- 31 Aralık 2017
- 320
- 361
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında bu sevinç ucuz bir isteğe dönüşmediği sürece sevimlidircocuklarin sevinci dunyalara bedel. bide birbirlerine manaali manaali bakip ‘bukadar oldu be paramiz!’ bakislari yok mu, her taraflarini mincikliyorum valla affetmem.
Konuyu güncelledimSiz neden hediyeyi daha dogru buluyorsunuz?
Ben harclik veriyorum. Hediyenin beden sorunu olabilir begenilmeyebilir aynisi veya benzeri olabilir. Veya daha ciddi bir ihtiyaci varken oyuncak almayi tercih etmem.
Ama sizin sebeplerinizi ogrenirsek belki hak veririz, kim bilir aklimiza gelmeyen birseyler vardir...
Konuyu güncelledim
Yorumunuzu merak ediyorum
Gelen yorumlarada bakarsak ben abartıyor gibiyimGuncellemenizi simdi okudum
Aslinda hak veriyorum. Hediyenin manevi boyutuna onem verilsin istiyorsunuz.
Ancak tuketim toplumunun cocuklari kitapla kalemle mutlu olmaz ki. Bunlara doymuslar. Veya cok kolay erisebilirler.
Ben karsimdakini mutlu etmek amaciyla veriyorum. Bu yuzden sanirim harclik vermeye devam edecegim.
4 tane yegenim var. 200 er tl verdim. Hic birisi 2 ayda tuketilecek yuzune bakilmayacak bir sey almaz. Buyuklere bu bilinci asiladik. Paranin amac degil arac oldugunu, ama zor kazanildigi icin savurmadan harcanmasi gerektigini biliyorlar. Kucuklere de anneleri kontrol altinda tutup aldirmaz.
gelenekleri bitirme gibi bir gücüm olsa buna gelinceye kadar ne gelenekleri bitirirdim hiçte acımazdım milana:)Bayramlarda harclik vermek adettir
Hediye alinmaz bayramda , siz sevmiyorsunuz diye bu gelenek bitmeyecek sonucta
Dogumgununde de para verilmez hediye alinir
Ya bu çok üzücü.Büyük oğlum 8 yaşlarındayken demişti ki"anne, okul arkadaşlarımın çoğunun bayram harçlıklarını anneleri alıyormuş,eve halı ya da perde alıyormuş.Benim annem hiç almaz,bizim için saklar,isteyince verir dedim,'vay be,çok şanslısın' dediler"demişti.Ay ay küçükken bütün harçlıklarımı annem alırdı ben sana o parayla şunu alim bunu alim derdi hıh.