selam kızlar öncelikle bütün yazıları en baştan beri okudum .. üzüldüm sevindim bazı yazılarda...bende haşimato hastasıyım tsh sürekli 4 yada 5 di en son 8.5 çıkmıştı ama tedaviyle düşürdük..3 ay boyunca ilaç kullanmadım ve sabit kaldı tsh 'ım.. ve tüp bebeğe başladım doktorumla ortak kararla ve 2. denememdi şükürler olsuun hamileyim 6. haftalık 3 gün önce keseyi gördüm amatsh tahl,ili yaptırdım birde baktımki 13 çıkmış ben tabi şok oldum hemen tahlili alıp doktoruma gittim oda şaşırdı bu kadar nası çıkar en fazla 8.5 a çımıştı çünki.. ben ağlamaktan zaten sorucağım herşeyide unuttum çok acil bi dahiliyeye git dedi bana.. bende hemen o gün gittim yani 3 gün önce keseyi gördüğüm gün böyle bi şok yaşadım keseyi gördüğüme sevinemedim bile.. neyse dahiliyeye gittim anlattım durumumu sakin ol dedi ve günde 1 tane sabahları bu ilacı euthyrox verdi.. 3 gündür içiyorum 15 gün sonra tsh yap gel dedi ama çok korkuyorum böyle bi durumda olan varmı kızlar bu nası bi süreç hamile kaldığıma sevinemedim bile....çok korkuyorum nolur yazmadan geçmeyin
merhaba.bende de haşimato çıktı.ultrasyon sonucuna görede ileri düzeyde haşimato yazıyordu ilaç kullanıyorum tsh düşmüştü.kısırlıga yol açar deniyor.sizce çok mu zor
fbtuly muhakkak ilacı kullan.kadın dogumcu ve dahiliye doktorum bana hamile kalsanda kesin kullanmalısın demişti bebegin zeka gelişimi için çok önemli sakın aksatma
cnm ben de ilk bebeğimde haşimoto olduğumu bilmiyodumdoğumdan 3 yıl sonra öğrendim ikinci gebeliğimde de sürekli kontrol altındaydım
antikorların yüksekliği yada düşüklüğü o kadar önemli değil önemli olan tsh,serbest t3,serbest t4 bunlar için de her ay kan verip baktırdım
değerlerim hep normaldi onun için endokrine gitmedim.ama sıkıntılı bi gebelik yaşadım düşük tehlikesi erken doğum tehlikesi...
ve nihayet yata kalka 36 haftalık doğdu kızımama çok şükür sağlıklı ve yanımda
merhba arkaaşlar ben 1. tüp bebekdenemesi başarızlıkla sonuçlanan tüp bebek hastasıyım.. mormalde dondurulmuşlarla cuma günü transferim olucaktı ama birkaç gün önce tesadüüfen boğazımda bi kitle hissettim dr a gittim.. ultrason ve tahlil yaptırdım. 3 nodül var 2si çok küçük biri büyük .. kandaki değerlerde ise sadece anti tpo yüksek çıktı serbest t3 : 2,49 serbest t4 : 1,01 tsh :2,3 anti tpo : 152 degerler dr hiç bişey söylemedi sadece biyopsi istedi .. sen istersen tedaviye devam edebilirsin gibi saçmaladı. biopsinin sonucuna göre sana ilaç vericem dedi.. napıcağımı bilemedim ben şimdi. tüp bebek dr umda endokrin uzmanınn görüşünü esas alıyo vallaha kafayı yemek üzereyim madem bu anti tpo nun tedavisi yok ne ilacı vercek bana bu arada anti tpo değer 152.. benimle aynı durumdas olan yada bilgisi olan var mı??*
arkadaşlar glucophace diye bi ilacı burdaki yazılardan okudum ne işe yarıyor.haşimatosu olanlara mı iyi geliyor.lütfen bilgi verin.doktorum sadece tsh bakıyor sizde sanırım başka testlerde yapıyor.bana bilgi verirseniz sevinirim
ben hamile olduğumu 7.haftada öğrendin 9 haftalık hamile iken dr umun istediği kan testlerini yaptırdım ve tsh 100çıktı,haşimato teşhisi koyuldu.Hastalığımı bilmiyordum ve doğum kontrol hapı kullanmama rağmen hamile kalmışım.
selam arkadaşlar bende hasimotoluyum ve hamileyim 4+6 dün dr a gittim pazartesi çağırdı keseyi görmek için . 3 yıldır bi endokrin uzmanı takip ediyor düzenli olarak gidiyorum. şimdi hamilelikte yine hem endokrine hem jinekologa mı gidicem yoksa direk jinekolog mu takip edicek bundan sonra bi arkadaınkini jinekolog takip etmiş başka dr a gitmemiş ama bana endokrincim hamile kaldığını öğrenir öğrenmez bana mutlaka hemen bana geliyosun dedi. muhtemelen jinekologda kendi takip etmek isticek napcam ben sizce nasıl olur yada var mı böle bi tecrubesi olan.
canım bende 9 haftalık hamileyim haşimatoluyum
benimde sonuçlarımı aynı zamanda endokrin doktorum görüyor
jinekologda takip ediyor ama doğrusu ikisininde görmesi
benim tsh normal çıkmasına rağmen ilaca devam ediyorum
canım bende 9 haftalık hamileyim haşimatoluyum
benimde sonuçlarımı aynı zamanda endokrin doktorum görüyor
jinekologda takip ediyor ama doğrusu ikisininde görmesi
benim tsh normal çıkmasına rağmen ilaca devam ediyorum
endokrin uzmanına gititm şimdilik normal değerler ondan 2 hafta sonra kalp atışları için jinekologa gittim haşimoto olduğumu bilgiği halde hiç sormadı değerler nedir falan diye o pek üstünde durmuyo bu konunun ilgilenmiyor böle mi olması gerekiyor canım sen endokrincide yaptırdığın tahlil sonuçlarınımı gösteriyosun jinekologuna yoksa oda ayrı tahlil mi yapıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?