• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar bi bakar mısınız

Sırayı gözetmek lazım haklısınız ama fil suresinden aşağısını ezbere biliyorsaniz namazinizi kilmadan önce Kuran'dan bir bakıp devam edebilirsiniz. Şu konuda da cevaz oldugunu biliyorum ki:daha sonra sırayı öğrenmeniz şartıyla karışık okumanızda sakınca yoktur. Az önce de dediğim gibi, iki sure biliyorsaniz (ihlas ve felak suresi gibi) namazinizi destek olmadan da kilabilirsiniz. Hatta yukarıda ki yorum gibi bilinmemesi durumunda sadece fatiha ile bile kılınabilecegi söyleniyor. Hani telefondan çalarken siz tekrarlasanızda olur ama nefise tembellik olur bir süre sonra. Allah kabul etsin. Dua bekleriz :)
Allah razi olsun ederim ismini yaz senin içinde namaz kılırım allaha dua ederim ben eşimden yeni ayrıldım kuran okuyordum turkçe orda kaldı seccadem orda hic birşeyim yok telefondan başka o yuzden telefondan açıyorum bi de yalniş soylememek için kolay geliyor :)

cumlemizin kabul etsin guzel allahım..
Benimde sorunum bu işte aklımda tutamıyorum :KK43:
Telefon değil de bir kağıda yaz görebileceğın mesafede yanına koy biraz göz ucunda olsun , kabul olmaz diye bişey yok günah da değil , nasıl ezber yapacaksın başka türlü ? Dediğim gibi yaparsan kısa bir süre sonra ezberin olur .. neyi nerede okuyacağını bilmiyorsun sanırım kağıt sana büyük kolaylık sağlar bende ilk başladığım zamanlarda öyle yapmıştım zamanla hepsini ezberlersn

Telefon değil de bir kağıda yaz görebileceğın mesafede yanına koy biraz göz ucunda olsun , kabul olmaz diye bişey yok günah da değil , nasıl ezber yapacaksın başka türlü ? Dediğim gibi yaparsan kısa bir süre sonra ezberin olur .. neyi nerede okuyacağını bilmiyorsun sanırım kağıt sana büyük kolaylık sağlar bende ilk başladığım zamanlarda öyle yapmıştım zamanla hepsini ezberlersn
Benim gozler iyi gormuyor ddim gibi esimle ayrildim icin erseyim onun evinde kaldi almama da izin vermiyor gozluk kulaniyorum ama yanimda olmadi icin kagida yazsam goremem

Benim gozler iyi gormuyor ddim gibi esimle ayrildim icin erseyim onun evinde kaldi almama da izin vermiyor gozluk kulaniyorum ama yanimda olmadi icin kagida yazsam goremem
Telefon daha küçük ona bakarsan canım ? Kağıda büyük büyük yaz çok da kolay ezber yaparsın emin ol... Yine de sen bilirsin tabi... Bir an önce ezber yapmaya bak kolay gelsin Allah kabul etsin

Ben de ilk namaza başladığımda öyle öğrenmiştim ama o zamanlar böyle akıllı telefonlar yoktu tabi :) kağıda yazıp koyuyordum önüme. Günah falan değil, siz öğrenmek için çaba harcıyorsunuz aksine çok büyük sevap. Böyle basit şeyler için kimseye bir şey sormayın, millet Kuranı okumuyor sonra da en hoca benim diye ortalıkta geziyor. Neyse tabiki sürekli böyle olmayın zamanla tam öğrenir bırakırsınız bu durumu zaten.
Önemli olan farz namazları kılmak. Gönlün ferah olsun.

Ben mesela Kunut duasini bilmiyordum.
Namaz kilmadan once bir kagida yazdim karsima koydum.
Oradan bakip okudum ama sesli okumadim tabi.
Bence boyle yapin. Bir iki derken bir baktim ki öğrenmişim duayi.

Öncelikle herkesin etti duaları tutu orucları allah kabul etsin.
Ben tüm duaları bilmiyorum ve namaz kılırken telefondan açiyorum.
Burda bir turbanlı komşuma sordum kabul olur mu diye
Gunahmış dedi nerden bildiğini sordum o da sormuş ders veren hocasına gunah demiş ama pek guvenemedim bir de burda sormak istedim sizce ? Telefondan sabah namazım dan yatsı namazıma kadar kılıyorum telefondan salıp kılabilir miyim ?
dini konular açmak yasak alo fetvayı arayıp sorun

Tanrinin kimin duasini kabul edecegi belli degildir, basi turbanli diye bilir kisi sanip gidip boyle sorulari sormayin kimseye. Akliniz ,mantiginiz ve beyniniz size tum sorularin yanitlarini verebilir. Azicik dusunun ara sira. Mutlaka faydasini gorursunuz

Öncelikle herkesin etti duaları tutu orucları allah kabul etsin.
Ben tüm duaları bilmiyorum ve namaz kılırken telefondan açiyorum.
Burda bir turbanlı komşuma sordum kabul olur mu diye
Gunahmış dedi nerden bildiğini sordum o da sormuş ders veren hocasına gunah demiş ama pek guvenemedim bir de burda sormak istedim sizce ? Telefondan sabah namazım dan yatsı namazıma kadar kılıyorum telefondan salıp kılabilir miyim ?

siz gonlunuzu temiz tutun, niyet onemli. sizin niyet temizliginiz ezbere bilinmis nice duadan daha degerlidir. o manyak komsu ile de gorusmeyin.

Sureleri bilip sirasini bilmiyorsaniz bir kitaptan acin ya da kagida yazin zaten 2 gün 5 vakit 10 kere yani goz ucuyla takip ettiginizde ezberlemiş olursunuz. Bende oyle basladim kimse anasinin karnindan ezbere cikmadi günah olmasi sasirtici

Misal sabah namazi once subhaneke sonra euzu-besmele fatıiha ve kurandan 3 sure Ama allaha şukur sabaha kadar durdum bu duaları ogrendım rahatlıkça kılabılırım inşallah digerlerni de ogrenirim :)
1 tane kısa sure bile bilsen, Fatiha ve Subhaneke ile kilabilirsin canim.. Bir de aradaki dualari ezberleyeceksin iste, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena dualari vs.. Yazarak ogrenmek daha kolay, bence bi kac kez yaz, ogrenirsin insaAllah..

1 tane kısa sure bile bilsen, Fatiha ve Subhaneke ile kilabilirsin canim.. Bir de aradaki dualari ezberleyeceksin iste, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena dualari vs.. Yazarak ogrenmek daha kolay, bence bi kac kez yaz, ogrenirsin insaAllah..
İnşallah çok sağolun bilgilerniz için kağıta yazıp kılmayı deneyeceğım :)

İnşallah çok sağolun bilgilerniz için kağıta yazıp kılmayı deneyeceğım :)

Kağıda yazın. Zor görüyorsanız kalın ispirtolu kalemle ve büyük yazın.

Günah demelerinin bir mantığı yok. Telefondan veya kitaptan bakmanın ne farkı var ? Telefon diye günah dedilerse daha vahim.
"Telefondan salmak" derken telefondan açmayı yani sesli dinlemeyi mi kastettiniz anlamadım gerçi. Okuyamadığınız için böyle bir çözüm gelişirmiş olabilirsiniz. Önemli olan niyettir, kalptekidir diye düşünüyorum.

Back
X