Haramlara karşı titizlik gerekir

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.485
448
İbrahim Ethem hazretleri anlatır:

-Bir gün mescid-i aksada yatmıştım. Gece yarısı olunca mescidin kapısı açıldı, içeri yaşlı bir zat girdi. İki rekat namaz kıldı. Dha sonra kırk kişi daha geldi.

İçlerinden biri:
-Burada bir kişi yatıyor, dedi.

O zat gülümseyerek:
-O İbrahim Ethemdir. Kırk gündür kıldığı namazın tadını bulamıyor, dedi.

Koşup selam verdim ve sordum:
-Allah aşkına söyle, sebebi nedir?

Şu cevabı verdi:
-Kırk gün önce Basrada hurma satın almıştın. Farkında olmadan yere düşen hurmaları da kendinin zannederek heybene koymuştun. Bu sebeple maneviyatta bu hale düştün.

ibrahim ethem hazretleri anlatır:

-bir gün mescid-i aksada yatmıştım. Gece yarısı olunca mescidin kapısı açıldı, içeri yaşlı bir zat girdi. Iki rekat namaz kıldı. Dha sonra kırk kişi daha geldi.

Içlerinden biri:
-burada bir kişi yatıyor, dedi.

O zat gülümseyerek:
-o ibrahim ethemdir. Kırk gündür kıldığı namazın tadını bulamıyor, dedi.

Koşup selam verdim ve sordum:
-allah aşkına söyle, sebebi nedir?

şu cevabı verdi:
-kırk gün önce basrada hurma satın almıştın. Farkında olmadan yere düşen hurmaları da kendinin zannederek heybene koymuştun. Bu sebeple maneviyatta bu hale düştün.

islam dini yani dinimiz öyle güzel bir dinki rabbim şükürler olsun ayrıntılar hep detaylarda gizli.düşünmek lazım düşünüp anlamak lazım.sedece harama karşı değil .dedikodu,zina,zekat,fitre,hoşgörü,saygı en güzelide sevmek.yaradandan ötürü yaradanı sevmek.ne güzel kinden ,öfkeden nefrettten uzak..............

islam dini yani dinimiz öyle güzel bir dinki rabbim şükürler olsun ayrıntılar hep detaylarda gizli.düşünmek lazım düşünüp anlamak lazım.sedece harama karşı değil .dedikodu,zina,zekat,fitre,hoşgörü,saygı en güzelide sevmek.yaradandan ötürü yaradanı sevmek.ne güzel kinden ,öfkeden nefrettten uzak..............

çok güzel yazmışsın
özgürleşmenin en güzel yollarından biri kinden uzak durmak

Son düzenleme:
Mevlit Kandili için ortak hatme katılmak isteyenler, Ramazan hatmine var mısınız (dualarımız sizinle) konusuna bakıp cüz alabilirler
herkes kendi hayırlı niyetiyle katılabilir, 13 ocak kandilde hatim duası yapıp hem kendimize hem birbirimize dua etmek istiyoruz
ortak ibadetlerin sevabını unutmayalım arkadaşlar :)

Back
X