Hanımlar sizin evde reis kim

Ikizikiz4

Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
56
3
6
İstanbul
Merhaba hanımlar ben 6,5yıllık evliyim iki kez ikizlerim oldu.bu süre içinde hep evde çocuklarla oldugum için pek dışarı çıkamadım .hep dizilerde gezip alışveriş yapan kadınlara imrendim.neye ihtiyacım olsa eşim alır (elektronik eşya ve çocuklara oyuncak kıyafet)internetten yada dışardan alır. Komşum evinin bütün alışverişini faturalarını kendisi ödüyor.ben daha bir kezfatura ödemedim.karşımda böyle biri olduğu için kendimi çok pasif biri gibi hissediyorum .daha ne istiyorsun diyenler olabilir .insanız işte .benim merak ettiğim sizin evde bu işleri kim yapıyo . yalnız beni daha fazla imrendirecek yorumlar olmasın...

2 doğumla 4 çocuk ha çok zorlanıyorsundur sen:44:
çok mu küçükler peki? bırakıp çıkabileceğin kimseler yok mu?

Ya bu konuda iş bölümü yapabilirsiniz.. Açık açık eşinize bnde şunu yaparım veya benim görevlerim şunlar olsun gibisinden.. İçinde bulundugunuz durum evet yadırganmayacak ve çoğu erkeğin yapmadığı şeyler ama sizi çok iyi anlıyorum.. Eşinizle konuşun durumu açıklayın zaten sizi bir kaç devlet işine gönderirse sizde yıldım yeter artık der eski halinize dönersiniz..

Bizim evin reisi değişiyor.
Eğer eşimin vakti yoksa herşeyle ben ilgileniyorum.

Evde kendimi pasif hissediyorum demişsin, bunun için eşinden psikolojik baskı görüyor musun? Yani ben evin reisiyim benim dediğim olacak tavırlarında mı yoksa bu pasif hissetme durumu sadece senin kendi kendine yaşadığın bir şey mi???

Mesela ben çalışıyorum evli değilim ve işten eve evden işe hayatım var. Bunun yanında faturaları ödemek, kirayı hesaba ödemek için çarşıya gitmek ve bunun için ayrıca bankaya gidip para çekmek falan bunları yalnız yaşadığım için hep kendim yapıyorum. Ve açıkçası hiç hevesle yapmıyorum hep mecburiyetten... Evlenecek olursam da isterim ki bunlarla eşim ilgilensin. Ha bu senin işin bu benim işin tarzında değil de görev paylaşımı açısından bu tarz işleri erkekler yapabilir, kalk bulaşık yıka diyecek halim yok sonuçta...
Bu arada evin reisi olma kavramını çok doğru bulmuyorum, evlilik "biz" kavramıdır bana göre ve evde illa ki bir kişinin reis olması gerekmiyor, ortak karar alınır ve uygulanır hem zaten bu ev reisliği kavramı hukuken de yok artık !

Ay ne güzel ya, ben evli değilim ama kendi faturalarımı falan kendim ödüyorum tabi ki. bunun için internet bankacılığı kullanıyorum, alışverişleri online yapıyorum. Mümkün olduğunca oturduğum yere saplanmış vaziyetteyim evlenince de umuyorum eşim yapar bunları da bana iş çıkmaz. Zaten alışveriş falan hiç hazzetmediğim şeyler

Canm acaba biranda 4tane cocuk oluncami boyle hissettn.bosver evin reisligini faturalari bn hic odemedm odememde.alisverise genelde birlikte gideriz esimle ama cocuk yok.olsa belki zamanm olmazdi oyle gitmeye.yani eminm hemen hemen cocugu olan bayanlarn esleri hallediyordur bu tip seyleri.kendini neden pasif hissetcekmsn masallah 4tane cocugun var onlara bakiyorsun gunun erken basliyordur onlarla vakit geciriosun.smdi kis zamani zaten yaza cocuklarinla yaparsn islerini..

Evin reisi derken lafın gelişi bizdede kimin dediği mantıklıysa o olur faturalar otomatik hesapta ve birşey alınacaksa ben beğenirim ama eşim yapar alışverişi.komşum bir yere giderken ısrarla benide götürür. orada bana şunu gördünmü bunugördünmü sanki ben hiç bişey alamıyorum hiç bişey bilmiyorum.ilk ikizlerimde çok iyiliklerini gördüm kırmakta istemiyorum ama evime geldiğindede hep aynı muamele .aslında eşimin değil komşumun hissettirdiğini anlıyorum

Madem komşunuzla bir yere çıkabiliyormuşunuz siz de kendi alışverişinizi kendiniz yapın,faturalarınızı kendiniz ödeyin..Böylece pasif hissiniz ortadan kalkar.Ayrıca komşunuz egolarıyla sizin hislerinizi altüst etmiş..

Yediğin önünde yemediğin arkanda sorumluluk almadan yaşamak elbet güzeldir
ama allah korusun eşinize bişey olsa sudan çıkmış balık gibi kalırsınız
ha zamanla öğrenirsiniz ama ilk andaki şok kötü olur
insan her şeyi yapmalı bence
bu sadece fatura ödemek falan değil ufak tefek tamirat falan da

Bizim evde reis yok.

İşleri yapma durumu ise değişiyor hangimiz neye müsaitse onu yaparız ve çoğunlukla da beraber yaparız çoğu şeyi tabi biz yeni evliyiz, çocuk da yok doğaldır ama bir kadın olarak alışveriş yapmanın eksikliğini hissetmeniz çok doğal

Son düzenleme:

Bu soylediklerinin hepsi bende. Ama lafa gelince reis kocam,

Bizde evin reisi yok
Herkes esit.

Faturalar ve diger odemeler otomatik talimatta.
Alisverise beraber gideriz.
Ben gidemeyeceksem liste yapar veririm alir gelir.

Bence fatura vs onemli degil de en azindan kendi kisisel
ihtiyaclarinizi vs cikip kendiniz yapin...

Mesela kredi kartı genelde bendesir.uygun zamanlarda market alışverişini ben yapıyorum.benim bahsettiğim mesela ilk ikizlerimde kızlarım masanın üzerine çıkıyordu oyüzden evdede yer olmadığı için masayı attık. siz böyle bir durumda eşinize söylemeden böyle bir alışveriş yaparmısınız

Bu dediğin işlerin hepsini ve fazlasını ben yapıyorum hiç de aman aman imrenilecek bir durum değil.

Komşunun davranışı seni üzüyorsa sen de onunla çıktığında alışveriş yap çocuklara kıyafet, kişisel alışveriş vs. İnsanlar nelerle ego tatmin edeceklerini şaşırmış durumdalar. Kendini iyi hissedeceksen en azından alışveriş işlerini yavaş yavaş üzerine al .Çocuklarla çok zor olur ama kafan dağılır en azından.

Fatura odemekle pasif mi olunur bosveeeer.valla bnde faturalari odemiyorum cok memnunum halimden.

Sende bebeleri saglikla buyut gezersin bakalim yahu.valla ne guzel tamam iki ikiz zordr ama buyuyp giderler al sana hop diye dort cocuk.

Goren de uc dort cocuk buyuttm sanir

Allah kolaylik versin canim.

konunuzu okumaya başladıkta eşinizin sizin dışarı çıkmanıza izin vermediğini sanmıştım ama öyle birşey yok ortada.komşularınızla gayet güzel çıkıyorsunuz alışverişe.kredi kartınında sizde olduğunu söylüyorsunuz.
komşunuzla alış verişe çıktığınızda sizde kendinize eşinize ikizlere birşeyler alın.hatta o komşunuzu bir kahve veya yemek için bir cafeye davet edin.değişiklikler yapın hayatınızda.
en büyük ikizler kaç yaşında acaba?
onları kreşe siz kendiniz getirin götürün.tabi diğer ikizler çok küçükler anladığım kadarıyla.belki onlar bunlara engel olabilir.büyükleri kreşe okula götürdüğünüzde diğerleri biryere bırakmak zorundasınız.size yardımcı olacak birileri var mı çevrenizde (bakıcı,k.v. veya kendi anneniz)

Konuyu okuyorum ama sanki ne demek istediginizi ifade edememe durumunuz var, benim biraz kafam karisti. Önce söyle anladim; cocuklardan dolayi disari cikamayan, kendine bir igne dahi alamayan, herseyi bu sebepten esi halleden, esi begenen, esi getiren bir kadin. Ama sonra baktim öyle degilmis. Komsunuz size tam olarak ne hissettiriyor? Mesela sey demissiniz, komsum beni de götürür hep "sunu gördün mü, bunu gördün mü?" der, demissiniz. Fakat ben tam anlayamadim. Normalde iki kadin alisverise cikinca "aaa bak sunu gördün mü, bunu gördün mü..." demez mi?

Biraz daha acik anlatirsaniz belki tam olarak sizi anlayip yorum yapabiliriz. Aslinda hayatiniz gayet normal görünüyor.

Eve yeni bir esya alinacaksa ev icin esime danismadan alisveris yapmam. Sonucta ev ikimizin, hayati birlikte paylasiyorsak aldigimiz kararlari da birbirimize danisiriz.

Sanırım kendimi ifade edemedim.söylemek istediğim komşum ben kara cahilmişim gibi davranıyor .evinin bütün sorumluluğu onda eşine sormadan koşu bandı alabiliyor. Bizdede bu işleri eşim hallettiği için kendimi pasif hissediyorum ( yada hissettiriliyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…