Hashimoto tiroiditi ve gebelik

Bende hipertiroidi olup hamile kaldım..ve şu an 23yasinda kızım.. endokrin uzmanı ve kadın doğum uzmanı birlikte yürüdük hamilelik yolunda..ilk üç ayın biraz riskli geçti..o yüzden hemen hemen hiç kalkmadan yattım diyebilirim..ama sonrası sorunsuz geçti şükür..hatta gelişimi bir hafta öndeydi bebeğimin..size tavsiyem..mutlaka ama mutlaka iki doktor birlikte ilerleyin .asla birinden duyup birşey yapmayın . ebegümeci nide doktorunuza sorun mutlaka..stres yapmayın.. akışına bırakın..olucak mı diye beklemek yok .o geleceği zamanı bilir.. Rabbim kalbinize göre versin.. hayırlısıyla..
Bilgi için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Eylül ilk haftasında dahiliyede randevum var bende iki doktor kadın doğum ve dahiliye şeklinde ilerliyorum ama sonuç alamıyorum. Bende Pcos ta var

Bugün bende Haşimato teşhisi aldım maalesef, bende gebelik planlıyorum ama henüz çok yeni, aklımda binbir türlü soru var sizin gibi. Doktorum bunun gebeliğe engel olmayacağını ilaçla normal seviyede tutmanın yeterli olacağını ve yemeyle içmeyle düzeltilecek bir şey olmadığını söyledi. 2 dahiliye birde kadın doğum doktoruyla görüştüm.

Bilgi için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Eylül ilk haftasında dahiliyede randevum var bende iki doktor kadın doğum ve dahiliye şeklinde ilerliyorum ama sonuç alamıyorum. Bende Pcos ta var
Canım dahiliye değil endokrin uzmanına gitmelisin..

Çok araştırdım TSH yüksekliği gebeliğe engel değilmiş. YouTubeda doktor videoları falan da var. Çevrede bu şekilde hamile kalanlar da var. Ama benim zaten tiroid sorunum 1 ayda oluştu. 1 yıldır ben Bebek istiyorum olmuyor. Pcos vardı önceden. Gerçekten bilmiyorum ne yapacağımı yardım edecek kimsem de yok:((
Ben 2 ayda 7 kilo filan almıştım diyetisyene neden bu kadar hızlı kilo aldığımı sormak icin gitmistim hem seker hem Tsh istemişti..İnsülin direnci çıkmıştı Tsh ise ilk ay 2.43 sonraki ay 3.83 çıkmıştı.. Bu arada pcos ta var demisti kadin dogumcum ve 1 senedir gebe kalmaya calisiyordum..O ay tek dusundugum evime gelmek isteyen misafirlerimdi sadece temizlik ve yemek ve yürüyüş yaptim... Yani kafamda hamilelik en olmayan ay Hamile kalmıştım.. Hamilelik haberinden sonra Tekrar tsh baktirdim yine 3.83 tu.Doktorum hamilelikte ilaç kullanilmaz dedi en hafifi olan 25 mgı başlatmıştı.. 5 gün önce kalbinin durduğunu öğrendim maalesef ve kürtaj oldum ama..
Yani diyeceğim o ki ..Kafanızda buna odaklanmayin..Kendinize bir uğraş bulun tiroit değerinizi düşürmek için bir hoca bulun hergun yarım saat yürüyüş yapın.. Kafanızdan neden olmuyoryu atın o kendiliğinden supriz yapıyor.. O ay avize filan siliyordum..Diyorum ya tamamen odagimi degistirmistim zor kavuştum ama erken kaybettim ama olsun yaşadığım herseye bin şükür..
sizinde olacak bu hastalık var diye olmuyor değil oluyor ..

Son düzenleme:
Ben 2 ayda 7 kilo filan almıştım diyetisyene neden bu kadar hızlı kilo aldığımı sormak icin gitmistim hem seker hem Tsh istemişti..İnsülin direnci çıkmıştı Tsh ise ilk ay 2.43 sonraki ay 3.83 çıkmıştı.. Bu arada pcos ta var demisti kadin dogumcum ve 1 senedir gebe kalmaya calisiyordum..O ay tek dusundugum evime gelmek isteyen misafirlerimdi sadece temizlik ve yemek ve yürüyüş yaptim... Yani kafamda hamilelik en olmayan ay Hamile kalmıştım.. Hamilelik haberinden sonra Tekrar tsh baktirdim yine 3.83 tu.Doktorum hamilelikte ilaç kullanilmaz dedi en hafifi olan 25 mgı başlatmıştı.. 5 gün önce kalbinin durduğunu öğrendim maalesef ve kürtaj oldum ama..
Yani diyeceğim o ki ..Kafanızda buna odaklanmayin..Kendinize bir uğraş bulun tiroit değerinizi düşürmek için bir hoca bulun hergun yarım saat yürüyüş yapın.. Kafanızdan neden olmuyoryu atın o kendiliğinden supriz yapıyor.. O ay avize filan siliyordum..Diyorum ya tamamen odagimi degistirmistim zor kavuştum ama erken kaybettim ama olsun yaşadığım herseye bin şükür..
sizinde olacak bu hastalık var diye olmuyor değil oluyor ..
Günaydın, bende bu ay kafamdan silecek gibi oldum ama yine bir haftadır taktım gidiyorum. Çıkmıyor kafamdan 😞 bilgim de yok. Sorabileceğim destek alabileceğim kimsem yok. O yüzden günümün büyük bölümünü araştırmalara verdim bende. Aklım hep bebekte

İlaç kullandığınız halde değeriniz bu kadar yüksekse ilaç mg'ı yetersiz geliyor demektir. Küçük bir yerde yaşıyorsanız dahiliye doktoru ilgilenir. Daha büyük hastanelerde dahiliyenin alt dalı olan endokrinoloji ilgilenir. 7 senedir hipotiroidim var hergün düzenli aç karna alıyorum hapımı. Düzenli kan veriyorum aile hekimliğinde sonuçlarıma dahiliye doktorum bakıyor. Şimdi 35 haftalık hamileyim. Doktora gitmeden ilaçlarınızı düzenli kullanmadan sonuç elde edemezsiniz.

Back
X