Hani hayatım bitti diyordum ya gerçekten bitti...

ben önlisans mezunuyum. Okul bittikten sonra kazandım hemşireliği ve ailem yüzünden dondurdum 2 sınıfa geçince
şimdide o okula devam edemiyorum
öyle işte bi sürü sebep ve sorun
hangi birine üzülceğimi ben bile şaşırdım

Önceki konunuzu da okumuştum ama tam hatırlayamadım okulu niye bıraktığınızı.
Hayır yani çokta güzel bir bölüm de okuyormuşsunuz.
Aileniz destek olmuyordu ama siz burs ya da eğitim kredisine başvurarak devam
edemiyor musunuz.
Valla çok üzüldüm şimdi.Hem geleceği de parlak bir bölüm bence hemşirelik.
Alımlar her daim oluyor çünkü.Üstelik lisans mezunu hemşirelikte çokta fazla
bir puan gerekmiyor sanırım.Özel de bile birsürü iş imkanı olabilirdi sizin için.

Daha önce ki konularınızdan da anladığım kadarıyla zaten geçirdiğiniz zor günleriniz bu sınavla katmerlenmiş. Evet kötü olmuş ama dünyanın sonu değil illa ki bir iş çıkar ailenizi karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun sizi anlamalarını umuyorum en azından size baskı yapmasınlar. hangi şehirde ikamet ediyorsunuz? gerekirse anketörlük yapın geçici bir süre için çünkü evde oturdukça bu karamsarlığınız katlanarak artar. ben bir dönem pazarlamacılık bile yapmıştım tabiyki okumuş biri daha iyi dallarda meslek edinmek ister ama unutmayın bunlar geçici...

Neden parttime iş bulup okulunuzu bitirmiyorsunuz? 1 yılı bitirmişsiniz eğer lisans okumuyorsanız zaten 1 yılınız kalmış olacak. Çok insan biliyorum tezgahtarlık yaparak okumaya devam eden. Garsonluk falan da yapabilirsiniz part time. Eğer hayallerinizde hemşirelik varsa bence kesinlikle tamamlayın. Tek sahip olmanız gereken şey biraz inanç! Ve hemşirelikte atanamasanız bile özel hastanelerde o kadar çok alım var ki açıkta kalmazsınız..

Bir de anladığım kadarıyla aileniz destek olmadığı gibi birde üzecek şekilde davranıyormuş. Neden bahsettiğim yolu denemiyorsunuz? Hem çalışın, hem okuyun..

hemşireler hemen iş bulmuyor mu ben öyle biliyorum

eğer öyleyse okulunu bitir daha garantı birşey sonuçta burs bulabilirsin çalışıp okuyabilirsin

istedikten sonra yapabilirsin

Adliyelere başvurmayı denediniz mi ?

Tabi klavyenizde iyiyse , alınmanız mümkün olabilir..

3 dakikada 90 kelime yazmanız ve mülakatı geçmeniz gerekiyor, kpss puanı da 70 kafi.. :3:

Adliyelere başvurmayı denediniz mi ?

Tabi klavyenizde iyiyse , alınmanız mümkün olabilir..

3 dakikada 90 kelime yazmanız ve mülakatı geçmeniz gerekiyor, kpss puanı da 70 kafi.. :3:

klavyem çok iyi onuda düşünüyorum inşallah alınabilirim
torpil filan diyorlar ama kaderde varsa olur

Seni çok iyi anlıyorum, 2 sene önceki halim böyleydi. Sınav sonucunu görünce yıkılmıştım,bir ay yüzüm gülmedi. Her şeyi sınava bağlamıştım . 1 yıl sonra 2012 sınavına hazırlanmaya başladım inat edip. Çok çalıştım, imkanlarımı zorladım. Sonuç: Önceki nottan biraz daha yüksek almışım ama yeterli değil yine de. Fakat üzülmedim bu sefer , çünkü ben elimden gelenin en iyisini yaptım. Olmuyorsa olmuyor, gerisi kader kısmet ne yapalım. Bu yüzden çok yıpratma kendini, sen elinden geleni yap, mutlaka biryerlerden kapı açılır inş.

Daha önce ki konularınızdan da anladığım kadarıyla zaten geçirdiğiniz zor günleriniz bu sınavla katmerlenmiş. Evet kötü olmuş ama dünyanın sonu değil illa ki bir iş çıkar ailenizi karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun sizi anlamalarını umuyorum en azından size baskı yapmasınlar. hangi şehirde ikamet ediyorsunuz? gerekirse anketörlük yapın geçici bir süre için çünkü evde oturdukça bu karamsarlığınız katlanarak artar. ben bir dönem pazarlamacılık bile yapmıştım tabiyki okumuş biri daha iyi dallarda meslek edinmek ister ama unutmayın bunlar geçici...

Neden parttime iş bulup okulunuzu bitirmiyorsunuz? 1 yılı bitirmişsiniz eğer lisans okumuyorsanız zaten 1 yılınız kalmış olacak. Çok insan biliyorum tezgahtarlık yaparak okumaya devam eden. Garsonluk falan da yapabilirsiniz part time. Eğer hayallerinizde hemşirelik varsa bence kesinlikle tamamlayın. Tek sahip olmanız gereken şey biraz inanç! Ve hemşirelikte atanamasanız bile özel hastanelerde o kadar çok alım var ki açıkta kalmazsınız..

Bir de anladığım kadarıyla aileniz destek olmadığı gibi birde üzecek şekilde davranıyormuş. Neden bahsettiğim yolu denemiyorsunuz? Hem çalışın, hem okuyun..

part time işi bende düşündüm hatta dediğiniz gibi kasiyerlik bile ama okul örgün olduğu için okuldan sonra çalışmama izin vermediler
önceki konumda da bahsettim işte ailemin gayri menkulu olduğu için çok uğraştım ama burs alamadım yurt bile çıkmadı
keşke bitirebilsem okulumu öyle çok seviyordum ki
varken yokluk çekmek de ayrı bir zorlukmuş
bundan sonra bana lazım olan tek şey sabır ve şans sanırım

Seni çok iyi anlıyorum, 2 sene önceki halim böyleydi. Sınav sonucunu görünce yıkılmıştım,bir ay yüzüm gülmedi. Her şeyi sınava bağlamıştım . 1 yıl sonra 2012 sınavına hazırlanmaya başladım inat edip. Çok çalıştım, imkanlarımı zorladım. Sonuç: Önceki nottan biraz daha yüksek almışım ama yeterli değil yine de. Fakat üzülmedim bu sefer , çünkü ben elimden gelenin en iyisini yaptım. Olmuyorsa olmuyor, gerisi kader kısmet ne yapalım. Bu yüzden çok yıpratma kendini, sen elinden geleni yap, mutlaka biryerlerden kapı açılır inş.

evet çok çalıştım hatta elimden gelmeyenleri bile yapmaya çalıştım
net yüzünden evde kavga çıktı ama alttan aldım ki iki ders dinliyim diye
bu kadar çalışmaya olmuyorsa gerçekten vardır bir sebebi
Rabbim bize en hayırlı olanı verir şüphesiz
inşallah bunları unutacağımız günlerde gelir

bundan 4-5 yıl önce aynı senin gibi cümleler kurdum..okudum kafa patlattım istediğim puanı alamadım benim için hersey bitmişti.tegahtarlık sekreterlik yapacaktım okadar küsmüştüm hayata..ama hiç ummadığım anda yaradan öyle bi kapı açtı ki yüksek puanla yerleşip hayalimde olmayan kadar maaşlı iş fırsatı geldi önüme..asla ümidini kaybetme bol dua et..sen istedikten sonra hersey mümkün cnm..

Allah sizin gibilerin yardımcısı olsun..Cidden durumunuz o kadar acı o kadar acı ki..Sizin için çok üzüldüm..Ama sınavda başarısız olduğunuz için değil..Böyle bişeyden dolayı hayatım bitti diyebildiğiniz için..Size tavsiyem bu bölümde açılan bi başlığı okumanızdır..Sanırım ''Lösemi seni yeneceğim'' di..Allah gerçekten çok sabırlı..Ben sizin gibilere tahammül edemiyorum..!!!

Ne kadar basit değil mi sen ve senin gibilere acıyorum demek.
Benim hayat şartlarımı bilmeden, yaşadıklarımı hayallerimi ideallerimi bilmeden konuşmak.
Evet belki kanser değilim çok şükür
Ama inanın hayat sizin gördüğünüz kadar dar değil
Yapayanlız olduğunuzu düşünün. Her yönden yanlız. Tüm başarısızlıklarınızda bir darbe daha yediğinizi.
Belki komik bulacaksınız ama
ben o hasta olanların ailesinin ilgisini bile kıskanıyorum
çünkü 10/1 ine muhtacım
anlatabilmmi bilmem

Konuma yorum yapan arkadaşlara da tek tek teşekkür ederim

part time işi bende düşündüm hatta dediğiniz gibi kasiyerlik bile ama okul örgün olduğu için okuldan sonra çalışmama izin vermediler
önceki konumda da bahsettim işte ailemin gayri menkulu olduğu için çok uğraştım ama burs alamadım yurt bile çıkmadı
keşke bitirebilsem okulumu öyle çok seviyordum ki
varken yokluk çekmek de ayrı bir zorlukmuş
bundan sonra bana lazım olan tek şey sabır ve şans sanırım

onlarda kusura bakmasın ama hem çalış deyip hem de saati sorun ediyorlarsa resmen size okulu bırakın diyorlar oldu olacak evlendirsinler atsınlar başlarından öyle şey olur mu benim de ailem anlayışsız ve beklentileri hep yüksek ama ben artık ezdirmiyorum kendimi ben de geç saatlere kadar çalışlıyorum çünkü başka şansım yok hem okuyup hem çalışıyorum gece eve erken gelmemi istiyorlarsa sayacaklar elime parayı okuluma destek olacaklar yok değilse o zaman işime gücüme karışmayacaklar okuldan kalan zamanlarda 2 saat çalışılıp para verilen bir yer varsa koşup kendileri gitsin bakalım biraz kararlı durun karşılarında ve durumları açık açık söyleyin bakın bana ya destek olun okuyayım ya da bana karışmayın çalışayım ikisini de yaptırmıyorsanız ben ne yapayım canıma mı kıyayım! tabiyki asla bunu kastetmiyorum ama yani bunu söyledikten sonra git geber diyecek halleri yok elbet bir şeyler söyleyip size yardım edeceklerdir bütün kartları açık oynayın akşam bütün aileyi toplayın salona bir bir konuşun anlatın herşeyi... ama kızarak bağırarak değil güzellikle. eğer öz evlatsanız bir çıkar yol bulursunuz hep birlikte.

onlarda kusura bakmasın ama hem çalış deyip hem de saati sorun ediyorlarsa resmen size okulu bırakın diyorlar oldu olacak evlendirsinler atsınlar başlarından öyle şey olur mu benim de ailem anlayışsız ve beklentileri hep yüksek ama ben artık ezdirmiyorum kendimi ben de geç saatlere kadar çalışlıyorum çünkü başka şansım yok hem okuyup hem çalışıyorum gece eve erken gelmemi istiyorlarsa sayacaklar elime parayı okuluma destek olacaklar yok değilse o zaman işime gücüme karışmayacaklar okuldan kalan zamanlarda 2 saat çalışılıp para verilen bir yer varsa koşup kendileri gitsin bakalım biraz kararlı durun karşılarında ve durumları açık açık söyleyin bakın bana ya destek olun okuyayım ya da bana karışmayın çalışayım ikisini de yaptırmıyorsanız ben ne yapayım canıma mı kıyayım! tabiyki asla bunu kastetmiyorum ama yani bunu söyledikten sonra git geber diyecek halleri yok elbet bir şeyler söyleyip size yardım edeceklerdir bütün kartları açık oynayın akşam bütün aileyi toplayın salona bir bir konuşun anlatın herşeyi... ama kızarak bağırarak değil güzellikle. eğer öz evlatsanız bir çıkar yol bulursunuz hep birlikte.

Haklısın söylediklerinde benimde tek istediğim onlardan biraz anlayış.
Zaten aldığım puanı nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum inşallah çok kötü karşılamazlar
Elimden geleni bu kadar benimde pudrakokusu, birazda hastalığımı bahane ediyorlar ve kısıtlamak işlerine geliyor
Bayram geçsin ilk iş ne olursa olsun çalışmak olacak
Markete bile giricem başka çarem yok zaten

Haklısın söylediklerinde benimde tek istediğim onlardan biraz anlayış.
Zaten aldığım puanı nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum inşallah çok kötü karşılamazlar
Elimden geleni bu kadar benimde pudrakokusu, birazda hastalığımı bahane ediyorlar ve kısıtlamak işlerine geliyor
Bayram geçsin ilk iş ne olursa olsun çalışmak olacak
Markete bile giricem başka çarem yok zaten

siz çalıştığınız halde kazanamadıysanız bunda 1.meb sisteminin 2.ailenizin üzerinizde yarattığı baskının da suçu var.... bir sınava bakıyor işte insanların hayatı... ömrümüz okumakla sınavla geçiyor. daha önce açtığım konuları gözden geçirirseniz hiç de farklı olmadığımızı görürsünüz ben artık boyun eğmiyorum hiçbir şeye yakında da şehir değiştirip yeni bir düzen kurup ayaklarımın üstünde durabilmeyi planlıyorum. ama herşey sırayla oldu benim hayatımda da en büyük hatam umutsuzluk oldu hep çok şükür aştım siz de aşarsınız eminim şu an geçici olacağı için iş ayırt etmemeniz hayrınıza olur dediğiniz gibi başarılar güzel kardeşim.

siz çalıştığınız halde kazanamadıysanız bunda 1.meb sisteminin 2.ailenizin üzerinizde yarattığı baskının da suçu var.... bir sınava bakıyor işte insanların hayatı... ömrümüz okumakla sınavla geçiyor. daha önce açtığım konuları gözden geçirirseniz hiç de farklı olmadığımızı görürsünüz ben artık boyun eğmiyorum hiçbir şeye yakında da şehir değiştirip yeni bir düzen kurup ayaklarımın üstünde durabilmeyi planlıyorum. ama herşey sırayla oldu benim hayatımda da en büyük hatam umutsuzluk oldu hep çok şükür aştım siz de aşarsınız eminim şu an geçici olacağı için iş ayırt etmemeniz hayrınıza olur dediğiniz gibi başarılar güzel kardeşim.

Teşekkür ederim yorumlarınızdanda pozitif biri oldğunuz belli oluyor bana çok destek verdiniz teşekkür ederim
şuan daha iyiyim en azından annem beklediğimin aksi tepki verdi
aslında benim hedefim sınavı kazanmak değildi sınavı kazanmam mecburiydi
başaramayacağım korkusuda başaramama neden oldu:50:

bu kadar üzmeyin kendinizi her şeyde bir hayır vardır bakın sizin durumunuza örnek yaşanmış bir hikaye okumuştum aklımda kaldığıyla aktarayım..bir adam var gerçekten çok hırslı ve çalışkan sürekli çalışıyor ve çok özel iir şirkete sınırlı sayıda özel üstün nitelikli eleman alınıcak ,adamın çevresindeki aynı meslekten arkadaşlarıda baş vuruyor 8 kişi alınıcaksa adam 9. olarak alınamıyor ve arkadaşlarının hepside işe kabul edilmiş. adamın dünyası başına yıkılıyor sonra aradan zaman geçiyor daha iyi bir şirketin iş ilanını görüyor ve çok iyi bir vasıfta oraya alınıyor ,diğer giremedi diye uzun süre hayata küsmesine sebep olan şirket ise 1 yıl içinde batıp kapanıyor...yani anlayacağınız o an için bize berbat gelen durumların arkasında biizm için daha hayırlı şeyler vardır,eğer o adam o gün 9.değil 8. olsaydı 1 yıl içinde işsiz kalacaktı ve bu iyi şirkete girme fırsatınıda kaçıracaktı... o yüzden sizde böyle düşün Allahım hakkımda hayırlısını ver deyin..

ama ailenizin niye okumanızı istemediğini ve güzelim okulu dondurmanıza sebep olmasını ,gayri menkulleri olduğu halde niye okul için para vermediği ve düşük puan aldınız diye size kızdığını anlayamadım :44:

Çünkü daha önceden önlisans bitirdim kendi alanımdan iş bulma şansım çok az zaten kpss de atamam yok olsaydı düz kadrolar olacaktı
her neyse daha önce zorla da olsa okudum yine az gönderiyolardı kıt kanaat idare ediyordum
tekrar okutmayıp çalışmam gerektiğini düşünüyorlar

Yanlız kaldıkça içimden ağlama isteği geliyor
biliyorum her zaman hayırlısı gelir ardından böyle düşünmek istiyorum
ama işte gönlüme anlatamıyorum:14::14:

1 ayır umutla bağlandığım sınav sonucum açıklandı
75 puanda kalmışım
ama yetmiyor bölümümden alım yok genel kadrolara imkansız
işsizim iş bulamıyorum
kendime o kadar çok inanmıştım ki...
açıklandığından beri ağlıyorum gözlerim şişti
ben hiç başarılı olamıcam galiba
bıktım artık dayanamıyorum içim çok acıyor
ortada kaldım
ne yapıcam hiç bilmiyorum
tüm umutlarım buydu kaybettim bitti herşey...:14::14::14::14::14:

benimde durum çok iç açıcı degil okadar emek ver ve sınav günü sınav anında aglama krizine gir ve süre dolmadan kagıdı ver veçık , hem açıklansın diye gün sayarken , gecem gündüzüm sınav sonucu olurken gele gele 63 gelsin , ama bilemeyziki biz bizim için neyin hayırlı olup olmadıgını , güzel bir işim var bir devlet kurumunda , ama kadrom yok , offf keşke bende bi 70 alsaydımda kadromu alsaydım , saglık bakanlıgı bu sene çok saglık personeli alıcak , bi bakmışsın atanmışsın , iyi düşünelim ne olursun .

Back
X