Hareketsizliğe bağımlı hale gelmek

Estf. ben o şekilde anladim benim saflığım o halde diyelim, hobi denilen aktiviteler rutinlesmisse amacindan sapar yani artık size bir getirisi katkisi pozitif yonde bir geri dönüşü yoksa bence zaten biraksin yan gelip yatsin daha iyi. En azindan vücudu dinlenir. Bence su anda isteklerini ya da alistiklarini degil de ihtiyaci olani yaşadığı icin, bu duruma da bunye asina olmadığı icin arkadasimiza durum tuhaf geliyor hepsi bu. Bu da gececek.
Tam olarak bu tesekkur ederim tekrar

Estf. ben o şekilde anladim benim saflığım o halde diyelim, hobi denilen aktiviteler rutinlesmisse amacindan sapar yani artık size bir getirisi katkisi pozitif yonde bir geri dönüşü yoksa bence zaten biraksin yan gelip yatsin daha iyi. En azindan vücudu dinlenir. Bence su anda isteklerini ya da alistiklarini degil de ihtiyaci olani yaşadığı icin, bu duruma da bunye asina olmadığı icin arkadasimiza durum tuhaf geliyor hepsi bu. Bu da gececek.
Estağfurullah, bu aralar cok var hayattan tat tuz alamama ve önlem almayinca gerçekten ileri giden psikolojik döngüye giriliyor. Kendine tekrar eden mutsuzluklar silsilesi hasıl oluyor. Cagimizin hastalıkları sanırım hızlı tuketen olmak bizi mutsuz ediyor olmalı. Umarım profesyonel yardimsiz geçer ama çevremde gördüğüm kadariyla zor.

Çocuk yap,samimeytimle söylüyorum 11 aydır yatağa şöyle uzanıp keyifle uyuduğum yok. Bak şu an deli gibi uykum var nasıl olsa uyanacak diye uyumuyorum. Sen çocuk dogur gor,uzanmayi yatak aramayi.
O değilde babama büyük eseklik yaptım,onunda etkisi var şu an uyumamamin yarın olaydı hayirlisiyla

Canım bu bana da çok oluyor.
Bazen enerjim tavanken bazen diplerde olabiliyor.
İsim gereği bazı zamanlarda sabahlayabiliyorum uykusuz olmama rağmen günü gayet iyi şekilde bitiriyor hatta eve gelip yemek de yapıyorum misafir de ağırlıyorum, yetmiyor köpeğimi dışarı çıkarıyorum.
Ama bazen de adım atmaya halim kalmıyor.
Yediklerimizin,ictiklerimizin etkisi de var galiba.
Hatta mevsimleri de suçlayalım biraz🤗Mevsim geçişleri etkiliyor ama hiç şaşmaz bu zamanlarda benim de modum düşük olur.
Faal bir iş hayatından sonra istifa edince haliyle boşluk oluşmuş belki de yorgunluğun yeni yeni çıkıyor.
Bir çok değişken buna sebep olabilir.
Deneyerek sana neyin iyi geldiğini bulman gerekiyor. Ama önce o yataktan kalkman lazım . 🤗
Bu arada bu yatağa gömülmek istemelerin cok sıradışı bişey değil. Her bünyede vuku buluyordur mutlaka😉
Psikologlar da ağlar,sorunları da olur insanız neticede.
Psikolog diye mükemmel olmak zorunda değil ki kimse..
Ben de yöneticiyim ama çok basit meselelerde daha kendimi yönetemediğim/yanlış yönlendirdiğim dönemlerim de çok olmuştur..
Okadar güzel bir enerjin var ki açığa çıkmak için bekleyen..
Yat uyu yine uyuma demiyorum. 🙂
Ama zaman o kadar değerli ki bir dakika öncesine dönemedigimizi hatırlatmak isterim.
Neden eşinle kaçamak yapmıyorsunuz?
Farklı bir şehir, mekan?
Farklı yerlerde farklı şeyler yapın işte.. 🙂
Zihninde ufacıkda olsa hareketlenme yaratacak şeyler. 🤗
Senii böyle görmek istemiyorum. 🙄
Bakkk bir neden daha çıktı 😜
Kurtullll o bataktan pardon yataktan 😜🥰
❤❤❤

Ama ben bu yorumu çerçeveletip duvarima asarım falan🥰🥰🥰🥰?...eline fikrine saglik. Soz veriyorum tum onerileri deneyecegim, soz.❤❤❤

Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.

Bir yil sonra korkunc bir tükenmislik yasadim...isimden istifa ettim, sporu biraktim... yatagima uykuma hasret kalmisim. Oyle bir haldeydim ki, battaniyemin icinden cikmak istemedim bir sure...simdi evlendim , mutluyum..fakat fizyolojik bir sebep olmamasina ragmen (kansizlik, d vitamin eksikligi vb.) yatma-uzanma arzumdan vazgecemiyorum..

Uzerime yapisti sanki..cok tuhaf..yeniden harekete gecmem gerekiyor biliyorum ama sanki bir el var çekiyor beni koltuga, yataga.. bagimli gibi oldum.

Benzer durumlari yasayan oldu mu? Naçizane gorus ve deneyimlerinizi paylasmaniz beni mutlu eder.
Off tam benlik bizzat aynılarını yaşadım. Terapi şansım olsa giderdim ama maddi sebeplerden dolayı beklemedeyim.
Dersane zamanıydı okulda sabahcıydım saat yediden önce kalkarım, haftasonları hem cts hem pazar yine aynı saatte iğrenç minibüs yolculuğu ile dershaneye giderdim. Düşünün bir gün bile tatil yok. Haftada iki bin soru yükü vardı. Evde de ailemle sorunlar vardı ve asla erken yatamazdım. Ev sobalıydı ve buz gibi sogukta hazırlanırdım. Neyse böyle şlte...
Sonra her şeyi bi saldım, okulda devamsızlık sınırda, dershaneyi tamamen bıraktım ve üniversiteye kadar toparlayamadım. Üniversitede sorumluluk duygusu ile ve bir amaçla toparladım derken şimdi üniversite bitti ben de evlendim ve evde yine iş,okul olmadıgı için saldım. Aynı sizin durumunuzdayım. Ben de bir kursa yazıldım, birine de özel ders veriyorum. Bunları yerine getirmek zor da olsa bırakmıyorum
Tamamen düzeldim, çözüm buldum diyemem ama kendine amaç bulmak işe yarıyor biraz

Off tam benlik bizzat aynılarını yaşadım. Terapi şansım olsa giderdim ama maddi sebeplerden dolayı beklemedeyim.
Dersane zamanıydı okulda sabahcıydım saat yediden önce kalkarım, haftasonları hem cts hem pazar yine aynı saatte iğrenç minibüs yolculuğu ile dershaneye giderdim. Düşünün bir gün bile tatil yok. Haftada iki bin soru yükü vardı. Evde de ailemle sorunlar vardı ve asla erken yatamazdım. Ev sobalıydı ve buz gibi sogukta hazırlanırdım. Neyse böyle şlte...
Sonra her şeyi bi saldım, okulda devamsızlık sınırda, dershaneyi tamamen bıraktım ve üniversiteye kadar toparlayamadım. Üniversitede sorumluluk duygusu ile ve bir amaçla toparladım derken şimdi üniversite bitti ben de evlendim ve evde yine iş,okul olmadıgı için saldım. Aynı sizin durumunuzdayım. Ben de bir kursa yazıldım, birine de özel ders veriyorum. Bunları yerine getirmek zor da olsa bırakmıyorum
Tamamen düzeldim, çözüm buldum diyemem ama kendine amaç bulmak işe yarıyor biraz
Hem hamilesiniz hem kurs hem ozel ders...siz cok guzel yenmissiniz bile bu harika, darisi basima.

Çünkü bende üzüldüm. İnsanların yüzlerce lirasını verip bir umut beklediği yerden bizde insanız olabilir demek çok acı. O halde psikologa git diyen bizler aslında cokta doğru bir şey soylemiyormusuz. Ki daha önceden bi iki deneyimim oldu onlarda çok saçma idi belki o yüzden bu kadar tepki verdim.
buradan bir çok kişiye tavsiyede bulunmak yerine profesyonel görüşün daha iyi olacağını düşünüyoruz genelde konulara bakarsanız cok var psikologa gidin diye msj. Sizin ilk adım olarak oraya gitmemeniz. Bu kadar beklemeniz bu egitimi aldığınız ve insan psikolojisi okudugunuz halde çok çok şaşırdım açıkçası. Sizinle ilgili değil meslek ile ilgili bir şaşkınlık benimki.
Size kısaca bişey anlatmak istiyorum ben anksiyetem için psikoterapi alıyorum dediğiniz gibi yüzlerce lira vererek bu hafta mesela psikiyatristim bana başına gelen bir olayı anlattı size anlatmalıyım ki onların da bir insan olduklarını bazen okuduklarının fayda edemeyebilecekleri acizlikleri olabildiğini anlayın diye. Psikiyatristim oğlunu göz muayenesine götürmüşler ve göz Dr çocuğun gözünde anormal birşey saptadığını hatta derhal fakülteye gitmelerini söylemiş. Eve döndüklerinde ertesi günü çok zor ettiklerini hatta psikiyatristimin içinden "Allahım bu dünyaya bir yavru daha getirmese miydik ya çocuğumuz kör olursa ne yaparız bu sorumluluğu nasıl alırız" diye sabaha kadar kaygı içinde bir gece geçirmiş eşine her ne kadar belli etmese de okuduklarının öğrendiklerinin bile aslında o an hiçbir işe yaramadığını kendisinin de kaygılanabildiğini insan doğasında yaşanası olabilecek şeyleri her ne kadar eğitimli olsalar dahi onlarında başına gelebildiğini vurgulayarak bana anlattı ki kaygı düzeyimi biraz olsun kontrol altına alabileyim diye. Demem o ki bu da bir insan nihayetinde her zaman okuduklarını hayata geçiremeyebilir onlar da...

Şu mesaja cok duygulandim ve bana yol gosterici oldu. Ben o wc ye gitmeye vakit bulamadigim donemde kendimi sevmemisim. Simdi size ozendigim nokta su, siz bunlari ohh diyerek yasiyorsunuz. Ben ise suc gibi..yatmamaliyim. dizi izlememeliyim, uretmeliyimm gibi.. vaov yorumlar cok faydali olmaya basladi. Tesekkur ederim
Basibosluguna saril, istesen de gidecek istemesen de. Düz çizgi ölümdür. İlla fiziken ölmen gerekmiyor, ruhen düz cizgiye yaklasanlari da hayat bir şekilde harekete geciriyor zaten. Tabi kendi iradenle olani en güzeli olur ama acele etme :)

Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.

Bir yil sonra korkunc bir tükenmislik yasadim...isimden istifa ettim, sporu biraktim... yatagima uykuma hasret kalmisim. Oyle bir haldeydim ki, battaniyemin icinden cikmak istemedim bir sure...simdi evlendim , mutluyum..fakat fizyolojik bir sebep olmamasina ragmen (kansizlik, d vitamin eksikligi vb.) yatma-uzanma arzumdan vazgecemiyorum..

Uzerime yapisti sanki..cok tuhaf..yeniden harekete gecmem gerekiyor biliyorum ama sanki bir el var çekiyor beni koltuga, yataga.. bagimli gibi oldum.

Benzer durumlari yasayan oldu mu? Naçizane gorus ve deneyimlerinizi paylasmaniz beni mutlu eder.

Çocuk yapın, 1 dakika oturamazsınız 🤣 yani başlarda emzirirken yatarsınız oturursunuz, ama bebek için. Sonra ek gıdasıydı, hareketlenmesiydi derkeeeen bir bakmışsınız çocuğa yemek yedirme ve uyutma dışında oturamıyorsunuz 🤷🏻‍♀️ Şahsen ben de yatıp yuvarlanmayı severdim hala severim ama fırsatım yok. Kızım 17 aylık bir atom karınca, 11 aylıkken yürümeye başladı, 5. Ayından beri yuvarlanarak da olsa evde fır döner. Bana da ona uyum sağlamaktan başka çare kalmıyor 🤪

Çocuk yap,samimeytimle söylüyorum 11 aydır yatağa şöyle uzanıp keyifle uyuduğum yok. Bak şu an deli gibi uykum var nasıl olsa uyanacak diye uyumuyorum. Sen çocuk dogur gor,uzanmayi yatak aramayi.
O değilde babama büyük eseklik yaptım,onunda etkisi var şu an uyumamamin yarın olaydı hayirlisiyla

Ay ben de benzer şeyleri yazdım yorumlara bakmadan 🤣 Koyu kısım da benim hayat mottom 17 Aydır 🤪 kaybettiğim ikizim olabilir misiniz?

Ben de aynı şekilde gerçekten gecen sene cok yoğundum bu sene boşluktayım. Hep yatıp uyuyasım geliyor kaç kere iş tekliflerini cevirdim sadece bilgisayar kursuna gidip geliyorum bideeeğ kpss calışmaya calışıyorum.. :( suan eşimle aynı yerde calılmaya başlicam yarın ama hiç içimden gelmiyor . Bide haftada 2 günlğk bir iş. Gerci ben öğretmenliği sevmiyorum ama eşimden para istememek ona muhtac olmamak için elimden geleni yapacam eşim iyidir cömerttir ama benim gruruma dokunuyor :(

Size kısaca bişey anlatmak istiyorum ben anksiyetem için psikoterapi alıyorum dediğiniz gibi yüzlerce lira vererek bu hafta mesela psikiyatristim bana başına gelen bir olayı anlattı size anlatmalıyım ki onların da bir insan olduklarını bazen okuduklarının fayda edemeyebilecekleri acizlikleri olabildiğini anlayın diye. Psikiyatristim oğlunu göz muayenesine götürmüşler ve göz Dr çocuğun gözünde anormal birşey saptadığını hatta derhal fakülteye gitmelerini söylemiş. Eve döndüklerinde ertesi günü çok zor ettiklerini hatta psikiyatristimin içinden "Allahım bu dünyaya bir yavru daha getirmese miydik ya çocuğumuz kör olursa ne yaparız bu sorumluluğu nasıl alırız" diye sabaha kadar kaygı içinde bir gece geçirmiş eşine her ne kadar belli etmese de okuduklarının öğrendiklerinin bile aslında o an hiçbir işe yaramadığını kendisinin de kaygılanabildiğini insan doğasında yaşanası olabilecek şeyleri her ne kadar eğitimli olsalar dahi onlarında başına gelebildiğini vurgulayarak bana anlattı ki kaygı düzeyimi biraz olsun kontrol altına alabileyim diye. Demem o ki bu da bir insan nihayetinde her zaman okuduklarını hayata geçiremeyebilir onlar da...
Psikolojinin eğitimini almış bir insan bu tıpkı kadin dogum uzmaninin gelip benim kistim var adetim gec geliyor kistle igili olabilir mi? demesi gibi bir şey bence.
Çünkü durum normal bir dert değil her şeyi boşvermislik depresyon belirtisi derdik bunu yazan psikolog olmasaydi ve acilen yardim al derdik bende bunu dedim bir insan olduğu için. Ama şaşırdım hakli olarak. Psikolog cozemiyorsa psikiyatri ilaclari var biliyorsunuz yatmak cozum değil kötü geliyormuş ona ve bence ilac kullanmayi dusunebilir uzun zamandır böyle olduğunu söylüyor.
Anlamadınız sanırım yazdığımı evine hirsiz giren polis polisi arasın diyorum zaten gelip evime hirsiz girdi ne yapmaliyim diye sormasına şaşırdım diyorum örnekte verdim halbuki. Keşke buraya yazmak yerine psikolog ya da psikiyatriye ciksaydiniz da dedim. Ama anlatamiyorum heralde
Uzerine miskinlik hasıl olması işini ve hobisi olan bir şeyi birakmasina sebep oluyorsa o miskinlikten fazladır zannimca.
İnsanların üzerine sihirli değnek değdiğini düşünmüyorum elbette cevremde de var artık kimin cevresinde yok ki zaten? Oradan bakıncada bu kadar saf gözüktüğümü düşünmüyorum. Yani ilac al iyiles doktora git hop gidiyor gibi.
Kendi diksin demedim de yani daha profesyonel düşünüp profesyonel yardim almayı ya da ilaç desteği almayi denemesini beklerdim demek istedim.
Estağfurullah, bu aralar cok var hayattan tat tuz alamama ve önlem almayinca gerçekten ileri giden psikolojik döngüye giriliyor. Kendine tekrar eden mutsuzluklar silsilesi hasıl oluyor. Cagimizin hastalıkları sanırım hızlı tuketen olmak bizi mutsuz ediyor olmalı. Umarım profesyonel yardimsiz geçer ama çevremde gördüğüm kadariyla zor.
Tekrar tekrar yazmak istemiyorum. Söylediğiniz şey anlık psikoloji bu ise uzun suredir devam eden bir şey ve burasi yerine profesyonel yardımı önermem de kötü bir şey değil. Bunu düşünmesini beklemem de abes değil. Teşekkürler

Bende de var aynı durum. Uyumak istiyorum sürekli. Ancak uyumuyorum, koşturuyorum, kendi zorluyorum, bir işe başlayıp bitirene kadar diretiyorum. Bana kalsa sadece uyurum, uyur film izler, kitap okurum. Dışarı çıkmama gerek yok, insanlarla görüşmeyeyim, ne kadar az insan o kadar kafa rahatlığı gibi geliyor. Kendini zorla, döngüyü kırmazsan hep böyle olur. Annemin bir lafı var, yattıkça yatasın gelir diye. Aynen öyle.

Ne "eşeklik " yaptiginizı merak ettim bende niyeyse :)

Konuyu da dagittim sanki 😑

Esime su yatan halimi gostermiyorum ve o işten geldiginde nispeten daha enerjik de oluyorum. Nasil anlatsam yurumesi gereken islerin hepsini hallediyorum. İşlevselligi tam yitirmedim. Fakat hepsi bittiginda kosarak oturma-uzanma eylemine geciyorum hasretle :KK71: 27 yasinda gibi degilim sikayetim tam olarak bu. Annem 60 yasinda karinca gibidir. Bu iş bana ne yapti boyle cozemedim...yeni bir zorluk mu kavusturur sizce beni yeniden eski hayatima?
Yani ben o zorluklari mi ariyorum yeniden acaba?
Bana beni anlattiniz..Bu ruhun yorulması bence bunu yine en iyi siz bilirsiniz soyle anlatayim ben kizim hastalandigindan beri (5 yildir hasta) boyleyim.Nedeni bu ne vitaminim eksilirse eksilsin sebebi en cok bu tum gun yatsam (yatamam baska cocukta var) doymam uzanmaya ve evi bk goturse (okb linc yemeyeyim) umrum olmaz ama esim gelmeden yarim saat once (gec gelir:) ) elektirik sup vb isler yapip sanki o ev hic daginik degilmis cocuklqr iicine etmemiscesine paklarim.Enerjim dusuk modum rolantide ,tek bir sey var icsel motivasyonum su ki ;daha kotusu olmasin...Ruhun yorulmus olabilir seni degerli kilan mutlu eden ne varsa onu yap bu hayatin tekrari yok

Ben de aynı şekilde gerçekten gecen sene cok yoğundum bu sene boşluktayım. Hep yatıp uyuyasım geliyor kaç kere iş tekliflerini cevirdim sadece bilgisayar kursuna gidip geliyorum bideeeğ kpss calışmaya calışıyorum.. :KK43: suan eşimle aynı yerde calılmaya başlicam yarın ama hiç içimden gelmiyor . Bide haftada 2 günlğk bir iş. Gerci ben öğretmenliği sevmiyorum ama eşimden para istememek ona muhtac olmamak için elimden geleni yapacam eşim iyidir cömerttir ama benim gruruma dokunuyor :KK43:
Haftada 2 olmasi sahane. Bence ilac gibi gelecek, tebrik ederim.

Back
X