• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar size danışmak istiyorum

Ben isterdim hem cocugunuza bakar hem evinizi yaptıracak birde akşam yemeğini yapsa tadından yenmez😅

Uzaktan iyi olabilir ama yanyana olunca iş değişir. Çocuk doğunca lohusa halinizle ne olduğunu bile anlamadan bi bakmışsınız sadece yatmak için üst kata çıkıyorlar. Çocuk emzireceksin bi bakıyorsun kayınbaban tv başında. Bebeğinin en güzel zamanları ilk zamanlar. Evet zor oluyor bakmak ama doya doya büyütmek daha güzel bence. Ne özeliniz kalır ne eski düzeniniz. Ik desen üst kata gider ses. Uzak durun bence bu fikirden.

Evleri varmış zaten. Kentsel dönüşüme giriyormuş.
Müteahhit apartmanı yıkıp yenisini yapacak yani. 2-3 yıl gibi bir süre vermeleri o yüzden. İnşaat bitince kendi evlerine geçecekler.

Garip insanlarsa, kabile gibi üst üste yaşamayı seven tiplerse orayı kiraya verip konu sahibinin evinde sonsuza kadar kalabilirler. Öyle insanlar değiller diyor konu sahibi ama 3 sene sonra gidecek bile olsalar bu kadar yakın oturmak sorunlara sebep olabilir.
Güzel giden ilişkiler bozulabilir. Riskli bir iş.

Alişkanlik diye birşeyde var. Konu sahibin evine bide para yatiracaklar. 3 yil sonra artik taşinmak istemeyebilirler, "burayada zaten para harcadik" diye. Yada mütehhatin yaptiğini beğenmeyebilirler, kira gelirini isteyebilirler,..

Sonra ilişkiler kötü gidebilir, tartişmalar,.. Beraber yaşamak daima riskli birşeydir. Yumurtanin içinde hangi sürpriz çikacağini bilmiyorsun. Ben olsam bu riski göze alamazdim.

Kapısı mutfağı vs ayrı olacaksa, her akşam yemeği birlikte yiyelim demeyeceklerse olabilir.
Yani çirkef yada otoriter bir kadın olacak olsaydı sanırım siz de ılımlı yaklaşmazdınız.
Şu an kiraların fiyatlarını bilmesem daha mesafeli olurdum sanırım bu fikre ama hayat şartları bambaşka ilerliyor şu anda. Evin ses yalıtımı nasıl, kavga etseniz de sevişseniz de yukarı gider ses bunları da düşünmek gerek.
Kendi açımdan düşünüyorum ben yalnızlığı daha çok seviyor yakın bile olsak mesafeli kalmayı seviyorum.
O açıdan çok tercih etmezdim yine de.

• Beğen
Reactions: The
Kentsel dönüşüm onlara kira yardimi verecek mi? verecekse ne kadar olacak?
Eğer bir para almayacaklarsa
Bence kira falan ödemezler. Normalde kiracı olsalar, her ay bütçelerinden bir miktarı kira için ayiran insanlar olsa belki derdim ama onların bir ömür kendi evleri olmuş. Bütçeleri belli. Ev sahibine kirayı öderler ama şimdi ceplerinden bir miktar parayı kira diye oğullarına verirler mi??? Hele de bomboş bir üst kata bir divanda yatmak için?
Ben sanmıyorum. Bugüne kadar bu niyetle- para biriktiririm umuduyla aileyle bir oturan ve ailenin parasını gerçekten aksatmadan ödediği birisi varsa lütfen kızgın surat atsın,merak ediyorum bu ülkede böyle biri var mı?
Alt nesil üst nesile , üst nesil alt nesile ilginç bir ilişki var bu ülkede. Ne çocuk anne babasinin evine kira öder ne aile çocuğunun evine. Göz boyamak için bir iki neyse ama uzun vadede hiç sanmiyorum. Bir süre sonra orayı zaten kendi hakkı gibi görür.
O yüzden oyum hayırdan yana. Ayrıca daha ortada çocuk yok anladığım kadarıyla. Çocuk olunca yardım ederler ne demek? Kaldı ki kim lohusayken 7/24 kaynanasını görmek ister ki? Ablam bebeği emmeyince emzirme kampı diye bir şey yapmıştı mesela evde. Bilindik bir şey, anne ve bebek üstü çıplak olacak şekilde tüm gün dipdibe yaşıyorlar,bebek her Arzu ettiğinde memeye ulaşıyor falan - gerçekten etkili bir yöntem-
Mesela bunu yapmak istediniz, salonun öte ucunda kayinbabayla gozgoze geliyorsunuz 😂 ya da bunaldiniz arkadaşınız geldi. İki ofleyip pofleyip eş ve ailesini cekistirmek istediniz duymasın diye fısır fısır konusacaksiniz .
Bugün sizin kara kasiniza kara gözünüze meraklı olmadığı için hep gelmiyor ama yarın torunuyla bağ kurdukca - torunu ona enerji verdikçe sizden çıkmamaya başlar.
Dertsiz başa derde hiç gerek yok

Ekleme; evi zaten onlar almış. Sizin ve eşinizin bir kuruş katkısı yok. Böyle düşününce iş değişiyor. Bence kabul etmek gerek. Kaldı ki eşinizin kendine dublex daire aldirmisken hala babasının 300bin lirasına göz dikmesi,onla da üst katı yaptiririz diye heves etmesi hoşuma gitmedi. Böyle kocam olsun da istemezdim. Çalış,kredi cek öde bir işin ucundan da sen tut. 300bin az para mı?

Son düzenleme:
Ben sanmıyorum. Bugüne kadar bu niyetle- para biriktiririm umuduyla aileyle bir oturan ve ailenin parasını gerçekten aksatmadan ödediği birisi varsa lütfen kızgın surat atsın,merak ediyorum bu ülkede böyle biri var mı?
İnsanları tanımadan neden hemen etiketi yapıştırıyorsunuz... oğlana ev alacaklarına kendilerine alsalardı keşke, iyilikten maraz doğar çünkü. Annem kv evine gelin gelince, kv demiş ki “hazır kira yok, faturaları da ben ödüyorum, akıllı olun.” Bizimkiler ev ve araba aldılar böylelikle. Hayatlarında hiç kira ödemeden geçtiler sıfır eve. Herkes çocuğunun gelirine malına çökmüyor korkmayın. Öyle yapacak insanlar zaten ev alıp kiraya verirdi, oğlum gelinim otursun dublekste biz eski evde devam ederiz demeZlerdi

2 yılda bitip gideceklerine hiç ikna olamadım malesef, kapınız ayri olsa bile bir nevi aile apartmanı gibi olacaksınız. Sende kahvaltı bende akşam yemeği,nereye gittiniz nerden geldiniz,sana misafir gelmiş ,bana geldi sen de gel,durduk yere duzeniniz bozulur
o kadar haklı bir cümle ki .gerçekten tamda böyle olluyor . yaşayan ben

Ekleme; evi zaten onlar almış. Sizin ve eşinizin bir kuruş katkısı yok. Böyle düşününce iş değişiyor. Bence kabul etmek gerek. Kaldı ki eşinizin kendine dublex daire aldirmisken hala babasının 300bin lirasına göz dikmesi,onla da üst katı yaptiririz diye heves etmesi hoşuma gitmedi. Böyle kocam olsun da istemezdim. Çalış,kredi cek öde bir işin ucundan da sen tut. 300bin az para mı?
😂😍 doğruya doğru

İnsanları tanımadan neden hemen etiketi yapıştırıyorsunuz... oğlana ev alacaklarına kendilerine alsalardı keşke, iyilikten maraz doğar çünkü. Annem kv evine gelin gelince, kv demiş ki “hazır kira yok, faturaları da ben ödüyorum, akıllı olun.” Bizimkiler ev ve araba aldılar böylelikle. Herkes çocuğunun gelirine malına çökmüyor korkmayın
Kız girlinred girlinred ben zaten ekleme yaptım, aile bu dublex evi onlara hibe etmiş, memlekette 3 katlı yepyeni yazlıkları varmış, 300bin birikmisleri varmış... Paradan kaçacak insanlar değiller.
Konu sahibinin tüm mesajlarını okuyunca bana daha çok kocanın babasının parasına göz dikmesi gibi geldi hikaye. Kayınbaba maşallah ev almış, kredi odetmemis. Çocuk hala "babamın 300bini var,onla bizim evin üst katını yapsa" diye hesaplar yapıyor. Derdi bu , yoksa aile zor durumda kalmasın diye degil. Çünkü yaşlı bir aileye yetecek 2+1 temiz evi iki-ikibucuk bin liraya bulabilirler. Yani birkaç sene aydan aya hadi daha güzel eve 3bin odeseler, iki yılda 72bin eder. Kira yardımını da dusseler öyle çok bir ödemeleri de olmaz. Konu sahibinin eşi diyor ki; elaleme 70 bin lira odemesinler ama bizim üst kati yenilesinler, 4 katına. Onda da iki sene yaşayip çıksınlar 😂
Ayrica ailenin de o evde hakları var. Yani sana kocaman yayla gibi evi hibe ederken "biz kocaman bir aileyiz,ondan" diye kabul edip böyle bir zamanda "ama biz o kadar da kocaman bir aile değiliz,istemem" demek bence etik değil. Ev hediyesini alacak kadar aile baglarin kuvvetliyse evde birkaç sene yaşayacak kadar da kuvvetli olmalı.

Dunya iyisi de olsa kimseyle ayni evde yasamak istemem, kendi annem dahil.

o kadar haklı bir cümle ki .gerçekten tamda böyle olluyor . yaşayan ben
Hiç başıma gelmedi fakat ilk evlendikleri zaman bazı arkadaşlarımın kayın aileleri işte bir iki yıl bizimle oturun sonra ev alır çıkarsınız demişlerdi,bir kısmı çıkamadı bir kısmı da çıkarken türlü seylere maruz kaldılar hatta iş konuşmamaya kadar gitti, hala bir arada oturan arkadaşım var ve kv bir dk rahat bırakmıyor,kim geldi kahveye,nereye gittiniz,kaç para harcadınız sorgu memuru gibiler. Yaginiz kadar kavrulacaksiniz böyle durumlarda. Para biriktiririm diye en güzel zamanları heba etmeye gerek yok

Hiç başıma gelmedi fakat ilk evlendikleri zaman bazı arkadaşlarımın kayın aileleri işte bir iki yıl bizimle oturun sonra ev alır çıkarsınız demişlerdi,bir kısmı çıkamadı bir kısmı da çıkarken türlü seylere maruz kaldılar hatta iş konuşmamaya kadar gitti, hala bir arada oturan arkadaşım var ve kv bir dk rahat bırakmıyor,kim geldi kahveye,nereye gittiniz,kaç para harcadınız sorgu memuru gibiler. Yaginiz kadar kavrulacaksiniz böyle durumlarda. Para biriktiririm diye en güzel zamanları heba etmeye gerek yok
aynen öyle oluyor ne kadar uzak o kadar iyi

Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ailelerin iç içe oturmasında iilaki bazı enteresanlıklar çıkar bunu bilerek geçici olduğu için mantıklı buluyorum..
Hem eşinizin ailesi sürünmez kiralarda eşinizde bir evlat olarak yardımcı olmuş olur.

Back
X