Haşimato hastası

Destina_6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
136
19
68
Merhaba
Size kendim hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum 2 yaşında oğlum var,Tekrar hamile kalmaya karar verdiğimde
Haşimato hastası olduğumu örgendim bir yıldan fazla bir zaman oldu hamile olamadım eşimde sorun yok sperm sayısı oldukça iyi olduğunu söyledi dok benim de normal yolla hamile kalabileceğimi söyledi ben yaşımdan dolayı endişeleniyorum 36 yaşındayım sizce nasıl bir yol takip etmeliyim tüp bebek düşünmeli miyim.! Teşekkür ederim,

Merhaba
Size kendim hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum 2 yaşında oğlum var,Tekrar hamile kalmaya karar verdiğimde
Haşimato hastası olduğumu örgendim bir yıldan fazla bir zaman oldu hamile olamadım eşimde sorun yok sperm sayısı oldukça iyi olduğunu söyledi dok benim de normal yolla hamile kalabileceğimi söyledi ben yaşımdan dolayı endişeleniyorum 36 yaşındayım sizce nasıl bir yol takip etmeliyim tüp bebek düşünmeli miyim.! Teşekkür ederim,
Merhabalar ;
Gebelık için bayan yaşı cok önemlıdır. 35 yasından itibaren yumurtalık rezervınde düşme başlamaktadır. Yumurtalık rezervini gösteren en hassas test transvaginal ultrasonografı ıle sag ve sol yumurtalıktakı folıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerı) sayımıdır. FSH ve AMH Hormon düzeyi de yumurtalık rezervı hakkında önemli bilgiler vermekte. Ayrıca tiroıd fonksıyonları da gebelık ıcın oldukca onemlıdır. Tıroıd bezının hızlı veya yavas calısması olumsuz gebelık sonuclarına yol acar. ( haşımato tiroiditinde yavaş calışmaktadır.) Endokrınolog ıle gorusmenız ve ılac kullanıyor iseniz dozunuzun ayarlanması uygun olur. Üreme ile ilgilenen deneyimli ellerde yapılacak usg ile yumurtalık rezerv tayininiz ile birlikte zaman kaybetmeden tedavi yolunuz belırlenmelidir. Bol şans dilerim.

Back