Hashimoto tiroiditi ve gebelik

ararat21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2025
14
1
1
25
Merhaba herkese. Hashimoto tiroiditim var. Tsh değerim 28di en son. Gebelik istiyorum, 1 yıldır deniyoruz olmuyor. Ebegümeci bitkisinin buharını ve haşlanmış halini kullanmaya başladım bugün. Hem tiroiditi olup hem hamile kalan birileri var mı acaba?
Ebegümeci hakkında bilgisi olan var mı? Lütfen yardım edin çok üzülüyorum

Bende de var, doğru tedaviyle hamile kalabiliyorsunuz. Bu kadar yüksek değerle Euthyrox gibi tiroit hormonu ilaçlarını içmiyor musunuz? Ordan burdan duyulan bitkilerin yerine ilaç kullansanız daha doğru bir tedavi olur, doktorunuza danışın.

Öncelikle TSH ve T4 değerlerinizin hamilelik için normal değere gelmesi gerekiyor TSH özellikle 2 gibi olmasini istiyor doktorlar. Değer yüksekken hamile kalması zor hamile kalınsada düşük olması yada anomalilerin olmasını riskine karşı önce değerin düzelmesi ve sonra gebelik planlaması önerilir

İçiniz ferah olsun iyi bir endokrinoji doktoru dozunu ayarladığında yaklasık 1.5 ay kadr bir sürede değerler normale geliyor

Rabbim yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede çok güzel sonuclar alır ve evladınıza kavuşursunuz

Çok araştırdım TSH yüksekliği gebeliğe engel değilmiş. YouTubeda doktor videoları falan da var. Çevrede bu şekilde hamile kalanlar da var. Ama benim zaten tiroid sorunum 1 ayda oluştu. 1 yıldır ben Bebek istiyorum olmuyor. Pcos vardı önceden. Gerçekten bilmiyorum ne yapacağımı yardım edecek kimsem de yok(

Sizi çok iyi anlıyorum 1 yıldır istediğiniz için karmasıklasmıs olabilir süreç.

Ancak Allah a şükürler olsun ilacı var hemen normale dönüyor hızlı aksiyon şart ilgili bölümle görüşmenizi öneririm.

Pcos içinde çaresi var ümitsizliğe kapılmayın anne olmak bu değil mi zaten güçlü dimdik olmak

Kendinizi toparladığınızda hızlıca tıbbi destek almanızı öneririm

Harici bitki karısımları işi dahada karmasık hale getirebilir

Rabbim yar ve yardımcınız olsun tez vakitte Rabbim nasip eder inşallah

Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Üslup ve tavrınız tavsiyeleriniz çok umut verici. Sağ olun

Endokrinoloji takipli olmanız şart gebelik gerçekleştikten sonra da TSH ınızı belirli bir seviyede tutmak için ilaç kullanımı ve aylık kontrol gerekecek. Yoksa düşük veya bebeğin zeka, gelişim geriliği olur. Birçok gebe bu ilaçları kullanıyoruz ve sağlıklı çocuklarımız var merak etmeyin. İlacı kullanmamak sorun, ilaç zaten sizde eksik olan hormon.

Ben varım ama ben 4 gebelik geçirdim 2 si düşük 2 sağlıklı kucağıma aldım 4 gebelikte ilk 3ü 2. Ayda 4. Gebelikte ilk aydan hamile kaldım

Ben varım ama ben 4 gebelik geçirdim 2 si düşük 2 sağlıklı kucağıma aldım 4 gebelikte ilk 3ü 2. Ayda 4. Gebelikte ilk aydan hamile kaldım
Peki nasıl hamile kalabildiniz hangi tedavi ole
İlaç kullanıyorum zaten 75 mg. Ama endokrin değil dahiliye ilgileniyor benimle. Ben aynı zaman gebelik istiyorum ama bu TSH anomalisinden önce de Bebek olmuyordu pcos vardı

Yani ben zTen hasimato hastasıyım 50 mg kullanıyorum ilacımı gebe olunca 75 çıkardı endokrin Gebelikle Birlikte yükselme oluyor doğal yolla hiç olacak şey degil
Gebelik için hangi tedaviyi uyguladı doktorunuz. Hastalıktan sonra Kaç ayda hamile kalabildiniz

Bende hipertiroidi olup hamile kaldım..ve şu an 23yasinda kızım.. endokrin uzmanı ve kadın doğum uzmanı birlikte yürüdük hamilelik yolunda..ilk üç ayın biraz riskli geçti..o yüzden hemen hemen hiç kalkmadan yattım diyebilirim..ama sonrası sorunsuz geçti şükür..hatta gelişimi bir hafta öndeydi bebeğimin..size tavsiyem..mutlaka ama mutlaka iki doktor birlikte ilerleyin .asla birinden duyup birşey yapmayın . ebegümeci nide doktorunuza sorun mutlaka..stres yapmayın.. akışına bırakın..olucak mı diye beklemek yok .o geleceği zamanı bilir.. Rabbim kalbinize göre versin.. hayırlısıyla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…