hayırlı olsun Lolo... inş. sağlıcakla bebğini alırsın kucağına
bende daha evvel düşük yaşadım...şimdi çok şükür bebeğim kollarımda
ama sürekli kontrol altında oldum..baya ilaç kullandım..kalçamda halen iğneden kalan morlklar var
dokuz ay boyunca yattım..kemik erimesi başlangıcı olmak üzere bir sürü rahatsızlık yaşadım
çok şükür bebeğim sağlıklı şimdi...bu rahatsızlık ömür boyu sürüyor maalesef...
senin ikinci çocuğun olacak sanırm..diğer çocuğuna hamileyken haşimato hastalığı var mıydı?
sağlıklı hamilelikler dilerim..dua ile
Merhaba.Benim yazdıklarım pek moral olmayabilir gerçi başka rahatsızlıklarım da var.Ben 3 yıldır düzenli olarak levotiron kullanıyorum 4 gebelik geçirdim ama maalesef hepsinide kaybettim.Kan pıhtılaşmamda var belkide ondan bilmiyorum dr larda bilmiyorBende kolay hamile kalamıyorum gebelik dışında tsh normal ama geblikte bakıldığını hatırlamıyorum inş hamile kalırsam gebeykende dikkat edeyim mesajları okudum.Ben pek tiroid üstünde durmamıştım umarım dileyen herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır
oğlum 11 yaşında ozaman haşimato hastası değildim
benim tsh ım normal sadece anti tpo yüksek bende
bide nodülüm var 2 tane ve büyüyolar nodüllerim tiroit bezimde harap olmaya başlamış
hamile olduğumu öğrendiğimde hemen doktoruma gittim tiroit hormonlarıma da baktı iyi dedi
fakat benim içim rahat değil normal hormonlar iyi ama antikorum yüksek zaten kadın doğumcular anlamıyo pek fazla
benim önceden düşüklerim olduğu için doktorum bana hemen
2 tane vitamin progestan ve fraxparin verdi her gün iğne oluyorum ve birsürü ilaç içiyorum
yarın bebeği görmek için doktora gidicem ve sonrasında hemen endokrin bölümünden randevu alıcam
bişey yapmak gerekiyosa erken dönemde yapsınlar
endokrin doktoru banada dedi bu hastalık ömür boyu sürücek sadece hafifmi sürücek yoksa ilerlicekmi biz bunun takibini yapıyoruz kötü bir durumda hemen müdahale edicez ne gerekiyosa yapılcak dedi
malesef ömür boyu bizimle yaşıcak bi hastalığımız var
ne güzel bebeğini kucağına almışsın çok sevindim allah analı babalı büyütsün darısı benim başıma inşallah
sen ne tür ilaçlar kullandın ve hamileliğin boyunca endokrine gittinmi yoksa kadın doğumcunmu verdi bu ilaçları sana
cnm ben de ilk bebeğimde haşimoto olduğumu bilmiyodumdoğumdan 3 yıl sonra öğrendim ikinci gebeliğimde de sürekli kontrol altındaydım
antikorların yüksekliği yada düşüklüğü o kadar önemli değil önemli olan tsh,serbest t3,serbest t4 bunlar için de her ay kan verip baktırdım
değerlerim hep normaldi onun için endokrine gitmedim.ama sıkıntılı bi gebelik yaşadım düşük tehlikesi erken doğum tehlikesi...
ve nihayet yata kalka 36 haftalık doğdu kızımama çok şükür sağlıklı ve yanımda
gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün
inşallah bendede bi aksilik olmazda kucağıma alabilirim bebeğimi
benim oğlum 8 aylık doğmuştu o zamanlar haşimatolu değildim
bunda bari çok dikkat edim yarın gidicem doktora kesesini görmek için inşallah bebeğide görürüm
benim hormonlarım şimdilik normal tabiki sürekli kontrol altında olucam
ben genede endokrine gitmeyi düşünüyorum kararı o versin gerek görmezse sadece kadın doğımcuma takip ettiririm
oğlum 11 yaşında ozaman haşimato hastası değildim
benim tsh ım normal sadece anti tpo yüksek bende
bide nodülüm var 2 tane ve büyüyolar nodüllerim tiroit bezimde harap olmaya başlamış
hamile olduğumu öğrendiğimde hemen doktoruma gittim tiroit hormonlarıma da baktı iyi dedi
fakat benim içim rahat değil normal hormonlar iyi ama antikorum yüksek zaten kadın doğumcular anlamıyo pek fazla
benim önceden düşüklerim olduğu için doktorum bana hemen
2 tane vitamin progestan ve fraxparin verdi her gün iğne oluyorum ve birsürü ilaç içiyorum
yarın bebeği görmek için doktora gidicem ve sonrasında hemen endokrin bölümünden randevu alıcam
bişey yapmak gerekiyosa erken dönemde yapsınlar
endokrin doktoru banada dedi bu hastalık ömür boyu sürücek sadece hafifmi sürücek yoksa ilerlicekmi biz bunun takibini yapıyoruz kötü bir durumda hemen müdahale edicez ne gerekiyosa yapılcak dedi
malesef ömür boyu bizimle yaşıcak bi hastalığımız var
ne güzel bebeğini kucağına almışsın çok sevindim allah analı babalı büyütsün darısı benim başıma inşallah
sen ne tür ilaçlar kullandın ve hamileliğin boyunca endokrine gittinmi yoksa kadın doğumcunmu verdi bu ilaçları sana
Herkese merhabalar ve geçmiş olsun,
Kız kardeşim 7-8 ay kadar önce bir düşük yaptı. O zaman dr.lar tiroid sorunlarının üzerinde durmadılar ve kardeşime ilaç kullandırtmadılar. Şimdi 12 haftalık hamile ve 2 hafta önce yaptırdığı testlerde TSH'ı normal, ama Anti tyroglobulin ve Anti tiroid peroksidaz (Anti TPO ) değerleri yüksek çıktı.
Doğum yapan hashimotolulara bir sorum olacaktı. Doğum için hangi doktora gittiniz? Yüksek riskli gebelik uzmanına mı yoksa normal kadın doğumculara ve pek donanımı olmayan özel hastanelere mi yoksa üniversite hastanelerine mi? Bir de hamile hashimotolularla ilgilenen endokrin uzmanı olarak kimi tavsiye edersiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Herkese merhabalar ve geçmiş olsun,
Kız kardeşim 7-8 ay kadar önce bir düşük yaptı. O zaman dr.lar tiroid sorunlarının üzerinde durmadılar ve kardeşime ilaç kullandırtmadılar. Şimdi 12 haftalık hamile ve 2 hafta önce yaptırdığı testlerde TSH'ı normal, ama Anti tyroglobulin ve Anti tiroid peroksidaz (Anti TPO ) değerleri yüksek çıktı.
Doğum yapan hashimotolulara bir sorum olacaktı. Doğum için hangi doktora gittiniz? Yüksek riskli gebelik uzmanına mı yoksa normal kadın doğumculara ve pek donanımı olmayan özel hastanelere mi yoksa üniversite hastanelerine mi? Bir de hamile hashimotolularla ilgilenen endokrin uzmanı olarak kimi tavsiye edersiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
herkeze merhaba...
Benim bildiğim (belki çok daha önceden başlamıştı)1 senedir hashimatho hastasıyım Annem tiroid ca,anneannemde guatr vardı ama ilaçla geçti Yaşım 28 Kan değerlerimde
tsh yüksek (6,72'leri gördüm),t3 ve t4 normal çıkıyor 7ay önce etroxhy kullanmaya başladım Sağlık personeliyim ve nöbetli bir mesleğim olduğu için son 2 ay ilaç alımında gün atladığım oldu Tabi bu da bana 6,72 sonuçla geri döndü !
Üzüldüm...
Üzüldüm,çünkü 1.5 senelik evliyim ve eşim de her iki annem de benden bebek müjdesi bekliyorlar Kendi annem ve eşim bu rahatsızlığımı biliyor,kayın valideme söyleyemiyorum bile
Bu hastalıkla ilgili araştırma yaparken böyle bir sitenin varlığını gördüm Forum sayfanızı okudum bıkmadan Demek ki yalnız değilim,dedim kendi kendime Ve hemen üye oldum
İşte şimdi de hislerimi paylaşıyorum sizlerle İyi ki varsınız !
Ben çok zayıftım (49 kilo) Yaklaşık 3 ay içinde 6 kilo birden aldım adetlerim düzensizleşti (bu da beni çok üzdü bebek istediğim için) Sürekli yorgunum Tırnaklarım çabuk kırılmaya başladı Bazen çok üşüyorum,bazen de yanıyorum Nedensiz can sıkıntılarım oluyor,ağlamak geliyor içimden Sağ el bileğimde de hafif ağrılar oluyor Dikkat eksikliği da başladı Bir de çok sakarlaştım son günlerde Cinsel arzularımda da düşüş var
Tüm bunlar iş yerinde de,evlilik yaşantımda da çok etkiliyor beni Ki zaten yeterince stresli bir işim var
Gebe kalmayı hiç denemedim korkumdan Düşük yapacağım,ya da özürlü bir bebeğe gebe kalacağım diye ödüm kopuyor
Ama anne olmayı çok istiyorum
LÜTFEN ANNE OLMAK İSTEYEN,YA DA ANNE OLAN HASHİMATHO TİROİDİ HASTASI BAYANLAR GEBELİK İÇİN EN YAPMALIYIM BANA TAVSİYE YAZIN
Zahmet edip yazımı okuduğunuz için tşk ediyorum
Ve dahi bana cvp.yazanlara da gönül dolusu Allah razı olsun diyorum
Burda,aranızda olmak güzel!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?