Hanımlar bi bakar mısınız

Sarisinmelekk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2017
3.227
5.556
158
Öncelikle herkesin etti duaları tutu orucları allah kabul etsin.
Ben tüm duaları bilmiyorum ve namaz kılırken telefondan açiyorum.
Burda bir turbanlı komşuma sordum kabul olur mu diye
Gunahmış dedi nerden bildiğini sordum o da sormuş ders veren hocasına gunah demiş ama pek guvenemedim bir de burda sormak istedim sizce ? Telefondan sabah namazım dan yatsı namazıma kadar kılıyorum telefondan salıp kılabilir miyim ?

Ne o ne de hocasi fakih değildir muhakkak. Bizde değiliz. Fakat fatiha dışında en az iki tane sure biliyorsaniz onları okuyarak kilsaniz olmaz mi? Telefondan açınca siz konusmuyor da imama uyar gibi sadece dinliyor musumuz? Ve konu dini olmasi bakımından kapanabilir, yeni üyeyim. Pek bilgim yok ama öyle zannediyorum. Kapanirsa özelden mesaj atarsınız bana inşallah

Ben dualari biliyorum ama sırasıyla degil ve telefondan acıp bi kenara brakiyorum bende yuksek sesle soyluyorum ? Napmalıyım sizce

Dini komular yasak ama telefondan dinliyormudunndualara mi bakip okuyorsun anlamadim

Yaptigin sekildevkilmak hic kilmamaktan iyidur ams bence gunde cok azda oksa ezber yapnaya zaman ayirio namaz dualarini ezberleyip namazi o sekilde kilmani tavsiye ederim

Onun hocası kimmiş? Kuran kurslarında hoca falan mı? Öyle değilse kuran okuyan herkes kendini din adamı sanıyor valla. Neyse sen kendinden eminsen sıkıntı olmaz heralde. Boşver başkasının dediğini.

Yasak oldunu bilmiyordum Adminlerden Ozur dilerim.
Telefondam salıyorum bir kenara brakiyorum ve tekrar ediyorum duaları biliyorum ama hepsini değil bide sirasiyla bimiyorum

Onun hocası kimmiş? Kuran kurslarında hoca falan mı? Öyle değilse kuran okuyan herkes kendini din adamı sanıyor valla. Neyse sen kendinden eminsen sıkıntı olmaz heralde. Boşver başkasının dediğini.
Eskiden derse gidiyormuş onlara ders veriyolar miş bi de ben oruç tutuyorum ama kapanmiyorum ban bi hoca demişti ki her bi oroç tutmanın ayrı kabulu mu olurmuş sevabımı yaşan soyliycem

bildiginiz sureler varsa onlarla kilin, diger namaz surelerini de ezberlemeye calisirsiniz bu arada.

kilacaginiz kisma da baslamadan iyice bakip oyle baslayin, mesela ogle namazinin sunnetini kilacaksaniz nasil kilacaginiza neler okuyacaginiza hemen oncesinde bakin. bu sekilde alisirsiniz zamanla.

Allah kabul etsin..:)

cumlemizin kabul etsin guzel allahım..
Benimde sorunum bu işte aklımda tutamıyorum

Eskiden derse gidiyormuş onlara ders veriyolar miş bi de ben oruç tutuyorum ama kapanmiyorum ban bi hoca demişti ki her bi oroç tutmanın ayrı kabulu mu olurmuş sevabımı yaşan soyliycem
Son kelimelerden bişey anlamadım dikkatli yazmanızı istiyorum. O hoca da nasıl derse giriyormuş? Yani evde kadınların toplandığı kıran öğretilen şekilde mi ders? Yoksa dediğim gibi kuran kursunda mı? Yani gayriresmî mi resmî mi? Herkes hoca kesiliyor ya ondan soruyorum.

Valla eskiden bana hocam hiç dua bilmiyorsan ilk zamanlar sadece Fatiha'yla bilemkılabilirsin öğrenene kadar önemli olan niyet ve azim demişti.

Günah nedir ya, kime neye göre günah. Bunlar yüzünden insanlar ibadetten soğuyor. Namazda başka yere bakıp kılmıyorsanız namazın ruhundan çıkmıyorsanız sorun olmaz bence.

Eminim senin Azminle yaptığın namaz bizimkinden makbuldür. Allah muvaffak etsin

Orasını bende bilmiyorum sormadım..Ama ben resmı hocaya sormuştum kapanmadan oruç tutabilirmiyim kabul olur mu diye olur soyledi ama telefondan salıp duaları namaz kılıyorum demiştim komşuma o da ben derse gdiyordum dedi hocaya sormuşlar kabul olurmu telefondan salıp kılmak ondan anladığım kadarıyla kabul olmazmış gunah mış demiş boyle anladım

Son düzenleme:
Bu saatte okumak zaten zor oluyor malum sahur ama siz imla kurallarına da dikkat etmiyorsunuz , kelimelerin de içinde harfler kayboluyor. Ha bir de salıp ne alaka? Allahla arandaki şeye karışmasınlar dicem de sen sormuşsun zaten

sonucta ogrenmek ıcın bunu yapıyosunuz ömür boyu bu sekılde kılmayacaksınız ya
daha sevap bıle olur gayret gosterıp ogrenmek ıstedıgınız ıcın neden gunah olsun kı

Bu yaptiginizi elestiremem benim icin cabaniz bile cok kiymetli. Ama gunah denmesi hadsizlikten ote degil.
Ben bir ayrimda bulunacagim. Bilmediginiz icin su an devam edin, fakat ogrenmek sorumlulugunuz. telefona ihtiyac duymayacak hale gelmek icin cabalayin. O zmn bir problem kalmaz

Kusura bakmayın turkçem pek iyi degil

sonucta ogrenmek ıcın bunu yapıyosunuz ömür boyu bu sekılde kılmayacaksınız ya
daha sevap bıle olur gayret gosterıp ogrenmek ıstedıgınız ıcın neden gunah olsun kı
Allah sizden razı olsun gerçekten beni rahatlatınız :) cevaplarınız için çok teşekur ederim

Sırayı gözetmek lazım haklısınız ama fil suresinden aşağısını ezbere biliyorsaniz namazinizi kilmadan önce Kuran'dan bir bakıp devam edebilirsiniz. Şu konuda da cevaz oldugunu biliyorum ki:daha sonra sırayı öğrenmeniz şartıyla karışık okumanızda sakınca yoktur. Az önce de dediğim gibi, iki sure biliyorsaniz (ihlas ve felak suresi gibi) namazinizi destek olmadan da kilabilirsiniz. Hatta yukarıda ki yorum gibi bilinmemesi durumunda sadece fatiha ile bile kılınabilecegi söyleniyor. Hani telefondan çalarken siz tekrarlasanızda olur ama nefise tembellik olur bir süre sonra. Allah kabul etsin. Dua bekleriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…