한국어 Korece Dili öğrenenler ile paylaşımlarımız :) 행복

Size Göre Korece Nasıl Bir Dil ?

• Ankete Katılan
    12
bir şey sormak istiyorum korece harfler tek tek yazılmıyor ya neye göre birleştiriliyor ?

Kore alfabesi, Hangıl'ı diğer yazı sistemlerinden ayıran en temel özellik yazım düzenidir. Alfabe sistemlerinde harfler yan yana bitiştirerek kelimeler yazılırken, Kore alfabesinde hece oluşturacak şekilde harfler özel bir şekilde birleştirilerek yazılmaktadır. 4 temel şekil olmak üzere kimi uzmanların birleşik ünsüz ve birleşik ünlüleri ayrı ayrı ele almasından dolayı toplam 9 şekilde Hangıl hecesi yazılmaktadır:

1. Ünsüz - yatay ünlü: ㄱ + ㅗ = 고
2. Ünsüz - dikey ünlü: ㄱ + ㅏ = 가
3. Ünsüz - yatay ünü - ünsüz: ㄱ + ㅗ + ㄴ = 곤
4. Ünsüz - dikey ünlü - ünsüz: ㄱ + ㅏ + ㄴ = 간

5. Ünsüz - birleşik ünlü: ㄱ + ㅘ = 과
6. Ünsüz - birleşik ünlü - ünsüz: ㄱ + ㅘ + ㄴ = 관
7. Ünsüz - yatay ünlü - birleşik ünsüz: ㄱ + ㅗ + ㄳ = 곣
8. Ünsüz - dikey ünlü - birleşik ünsüz: ㄱ + ㅏ + ㄳ = 갃
9. Ünsüz - birleşik ünlü - birleşik ünsüz: ㄱ + ㅘ + ㄳ = 곿

Heceler en az bir ünsüz ve bir ünlüden oluşmaktadır. Bu nedenle ünlü sesleri tek başına belirtmek için `` harfi seçilmiş ve hece başında ses değeri olmayan bir harfe dönüştürülmüştür.

Son düzenleme:
yazdıklarınızı inceledim ama pek anlamadım yinede çok teşekkür ederim ^^

korece de artıkel var mı?

bulmaca gibi bir dil...japoncanında türkçeyle dil bilgisi kurallarının aynı oldugunu duymuştum bu kolaylıklık saglar herhalde...

korece de artıkel var mı?

bulmaca gibi bir dil...japoncanında türkçeyle dil bilgisi kurallarının aynı oldugunu duymuştum bu kolaylıklık saglar herhalde...
japonca çok kolay bir dil,türkçe ile yazımı aynı,çekim yapmıyorsun yani kişiye göre çekim yok,özne kullanamayabiliyorsun :) alfabesi kolay (tabi bana göre) okuması da bazı karakterler haricinde yazıldığı gibi mesela KONNICHIWA diye yazılıyor ko-n-ni-çi-va diye okunuyor :)
öğrenmekden zarar gelmez asla

Korecenin alfabe çok kolay 1günde öğrenebilinir. Ama okunuşlarını biraz çalışman gerek. Japonca harfleri bama çok zor geliyor. Okunuşu cümle yapısı koreceye göre daha çok akılda kalıyor.

Aslında japonca ve korece arasında tıkılıp kaldım. Ama bir sebepten ötürü koreceyi seçtim.

tabiki seçimler daha önemli
zaten bir dili öğrenmek için 7 yıl vermen gerekiyormuş bi yerde okumuştum :)

Kızlar google playstorda bir uygulama buldum çok süper bişi ya, kelime öğrenmek isteyen mutlaka indirmeli

alfabesi biraz karışık geldi ama sanırım yoğunlaşırsam olay tamamdır
1haftada rahat rahat öğrenilir, karışık değil, ben ilk okul çocukları gibi harf harf yazdım sayfalrca ssonra bizim Türkçe kelimeleri Korece harfleryle yazmaya çalıştım çokda iyi oldu harfler çok kalıcı oluyor akılda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…