Hanimlar, iki kere 5. haftada düsük yasadim. Sizce normal mi?

aslm93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2021
337
230
53
32
Kizlar 3-4 ay icinde iki kere dusuk yasadim. Ikisi de 5. haftada gerceklesti. O kadar bunaldim, yoruldum ve tukendim ki anlatamam. O kadar umut heyecanin birden bire suya dusmesi, ve benim de buyuk bir bosluga dusmem.

Benim gibi yasayan oldu mu? Sizce bir problem mi var, yoksa tesaduf mu.
Doktor hemen analiz yapmak istemiyor, tesaduf olabilir diyor. 3.cu hamilelikte de olursa kontrollere baslariz diyor.

Sizce ne yapmaliyim, baska doktora mi gitsem?

Benimde senin gibi kısa aralıklarla 2 düşüğüm oldu. 2. Düşükten sonra doktorum genetik test istedi. Kürtaj oldum ve moralimiz dedigin gibi yerlerdeydi ne sıkıntı var kafaya takmaktan uyuyamıyordum... Test sonucları iyi çıkınca rahatladım, zaten 2. Düşükten 3 ay sonra hamile kaldım yeniden... Bu sefer hiç heves yapamadık çok durgun geçti 6 aya girdik daha yeni yeni heyecanlanıyoruz Bebek için bir parça birşey alamadım düşün Çok şükür sağlıklı (bazı ufak sorunlar çıktı ama şuan herşey yolunda) Doktorla birebir konuştuğumuzda bana genetik bir problem yoksa düşük aslında sağlıksız gebelik olduğunu bunun için bebeği vucudun kabul etmediğini söyledi. Yani ne yaparsam yapayım düşük hiç bir etkene bağlı olmadan gerçekleşecekmiş. Hayırlısı oldu diyorum bende artık, en azından hamile kalabiliyordum... Hamile kalamamak daha büyük sorun ama kısa zamanda 3 kere arka arkaya hamilelik yaşayabildim.

Bana kalırsa aklınızda kalmaması için durumunuz müsaitse genetik test yaptırın. Aklınız rahat olsun akışına bırakın..

Ben üç sefer yaşadım

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Allahim insallah saglikli Bir sekilde bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin.

Başka doktora gidin bence. 2 düşükten sonra test istiyorlar. Bende düşük yaptım bebeğin parçasını patolojiye göndermeyecem dedi öyle kaldı. Özeldeki doktorda dedi devlette ilkine bakmıyorlar 2. De araştırıyor dedi

Ben üç sefer yaşadım canım kromozom bozukluğu sebebiyle büyük ihtimalle benim dördüncüde devam etti

bilir kişi değilim sadece bana uyguladıkları için söylüyorum . ilk gebeliğim geçen sene boş gebelikti keseyi düşürdüm kürtaj oldum bir sene sonra hamile kaldım doktora gittiğimde enox iğne ve coraspirin verdi kan pıhtılaşması olur diye önlem olarak bebek anne karnında düşmesin ya da ölmesin diye ikinci gebeliğinizde herhangi birine başladınız mı ya da doktorunuz bahsettimi düşükten sonra veriliyor diye biliyorum çünkü çok geçmiş olsun inşallah gönlünce olur her şey <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…