Hareketsizliğe bağımlı hale gelmek

Bende oyleyim. Yatak odasinda uyanip , oturma odasina gecip orda uyuyorum.
Oturma odasindan da yatak odasina. Bu dongü boyle devam ediyor. Ve inanilmaz rahatsiz edici birsey...

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali

Evet saçmaydı çünkü kardeşimi agresif ve kucukken korkutuldugundan bir uzvuna cok tepkili diye goturdugumuz psikolog kardesim aglamaya baslaiginda yaş (4) ben olsam firlatip atarım koltuga sen iyi dayaniyorsun cocuk tepkiyi bilecek aglamayacak dedi biz ne olduğunu şaşırdık apar topar çıktık oradan deli mi ne diyip. Sonra annem gitti ağır depresyondan olur öyle ya bir tek dert sizin değil öyle düşünün dedi. Anneme hayallarini sordugunda annemde güzel bir tatil deyince o da onu kim istemez bende isterim ama bakin size bakıyoruz dedi bence yeterince sacmaydilar yani.
Sizinki de depreyon gibi duruyor sanki bazen dinlenmek yetmiyor takviye ilaclar kullanmak gerekiyor psikiyatri ilaclari yani. Size yatmak iyi gelmiyorsa bence psikiyatriye çıkmalı ve takviye olarak ilac almalisiniz. Her şey beyinde deniyor ama insan bazen o noktaya geliyor ki ne fiziksel olarak ne beyinsel olarak hayat istegi gelmiyor. İçinden gelse bille yerinden kalkamadigi oluyor.

Bende var aynısı. Gün içerisinde dışarı çıkın. Arkadaş eş dost, konu komşu. Çay kahve için, sosyalleşin. Bana iyi geliyor, dışarı çıkmak.

Nihayetinde karsindaki de bir insan..
Psikolojinin eğitimini almış bir insan bu tıpkı kadin dogum uzmaninin gelip benim kistim var adetim gec geliyor kistle igili olabilir mi? demesi gibi bir şey bence.
Çünkü durum normal bir dert değil her şeyi boşvermislik depresyon belirtisi derdik bunu yazan psikolog olmasaydi ve acilen yardim al derdik bende bunu dedim bir insan olduğu için. Ama şaşırdım hakli olarak. Psikolog cozemiyorsa psikiyatri ilaclari var biliyorsunuz yatmak cozum değil kötü geliyormuş ona ve bence ilac kullanmayi dusunebilir uzun zamandır böyle olduğunu söylüyor.

bu tükenmişlik sendromu neden oluyor ? yorgunluktan mı yoksa emek verip verip istediğiniz sonuca ulaşamayınca verdiği hayal kırıklığı mı? tam olarak nasıl bir şey?

bu tükenmişlik sendromu neden oluyor ? yorgunluktan mı yoksa emek verip verip istediğiniz sonuca ulaşamayınca verdiği hayal kırıklığı mı? tam olarak nasıl bir şey?

Her ikisi de olabilir. Yogun temponuza verdiginiz enerji (emek) kendinize yetemedigi takdirde benliginiz alarm veriyor

Yani yoğun iş hayatı sonrası dinlenmek güzel eee zaten ev işi yemek gibi sorumluluklar da tamam diyorsunuz.Ozbakim da tamamsa uzanın ne olacak..Eski gunlere özlem varsa işe dönün ya da çocuk yapın uzanamayin :)

Yatıp uzanmak mı keşke benim olsa çocuklardan dolayı gece bile doğru düzgün uyumayan şu garip bedenim perişan halde.

Yaşadığınız yoğunluk sonrası bir durulma süreci yaşıyor olabilirsiniz. Bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz mesela? Yeniden işe başlamak, başka bir sektöre geçmek mi yada bir süre daha evde kalmak mı? Ona göre bir plan program oluşturabilirsiniz kendinize. Çünkü çalışma hayatından sonra evde bir düzen kurmak, disiplinli olmak zor oluyor.

Her ikisi de olabilir. Yogun temponuza verdiginiz enerji (emek) kendinize yetemedigi takdirde benliginiz alarm veriyor
fiziksel yorgunluk mu yoğun mental yorgunluk mu diye çözmeye çalıştım da ondan sordum aslında
anladığım kadarıyla mental yorgunluğunuz çok fazla
mental yorgunluk nasıl giderilir diye düşünüyorum herhalde yoga önerirler değil mi meditasyon yoga gerçekten beyni değiştiiriyormuş biliyor musunuz ? benzer bir sorun yaşıyorum sizinle
aşmaya çalışıyorum çünkü aşmak zorundayım kendi denemelerimde şunu tecrübe ediyorum; dinlenmek istediğimde dinleniyorum yani tmebellliğime dibine kadar izin veriyorum ama sonra şunu yapacaksın ha şartı koyarak biraz işe yarıyor ama günün sonunda işler son anda panikle yetişiyor oluyor
ben meditasyon denemeyi düşünüyorum deneyip paylaşalım bence sonuçları:) yoğun düşüncelere değil de belki sadece nefes alış verişimize odaklanmak zihni biraz rahatlatır

Çocuklarım küçüktü, çalışıyordum, yoğundum, yoruluyordum... şimdi büyüdüler biraz, küçük kreşte büyük okulda. Öğretmenim, yarım gün çalışıyorum. Ufaklık tam zamanlı kreşe başlayınca öğleden sonralarımı yayılarak ve yiyerek geçirdim bir müddet...ihtiyacım vardı. Şimdi ise yürümek istiyorum, kendim için bir şey yapmak adına.
Demekki yatmaya doyamadınız, boşverin yatın. Sıkılınca zaten başka bir aktivite ararsınız. Birde tiroitinizi kontrol ettirin. Kendimden biliyorum. Acayip tembellik yapıyor:)

Mental oldugunu dusunuyorum. Ne guzel bir oneri bu, tesekkur ederimm :)

Ayy ruhumu oksadiniz... tesekkur ederim❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…