Hanımlar sizin evde reis kim

2 kere ikiz büyütmek büyük beceri siz bir kraliçesiniz (maşallah),fatura vs işleriyle uğraşmak hiç özenilecek bir şey değil yıllardır bu işleri ben üstlendim ve hiç hoşlanmıyorum keşke ne kadar fatura geliyor hiç bilmesem ruhum bile duymadan yaşasam ama herkes galiba sahip olamadığı hayatın cazibesinde ama maddi durumunuz iyiyse part time çocukları bakacak bir abla bulabilirsiniz. Alışveriş ,eşinizle sinema vs gibi özel şeyleri paylaşmanız güzel olabilir,sevgiler.....

komşun koşu bandını hiçmi sormadan alıyor ? peki sence bu doğru mu ? ben öyle olmak istemezdim ne alınacaksa eşimle konuşarak alıyoruz biz hatta ben evlendiğimden beri markete bakkala bile en fazla 2-3 kez gitmişimdir herşeyi o alıyor ama ben söylüyorum aynı senin gibi. ama mesela kendim işyerimden internet alışverişi yapıyorum sende yapabilirsin. eğer komşuna karşı kendini iyi hissedeceksen bunu deneyebilirsin kendi başına bi alışveriş yap gitsin

Bizin evin reisi her zaman bendim Son sözü daima ben söylerdim :) Bu benim biraz da dominant olmamla ilgili. Fatura yatırabilmem, eve alıseris yapabilmemle ilgisi yok.

Faturaları ödemenin ya da kendi başına ev için alışverişe karar verebilmenin aktif olmakla alakası yok. Biz ilk evlendiğimiz dönemde eşimin vardiyası uymadığından alışverişten faturalara kadar hepsi bendeydi. Düşünün, mesai saatleri içinde koştur koştur fatura ödeme çalışıyorsunuz. Sonra akşam eve gelirken market alışverişi, yemek yapma, çay çorba derken o gün öylece heba oluyor. :) Şimdi ona bıraktım, faturaları ödüyor, pazara markete gidiyor, vallahi iç huzuruma yeniden kavuştum. Evlilikte sorumlulukları paylaşmak önemlidir. Hangi tarafın üzerine yük daha fazla binerse o kişi artık evliliğin angarya olduğunu düşünür. Siz evin sorumluluğunu üstlenmişsiniz, eşiniz de dışarıdaki işleri. Bu bir paylaşımdır. Kendinizi işe yaramaz/pasif olarak görmeyin.

Bence bunların reislikle hiçbir ilgisi yok. Ayrıca bir evde reis olmaması lazım bence. Bir taraf daha aktiftir diğeri daha ya daha sakin ya da durumdan dolayı daha pasif (sizin durumunuz böyle). Eğer kendinizi bu yüzden kötü hissediyorsanız o zaman çocukları mesela annenize bırakamaz mısınız? Çocuksuz gibi olmaz tabii ama en azından ihtiyacınız olan zamanı belki biraz yaşarsınız. Ama bana soracak olursanız böyle moral bozukluğu yapmayın.

Koşu bandı gibi minimum 1000 lira olan bir şeyi bizim evde kimse birbirine sormadan almaz. Masa da öyle. Yani tabi gidip sen bir model beğenirsin, ben şu masayı beğendim hadi gidip alalım diyebilirsin ama adam akşam eve bir gelmiş evde bir masa olmaz. Yani senin hoşuna gider mi sana hiç sorulmadan alınan bir mobilya.

Eşinin ikizler olmadan önceki tutumu nasıldı sana karşı. Eğer normalse bence sırf sen rahat et diye bu kadar sorumluluk almış üstüne. Zaten 4 çocukla uğraşıyorsun bir de bunlarla uğraşma diye. Benim bu konuda hissettiğim 4 çocuktan sonra sen biraz eve kısılmış gibi hissediyorsun ki çok doğal. O yüzden bir arkadaşın dediği gibi onlara bir bakıcı ayarlayıp biraz alışverişe git, sinemaya git. Tutup da masa koşu bandı alma, ama git kendine bir alışveriş yap. Bunu haftada en az bir kere yap ki kafan dağılsın. Sen annesin ama herşeyden önce de bir kadınsın. Kendi psikolojini düşünmezsen çocuklarını hiç düşünemezsin.

Son düzenleme:

herhalde eşiniz zaten ikizlerle yoruluyor birde dışardaki işlerle yorulmamanızı istediği için bütün yükü üzerine almış bence çok iyi niyetli zaten çocuklarınız ın okul zamanı gelince istemeden de olsa sizi yormak zorunda kalacak eşiniz çok iyi niyetli mutluluklar dilerim maşallah

iyi de güzel anne, fatura ödemeyle, alışveriş yapmayla reisliğin ne ilişkisi var ki??
eşin bir şey yaparken san danışır mı? en basitinden misafir çağırırken bile önceden sana sorar mı ? yada maddi şeylerde mesela ev alacaksınız, krediye, nerden alacağınıza falan fişman sana danışır mı?
eğer cevabın evetse sizin ev de bir reis yok ikiniz de eşitsiniz yok hayırsa evet sen pasif eleman olarak kalıyorsun.
yoksa rutin işlerle ne ilgisi var. kaldı ki 4 çocuğa bakıyorsun , faturalatrı da bi zahmet eşin ödesin

oncelikle ikizleriniz icin tebrik ederim,
hayal ediyorum da ordan oraya kosan cocuklar... buyuk bir sabır emek gerektiren bir sey olsa gerek

ben evli degilim ancak kendi ailem ve cevremden ornek vereyim,
reislik nedir nasıl bir sey olur hic gormedim,
her aile farklı maddi gelire sahip ve buna gore de harcamaları oluyor,

ornegin,
biri mobilya alırken sormaya ihtiyac duymaz, öbürü elektronik cihazı, digeri market alısverisini.
ne aileler var ki makarnayı alırken bile hesap yapmak birbirlerine sormak zorunda kalıyorlar ve bunu yaparken resiligi dusunduklerini hic sanmıyorum...

bence esiniz kredikartını size vermesinden belli ki guveniyor,
bosuna kuruntu yapıp huzurunuzu kacırmayın,
cocuklardan dolayı eve kapandıgınızı hissediyorsanız bu durumu aşmaya calısabilir ve eşinizin alacagı basit seylere kendinizin carsıya cıktıgında alacagınızı hem o bahaneyle biraz gezmis olacagınızı soyleyebilirsiniz, onun da sorun yapacagını zannetmiyorum.
komsunuzla esi arasında diyalogu da yadırgamamak gerek, onlar oyle bir duzen kurmuslar,
belki aldıktan sonra kocasını ikna etmek icin ne diller dokuyordur, evinin icini bilemeyiz...

mesela benim annem aklınıza gelebilecek her seyi alır ve babam tek kelime etmez, (ekonomik ozgurluk de etken tabi)
fakat faturalar ve temel besin ihtiyacları vs babam karsılar,
annem ise cocukların ve evin diger ihtiyacları, yani ayrıntılar...

Bu anlattıklarınızı yapan evın reisi değil
getir götürcüsü olur

Sanırım sürekli evde olmaktan böyle düşünüyorum ilk ikizlerim 5yaşında kız küçükler 3yaında biri kız biri erkek kızlar ana okuluna gidiyo .okula ben götürüyorum okul fobisi var servise veremedik okulda yakın olduğu için dördünüde hazırlayıp evden öyle çıkıyoruz.son bir aydır eltimin kızı yanımda .3,5senedir bizimleydi memlekete dönüyor.artık onada kal diyemem daha 20 yaşında dört çocuk baktı çocuklar okula gitmek istemiyor o sebeple geldi. Dört çocuğuda ona bırakıp gidememki .sonuçta o genç. Bende eşime sormadan böyle bir alışveriş yapmam ama komşum yapıyo sanırm benim gibi evden çıkmayan biri için tek örnek olduğundan komşularından sadece onunla samimizi benim ailem ve eşimin ailesi başka şehirde çevremde kimsem yok :13:

evin reisi fatura ödeyenmı oluyor?
ben hıc odemıyorum oh cok rhatım valla
bence halıne sukret bı akrabam var hamıle gecen 1 saat sıra beklemiş fatura oderken o durumu yasamakmı ıstıyorsun bayan?

evin reisi fatura ödeyenmı oluyor?
ben hıc odemıyorum oh cok rhatım valla
bence halıne sukret bı akrabam var hamıle gecen 1 saat sıra beklemiş fatura oderken o durumu yasamakmı ıstıyorsun bayan?

İnternet bankacılığını duymamış mı o arkadaş?

arabanız varsa haftasonları avmlere gidip gezebilir ayrıca alışverişinizi de yapabilirsiniz. havanın güzel olduğu günlerde de ailece yemeğe parka vs gidebilirsiniz. koşu bandı almak ya da almamak değil de sürekli eve kapalı kalmak mesele olmalı. mahalle baskısına izin vermeyin :) herkesin aile hayatı farklıdır, siz eşinizle mutluysanız başkalarının nasıl yaşadığıyla ilgilenmek sadece huzurunuzu bozmaya yarar.

iki kez ikiz 4 tane kızınız var galiba? maşallah onlara da size de. herkesin harcı değil 4 çocuk bakmak hem de ikiz olunca. siz burda ben dahil bir çoğumuzdan daha güçlüsünüz bence. başkalarına imrenmek yerine kendinizin farkına varın. değil iki çocuk 4 çocuk bir tane bile yapmaya cesaretim yok benim. kendinizle ve evlatlarınızla gurur duyun :) sevgiler...

4 çocuk hemde ikiz zor olmalı diye düşünüyorum ama bence reis diye bir aile kavramı yanlış şimdilerde genelde kadın erkek çalışıyo herkez yetebileceği işi yapıyo he kendi açımdan konuşayım bende 4 çocuga sahip olsaydım hemde hepsi küçük yaşta faturaları ben yatırsaydım sinirlenirdim 4 çocuk yükü var diye kızardım şuanda bizdede fatura ödeme diye bişey yok eşim hepsini kendi hesabına otomatik ödemeye bağlattı evin çogu eksiğini o alır genelde ben haftasonları müsait olurum ozman kalan ihtiyaçları alırız eşime sormadan beraber karar vermedende büyük bir eşya alma taraftarı değilim oda benimle aynı evde yaşıyo onunda kullanıcağımız şeylere benimle karar vermesini isterim komşun içinde çok fazla takmamanını öneririm eşi çok ilgili değilde senin eşinin ilgisini kıskanıyo senin zaafını kullanıyo gibime geldi allah yardımcın olsun canım

fatura ıslerını esım ınternetten yapar:)) o ıslerle ben ugrasamam cunku unutkan ve sorumsuz bı ınsanım. mutfak alısverısını zaten ıkımız yaparız gezme tozmadada pek esımsız bıyere gıtmem cunku aılem bu sehırde degıl malesef.. Ama İYiki eşim le evlenmısım baska adam olsa herlde benı sımdıye boşamışdı allahım herkesın huyuna suyuna göre eş verıyo

Bizimde faturalar otomatik hesapta. Anlatmak istediğim dışarıdaki işlerle hiç ilgilenmediğim için kendimi böyle hissediyorum.sanırım benim kocamın farklı bir huyu olsaydı 4 çocukla ben çok fazla anlaşamazdım.ev temizliğine yardımcı olur. çocukların banyosunu bile çoğunlukla eşim yaptırır.

Bizim evde reis mantık, kimin söylediği daha mantıklıysa o uygulanır.

Faturalara gelince eşim internet bankacılığından yatırır.

Alışverişe gelince eşim ben ve kızım birlikte gideriz.

Eğer eşime sormadan bir şey almaknreislikse ne eşim reis, nede ben ikimizde süprizler haricinde bir şey alırken birbirimize söyleriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…