Hap yutamıyorum

Canimbenim1

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2016
481
326
23
En küçük hapları bile yutamıyorum hamileyim ve hap yutmam lazım ne yaparsam yapayım bi türlü yutamıyorum suda eritip içiyorum , benimle aynı durumda olup bu sorunu çözenler varmı lütfen yardım

Annemde zorlanır, bir şey yerken yanağının içinde tutar hapı ve yediğini yutarken onu da arada ÇİĞNEMEDEN yutar.
İlaçlar ne şekilde kullanılması gerekiyorsa öyle kullanılmalı.
Yutulacak tabletler, eriterek, çiğneyerek, kırarak kullanılmaz.
Etkisini yitirdiği gibi zararı da olabilir.

En küçük hapları bile yutamıyorum hamileyim ve hap yutmam lazım ne yaparsam yapayım bi türlü yutamıyorum suda eritip içiyorum , benimle aynı durumda olup bu sorunu çözenler varmı lütfen yardım
Doktorunuza danışın derim. Bir çözüm önerebilir ya da hap yerine farklı bir formunu verebilir. Ne ilacı kullandığınız?

Ben de yutamıyorum ama öyle her hapı değil. Kapsül ya da pürüzsüz hapları yutabiliyorum.

İsim vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama hapın yapısını anlatmakta güçlük çektiğim için bu örneği vereceğim. Novalgin, Aspirin gibi dile değdiği zaman dile yapışıyor hissi veren hapları içmekte zorlanıyorum. Biraz pürüzlü oluyor bu hapların yapısı ve ıslandığı zaman o rahatsız olduğum hissi uyandırıyor bende. Boğazıma da yapışır korkusu, psikolojisi oluyor bu yüzden bende.

Bu sebeple kırıp içiyorum o tür hapları.. Tabi onu bile işkence çeke çeke ya içiyorum ya da geri çıkartıyorum.

Çoğu hap ezilerek, eritilerek yutulabilir. Mutlaka tam olarak yutulması gerekenler de var, ama bunlar istisna. Her ne hapı içiyorsanız, eğer kırılıp ezilmemesi gereken bir grup olmadığı sürece ezip yoğurda veya yoğurt benzeri şeylere katıp yiyebilirsiniz. Hatta suda eritmek kolayınıza geliyorsa öyle içebilirsiniz

bazı ınsanlar evet yutamıyor
valla bana da ıgne yapmasınlar on tane bıle hap yutarım
ama ıgne dedıklerı anda gozlerım kararıyor daha ıgneyı yapmaadan bayılıyorum

bende icemiyodum bu konuda beya zorluk cektim psikiyatriye gittim doktorum psikolojık dedi ilac verdi ondan sonra alıstım bende bogazımda kalcak olcem korkusu oluyordu

bunun cok zararlı oldugunu hatta perspektiflerde midede erimesi gerektıgı yazılıyor

Eger ictiginiz aspirinse kesinlikle agzinizda eritip yutmayin,zehirler.

bi çözüm bulmalıyım doktorum yeni bi ilaç yazdı decavit yarım saat önce eritip içtim affınıza sığınıyorum baya bi istifa ettim midem alt üst oldu

bunun cok zararlı oldugunu hatta perspektiflerde midede erimesi gerektıgı yazılıyor
Bunun derken, neyin?
Ben de diyorum ki, "BAZI" haplar mutlaka tam yutulmalıyken, birçoğu ezilebilir. Ben hemşireyim, şu zamana kadar milyon tane hastanın ilacını ezip birbirine karıştırıp, yine bir karışım içinde yedirdim. Çünkü sadece o şekilde ilaç alabiliyorlar ve ilaçları da ezilebilir türden ilaç. Ezilebilir ilaçlar da özel değil, çoğu ilacın ezilmesinde zarar yok zaten. Hangisinin tam yutulması gerektiğini, hangisinin ezilir olabildiğini bileceksin, olay bu.

Önce ağzınızı suyla doldurup, hapı öyle atarsanız hissetmeden gidiyor.
Ama önce hapı aldığınızda, ağzınızda büyüyor ve tadı geliyor.

Ben de yutamiyorum
Doktora hep surubu iğnesi var mı derim
Mümkün değil cünkü
Psikolojik bir durum asilabilir dedi doktor eylemi düşündüğümüz için oluyormuş dusunmeden mümkün dedi ama henüz hap kullanmadigim için denemedim

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kendimi-dinliyorum-durmadan.762206/ bu konuya bir göz atın, sonradan oluştuysa bu yutamama durumu tedavi lazım, ben çok çektim ama hamilelikte nasıl olur bilemiyorum, geçmiş olsun =(

bence de psikolojik yok sa yemekleride yutamazdık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…