- 2 Mart 2018
- 1.170
- 3.437
- 53
- Konu Sahibi gulumsecdd
-
Allah onlara akıl fikir versinbizlerden kesilen vergilerle devletin durumu olmayana,engelli / yaşlı olup çalışamayana,şehit ailelerine yaptığı yardımlara sonuna kadar hakkım helal olsun.ki bizlerde kişisel olarak yardımlar yapıyoruz.ama devlette adamı olup torpille yardım alanlar, mercedes kullanıp yeşil kartı olanlar ve beleşe alıştırılmış bir millet olursak daha çok haksız kazanç sağlamak isteyen kişiler olacaktır arkadaşım.
Evet hepimiz duyduk bu tarz şeyleri ama karşındaki insana anlatamamak işi zorlaştıran şey ama Allah bırakmaz zaten gerisi boşTanıdığım bir komşuda babasından kalan maaşı alsın diye kocasından anlaşmalı boşandı aynı evde yaşamaya devam ettiler. ama muhtarlıktan ikametgah değişmediği için takip ediliyormuş.Tabii bu uzun zaman sürüyor takip sonucu yani.İşin özü durum anlaşıldı ve kadından maaşı aldığı ay kadar faiz işletilip kat ve kat fazlası devlet tarafından alındı.güzel bir ders oldu.
Keşke imam nikahını kabul etmeseler de öyle güvencesiz, sahipsiz, hukuksuz ortalarda gezmeseler. Resmi nikah kiymama nedeni neymiş paşa hazretlerinin?Evet tabiki suç ve haram biliyoruz ama ablanın nikahı yok dolayısı ile sağlık güvenceside yok çalışmadığı için kardeşide şikayet etse ilerde sağlık sorunu yaşarsa ablam napıcak diyor şikayet etmese içine sinmiyor
Burda en büyük görev size düsüyor.biliyorsunuz yapılanı ve eğer böyle birşeyi yaparlarsa ilk şikayet eden siz olmalısınız bana göre tabi..Evet hepimiz duyduk bu tarz şeyleri ama karşındaki insana anlatamamak işi zorlaştıran şey ama Allah bırakmaz zaten gerisi boş
Zaten insanlar bunları duydukça amann herkes yapıyor nolucak ki diyenlerbizlerden kesilen vergilerle devletin durumu olmayana,engelli / yaşlı olup çalışamayana,şehit ailelerine yaptığı yardımlara sonuna kadar hakkım helal olsun.ki bizlerde kişisel olarak yardımlar yapıyoruz.ama devlette adamı olup torpille yardım alanlar, mercedes kullanıp yeşil kartı olanlar ve beleşe alıştırılmış bir millet olursak daha çok haksız kazanç sağlamak isteyen kişiler olacaktır arkadaşım.
Anlatamıyorsa onunda başına gelince çok iyi anlarEvet hepimiz duyduk bu tarz şeyleri ama karşındaki insana anlatamamak işi zorlaştıran şey ama Allah bırakmaz zaten gerisi boş
Birine daha danışmak zaten maaş bağlarken araştırılıyormuş onlarda aynı evde 20 yıldır ikamet ediyorlardır yaklaşık o yüzden ortaya çıkar zaten burdan okuduklarımıza göre ikametten falan bilirler o zaman bide o kadar kolay değildir demekkiBurda en büyük görev size düsüyor.biliyorsunuz yapılanı ve eğer böyle birşeyi yaparlarsa ilk şikayet eden siz olmalısınız bana göre tabi..
Amaç resmi nikah yapmayıp kadını savunmasız bırakmak.kadının en buyuk garantisi resmi nikah.kadının güvencesi olmayınca sussun kessin sesini otursun kocanın zülmünü çeksin.allahın cezası zihniyetleri batsın.Keşke imam nikahını kabul etmeseler de öyle güvencesiz, sahipsiz, hukuksuz ortalarda gezmeseler. Resmi nikah kiymama nedeni neymiş paşa hazretlerinin?
Yoo gayette yasal olmayan bir şey için fikir soruyorsunuz bu su sayfaya kadar onlarca mesajda dile getirildi cevabı verildi. Bunun "ama" si yok, yardıma ihtiyacı olana devlet sahip çıkıyor bu kadar da abartmasinlar. yeşil kart denen şeyi daha duymamislarsa o kadar muhtaç olmamışlar demektir. Kılıf bulmaya çalışmasın kimse, elbette kimsenin inancını sorgulamiyorum ama essek gibi çalışıp vergi veriyorum aynen iletin lütfen; Allah yedirmesin, net!Bunu duymamıştık yani ssk olmasada ihtiyaç duyulduğunda destek alınabiliyor sa güzel bişey ayrıca kimse burdan yasal olmayan bişey için akıl almıyor sadece arkadaşım vicdan yapıyor rahatlamak için yazdık kardeş olmalarına rağmen oda müdahil olmak istemiyor zaten o yüzden soralım dedik
nasıl yani 20 yıldır aynı evde birlikte yaşıyorlar ve nikah yok mu???? eee pes yani o kadına.millet yeri geliyor nikahlı kocasını o kadar yıl çekmiyor :)Birine daha danışmak zaten maaş bağlarken araştırılıyormuş onlarda aynı evde 20 yıldır ikamet ediyorlardır yaklaşık o yüzden ortaya çıkar zaten burdan okuduklarımıza göre ikametten falan bilirler o zaman bide o kadar kolay değildir demekki
Inşallah bu kadar kolay deģildirBirine daha danışmak zaten maaş bağlarken araştırılıyormuş onlarda aynı evde 20 yıldır ikamet ediyorlardır yaklaşık o yüzden ortaya çıkar zaten burdan okuduklarımıza göre ikametten falan bilirler o zaman bide o kadar kolay değildir demekki
Bizde işleyişi tam bilmiyoruz sadece etraftan duyduklarımızdan yola çıktıkInşallah bu kadar kolay deģildir
Işleyişi bilmiyorum
O maaşı isteyen abla kişisi sizmisiniz?Teşekkür ederim herkese
Bizde işleyişi tam bilmiyoruz sadece etraftan duyduklarımızdan yola çıktık
Evet buda bi bakış açısı tabi ne kadar etik bilemedim ama dediğiniz doğru gücü yeten yetene malesef bu hayatta arkadaşımın derdi zaten para değil ablasına nikah kıymayan adamın (baba baskısına rağmen) faydalanabilecek olma ihtimali üzüyorOlaya resmi nikahsız değil de birlikte yaşıyorlar mantığıyla bakarsak, gayet bekar olan arkadaşınız alabilir.
Birlikte yaşıyoruz, evliliğe karşıyız diyen bir dünya insan da var sonuçta. Eğitimli, elit kesimden olunca mı aynı muhabbet tepki görmüyor toplumda?
Bu zihniyet hiç bitmeyecek sanırım. Hadi kendilerini düşünmüyorlar evlatlarına yazıkAmaç resmi nikah yapmayıp kadını savunmasız bırakmak.kadının en buyuk garantisi resmi nikah.kadının güvencesi olmayınca sussun kessin sesini otursun kocanın zülmünü çeksin.allahın cezası zihniyetleri batsın.
Yok ben değilim zaten yapılan bişey yok ortada ihtimal üzerine konuşuyoruz böyle bir durum olursa diyeO maaşı isteyen abla kişisi sizmisiniz?
Neyse bir suç işlememeniz dileğiyle iyi geceler.
elbette bitmeyecek hatta dahada fazlası olucak.niye osmanlı torunuyuz ya biz.kaynana karşısında koca kişisi karşısında el pençe divan durulacak isteniyor.valla benim dünyamda öyle bişey yok.Bu zihniyet hiç bitmeyecek sanırım. Hadi kendilerini düşünmüyorlar evlatlarına yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?