada gaz yapmisti ve ben bunu 1 ay falan anlamamistim. Sma aldik sonra sevmedi hipp combiotic kullandik..Artik 1 yasinda ve humanayla karisik gidiyorum.Kizlar kizim 16 gunluk
Takviye olarak aptamil 1 kullaniyorum ama cocuga inanilmaz gaz yapti
Arkadasim bebelac dene dedi ama emin olamadim
Doktor ikisinide yer diyor fakat yemesi degil gaz yapmamasi onemli
Bebelac kullananlar varmi
Cok tecrubesizim yardim lutfen
Canim bende onu merak ediyorum
Cunku ben emzirmeye calisirken kahverengi bolgeyi agzina verdigimde cikartiyor
Yani az biraz bir uc gerekmiyor mu bunun icin
Benim iki gogsumun ucuda tamamen icine gomuk
Bu etkiler mi alamamasini
Ayni anda bir cok sey kullaniyorum
Rezenesiydi, damlasiydi arti sivi alimi vs vs
Sirf sutum olsun cocuk mamaya alismasin diye
Diger yandan gogus uclarim yok
Gogus ucu al diyorlar aldim denedim onu bile tutacak uc yok
Bende isterim cocugum sadece anne sutu alsin
Mamalar dunya parasi
Arti olarak alip emzirmek yerine mamayla sut sagimiyla ugrasmayi kim ister ki
Ama herkesin oluk oluk akmiyor iste
Canim bende onu merak ediyorum
Cunku ben emzirmeye calisirken kahverengi bolgeyi agzina verdigimde cikartiyor
Yani az biraz bir uc gerekmiyor mu bunun icin
Benim iki gogsumun ucuda tamamen icine gomuk
Bu etkiler mi alamamasini
ya ben o stres ve baskı elestırı yuzunden uzuntumden zona oldum yaInan ayni hikaye. Bende yemedigim birsey kalmamisti. Hatta eczaneden hap almistim, annem alayli bir sekile "sanki hap yardim edecek" demisti. Yetirici kadar gelmiyordu iste. Her bebek ayni degil. Benim kizim mesela zayif bir çoçuk. Istahi çok iyidir, herseyi yiyor fakat çabuk kilo almiyor iste. Bu bebekkende öyledi. Hem gögüs hem mama verdim fakat yetmiyordu kizima.
Sonradan sadece mama verdim ve hem kizim daha iyi kilo aliyordu hem ben daha rahattim. Artik "yetirici kadar besleniyormu?" "Acaba açmi" diye sorular beynimi kemirmiyordu. Daha huzurlu bir sekilde kizima bakabiliyordum ve keyif alabiliyordum. Tabi etraf daima zehir ediyordu imali bakis ve laflar ile. Senin ne yasadiklarini o kadar iyi anliyorum ki.
Hayir bir saat kadar sonra veriyorum
Sut aldiktan sonra gazini alip uyutuyorum cunku
Bi saat kadar sonra tekrar acikiyor
Yine ilk emzirmeye calisiyorum
Eger sut cikmiyorsa mama yapiyorum
Yok eger geliyorsa yine sutle devam ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?