Harçlık

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
İyi bayramlar hanımlar
Benim bir sorum var
Eş dost çocuklarına harçlık verirmisiniz?
Sizce harçlık vermek doğru bir davranış şekli mi?
Konuyu şu şekilde güncellemem lazım aslında
harçlığı sorgulamamın sebebi ise şu olaylar oldu
Benim iki tane yiğenim var geçen ramazan bayramı yiğenlerden büyük olanı 800 tl küçük olanı 600 tl harçlık toplamış çocuklar 8 ve 4 yaşındalar
Ne yaptılar paralarını diye sorunca tablet ve oyun almış olduklarını öğrendim
ramazan ve kurban bayramı arası 2 ay 10 gün şimdi ne tablet nede oyun var
Ve sürekli kim olursa olsun para istiyorlar şeker çikolata gibi şeyler onları mutlu ve tatmin etmiyor bayram yeni nesil için harçlık para olmuş
Bende bu baram büyük yiğene 4 tane dünya klasiklerinden oluşan kitap aldım küçük yiğene ise sevdiği çizgi filmin bayama kitabını ve kalem aldım
Çocuklar buna memnun olmadılar
Annem de kızım bunlara vereceğin parayı çocuklara verseydin onların gönüllerini yapsaydın bayram bayram
Yahu anacım ne bayramı hangi bayram kavramı niye göremiyorsun diye söylendim de
Anlayana!!

Güncel
Aldığım kitaplardan beyaz dişi okumuş yiğenim teyze çok güzel bir kitaptı dedi
Çok mutlu oldum
Yiğenim o an için mutlu olmasada bende anlık pişmanlık yaşasamda evet doğru birşey yapmışım

Son düzenleme:
Annemler mendil içinde harçlık verirler.
"İstedikleri oyuncağa para biriktirmeye katkıdır" bu tarz harçlıklar.

Ben pek sallamıyorum.

İyi bayramlar hanımlar
Benim bir sorum var
Eş dost çocuklarına harçlık verirmisiniz?
Sizce harçlık vermek doğru bir davranış şekli mi?

Harçlık vermek doğru bir davranış değil bunu dediğim için eleştiriliyorum
Onun yerine küçük hediyeler daha makul gibi geliyor

Siz neden hediyeyi daha dogru buluyorsunuz?
Ben harclik veriyorum. Hediyenin beden sorunu olabilir begenilmeyebilir aynisi veya benzeri olabilir. Veya daha ciddi bir ihtiyaci varken oyuncak almayi tercih etmem.
Ama sizin sebeplerinizi ogrenirsek belki hak veririz, kim bilir aklimiza gelmeyen birseyler vardir...

Çocuklar için bayramın ayrı bir güzelliğidir o ve bence güzel bir adettir de hediye vermekte güzeldir ama harçlık ,şeker ve çikolata dahada güzeldir bir çocuk için :işsiz: Kendi çocukluğumdan biliyorum o toplanan paralar ve şekerler çok mutlu ederdi beni :21:

Benim babamların tarafı hep harçlık verirdi bana bayramlarda dedem halamlar falan. Onları biriktirip ihtiyacım olan seyleri alırdım. Zamanında oldukca pahalı bir spor ayakkabı beğenmistim. Annemelrden o kadar pahalı bir ayakkabı istemeye utanmıştım ve biriktirdigim paralarla kendim almıştım mesela. Kıyafet ayakkabı kitap herseyi alırdım o paralarla, gönlüme göre harcardım. Lise bitene kadar verdiler bana bayram harçlığı. Öğrenciyim diye güzel miktarlarda veriyorlardı. Tabi babam her istediğimizi alırdı bizi zaten hic parasız bırakmazdı ama insanın kendi birikmiş parasının olması ve istediğini alması cok güzel bisey o yaşlardaki cocuklar için.
Demem o ki eğer hediye mi harçlık mı derseniz kesinlikle harçlık derim. Ileride yegenlerim vs verebilecegim cocuklar oldugunda ben kesinlikle vereceğim. Cok güzel bir adet bence

Bende hediye taraftariyim. Simdiki cocuklar bayrami "para" olarak görüyor. Esimin yegenlerimde görüyorum mesela utanmadan para istiyorlar. Ramazan bayraminda "yok size para. Para hersey degil hediyeyle mutlu olmayi ögrenmelisiniz" dedim. Esim de hak verdi bana.

Ha ergen yaslarindakilerine ihtayci olan birsey yoksa harclik veriyoruz yoksa onlara da ihtiyaci olan seyler aliyoruz..

Tabiki verilir kendi istediği gibi harcasın belki bütün harçlıklarını biriktirip kendine daha büyük bir şey alacak sımuçta çocuğa veriyorsun içkiye sigaraya para verecek hali yok:). Bayram ziyaretlerine gittiğimde ev sahibi çocuklar dışardaysa bile eve geliyorlar biliyorlar harçlık vereceğimi:)

Bizde de mendil geleneği sürdürülüyor. Mendilin içine harçlığını koyup bayramlaşırken veriyoruz. Her çocuğun zevkini bilme ihtimalim yok, hoşuna gitmeyecek bir hediye vermeyi de istemem. Çikolata, abur cubur konusunda hassas aileler haklı olarak fazla, harçlık bana makul geliyor.

Back
X