- Konu Sahibi balbocegi35
-
yok alfabeyi öğrenmekde yazmakta çok zor değilzor olmuyor değil mi
bir şey sormak istiyorum korece harfler tek tek yazılmıyor ya neye göre birleştiriliyor ?
yazdıklarınızı inceledim ama pek anlamadım yinede çok teşekkür ederim ^^Kore alfabesi, Hangıl'ı diğer yazı sistemlerinden ayıran en temel özellik yazım düzenidir. Alfabe sistemlerinde harfler yan yana bitiştirerek kelimeler yazılırken, Kore alfabesinde hece oluşturacak şekilde harfler özel bir şekilde birleştirilerek yazılmaktadır. 4 temel şekil olmak üzere kimi uzmanların birleşik ünsüz ve birleşik ünlüleri ayrı ayrı ele almasından dolayı toplam 9 şekilde Hangıl hecesi yazılmaktadır:
1. Ünsüz - yatay ünlü: ㄱ + ㅗ = 고
2. Ünsüz - dikey ünlü: ㄱ + ㅏ = 가
3. Ünsüz - yatay ünü - ünsüz: ㄱ + ㅗ + ㄴ = 곤
4. Ünsüz - dikey ünlü - ünsüz: ㄱ + ㅏ + ㄴ = 간
5. Ünsüz - birleşik ünlü: ㄱ + ㅘ = 과
6. Ünsüz - birleşik ünlü - ünsüz: ㄱ + ㅘ + ㄴ = 관
7. Ünsüz - yatay ünlü - birleşik ünsüz: ㄱ + ㅗ + ㄳ = 곣
8. Ünsüz - dikey ünlü - birleşik ünsüz: ㄱ + ㅏ + ㄳ = 갃
9. Ünsüz - birleşik ünlü - birleşik ünsüz: ㄱ + ㅘ + ㄳ = 곿
Heceler en az bir ünsüz ve bir ünlüden oluşmaktadır. Bu nedenle ünlü sesleri tek başına belirtmek için `ㅇ` harfi seçilmiş ve hece başında ses değeri olmayan bir harfe dönüştürülmüştür.
Eki Görüntüle 1296705 Eki Görüntüle 1296705
Eki Görüntüle 1296707
japonca çok kolay bir dil,türkçe ile yazımı aynı,çekim yapmıyorsun yani kişiye göre çekim yok,özne kullanamayabiliyorsun :) alfabesi kolay (tabi bana göre) okuması da bazı karakterler haricinde yazıldığı gibi mesela KONNICHIWA diye yazılıyor ko-n-ni-çi-va diye okunuyor :)korece de artıkel var mı?
bulmaca gibi bir dil...japoncanında türkçeyle dil bilgisi kurallarının aynı oldugunu duymuştum bu kolaylıklık saglar herhalde...
yoyon mu neydi anlamı süt
tabiki seçimler daha önemliKorecenin alfabe çok kolay 1günde öğrenebilinir. Ama okunuşlarını biraz çalışman gerek. Japonca harfleri bama çok zor geliyor. Okunuşu cümle yapısı koreceye göre daha çok akılda kalıyor.
Aslında japonca ve korece arasında tıkılıp kaldım. Ama bir sebepten ötürü koreceyi seçtim.
kolay gelsin tatlım yakında bende sana katılacağım :)
Kızlar google playstorda bir uygulama buldum çok süper bişi ya, kelime öğrenmek isteyen mutlaka indirmeli
kolay gelsin tatlım yakında bende sana katılacağım :)
programın adı nedir?
alfabesi biraz karışık geldi ama sanırım yoğunlaşırsam olay tamamdırKatıl katıl çok zevkli
Korece adı, bayıldım programa, hergün burda çalışılabilir
http://bravolol.com siteleri buymuş canım ordan Korece programını bulabilirsinkolay gelsin tatlım yakında bende sana katılacağım :)
programın adı nedir?
1haftada rahat rahat öğrenilir, karışık değil, ben ilk okul çocukları gibi harf harf yazdım sayfalrca ssonra bizim Türkçe kelimeleri Korece harfleryle yazmaya çalıştım çokda iyi oldu harfler çok kalıcı oluyor akıldaalfabesi biraz karışık geldi ama sanırım yoğunlaşırsam olay tamamdır
hıı onu biliyorum :)http://bravolol.com siteleri buymuş canım ordan Korece programını bulabilirsin
hiç yoktan şansımı deniycem :)1haftada rahat rahat öğrenilir, karışık değil, ben ilk okul çocukları gibi harf harf yazdım sayfalrca ssonra bizim Türkçe kelimeleri Korece harfleryle yazmaya çalıştım çokda iyi oldu harfler çok kalıcı oluyor akılda
Niçin öğrenmek istiyorsunuz? Merak ettim dehıı onu biliyorum :)
hiç yoktan şansımı deniycem :)
biraz iş için biraz da uzak doğuya merakımdan :)Niçin öğrenmek istiyorsunuz? Merak ettim de
Hmm ne güzel bende öyle diyebilirim. Nerde oturuyorsunuz kaç yaşındasınız?biraz iş için biraz da uzak doğuya merakımdan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?