- Konu Sahibi Dreamer Swan
-
Nihayetinde karsindaki de bir insan..bir psikologun psikologa degil de buraya gelmesinin sebebi ne ??
Biz bu tarz durumlarda hep psikolog oneriyorduk ama goruluyor ki kendinize bile işe yaramıyor ogrendikleriniz.
O halde yeni hedefler belirlemeli ve ona uygun bir plan yapmalısınız.Eveet tam olarak son paragrafiniz... yogunluk ve iyi bir kariyer sonrasindaki AMACSIZLIK... cok dogru bravo ❤
Aah ahh :)))))Nihayetinde karsindaki de bir insan..
Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.
Bir yil sonra korkunc bir tükenmislik yasadim...isimden istifa ettim, sporu biraktim... yatagima uykuma hasret kalmisim. Oyle bir haldeydim ki, battaniyemin icinden cikmak istemedim bir sure...simdi evlendim , mutluyum..fakat fizyolojik bir sebep olmamasina ragmen (kansizlik, d vitamin eksikligi vb.) yatma-uzanma arzumdan vazgecemiyorum..
Uzerime yapisti sanki..cok tuhaf..yeniden harekete gecmem gerekiyor biliyorum ama sanki bir el var çekiyor beni koltuga, yataga.. bagimli gibi oldum.
Benzer durumlari yasayan oldu mu? Naçizane gorus ve deneyimlerinizi paylasmaniz beni mutlu eder.
Terzi kendi söküğünü dikemezmiş misaliBeni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.
Bir yil sonra korkunc bir tükenmislik yasadim...isimden istifa ettim, sporu biraktim... yatagima uykuma hasret kalmisim. Oyle bir haldeydim ki, battaniyemin icinden cikmak istemedim bir sure...simdi evlendim , mutluyum..fakat fizyolojik bir sebep olmamasina ragmen (kansizlik, d vitamin eksikligi vb.) yatma-uzanma arzumdan vazgecemiyorum..
Uzerime yapisti sanki..cok tuhaf..yeniden harekete gecmem gerekiyor biliyorum ama sanki bir el var çekiyor beni koltuga, yataga.. bagimli gibi oldum.
Benzer durumlari yasayan oldu mu? Naçizane gorus ve deneyimlerinizi paylasmaniz beni mutlu eder.
Evet saçmaydı çünkü kardeşimi agresif ve kucukken korkutuldugundan bir uzvuna cok tepkili diye goturdugumuz psikolog kardesim aglamaya baslaiginda yaş (4) ben olsam firlatip atarım koltuga sen iyi dayaniyorsun cocuk tepkiyi bilecek aglamayacak dedi biz ne olduğunu şaşırdık apar topar çıktık oradan deli mi ne diyip. Sonra annem gitti ağır depresyondan olur öyle ya bir tek dert sizin değil öyle düşünün dedi. Anneme hayallarini sordugunda annemde güzel bir tatil deyince o da onu kim istemez bende isterim ama bakin size bakıyoruz dediHic.oyle olur mu :) once tetkik yaptirdim. Kan degerlerimde mi birsey var diye. Daha sonra temiz cikinca tukenmislik mi diye hocalarimla paylastim. Dogal bir durum biraz dinlen denildi. Ben dinlenmekle anlasamadim sanirim.
Bunun disinda mesleki basari ve yeterliligimi burada paylasacak ve tartisacak degilim. "Onlar da sacmaydi" ifadeniz hos degil...Konumuz baska. Tepkinizi anladim, tesekkurler.
Yatamadigim gunlerin acisi cikiyor sankiBende ilerde öyle olacağım gibi hatta şu an işten çıksam direkt dediğiniz gibi olurum eminim
Bende var aynısı. Gün içerisinde dışarı çıkın. Arkadaş eş dost, konu komşu. Çay kahve için, sosyalleşin. Bana iyi geliyor, dışarı çıkmak.Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.
Psikolojinin eğitimini almış bir insan bu tıpkı kadin dogum uzmaninin gelip benim kistim var adetim gec geliyor kistle igili olabilir mi? demesi gibi bir şey bence.Nihayetinde karsindaki de bir insan..
bu tükenmişlik sendromu neden oluyor ? yorgunluktan mı yoksa emek verip verip istediğiniz sonuca ulaşamayınca verdiği hayal kırıklığı mı? tam olarak nasıl bir şey?Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.
bu tükenmişlik sendromu neden oluyor ? yorgunluktan mı yoksa emek verip verip istediğiniz sonuca ulaşamayınca verdiği hayal kırıklığı mı? tam olarak nasıl bir şey?
Yani yoğun iş hayatı sonrası dinlenmek güzel eee zaten ev işi yemek gibi sorumluluklar da tamam diyorsunuz.Ozbakim da tamamsa uzanın ne olacak..Eski gunlere özlem varsa işe dönün ya da çocuk yapın uzanamayin :)Esime su yatan halimi gostermiyorum ve o işten geldiginde nispeten daha enerjik de oluyorum. Nasil anlatsam yurumesi gereken islerin hepsini hallediyorum. İşlevselligi tam yitirmedim. Fakat hepsi bittiginda kosarak oturma-uzanma eylemine geciyorum hasretle27 yasinda gibi degilim sikayetim tam olarak bu. Annem 60 yasinda karinca gibidir. Bu iş bana ne yapti boyle cozemedim...yeni bir zorluk mu kavusturur sizce beni yeniden eski hayatima?
Yani ben o zorluklari mi ariyorum yeniden acaba?
fiziksel yorgunluk mu yoğun mental yorgunluk mu diye çözmeye çalıştım da ondan sordum aslındaHer ikisi de olabilir. Yogun temponuza verdiginiz enerji (emek) kendinize yetemedigi takdirde benliginiz alarm veriyor
Mental oldugunu dusunuyorum. Ne guzel bir oneri bu, tesekkur ederimm :)fiziksel yorgunluk mu yoğun mental yorgunluk mu diye çözmeye çalıştım da ondan sordum aslında
anladığım kadarıyla mental yorgunluğunuz çok fazla
mental yorgunluk nasıl giderilir diye düşünüyorum herhalde yoga önerirler değil mi meditasyon yoga gerçekten beyni değiştiiriyormuş biliyor musunuz ? benzer bir sorun yaşıyorum sizinle
aşmaya çalışıyorum çünkü aşmak zorundayım kendi denemelerimde şunu tecrübe ediyorum; dinlenmek istediğimde dinleniyorum yani tmebellliğime dibine kadar izin veriyorum ama sonra şunu yapacaksın ha şartı koyarak biraz işe yarıyor ama günün sonunda işler son anda panikle yetişiyor oluyor
ben meditasyon denemeyi düşünüyorum deneyip paylaşalım bence sonuçları:) yoğun düşüncelere değil de belki sadece nefes alış verişimize odaklanmak zihni biraz rahatlatır
Ayy ruhumu oksadiniz... tesekkur ederim❤Çocuklarım küçüktü, çalışıyordum, yoğundum, yoruluyordum... şimdi büyüdüler biraz, küçük kreşte büyük okulda. Öğretmenim, yarım gün çalışıyorum. Ufaklık tam zamanlı kreşe başlayınca öğleden sonralarımı yayılarak ve yiyerek geçirdim bir müddet...ihtiyacım vardı. Şimdi ise yürümek istiyorum, kendim için bir şey yapmak adına.
Demekki yatmaya doyamadınız, boşverin yatın. Sıkılınca zaten başka bir aktivite ararsınız. Birde tiroitinizi kontrol ettirin. Kendimden biliyorum. Acayip tembellik yapıyor:)
Aynen kesinlikle öyle. İzin günümün gecesinde bile haftaya izin günümde öğlene kadar uyuyacağım diyorum yani düşününYatamadigim gunlerin acisi cikiyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?