- 2 Ağustos 2010
- 4.024
- 70
- 363
- 46
ilaç dozajından kaynaklanıyor. doz ayarlaması aşamalı yapılıyor.ben 100 mg levotiron kullanıyorum. çeyrekle başladık,her hafta çeyrek artırılıp kontrol edildi.şu an cumartesi,pazar,pazartesi 1 buçuk(150 mg) diğer günler 1 tam 1 çeyrek(125 mg) alıyorum.endokrinolog çok önemli,yaşadığın yerin en iyi hekimini bulmaya çalış.bir de tahlildeki sapma için şunu söyleyeyim,12 saatlik açlıkla,en geç 9,9.30 gibi, hap içmeden kan ver, o günkü ilacını tahlilden sonra iç.ayrıca mvsim itibariyle belki pırasa,brokoli,balık tüketimin artmış olabilir.öksürük şurubu ya da vitamin kompleksi almış olabilirsin.bunlar bize yaramıyor.dediğin gibi,tiroid bebeğine olumsuz etki yapmış olabilir.ilacının dozajını acilen ayarlayın ki problem yaşanmasın. hatta şunu söyleyeyim,1 civarı tsh ve t4le gebe kal.endokrincini hamileyken kadın doğumcundan fazla gör. benim doktorum bebek istediğini kocandan önce bana söyleyeceksin demişti. hamile kalır kalmaz da hapımın dozajını yükseltti. o yükseltmeler de pat diye olmuyor çeyrek çeyrek yapıyor yoksa çok çarpıntı oluyor.normalde 3 ayda bir kan verirken hamilelikte 2 haftada bir verdim. şimdi işte bilmiyorum ne olacak...allahım çok aratmasın.
ballı olanın yoktur sanırım ama hayıta dair bir bilgim yok.yine de her şeyin azı karar çoğu zarar.çok abartmadan tüket,birkaç gün takip et kendini boğazında çok sıkışma var mı? ben hep boğuluyormuşum gibi oluyordum değerim yüksekken. doktora ilk gittiğimde 21'di tsh. şimdi bir küsürlerde olması mucize gibi.aç git tahlile deme nedenimse sadece tiroid hormonlarına bakılmıyordur diye düşünmem.çünkü ben her kan verişimde hormonların pek çoğuna,kan değerlerime, kolestrol ve şekere,insüline falan da bakılıyor. sanırım senin de aynıdır. çünkü haşimato kan yağlarını ve kolestrolü yükseltebilen bir şey.
bu arada, evet gebeliğim boyunca herkesten çok endokrincimin kontrolündeydim. hormon değerlerim hep iyiydi. bende pco ve insülin direnci(hipoglisemi) de var. ve bu ikisi de bebekler için tehlike.küretajdan sonraki ilk kontrole göre sadece solda çok az kist görünüyor gerisi temiz.yine de risk altındayım.
seni çok iyi anlıyorum. ben deli gibi uğraşırken olmamıştı da, çok kısa bir dönemde olmuyor nasılsa.ya tüp bebek ya da evlatlık derken hamile kaldım. beynimizi başka yere yönlendirmek çok önemli. ille bebek diye yaklaşınca olamıyorben de o kısacık hamilelelikten sonra iyice ister oldum. inşallah gerçekten isteyen kullarına allah çok aratmaz.
merhaba,
1.5 yıldır haşimato nedeniyle takipteydim. antikorlar her tahlilde >1300 ve >500 şeklinde çıkıyor. hormonlar dengede olduğu için ilaca başlamamı önermemişti doktorum. ancak bu hafta yapılan tahlillerde antikorlar yine 1300den büyük ve 500den büyük olarak çıktı. tsh ise 6 küsur.. 1 yılı aşkın süredir de gebelik bekliyorum, ama hamile kalamadım.. uzun süre doğum kontrol hapı kullandığım için hamile kalmamın da hemen olmamasını normal görmüş ve bunun için doktora gitmemiştim. şimdi ben napıcam. moralim çok bozuk.. pazartesi endokrinden randevu alıcam. endokrinle görüştükten sonra da jinekoloğa da takip ettirmem gerekecek sanırım.. deneyimli arkadaşlar yardımcı olun lütfen.. 31 yaşındayım ve artık bir bebişim olsun istiyorum
Allah razi olsun yaaa o kadar mesajin.icinde bunu aradim durdum hic mi saglikli bebegi olan yok die :/ kalp atisini bekliyorum bende ..arkadaşlar canınızı sıkmayın... kafaya taktıkça olmuyor inanın buna;
ben haşimato hastası olduğumu hamileliğimin 9.haftasında öğrendim. ilk değerim th 4,45 çıktı hemen onkolojiye yönlendirildim.
antikorlarım yüksek çıktı 2.yaptığım testte th değerim 2,91 çıktı...
sabah aç karınla bi 25 mgh hap kullanıyorum.. allah hayırlısını versin.
bebeğimde bir şey yok çok şükür... sakın umudunuzu yitirmeyin.tedavinizi olun..
haşimato korkulacak bi hastalık değil.ama kontrol altında tutulması lazım sadece..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?