- 19 Haziran 2013
- 24.858
- 62.725
- 798
- 31
- Konu Sahibi leblebitozu_88
-
Aynı benım gibi düşünüyordunuz.ben de çalıştığım için şimdilik hallediyoruz bir de bi aksilik olur birimiz çıkarsak o para bizi bi müddet geçindirir dedim, yoksa sıvarsak borç diye dımdızlak kalmak da var ters bir durumda dünyanın binbir türlü hali var
yaşasın toplu taşıma ben de senin gibi düşünüyorum. çocuk bir dünya sorumluluk ile geliyor onu da düşünmek lazım haklısınZorunlu ihtiyaç değilse araba bencede masraf demek
Kasko, trafik, vergi, bakım, benzin vs. büyük şehirdeyseniz trafik stresi de cabası. Çocuk yokken al bi aylık akbil metrolarla her yere trafiksiz git ne güzel (Ben böyle yapıyorum işe gidip gelirken )
Neyse ne diyoduk
Borçlar hafifleyince bi düşün derim
Öyle ise evet ailene hiç bildirme konuyu, haklısın.
Zaten ev durumu 10 yıl kredi demek, bebek şimdi düşünmesen de 10 yıl içinde düşüneceksinizdir. Taksitleri de ona göre ayarlamayı düşünün, alacağınız zaman.
Şimdi ise, ne eklersen o kar birikime.
yemek içmek yine karşılanır ama bankaya ne dicem ben işten çıktım bi sn mi? :) o yüzden 3-5 beni de güvende hissetiriyor, yada diyorum bi kaza bi hastalık bişi bişi oldu naparız o zaman o yüzden hep istiyorum kenarımızda olsun bişilerAynı benım gibi düşünüyordunuz.
Kenarda para olmadıgında ben bır huzursuz oluyorum
oyuzden butun işlerimi ona göre ayarlıyorum ve bana güven verıyor.
Dünyanın bınbır turlu halı var ilerde kimseye muhtac olmayın en ıyısı o parayı kenarı koyup yokmuş gibi görmek ...
kuzum aynı bizim geçen altı ayki halimizi anlatmışsın. araba aldık bizde kredi çektik ben çalışmıyorum eşimin aldıgı para 1500 800 krediye gidiyor düşün elimizde kalanı. Kurban kestik ona da bi miktar veriyor. elimizde kalan 500 lira. ne gezdik ne aldığımız arabanın tadını çıkarabildik sorma. eşim iki hafta önce kaza yaptı. arabayı yaptırmak 3 milyara geliyordu bizde hiç yaptırmayalım böyle satalım dedik sattık arabayı tam kredi kalan borcumuz miktarına şimdi borçsuz tasasız arabasısız. kesinlikle zor parasızlık ayın sonunu nasıl getirecem düşüncesi. kesinlikle yerinde olsam trink kapatırım borcu. köşeye koyarım dersen eger o para suyunu çeker. eşin araba almayı planlıyormuş galiba tamam ihtiyaç arabada ama kuyruğu dogrultmadan almayın. masraf bitmiyor. muayenesi vergisi sigortası aylık servisi cartı curtu.ah işte beni kalbimden vurdun :) bir de işin bu kısmı var 4 ay bitti gözümüzü açtığımız yok balayı harici, iş ev ev iş aybaşı geldi kredi taksit kira fatura al sana harçlık ver bana harçlık akşam eve gel tv izle göbeğini kaşı uyu. olayımız bu :)
1500-2000 etkiliyor ki o da devede kulak diil kulak tüyü hatta :) şu kredi dağıtmasıyla meşhur faiziyle göz çıkaran yeşil logolu banka yok mu işte :)Toplu parayı vermeniz ödeme tutarını etkiliyor mu? etkilemiyorsa veya cuzi etkiliyorsa toplu parayı dağıtmamanız bence daha doğru
adam akıllanmıyor ki aldı bitane geçen sene o da nasıl gitti krediyi çekti 10000 aldı eline parayı geze geze araba arıyor bulamadı sonra adamın biri 25 yaşında arabayı sattı buna 15 e o 5i de eş dosttan topladı araba sanayiden çıkmıyo düğün üstü 10'a sattı kredi faizi ve miletten aldığı borcu da zar zor düğün sonrası verdik, noldu şimdi bu araba keyif mi oldu, burnumdan geldi. o yüzden de bi korkuyorum zaten.kuzum aynı bizim geçen altı ayki halimizi anlatmışsın. araba aldık bizde kredi çektik ben çalışmıyorum eşimin aldıgı para 1500 800 krediye gidiyor düşün elimizde kalanı. Kurban kestik ona da bi miktar veriyor. elimizde kalan 500 lira. ne gezdik ne aldığımız arabanın tadını çıkarabildik sorma. eşim iki hafta önce kaza yaptı. arabayı yaptırmak 3 milyara geliyordu bizde hiç yaptırmayalım böyle satalım dedik sattık arabayı tam kredi kalan borcumuz miktarına şimdi borçsuz tasasız arabasısız. kesinlikle zor parasızlık ayın sonunu nasıl getirecem düşüncesi. kesinlikle yerinde olsam trink kapatırım borcu. köşeye koyarım dersen eger o para suyunu çeker. eşin araba almayı planlıyormuş galiba tamam ihtiyaç arabada ama kuyruğu dogrultmadan almayın. masraf bitmiyor. muayenesi vergisi sigortası aylık servisi cartı curtu.
eski araba sanayiden çıkmıyor valla. eşinizle oturup konusun borcumuzu kapatalım birazcık da birikimimiz olsun güzel modelli bi araba alalım de onunda suyuna git biraz eminim ikna olacaktır. bu paradan köşeye atarsanız eger kalmaz çünki. kamuda değilseniz eger işten ayrılma gibi durumda olabilir. o yüzden riski girmem ben olsaydım.adam akıllanmıyor ki aldı bitane geçen sene o da nasıl gitti krediyi çekti 10000 aldı eline parayı geze geze araba arıyor bulamadı sonra adamın biri 25 yaşında arabayı sattı buna 15 e o 5i de eş dosttan topladı araba sanayiden çıkmıyo düğün üstü 10'a sattı kredi faizi ve miletten aldığı borcu da zar zor düğün sonrası verdik, noldu şimdi bu araba keyif mi oldu, burnumdan geldi. o yüzden de bi korkuyorum zaten.
Aynen bizde ev almayı dusnuyoruz bı peşinatımızda var eşimle ikimizde çalışıyoruzyemek içmek yine karşılanır ama bankaya ne dicem ben işten çıktım bi sn mi? :) o yüzden 3-5 beni de güvende hissetiriyor, yada diyorum bi kaza bi hastalık bişi bişi oldu naparız o zaman o yüzden hep istiyorum kenarımızda olsun bişiler
özel sektöreski araba sanayiden çıkmıyor valla. eşinizle oturup konusun borcumuzu kapatalım birazcık da birikimimiz olsun güzel modelli bi araba alalım de onunda suyuna git biraz eminim ikna olacaktır. bu paradan köşeye atarsanız eger kalmaz çünki. kamuda değilseniz eger işten ayrılma gibi durumda olabilir. o yüzden riski girmem ben olsaydım.
Aynen bizde ev almayı dusnuyoruz bı peşinatımızda var eşimle ikimizde çalışıyoruz
ama inannın kredı çekmeye çok korkuyorum veya bı borca gırmye
Hiç borcsuz eve çıktık bız herseyımızı yavaş yavaş borca girmeden yaptık .
Allahım altından kalkamayacağımz borca sokmasın ınsallah
İleri düşünmek zorundayız
Oyuzden bence bırıkım daha sonra kredı200 kredi çeksek 300 küsür ödemesi var bir ev de bankaya alıyoruz resmen. Amin inşallah cümlemizi.
yok yok evde tutmam korkarım :) kartı olmayan bi hesap belki yada vade bozulmayacak gibi bişilerParayı nakitte tutmazdım, altın yada dolar gibi bi yatırım yapıp onuda evde değil bankada tutardım. Nakit olursa bankada yine harcanır ama altını falan öyle kolay bozdurmaya gitmiyor insanın eli. Eğer taksitler zorlamıyorsa tabi.
Nakitte tutmazdım derken, nakit olarak bankada da tutmazdım yani :)) çünkü nakitteki para her an harcanmaya meyilli oluyor. En iyisi altın, dolar falan onları ha diyince bozdurmaya kıyamıyorsunyok yok evde tutmam korkarım :) kartı olmayan bi hesap belki yada vade bozulmayacak gibi bişiler
Borcunuz doviz yada faizli degilse kesinlikle paraya dokunmayin nasil olsa rutin olarak oduyorsunuz suan cocugunuz yok tam para biriktirme donemindesiniz biraz sikinti cekin olsun ilerde rahat ederseniz. Paranizi da bankaya koyun banka uzerinden doviz alin suan tam zamani
Borcunuz doviz yada faizli degilse kesinlikle paraya dokunmayin nasil olsa rutin olarak oduyorsunuz suan cocugunuz yok tam para biriktirme donemindesiniz biraz sikinti cekin olsun ilerde rahat ederseniz. Paranizi da bankaya koyun banka uzerinden doviz alin suan tam zamani
yok hiç planda yoktu biz kendimize göre yapmıştık düzenimizi ödüyoruz çok şükür, altın hesabı mı tl mi daha iyi acaba gerçi bi tanıdığın da 40 bin tl hesabında 3 senede 7bin artmış, siz senede 5 bin diyorsunuz ama onun artma oranı garanti mi yoksa piyasalara göre mi? hiç bilgim yok daEşimin kardeşi 40 bin lirayı altın hesabına yatırdı. Bi sene dolmadan beş bin lira civarında kari oldu. Bence evlenirken o paraya göre hesap yapmadıysaniz o para hiç gelmemiş gibi devam edin. Anladığım kadarıyla birikim yapabiliyosunuz. O paranın üzerine koyabildiginizi koyup devam edin. Belki yarın öbür gün karşınıza iyi bi fırsat gelir. Ev arsa araba falan. Peşinat sıkıntısı cekmezsiniz. Ama bunu harcama konusunda kendinize güveniyosaniz yapin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?