Hap yutamıyorum

Hapınızın ezilip ezilemeyeceğini, baska bir yiyeceğe katılamayacagını...v.s ancak eczacınıza ve doktorunuza danısarak karar verebilirsiniz.

Bazısı ezilince etrafkndaki kaplamayı kaybeder zararlı olur. Zehirli etki yapar hatta.

Bazısı tadı icemeyeceğiniz kadar kötüdür o yüzden kaplanmıştır.

Bazısının yiyeceklerle etkisi azalır hele yogurt sütle katmamanız gerekir.

Ha bazısı da gerçekten bölünebilir. Bölünür halde kullanılır. Dörde bile bölünür hatta. Ve doktorunu dahi böyle yazar bazen. Ama bu bilgiye sadece o ve eczacı sahiptir.

Ben normalde çok rahat içtiğim halde su an hamileyim ve hap yutamıyorum. Decavit ve bazı antibiyotikler gerçekten at nalı kadar.

Demir haplarının alternatifi cok. Şurup var, o yeterli gelmez derlerse flakon halinde demir ilacları var sıvı. Kolay kayan kapsül hali var. Drajesi var. Yani gene en alternatiflisi demir hapları. Ama yine de ben hic birini kullanamadım.

Doktorların yutacaksın alacaksın baska caren yok lafını anlayışsızca buluyorum. Biz anneyiz, tabii ki evladımız icin şartları zorluyoruz. Onun iyiligi icin ellimizden geleni yap8yoruz. Ama illa zorlayıp yutup da kusmanın manası yok.

İlk gebeligimde progestanı hap olarak da fitil olarak da kullanamadım. Ama düsuk riskim ve hastanelik olacak ve kilo verecekk kadar kusmam vardı. Doktora ignesini yaptırayım dedim. Yazık canına dedi hayır dedi. Afedersiniz popom süzege döndü ama igneye zorladım kendimi. Çünkü olmadı mı olmuyor.

Ben de icemiyordum, ama sonra kurtuldum bu durumdan.

Hapla alirken suyu normal su icer gibi icince su gidiyor, hap kaliyor.
Ben hap alacagim zaman mutlaka su sisesi kullaniyorum, kendimi daha guvende hissediyorum. Bardaktaki su kisitli, sisede cok su var. Hap bogazima takilirsa su doldurmakla ugrasmayacagimi bilmek beni rahatlatiyor

Hapi agzima koyuyorum agzimi bol su ile dolduruyorum ve birden yutuyorum ama yutarken de su sisesi agzimda oluyor su icmeye devam ediyorum hap Kayip gidiyor.

Bana da ızdırap oldu bu hap yutma meselesi ya. Eskiden böyle bi sorunum yoktu nasıl ne şekilde gelişdi bilmiyorum bile. 1000 lik antibiyotik görünce psikolojim bozuluyor kırsamda yutunca boğazımda takılı kaldı diye hissediyorum. O gün boyunca Yutkunurken zorlanıyorum. Bu büyük haplar dışındakilerde problem yok onları yutuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…