- Konu Sahibi gulshenidil
artık büyüyorlar ve mama alanlar 4.aydan sonra ek gıdaya başlayacaklar....haydi hep baraber günlük neler verdik ,hangi saatte ve nasıl hazırladığımızı yazalım...keyifli topicler olsun inşallah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oğlum yarın 4.ayına girecek ama ben dün 1 çay kaşığı şeftali suyu verdim.
erken mi?4.ayın sonuna doğrumu vermeliyim?
akşamları 7 de hipp in rezeneli elmalı gece tahılını yiyoz biz. gündüz bazen şeftali püre yapıp içine 2 bebe bisküvisi ezip veriorm bizimki hazır ek gıdalara
bizde 3.ayda meyve sularından başladık şeftali karpuz kavun hepsinden verdim yalnız karpuz ve kavun bebekleri şişiriyormuş hazmı zormuş o yüzden fazla verilmemesi gerekiyormuş..sonra püre şeklinde posasıyla vermeye başladım hergün bir kahve fincanı kadar yiyiyor..son iki gündür de muhallebi yapıyorum maşallah bizim kız hiçbirşeye hayır demedi ne versen yiyiyo:))
birde yoğurt yapmayı denedim mamayla hazırladım ama beceremedim bi daha deneyeceğim en yakın zamanda..
mamayla nasıl yapılıyor yoğurt,hep okuyorum da nasıl olduğun bilemedim??
meyve sularını ne kadar verdin canım.bizde 3.ayda meyve sularından başladık şeftali karpuz kavun hepsinden verdim yalnız karpuz ve kavun bebekleri şişiriyormuş hazmı zormuş o yüzden fazla verilmemesi gerekiyormuş..sonra püre şeklinde posasıyla vermeye başladım hergün bir kahve fincanı kadar yiyiyor..son iki gündür de muhallebi yapıyorum maşallah bizim kız hiçbirşeye hayır demedi ne versen yiyiyo:))
birde yoğurt yapmayı denedim mamayla hazırladım ama beceremedim bi daha deneyeceğim en yakın zamanda..
meyve sularını ne kadar verdin canım.
ben 1çay kaşığı veriyorum oğluma.
dr.mu başla diye söyledi 3.ayda.
1-2 çay kaşığı ile başladım sonra giderek arttırdım şimdi bir fincanı rahatlıkla yiyiyo..doktor birşey söylemedi bize hiç bahsi bile geçmedi hatta.. ama ben alışması için vermeye başladım.. yinede 3,5ay dolduktan sonra adamakıllı fincanla falan vermeye başladım ne olur ne olmaz diye..
bizim de 3 ünde bitiyo 4 ayımız. dr o zaman başlayacağımızı söyledi. şimdi gelişimi iyi etki etmeyelim dedi.biz daha baslamadık.agustosun 2 sinde 4 ay bitiyo.eger kilo alımı böle giderse 6 ay sadece anne sütü alacakmış.
ama gecen gün kirazın içini açıp yalattım kereme.bayıldı kiraza çekince kıyamet koptu aglamaktan
bizim de 3 ünde bitiyo 4 ayımız. dr o zaman başlayacağımızı söyledi. şimdi gelişimi iyi etki etmeyelim dedi.
ben de yazlıkta çileğin içini yalattım. kirazı açıp emdirdim ağzına suyunu sıktım. bayıla bayıla yedi kızım. daha isteyip ağladı bile. bunlar hep bahçede yetişenlerdi. pazardan alınan şeftali ve kayısıyı da emdirdim. karpuzun da suyundan birkaç kaşık verdim. hepsini severek içti. ama dr.a söylediğimde verme emmeyi bırakabilir dedi.o yüzden vermiyorum artık. 15 20 gün bekleyip dr kontrolünden sonra dr. un söylediği gibi başlıcam ek gıdalara.
biz daha baslamadık.agustosun 2 sinde 4 ay bitiyo.eger kilo alımı böle giderse 6 ay sadece anne sütü alacakmış.
ama gecen gün kirazın içini açıp yalattım kereme.bayıldı kiraza çekince kıyamet koptu aglamaktan
canım bn çileğin alerjen olduğunu ve verilmemesi gerektiğini okumuştum birkaç yerde:bbo: bilgin olsun tatlım sen yinede vermeden önce doktora sorarsın![]()