merhaba....13hafta 3 günlük gebeyim.Perşembe günü sabah lavaboya gittim ve adet kanaması gibi yoğun bi kanama gördüm hatta çamaşırımda kan olmuştu

acil hastaneye gittik ve ultrasonda doktor plesantanın etrafında kan yoğunlaşması olduğunu gördü..2gündür hastenedeydim.sürekli serum ve sabah akşam ikişer tane progestan ilacı verdiler.Bugün çıktım hasteneden ultrasonda görünen o kan yoğunlaşması gitmişti..doktor yine progestan verdi sabah akşam içicem..Sorum şu sizce kanama neden olmuş olabilir? (hiçbir ağır iş sakıncalı bi durum yapmamama rağmen) progestan içmem bebek için sıkıntı olurmu?? birde kurbanda yorucu olmayacak bir tatil programımız vardı (5,6 saatlik bir yol kendi arabamızla gideceğiz)yola çıkmam sakıncalı olabilir mi?? Yardımcı olabilirmisiniz??
1- çalışıyor musun?
2- iyi düşün, kanamadan önceki günlerde neler yaptın? mesela 3-4 gün öncesine kadar düşün. ters bir hareket, ani bir şey, ne bileyim işte, ağır kaldırmak, yukarı uzanmak gibi. uzun süre ayakta kalmak, çok yorulmak gibi. bir de bu işlerin ayıbı olmaz, cinsel ilişki olmuşmuydu öncesinde?
3- size jel verdiler mi? progestanın iğnesi var, proluton depot, iğne vurulmadı sanırım size değil mi?
4- ilk gebeliğin mi ve daha önce leke tarzı değişik bir şeyler görmüşmüydün çamaşırında?
--------------------------------------------
şimdi canım gelelim benim yorumuma. benim 1 düşüğüm var, 7. haftada kalp atışlarını göremeden düşük olmuştu. geçen yıldı, 4 günde 28 saat dersim vardı ve çok yorucu oluyordu. sabahın köründe (5.40) gidip öğleden sonra 2-3te geliyordum, açıkcası pekte dikkat etmiyordum.bişey olmaz sanıyordum.
her neyse şimdi yine hamileyim, 12+3 günlük. benim 6. haftamda kahverengi lekelenmem oldu. lekelenmemden önce, cuma günü yola çıkmıştık, yol yaklaşık 6 saat, otoban ve duble yol, tabi araştırmamıştık, yine bişey olmaz dedik hatta hiç düşünmedik bile.
cumartesi günü ise fazla iş yapmamıştım, hatta hiçbişey yapmadım bile diyebilirim. yalnız ctesi günü cinsel ilişki olmuştu ve pazar günü az bulaşık vardı, sadece onarı toparladım biraz makinaya koydum.tabi eğiliyorsun ister isteme makinaya koyarken.belim az ağrıdı, eşim bırak otur ben yaparım dedi, bıraktım bende yattım.
pazar akşamı kahverengi lekelenmem oldu. (kahverengi lekelenme kanama sayılıyor bu arada)
çok korktuk, 1 gün sonra ultrasonla bakıldı ve kese iyi görünüyor, gelişimi iyi dendi. burda yalnız muayeneler berbat ve insan hayatının hiç önemi yok (doğuda 150bin nüfuslu biyer)
her neyse, bir sebep söyleyemediler yani. o günden sonra bana hiçbirşey yaptırmadı eşim, yaklaşık 35 gün ben hemen hemen hiçbirşey yapmadım, ufak tefek şeyler hariç.
geçen hafta pazartesi başladım işede, rapor aldı eşim o güne kadar yollamadı beni okula. şuan çok şükür sorun yok, hatta doktor erkek benim tahminime göre dedi :)
ayrı bir mesajda sana benim tavsiyelerim olacak ve tecrübeyle, herşeyi araştırarak yazdığımdan emin ol.