• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harçlık

Bu size ders olmuş bir daha aynı hatayı yapmazsınız :KK66:
babanızın gururuna dokunmuş para istemeniz, amcanızın davranışıda yanlış bunuda söylemeden geçemicem :KK20:

Ha bir de babama çalışmak istediğimi söyledim çeviri işlerinde falan. Çok kızdı. Ben anlamadım zaten ne yapsam hata

Kuşum,
biliyorum babanla konuşurken çok geriliyorsun, haklı olduğun yerler var, baban biraz zor bir adam ama artık bir yetişkinsin, maddi manevi sorunlarını babana açık yüreklilikle söylemen lazım, gönderdiği harçlığın neden yetmediğini anlat, gerekirse kalem kalem yaptığın masrafları say, baban baştan kem küm ediyor ama sonra ikna oluyor, galiba sen babana derdini anlatırken net ifade edemiyor ağzında geveliyorsun, o da bu kız gevelediğine göre ihtiyacı da yok diye düşünüyor.

Hem neden babana söylemiyorsun yetmiyor diye, tamam yapım böyle diyorsun ama yurtdışında okuyorsun, bazen ön göremediğin sürpriz zaruri harcamalar olabilir, annenin imkanları kısıtlı ama baban masraflarını karşılayacak durumda, babana söylemeyip amcana bahsedince baban haklı yere kızmış, ben de olsam kızardım.

Bence babanla ondan para istemeye çekindiğini de konuş, bazen hesapta olmayan zorunlu harcamalar oluyor, onlar için senden para istemeye çekiniyorum baba dersen, yani olduğu gibi içten ve samimi konuşursan seni anlayacaktır.

Kuşum,
biliyorum babanla konuşurken çok geriliyorsun, haklı olduğun yerler var, baban biraz zor bir adam ama artık bir yetişkinsin, maddi manevi sorunlarını babana açık yüreklilikle söylemen lazım, gönderdiği harçlığın neden yetmediğini anlat, gerekirse kalem kalem yaptığın masrafları say, baban baştan kem küm ediyor ama sonra ikna oluyor, galiba sen babana derdini anlatırken net ifade edemiyor ağzında geveliyorsun, o da bu kız gevelediğine göre ihtiyacı da yok diye düşünüyor.

Hem neden babana söylemiyorsun yetmiyor diye, tamam yapım böyle diyorsun ama yurtdışında okuyorsun, bazen ön göremediğin sürpriz zaruri harcamalar olabilir, annenin imkanları kısıtlı ama baban masraflarını karşılayacak durumda, babana söylemeyip amcana bahsedince baban haklı yere kızmış, ben de olsam kızardım.

Bence babanla ondan para istemeye çekindiğini de konuş, bazen hesapta olmayan zorunlu harcamalar oluyor, onlar için senden para istemeye çekiniyorum baba dersen, yani olduğu gibi içten ve samimi konuşursan seni anlayacaktır.
Mune abla ben niye seni gerçek hayatta tanımıyorum :(

Amcan yuzde yuz haksiz. Yengenle arasi bozuksa bozuk bu senin problemin degil. Bir defaya mahsus ogrenci olan yeğenim zor durumdaysa ona istedigim parayi gonderirim, hic kimse de agzini acip laf soyleyemez. Yani ben mi yanlis biliyorum bu ulkede yedi kat yabancı olsa askere ve ogrenciye yardimci olunur.
Ben olsam parayi kurusu kurusuna geri gonderirim fazla da muhattap olmam amcamla.
Babani da alttan al bence yumuşak konuş. Kimse ve hicbir sey icin anne babayi üzmeye degmez.

baba haklı burada. ama sen de olayı olduğu gibi anlat. zor durumda kaldığını, kendisinden isteyemediğini söyle. para istediğinde verdği tepkileri anlat.

Babanın paraya ihtiyacın olduğundan bile haberi yokken nasıl anlamasını bekliyorsun ki? Söylemezsen nereden bilsin. Sıkıştığında söylemelisin, şimdi başkasından istemen gururuna dokunmuş haliyle.
Yerinde olsam parayı amcama tamamen geri iade ederdim. Sonra babamdan da özür dileyip tekrar böyle yapmayacağımı anlatırdım, gönlünü alırdım.

Mune abla ben niye seni gerçek hayatta tanımıyorum :KK43:
Kuzum nasipse belki bir gün o da olur, seni az çok anladım, sen kendini ifade ederken özellikle babana ifade de zorlanan bir yapıya sahipsin, hata yapmamaya çalıştıkça babanın kızacağı olaylar gelişince elin ayağına dolanıyor, bunu yeneceğiz ama :)) babanla konuşmayı kendini olduğu gibi ifadede etmeyi öğreneceksin.

Baban zor biri ama sen biraz kendini belli etsen aranızdaki diyalog da bağ da güçlenecek bence, kızsa da doğru noktadan yakalayınca ikna edilebilir bir adam çünkü.

Benden sana tavsiye zorlanıp tıkandığın zaman, ki babana duygularını açmakta sorunlar var, duygularını kağıda dök, babana mektup yaz, kimi insan konuşmaya çekindiği şeyleri yazarak ifade etmek de daha başarılıdır.

Kızmayın bana ama kendime zarar vermek istiyorum
Konularına hakim değilim ama neden böyle düşünüyorsun, sadece paraya sıkıştığın için mi
Para bu ya, para yok diye herkes kendine zarar verse düşünebiliyor musun nasıl olur dünya
Düze çıkarsın, geçer gider bu günler, o zaman kendine verdiğin zararla her gün yüz yüze gelirsin
Asla böyle şeyler aklına getirme. Part time iş yok mu oralarda yapabileceğin?

Kızmayın bana ama kendime zarar vermek istiyorum
Bunu duymamış olayım, sen de böyle birşey söylemedin, şu an küçük bir çocuk gibisin, yetişkin olup hayatını ele almanın zamanı geldi, öyle iki sıkışmada ben oynamıyorum dersen yandık, yok öyle dava, babanla konuşup kendini ifade ediyorsun, o okulda doğru dürüst okunup bitiriliyor.

Şimdi bilemedim... Kendi amca ve babamdan düşünüyorum; amcam bana "İhtiyacın var mı?" diye sorsa ve benim de o an ciddi ihtiyacım olsa "Bir şekilde halletmeye çalışıyorum, maddi olarak biraz sıkışığım açıkçası amca" diyerek açık kapı bırakabilirdim öğrenciyken belki. Amcana ihtiyacını söylemende kusur görmüyorum ama "Babama söylemeyin sakın" diye tembihlemen hiç olmamış. Haliyle bu tembih amcana da acaba dedirtir yani.

Babanla açık açık konuşacak, yeri gelecek emrivaki yapacaksın Myhappyending. Önceki konularından da az buçuk biliyorum, baban eli sıkı davranıyor ama sen isteyince mırın kırın da etse gönderiyor. Sen güzelce konuş "Baba, gönderdiğin parayı nereye harcadığımı öyle bir sorguluyorsun ki, senden istemeye çekiniyor, gerçek ihtiyaçlarıma bile ihtiyaç gözüyle bakamadığım, kendimi sıktığım bir psikolojiye giriyor ve kendimi çaresiz hissediyorum. Seninle maddi konuları konuşmaktan çekinmeyeceğim bir diyalog içinde olmak istiyorum. Senden bu kadar çekinmesem, amcam karşısında bu şekilde saçmalamazdım. Sen de haklısın, seni kızına para göndermeyen bir baba olarak göstermiş gibi oldum amcam karşısında özür dilerim. Ama beni de anla, bunu bile isteye bu şekle getirmedim." gibisinden... Kendi ruh durumunu anlat kuzum babana.

Eğer konuşamayıp takılacağını düşünüyorsan, aklındaki tüm bulanık noktaları babanla tel. konuşması gerçekleştirmeden önce kağıda dök, oradan oku ve çekinmeden söyle.

Ben olsam babanızın yerinde ben de kızardım.
Amcanız da kendince uygun olanı yapmış.
Arada size yazık olmuş.

Tam kimsede suç yok durumu yalnız babadan çekinip amcadan istemek pek mantıklı değil.

Amcanın verdiği parayla olması gerekenden; daha uzun bir süre idare etmeye çalış. Baban amcana parayı geri ödesin. Gerisine de karışma canım..

Bilmeyenler için söylüyorum KKTCde öğrenciyim.
Benim bazen param yetmiyor. Yapım gereği de öyle anneme babama diyemiyorum param bitti diye. Bu ay da yetmedi yeni yurdumdaki ihtiyaçlar temizlik malzemeleri yemek falan derken. Neyse dün amcamla konuşurken Amcam sordu bir şeye ihtiyacın var mı diye. Benim de o an basiretim mi bağlandı anlamadım deyiverdim ihtiyacım var diye.
Neyse işte amcam yollamış para ama çok yüksek bir miktar. Ben de babamın tepkisinden çekindiğim için amcama babama söyleme demiştim.
Akşam sevgilimle dışarı çıktık eve bir geldim babamdan bir sürü cevapsız arama... dedim ayvayı yedin Myhappyending.
Evet amcam babama anlatmış. Babam bir güzel kızdı bana. Ben onu para yollamayan baba gibi gösteriyormuşum, yengemle arası bozuk ellerine koz vermişim, benim neden paraya ihtiyacım olmuş. Bir de anneme veya ona ihtiyacım olduğunu söylemeyince sanmış ki tehdit ediliyorum. Neden söylemiyorsun annenle babana diyecekler için söylüyorum, şimdi annem zaten zor durumda yani kirada oturuyoruz annemle ben, kira ödüyor evde kedi var onun veteriner masrafları vs derken elinde çok bir şey kalmıyor ondan utanıyorum. Babam desem görüyorsunuz neden yetmediğini bile anlayamıyor. Ona internette çeviri işlerine baktığımı ve kabul alamadığımı söyleyince de çok kızdı senin paraya mı ihtiyacın var ki diye.
Ben onun haklı olduğunu kabullendim zaten bu cepte. Yarın seninle bu konuyu konuşacağız dedi dün akşam. Evet yarın oldu ve ben çok gerginim. Sizce nasıl konuşsam? Derdimi nasıl anlatsam? Çok da korkuyorum azarlanmaktan :KK43:
Tek hatalı amcan bence . Keşke söylemeseymiş :(
bir amcalık yapmış neden dile getirdi ki ?
Yolla parasını geri amca babam yolladı saol de .

“Babama söyleme” dediğin için amcanın aklına birçok şey gelmiş olabilir.
Benden de kuzenim üç beş yıl önce 300tl para istemişti. Zor durumdayım öderim sana dedi ama insan diyor ki bir öğrenci ne gibi bir zor durumda olabilir. Ben de 100tl göndermiştim bu durumu aileden kimseye anlatmadım ama kuzen ile iletişimi sıklaştırdım hayatında ipuçları aradım.
Yine kardeşimin eski eşi, kardeşim ile nişanlıyken 600tl istedi yine söylemedim kimseye ve parayı verdim. Noldu? Takıları bozdurup yerine sahtesini koymuş üstüne tonla borç yapmış. Hepimiz şok olduk tehdit mi ediliyor eski sevgileri tarafından, ya da başka birşey mi var diye ödümüz koptu. Gayet harcamış birşey yokmuş.
Demem o ki, birinden para istediğinde insanlar muhakkak bir sorun mu var acaba diye düşünür. Karşısındaki yaşı küçük bir üniversite öğrencisi ise daha fazla düşünür. Baban haklı maalesef.
Babana kalem kalem ihtiyaçlarının giderlerinin olduğu bir liste hazırlar mısın? Yurt ücretini zaten ödüyor sanırım. Cebinden çıkan diğer ihtiyaçları sırala.
Elektrik:
Su:
Telefon:
İnternet:
Market:
Öğle yemeği:
Fotokopi/kitap:
...
...
...

Back
X