- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.055
- 158
- Konu Sahibi ehl-i keyf
-
teşekkürlerEline sağlık ehli keyfcim , başarılar dilerim
teşekkürlerEn yakın arkadaşım Afyonlu , haşhaşın her türlü tarifini sayesinde severek yapar yeriz
Haşhaşlı revanide bunlardan biri , eline emeğine sağlık , yarışmada başarılar dilerim .
teşekkürler aus mesela gecen gun de hashasli corek yapmistim mesela hatta nokul derizEn yakın arkadaşım Afyonlu , haşhaşın her türlü tarifini sayesinde severek yapar yeriz
Haşhaşlı revanide bunlardan biri , eline emeğine sağlık , yarışmada başarılar dilerim .
teşekkürler aus mesela gecen gun de hashasli corek yapmistim mesela hatta nokul deriz
vaaay bukmemizi de biliyorsun sen afyonun neresinden arkadasinOna da bayılırım
Bükme , haşhaşlı çörek hep bu arkadaşım sayesinde çok sevdiğim tatlar .
vaaay bukmemizi de biliyorsun sen afyonun neresinden arkadasin
Ellerinize sağlık.Eki Görüntüle 1808064 merhabalar forumdasl arim :) bir Afyonlu olarak sizlere bu yarışma icin hashasli revani yapmak istedim hazirlamasi hem kolay hem de lezzetli hemen malzemelere geçelim
1 bardak süt
1 bardak yağ
1 bardak haşhaş
1 bardak irmik
1 bardak şeker
1.5 bardak un
vanilya
kabartma tozu
Eki Görüntüle 1807912
ilk olarak yumurtalar kirilir ve sekerle birlikte cirpilirEki Görüntüle 1807924
ikinci olarak sut ardindan yağ eklenir iyice cirpilir
Eki Görüntüle 1807925
Eki Görüntüle 1807926
Eki Görüntüle 1808064 merhabalar forumdasl arim :) bir Afyonlu olarak sizlere bu yarışma icin hashasli revani yapmak istedim hazirlamasi hem kolay hem de lezzetli hemen malzemelere geçelim
1 bardak süt
1 bardak yağ
1 bardak haşhaş
1 bardak irmik
1 bardak şeker
1.5 bardak un
vanilya
kabartma tozu
Eki Görüntüle 1807912
ilk olarak yumurtalar kirilir ve sekerle birlikte cirpilirEki Görüntüle 1807924
ikinci olarak sut ardindan yağ eklenir iyice cirpilir
Eki Görüntüle 1807925
Eki Görüntüle 1807926
sonra irmik katilir cirpilir
Eki Görüntüle 1807927
ve hashasimiz eklenir cirpilir
Eki Görüntüle 1807928
unumuz eklenir cirpilir vanilya kabartma tozumuz eklenir cirpilir ve dikdortgen borcama karisim dokulur onceden isitilmis firinda 180 derece isida yaklasik 30 dk pisirilir
Eki Görüntüle 1807930
Eki Görüntüle 1807934
Eki Görüntüle 1807938
kekimiz firindan cikmistir
Eki Görüntüle 1807939
kekimiz sogurken serbetimiz hazirlanir
malzememiz 2.5 bardak su ve 2 bardak sekerdir
Eki Görüntüle 1807941
Top Secret:kek soguk olacak serbet ilik olacak ve serbet dokulur her tarafa esit dagilacak sekilde
Eki Görüntüle 1807942
istege gore ya dilimlenip kaymakla ya da uzerine krem samti surulerek servis edilir ben krem santi tercih ettim
Eki Görüntüle 1807943
ve sunuma hazir
[ATTACH=full]1808060[/ATTACH] [ATTACH=full]1808063[/ATTACH]
sonra irmik katilir cirpilir
Eki Görüntüle 1807927
ve hashasimiz eklenir cirpilir
Eki Görüntüle 1807928
unumuz eklenir cirpilir vanilya kabartma tozumuz eklenir cirpilir ve dikdortgen borcama karisim dokulur onceden isitilmis firinda 180 derece isida yaklasik 30 dk pisirilir
Eki Görüntüle 1807930
Eki Görüntüle 1807934
Eki Görüntüle 1807938
kekimiz firindan cikmistir
Eki Görüntüle 1807939
kekimiz sogurken serbetimiz hazirlanir
malzememiz 2.5 bardak su ve 2 bardak sekerdir
Eki Görüntüle 1807941
Top Secret:kek soguk olacak serbet ilik olacak ve serbet dokulur her tarafa esit dagilacak sekilde
Eki Görüntüle 1807942
istege gore ya dilimlenip kaymakla ya da uzerine krem samti surulerek servis edilir ben krem santi tercih ettim
Eki Görüntüle 1807943
ve sunuma hazir
[ATTACH=full]1808060[/ATTACH] [ATTACH=full]1808063[/ATTACH]
Değişik bir tatlı güzele benziyor canım çektiyarışmada başarılar dilerim bu arada afyon kaymağını çok severim :)
coook teşekkürlerEllerinize sağlık.Çok güzel bir tatlı . Yarışma da başarılar dilerim.
Bükme diye sizde neye diyorlar eh-i keyfim,bizde oklavayla açılmış hamurun içine peynir ve yeşilliklerin katılmasıyla ,sonra hamurun ikiye bükülüp saç üstünde pişirilmesine deniyor,bir nevi gözleme aslında.Bizim buralarda köyde bir aileye ekmek yapıldıktan sonra en son çay kömürde pişer ve onunla birlikte bükme yapılırvaaay bukmemizi de biliyorsun sen afyonun neresinden arkadasin
ya nasil tarif edeyim katmer gozleme olur ya onun kucuk halini dusun icine ici konur yanlarindan kapatilir dikdortgen sekli alir yuvarlak tepsiye dizilir firina verilir özellikle taş fırınaBükme diye sizde neye diyorlar eh-i keyfim,bizde oklavayla açılmış hamurun içine peynir ve yeşilliklerin katılmasıyla ,sonra hamurun ikiye bükülüp saç üstünde pişirilmesine deniyor,bir nevi gözleme aslında.Bizim buralarda köyde bir aileye ekmek yapıldıktan sonra en son çay kömürde pişer ve onunla birlikte bükme yapılır
tamam canım anladım teşekkürederim,akşam akşam canım çekti vallaya nasil tarif edeyim katmer gozleme olur ya onun kucuk halini dusun icine ici konur yanlarindan kapatilir dikdortgen sekli alir yuvarlak tepsiye dizilir firina verilir özellikle taş fırına
rica ederim cnm sen manavgatliydin değil mitamam canım anladım teşekkürederim,akşam akşam canım çekti valla
Evet niye sordun kız,akrabamıyız yoksarica ederim cnm sen manavgatliydin değil mi
esim de gazipasali da onlarda bukmeyi senin dedigin sekilde yaparlarEvet niye sordun kız,akrabamıyız yoksa
Aaaa desene sen bizim yengemizsin,eşine enişte desem o da olmaz,neyse oğlan bizim kız bizim diyeyim bağlayayım en iyisiesim de gazipasali da onlarda bukmeyi senin dedigin sekilde yaparlar
ooo canim benim yazin tatil icin manavgattan gectigimiz zaman görüşürüz inşallahAaaa desene sen bizim yengemizsin,eşine enişte desem o da olmaz,neyse oğlan bizim kız bizim diyeyim bağlayayım en iyisiEvet işte dediğim gibi ekmek sonrası yapılıyor bizde bükme canım ama bana hamur olsunda nasıl yapıldığı önemli değil,her türlü yerim ben Seni zaten seviyordum daha çok sevdim şimdi ehl_i keyfim
Aaaa delimisin mutlaka beklerim çok sevinirim canımooo canim benim yazin tatil icin manavgattan gectigimiz zaman görüşürüz inşallah
inşallahAaaa delimisin mutlaka beklerim çok sevinirim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?