hanımlar bana bir yardım eder misiniz

Nakitte tutmazdım derken, nakit olarak bankada da tutmazdım yani :)) çünkü nakitteki para her an harcanmaya meyilli oluyor. En iyisi altın, dolar falan onları ha diyince bozdurmaya kıyamıyorsun
:)

ya birden düşer bişey olur dolar da adam kafamı yer sen yaptın diye :) şaka bir yana aynen eli gitmiyo insanın ama nakit olunca fırt diye çekiyosun bin bir bahaneyle

kredi ve taksit 1300, kira ve faturalar 1100

fikriniz çok güzel çok teşekkür ederim bu faiz oranlarını nasıl öğrenebilirim acaba?

Şuan faizler 10-11 arası yıllık.. yani 40.000 tl ye aylık 400 tl yaklaşık getiri olur..

Ama en azından paranız kenarda durur.. Faizleriyle kredinizin bir kısmını ödersiniz diğer taraftan birimkimlerinizi paranızın üstüne koyarsanız aylık getiriside artar borcunuz bitince ev almak için paranızı peşinat olarak kullanırsınız...

Zaten krediler ilk dönemlerde daha ziyade faizden düşüyor ödediğiniz bedeli, asıl ana para ödemesi sonradan yükseliyor. Bu nedenle de kredinin ilk birkaç ayı dışında kredi kapatmanın faiz indirimi saçma sapan miktarlar oluyor. Kuş kadar indirim alıcam diye sıkıntılı bir zamanda derman olacak para gömülüyor bankaya. Ha tabi elinizi bollaştırır toplu parayı vermek ama maaştan birikim yapmak daha zor çünkü maaş günü harcanması gayet kolay likit bir mevduat oluyor o.

Aynı durum bizde de var; elimize geçecek toplu rakamlar mevcut; eşimle konuştuk nasıl yaparız diye. İkimizin de kredileri var ama çok şükür sıkıntısız ödüyoruz. Hatta ben imkan bulursam her krediye birer taksit önden yatırmayı seviyorum ne olur ne olmaz sıkıştığımız bir ay olursa onu kapatsın diye. Bu nedenle kredi ödemelerimizi hiç bozmayıp toplu gelen parayı biriktireceğiz. Tabi bu durumda o parayı unutmanız gerek. Benim eşim de sever para harcamayı, ama bu huyunun farkında olduğu için finansal işlerde bana uyar. Ben kamuda olduğum halde ben de severim kenarda para tutmayı, özel sektör için ise kesinlikle şart. Eğer siz de kendinize güveniyor ve dokunmayız o paraya diyorsanız kredi ödemelerinizi bozmayın derim, yok eşim beni dinlemez araba işine girer diyorsanız işiniz her durumda zor çünkü krediyi kapatsanız bu sefer de araba için kredi çekelim diyebilir. Bence oturup ciddi ciddi konuşun öncelikle.

Bir de her şey bir arada olmuyor maalesef. Ev sahibi olma açısından ailelerden bir beklentiniz yoksa; ya gençliğin tadını çıkarıp gezip tozup yiyecek ve ev sahibi olma planı yapmayacaksınız ya da bu yıllarda dişinizi sıkıp sonra daha rahat edeceksiniz. Allah gönlünüze göre verir inşallah.

birdaha biriktirmek çok zor olur..
bir kenara koyun çok lazım olursa son çare olacak durumda kullanın bence.

Şayet odemelerinizi çokzorlanmadan yyapıyorsanızo pparayı unutun yokmus gibi davranım. Altın dolar bisey yapın kenarda dursun. Çünkü bu para olsa da olmasa da o borcu odeyecektiniz zaten. Ben olsam dokunmam. Bu borcu bitirdikten sonra 30 bin. Ya ev pesinati olarak kkullanırım ya da iyi bir araba alirim. Karar sizin...

Toplu parayi kenara koyup şuanki sisteminize devam etseniz sizin icin iyi olur. Tabi borclari odemekte zorlanmiyorsaniz

Taksitleri ödemeye devam edin,25 bin tllik araba alın,kalan 5 bin tlye sana bilezik yapın. Sende fikrini söyle o ikinizin ortak parası sayılır.

Benim dediğim bu sene oldu. Altın onların aldığında çok düşüktü. Şu düğün sezonu da gelince hatırlarsın birden fırladı. Piyango vurmuş gibi oldu :) belki bize düz hesap bes bin lira civarı kar ettik demişlerdir bilmiyorum ama yine de altın hesabı en kötü ihtimalle paranın değer kaybetmesini önlüyor.

Bence direk kapatin benim babamgilinde buyuk borcu vardi yari yariya odeyince olmuyodu en son toptan kapattilar cok rahat ettik ama cok harcayinca duzen bozuldu.Bence 35binin 20 25 binini odeyin 5 binde dursun kenarda

son konuşmamaız şu oldu : parayı alabilirsek eğer 7000 civarı olan kyk borcumu kapatıp kalan 23000i vadeli mevduatta yaza kadar tutucaz, borçlar maaşlardan ödeniyordu zaten, yaza kadar da ekstraları kısıp toplu paraya ekleme yapıp duruma göre harcama yapıcaz. borç kapanması yada araba alınması yada sermaye edip iş kurulması gibi fikirler o zaman gündeme gelecek, şimdilik öteledik bunları. değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepimize kolaylık versin Rabbim :)

30 bini at vadeliye toplu parayı bozma

kyk günü geçmiş borç toplam 10000di okul bittikten sonra ödememedim borcu maliye devraldı sonra 4000 ödedim artık vergi borcu olduğu için aydan aya vergi dairesine ödemem gerekiyordu ben de çalıştığım için gidemedim vs karıştı o iş :) yani aylık ödeme yapmıyorum yarın öbür gün pat diye bi yerden çıkacak, hani görünmez borç gibi, var ama ödemiyorsun o yüzden o kapansın bari dedik :)

Bence önce borcu ödeyin toplu ödediğiniz için faiz düşer. Borç bitti diye kendinizi salip daha çok harcamayın bir bankada borç ödüyor gibi para biriktirin. Bu sekilde pesinatiniz da birikmiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…