Hangisini seçmeliyim

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese merhaba
11 aydır bir firmada kalite mühendisi olarak çalışıyorum. Kalite sistem mühendisi işten çıktı bundan 8 ay önce. Bu sebeple o pozisyon 8 aydır boş.
Bana kalite sistem müdürü olma teklifi geldi. Man fnss gibi firmalar ile çalışıyoruz.
Bunların denetimleri oluyor. Ve bunlardan ben sorumlu olacağım.
Sorun şu ki bunu öğretecek kimse yok. Herşeyi kendim öğrenmek zorundayım. Kendime ait odam olacak. Şuan bulunduğum birimin müdürü olmuş olacağım açıkçası.
Ne yapacağımı bilmiyorum
Maaşım artacak ve eğitimlere gonderilecegim büyük ihtimalle. Ya olduğum pozisyonda devam edeceğim ya da müdürlük sececeğim
Neyi seçmem gerek bilmiyorum. Sizin fikirleriniz nedir.

Son düzenleme:
Herkese merhaba
11 aydır bir firmada kalite mühendisi olarak çalışıyorum. Kalite sistem mühendisi işten çıktı bundan 8 ay önce. Bu sebeple o pozisyon 8 aydır boş.
Bana kalite sistem mühendisi olma teklifi geldi. Man fnss gibi firmalar ile çalışıyoruz.
Bunların denetimleri oluyor. Ve bunlardan ben sorumlu olacağım.
Sorun şu ki bunu öğretecek kimse yok. Herşeyi kendim öğrenmek zorundayım. Kendime ait odam olacak. Şuan bulunduğum birimin müdürü olmuş olacağım açıkçası.
Ne yapacağımı bilmiyorum
Maaşım artacak ve eğitimlere gonderilecegim büyük ihtimalle.
Neyi seçmem gerek bilmiyorum. Sizin fikirleriniz nedir.

dıger secenek ne ? tek bır secenegınız var zaten :)

Diğer seçenek olduğum pozisyonda devam etmek

Bu bir secenek mi sizce? Kaldi ki farkli bir departmanda calismiyorsunuz ve bu denetim sureclerini az cok biliyor olmaniz lazim, hatta gayet iyi biliyor olmaniz lazim.
Surekli birilerinin size bir sey ogretmesini beklerseniz daha cok beklersiniz. Uzgunum ama gercek bu. Kendinize guveniniz yok gibi algiladim ben.

Bu bir secenek mi sizce? Kaldi ki farkli bir departmanda calismiyorsunuz ve bu denetim sureclerini az cok biliyor olmaniz lazim, hatta gayet iyi biliyor olmaniz lazim.
Surekli birilerinin size bir sey ogretmesini beklerseniz daha cok beklersiniz. Uzgunum ama gercek bu. Kendinize guveniniz yok gibi algiladim ben.
Şaka mı yapiyorsunuz ? Buradan özgüvenim olmadığı yargısını nasıl çıkardınız ?
Ben malzeme ölçüyorum analiz yapıyorum kalite mühendisi olarak.
Kalite sistem mühendisi ayrı bir birim. Sadece evrak işleriyle uğraşıyorsunuz. Sistemi denetliyorsunuz. Benim alanım ile ilişkili değil. Ama burada kalite birimi kalite sistem müdürüne bağlı.
Siz o zaman gelin siz yapın lütfen.
Bana yol haritası çizecek öğretecek biri yok diyorum gelmiş öğretecek biri ararsanız çok beklersiniz diyorsunuz. Mantıklı mı bu yaklaşım.
Ben size fikir danıştım hangisiji tercih edersiniz dedim. Gelip bana sataşın demedim.
Hatta gayet iyi bilmeniz lazım diyorsunuz kaç yıldır bizim sektordesiniz bilmek isterim.
Lütfen yapıcı ve güzel yorumlar yapmaywcak iseniz yazmayın.

Diğer seçenek olduğum pozisyonda devam etmek
gelısmek ve ılerlemek zorundasınız buyuzden teklıfı degerlendırmenız gerek
sahsen bana da kımse ıs ogretmedı kım kıme gercekten ıs ogretıyor kı ? sızın zaten ısınız bu ve cabuk ogrenırsınız bırılerı sıze kendı karar verdıgı kadarını ogretır herseyı yıne ogretmez :)

Terfi teklifinden korktuğunuz için kendinize güveniniz mi yok denmesi gayet doğal değil mi, bu ne asabiyet?
Size bu teklifi sunanlar da sizin işinizin farklı olduğunu bilerek sunmuşlardır. Gelir ilk gün harika işler çıkarır diye düşünerek olduğunu sanmıyorum.
Önünüzde yükselme fırsatı varken olduğunuz yerde saymayı tercih ederseniz hata etmiş olursunuz.

Kalite sistem mühendisi ayrı bir birim. Sadece evrak işleriyle uğraşıyorsunuz. Sistemi denetliyorsunuz. Benim alanım ile ilişkili değil. Ama burada kalite birimi kalite sistem müdürüne bağlı.
Bana yol haritası çizecek öğretecek biri yok diyorum gelmiş öğretecek biri ararsanız çok beklersiniz diyorsunuz. Mantıklı mı bu yaklaşım.
Ben size fikir danıştım hangisiji tercih edersiniz dedim. Gelip bana sataşın demedim.
Hatta gayet iyi bilmeniz lazım diyorsunuz kaç yıldır bizim sektordesiniz bilmek isterim.

Yoo gayet ciddiyim. Bu denetim surecleri sizin disinizda gelismiyor gayet olayin icindesiniz. Neden bu kadar sinirlendiginizi anlamadim.
Bana kimse is ogretmedi ogrendim! Kaldi ki kimsenin kimseye ogretme mecburiyeti yok.

Şimdi ablacım teklif SANA yapıldıysa, seninle benzer pozisyonda çalışan insanlar arasında bu işi senin başarabileceğin konusunda yönetim hemfikirdir. Eee yani yöneticin sana boşuna güvenmez, sen de kendine güven.

İş öğretecek kinse yoksa da yok, elden tutan biri her zaman olmuyor. Gözünü açık tut, yönettiğin kişilerle iyi iletişim kur nasıl çalıştıklarını anla. Ben takım lideriyim , ayrı ofisim olsa bile asla kendimi takım üyelerinden soyutlayıp odamda oturmam. İnsanlar ne yapıyor, nasıl yapıyor, sonuç nedir her zaman gözlerini aç bak. Akıllı bir insansan kaparsın zaten.

Risk almazsan ileri gidemezsin. Risk al öne adım at bu kadar.

aslında sızın ıs cercevesıne bakıs acınızdan kaynaklanan bır tedırgınlık yasıyorsunuz
sadece ısınızı yapıp gecmemenız lazım
sadece ornek uzerıne konusuyorum
mesela bır halı fabrıkasında kalıte kontrolcu arkadas o halı fabrıkasının sıstemının az cok nasıl yurudugunu zaten bılıyor olması gerek
ıp olsun desen olsun tezgah olsun hepsı ayrı ayrı ıs hepsının personelı ayrı ama o fabrıkada calısan bırı olarak işe az bucuk hakım olabılmenız lazım hepsı bırbırıyle baglantılı cunku

sız sadece kendı ısınıze baktıgınız cevremdekıler ne yapıyor dıye ılgılenmedıgınız ıcın korktunuz bana boyle bır teklıf gelse dusunmeme gerek yok derım dırek kabul ederım

basladıgınız ıste de bılerek baslamadınız ılk tecrubenızde yasayarak ıcıne gırerek ogrendınız zaten

:)

8 aydır pozisyon boşsa işler nasıl yürüyor

patron da o da mühendis o yapsın demiş

8 aydır kim yürütüyorsa bundan sonra o sizin altınızda olacağına göre ona iş yatırırsınız

siz bulunduğunuz yerden, pozisyonun size bir şey katmadığından, hatta odanız olmadığı için üşüdüğünüzden kendinizi geliştirecek bilgisayar programının başka bir bilgisayarda olduğundan orada çalışmanızın göze battığından ve benzer birçok şey hakkındaki şikâyetlerinize ilişkin çeşitli konularınız var hatta başka iş mi baksam dediniz vs vs

şimdi de üst bir iş teklif edildi ne yapayım diye soruyorsunuz

eski pozisyondan zaten memnun değilsin bir üst olan müdürlük teklifi almışsın maaşım da artacak diyorsun

neyi soruyorsun

Terfi teklifinden korktuğunuz için kendinize güveniniz mi yok denmesi gayet doğal değil mi, bu ne asabiyet?
Size bu teklifi sunanlar da sizin işinizin farklı olduğunu bilerek sunmuşlardır. Gelir ilk gün harika işler çıkarır diye düşünerek olduğunu sanmıyorum.
Önünüzde yükselme fırsatı varken olduğunuz yerde saymayı tercih ederseniz hata etmiş olursunuz.
Düşünme süresi verildi pazartesi oturup konuşacağız. Benim gönlüm gitmekten yana yükselmek istiyorum

8 aydır pozisyon boşsa işler nasıl yürüyor

patron da o da mühendis o yapsın demiş

8 aydır kim yürütüyorsa bundan sonra o sizin altınızda olacağına göre ona iş yatırırsınız

siz bulunduğunuz yerden, pozisyonun size bir şey katmadığından, hatta odanız olmadığı için üşüdüğünüzden kendinizi geliştirecek bilgisayar programının başka bir bilgisayarda olduğundan orada çalışmanızın göze battığından ve benzer birçok şey hakkındaki şikâyetlerinize ilişkin çeşitli konularınız var hatta başka iş mi baksam dediniz vs vs

şimdi de üst bir iş teklif edildi ne yapayım diye soruyorsunuz

eski pozisyondan zaten memnun değilsin bir üst olan müdürlük teklifi almışsın maaşım da artacak diyorsun

neyi soruyorsun
8 aydır o pozisyon boş. Yanı 8 aydır o birim duraklatıldı. Bu yüzden endişem.

Back
X