Üçü de seninle ciddi düşünüyor, ikisi seninle olmak için hayatlarını değiştirecek. sen üçüyle de konuşuyorsun ama. Üçüne de mavi boncuk dağıtıyorsun. Biri olmazsa diğeri var diyorsun. Biriyle buluşurken diğerine ne diyorsun veya telefonda konuşurken diğerleri arayınca ne diyorsun? İlla ki sorulur. Birinde olmazsa diğerinde sorulur. Çünkü görünüşe bakılırsa tanımak için uzun konuşman lazım. Günü üçe mi bölüyorsun mesela

Bu çok yanlış geldi bana. Fazlasını da derdim ama neyse...
Evlenmeyi ne sanıyorsun bilmiyorum ama kimse kimse için büyük fedakarlık yapmamalı. İnsanız zayıfız illa ki bir yerde “ben senin için hayatımı, işimi bırakıp geldim” deriz. Seninkiler de diyecek. Burda kadınların çoğu bekledikleri ilgiyi göremeyince aynen bu cümleyi kuruyor. Ben ailemi, işimi, çevremi bırakıp onun şehrine taşındım diyorlar. Eminim çoğu adamın yüzüne de diyordur. Kimseye altında ezilip kabalaştıracak kadar büyük fedakarlık yapılmamalı yani. Çünkü bir taraf bunu yüze vuracak kadar çirkinleşiyor diğer taraf “e yapmasaydın” diyecek kadar kabalaşıyor. Sende bu potansiyel var görüyorum. Gelemseydin diyeceksin. Ben mi yalvardım gel diye, kendin günlerce aradın yalvardın gelmek için diyeceksin. Kaybetme korkun olmaz nasılsa aday çok diyeceksin.
Haklı da olsan haksız olsan düğüne yakın nişan atmanı takdir etmiştim. Ama bu kadarı fazla. Aşık olmayı bekle. Sekiz senedir hayatımda olan adam öpse hala heyecanlanırım. Dışarda buluşacak olsak kalabalık arasından görünce kalbim güm güm atar. Evliyiz bu arada. Bunu bekle bence. Acaba hangisi olsun diyorsan kesin mutsuz olursun. Baya ciddiye aldım uzun uzun yazdım.