Haşimato ve gebelik

ilaç dozajından kaynaklanıyor. doz ayarlaması aşamalı yapılıyor.ben 100 mg levotiron kullanıyorum. çeyrekle başladık,her hafta çeyrek artırılıp kontrol edildi.şu an cumartesi,pazar,pazartesi 1 buçuk(150 mg) diğer günler 1 tam 1 çeyrek(125 mg) alıyorum.endokrinolog çok önemli,yaşadığın yerin en iyi hekimini bulmaya çalış.bir de tahlildeki sapma için şunu söyleyeyim,12 saatlik açlıkla,en geç 9,9.30 gibi, hap içmeden kan ver, o günkü ilacını tahlilden sonra iç.ayrıca mvsim itibariyle belki pırasa,brokoli,balık tüketimin artmış olabilir.öksürük şurubu ya da vitamin kompleksi almış olabilirsin.bunlar bize yaramıyor.dediğin gibi,tiroid bebeğine olumsuz etki yapmış olabilir.ilacının dozajını acilen ayarlayın ki problem yaşanmasın. hatta şunu söyleyeyim,1 civarı tsh ve t4le gebe kal.endokrincini hamileyken kadın doğumcundan fazla gör. benim doktorum bebek istediğini kocandan önce bana söyleyeceksin demişti. hamile kalır kalmaz da hapımın dozajını yükseltti. o yükseltmeler de pat diye olmuyor çeyrek çeyrek yapıyor yoksa çok çarpıntı oluyor.normalde 3 ayda bir kan verirken hamilelikte 2 haftada bir verdim. şimdi işte bilmiyorum ne olacak...allahım çok aratmasın.

selam bayanlar bnmde problemim sizinle aynı hipotriodm var bende euthtyrox 50 mg. 4 gün 2 tane 3 gün tek içiyorum ama bnmde enson tahlilde fsh 2.270di . 2nin altında olması gerekiyomuş hamile kalmak için benm endokrinci bunu niye dikatte almadı hersey normale döndü bana acaba hde çapa hasnesinde bir profösere özel olarak gidiyrum. bnmde anti tpo sorunum var normalde 35 olması lazım bnm 180lerde eskiden 400dü gene biraz düştü. bnmde bu triod yüzünden 2 kere düşüğüm oldu o zaman anlaşılmamıştı .. şimdi ii bi kadın doğumcu bulup takip ettiricem hepimiz için hayırlısı olur inş..

iyi bir kadın doğumcu bu konuda endokrinologun yerini tutamıyor. yani kadın doğumcuya ve tahlil sonucuna göre normal olan bir değer endokrinoloğa göre anormal olabiliyor. adamların tek uzmanlığı hormonlar olduğu için boyun,kilon,yaşın gibi şeylere de bakıyorlar. arkadaşlar beş yıl boyu o kadar çok doktorla uğraştım ki... iyi bir endokrinci şart. iyi bir kadın doğumcu ve onların işbirliğiyle yeneriz inşallah

bende senn gibi 5 senedir gitmedğim yer kalmadı haziranda artık son çapaya gittim de anlaşıltı triot nasıl doktorların eline düşmüşüm bende anlamadım bir insan anlamazmı endokrinci normal dediği için kadın doğumla irtibata geçip artık bu yumurtalama günlerini takip ettirmeyi düşünüyorum bakalım neler olcak...

benim 3 aylık ilk kontrolümdü geçen ay ve tıp fakültesine gittim,orda değerler normal çıkınca demekki doz normal dedi doktor,aynı şekilde içmeye devam et dedi.o günden 11 gün sonra devlet hastanesine hormon tahlili yaptırdım.troidlerimede bakıldı ve tsh 7,20 çıktı...benim bi tanıdığım doktor var kendisi haşimatolu ve ona sormuştum sabah ilacımı aldıktan sonramı kan vereyim almadanmı diye;bana kanda bakılan değer o güne ait fikir vermez,yani farketmez demişti ama ben yinede aç karnına veriyorum kanımı.
haklısın benim iyi bi endokrinolog bulmam lazım.senin hamile kaldığında doz ayarlaması yapıldı yani öylemi?o zaman troidle alakalı değildir kalp atımı?ben gebe kalınca kanamalı olduğum için yatak istirahati verdiler,zaten birde endokrine git,çok önemli diyende olmadı..kadın doğumcum çok iyi bir doçent ama troidle ilgili endişelerimle hiç ilgilenmedi..hemen aşılama,arkasından tüp bebek dedi..

arkadaşlar bende bu hafta araştıracağım bu durumu..sizlerle tanıştığıma ayrıca memnun oldum.ben yeni öğrendiğim hastalığımı,sizlere fikir danışırım.iyi bi uzman doktor bulmam lazım..
bu arada ben netten öğrendiğim şeyleri uyguladım,ovülasyon falan olur belki diye..ilki hayıt tohumu..kaynatıp içiyordum 2 haftadır falan..bir-iki gündür içemiyorum.birde bal,tarçın,çörekotu karışımı yiyorum hergün sabah aç karnına.bunların sizce bi sakıncası varmıdır bize?

ballı olanın yoktur sanırım ama hayıta dair bir bilgim yok.yine de her şeyin azı karar çoğu zarar.çok abartmadan tüket,birkaç gün takip et kendini boğazında çok sıkışma var mı? ben hep boğuluyormuşum gibi oluyordum değerim yüksekken. doktora ilk gittiğimde 21'di tsh. şimdi bir küsürlerde olması mucize gibi.aç git tahlile deme nedenimse sadece tiroid hormonlarına bakılmıyordur diye düşünmem.çünkü ben her kan verişimde hormonların pek çoğuna,kan değerlerime, kolestrol ve şekere,insüline falan da bakılıyor. sanırım senin de aynıdır. çünkü haşimato kan yağlarını ve kolestrolü yükseltebilen bir şey.
bu arada, evet gebeliğim boyunca herkesten çok endokrincimin kontrolündeydim. hormon değerlerim hep iyiydi. bende pco ve insülin direnci(hipoglisemi) de var. ve bu ikisi de bebekler için tehlike.küretajdan sonraki ilk kontrole göre sadece solda çok az kist görünüyor gerisi temiz.yine de risk altındayım.

benim boğazımda falan sıkışma olmadı hiç.sanırım başlangıç aşamasında öğrendim ben..yani ilk 5,6 çıktı tsh.seninki gerçekten mucize gibi olmuş.inşallah meyvesinide alırsın:)
tıpta endokrine gidiyorum ama ordada diğer tahlillerime hiç bakılmadı.bitek tsh,t4-t3 bakılıyo.antitpo 400 lerde şu an.en son tsh 7,20 çıktığındaysa kendi kafama göre adetin 2.günü gittim kan verdim..kadın doğumcumunda hiç hormonlarımla alakası yoktu.bende sonuçlarımı aldım ve tıpta kadın doğumcu bi doçente gittim.o zaten hemen aşılama dedi.şimdi o ne derse onu yapacağım.onada sordum bebeğimin kalbi troid yüzündenmi atmamaıştır diye,sanmıyorum dedi..ve 11 gün arayla troidimin 7,20 ye çıktığını söyledim;önemli bulur belki tedavi açısından diye,olabilir dedi geçti..yapacak bişey yok canım.birine güvenip kendimi teslim etmek durumundayım..1 yıla kadar bebeğim olmazsa endometriozis tekrarlyabilir ve tüp,ymurtalık ne varsa gidebilirmiş..çok istiyorum anne olmayı,bi okadarda umudum yok.....

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum. ben deli gibi uğraşırken olmamıştı da, çok kısa bir dönemde olmuyor nasılsa.ya tüp bebek ya da evlatlık derken hamile kaldım. beynimizi başka yere yönlendirmek çok önemli. ille bebek diye yaklaşınca olamıyor ben de o kısacık hamilelelikten sonra iyice ister oldum. inşallah gerçekten isteyen kullarına allah çok aratmaz.

ben 2 yılda yaşlandım sanki..herşey üstüste geldi..artık dediğin gibi Allaha havale etmek lazım,ama zaman zaman çok ağır geliyo..sürekli sabır isteyen bi bekleyiş..

merhaba,

1.5 yıldır haşimato nedeniyle takipteydim. antikorlar her tahlilde >1300 ve >500 şeklinde çıkıyor. hormonlar dengede olduğu için ilaca başlamamı önermemişti doktorum. ancak bu hafta yapılan tahlillerde antikorlar yine 1300den büyük ve 500den büyük olarak çıktı. tsh ise 6 küsur.. 1 yılı aşkın süredir de gebelik bekliyorum, ama hamile kalamadım.. uzun süre doğum kontrol hapı kullandığım için hamile kalmamın da hemen olmamasını normal görmüş ve bunun için doktora gitmemiştim. şimdi ben napıcam. moralim çok bozuk.. pazartesi endokrinden randevu alıcam. endokrinle görüştükten sonra da jinekoloğa da takip ettirmem gerekecek sanırım.. deneyimli arkadaşlar yardımcı olun lütfen.. 31 yaşındayım ve artık bir bebişim olsun istiyorum

arkadaşlar canınızı sıkmayın... kafaya taktıkça olmuyor inanın buna;
ben haşimato hastası olduğumu hamileliğimin 9.haftasında öğrendim. ilk değerim th 4,45 çıktı hemen onkolojiye yönlendirildim.
antikorlarım yüksek çıktı 2.yaptığım testte th değerim 2,91 çıktı...
sabah aç karınla bi 25 mgh hap kullanıyorum.. allah hayırlısını versin.
bebeğimde bir şey yok çok şükür... sakın umudunuzu yitirmeyin.tedavinizi olun..
haşimato korkulacak bi hastalık değil.ama kontrol altında tutulması lazım sadece..

Allah razi olsun yaaa o kadar mesajin.icinde bunu aradim durdum hic mi saglikli bebegi olan yok die :/ kalp atisini bekliyorum bende ..

haşimato hastasıyım ve kendim doğal yoldan hamile kaldım. en baştan yaşadıklarımı anlatıyım. evliliğimin 2 yılı bebek düşünmedik sonrasıda düşündüğüm ay folik asit almaya başladm o ay adetim 10 gün gecikince kanıma baktrdm hamile deilmisim ve tshm ve antikorlarım yuksk çıktı endkrn doktoruda bana eu başlayan ilaç verdi(içerisinde az miktarda bileşeninde laktoz var) ilacımı sabah aynı saatte alıp aradan een az 2 saat geçtkten sonra yemek yedim bu sırada zencefil suyunun faydalı olduğunu okudum denedim ama 1 aydan sonra devm ettremedim cok zor içiliyo aç karna dere otunuda gnde 1 kez abartmadan yedim sonraki ay değerlerim düştü tsh fakat antikorlarm dahada arttı bu dönemde devletteki doktorumn ağzndan kerpetenle laf alıyodm hiç bilgilendirmedi ilaç verdi ömür boyu kullanıcaksn dedi ilaçtan sonra hemen yemek yeme bile demedi yani emilimini bozuyo kalsiyum demr vs. sonra ben baya bi araştrdm glutenin haşimatoyu tetikleyip antikorları arrtırdığını ama bilimsel olarak hala kanıtlanamadığını bende hayatımı tamamen deiştirdim normalde 170 boynda 70.04 kiloyu geçmeyen birim hayatm boynca . ama bol bol hamur işi özellikle makarna gibi şeleride çok tüketiyodm bugdaydan yapılan herşeyi hayatımdan tamameeen çıkardım( bugday un makarna bulgur irmik içerisinde un olan herşey) haşimato olduktan sonra kilo vermem oldukça zorlaştı tiroit için sanırım iki ilaç var benimkinde laktoz ama l harfiyle başlayanda gluten bileşeni var eser miktarda gluten ööyle bişeyki teflon tencerede içinde gluten bulunan bişey kullanıp yıkasanız bile çıkmayan tencerenize bile dikkat edin(çelik kullanın) bunu yapıcasanız glutensz beslendim tamamen ve süt yogut peyniride çook azalttm yok denecek kdr bunun dısında biraz selenyum takviyesi aldım hap olarak. d vitamini takviyesi aldım ampulden ve günese çıkmaya çalıştım, balık yağı kullandm omega3(alkırken dikkat edin iyi bi marka alın içeriği önemli epa vb),normalde haşimatolu hastaların iyotu azaltmları soylenir ama gebelik düşündüğüm için iyotu kesmedim doğal krstal kaya tuzu alıp öğuttm yemeklerime en son piştikten sonra ekledim (içerisindeki elemenlet eşit miktarda dağıldıgı için vucut için en iyi tuz), bunun dışında kendim kırıp ceviz yedim kendim kurduğum yeşil zeytin yedim doğal zeytin yağı ve tereyağı kullandm asla margarin ve markette ayçicek vb. yağları yemedim. keten tohumu tukettim çünkü içinde omega 3de var vede haşimato beni kabız yaptığı için kabızlığıma iyi geldi her gün 20 25 dk yurume bandında yurumeye çalştm 70.4 kilodan 66.5 düştüm 2 2.5 ayda aslaa bal pekmez vede şeker kullanmadım şeker ihtiyacımı kuru üzümlerden yada hurmadan karşılamaya çalıştm bi süre sonrada ztn ekskliğini ne ekmeğin ne sekerin hissetmiyosunjuz ve sizi bu hastalığa mahkm ettği içinde nefret bile ediyosunuz. bol su tüketin ve uyku saatinize dikkat edin uykusuz kalmayın.hamile kaldığım ay antikorlarım 180 160 civarıydı. şunuda belirtiyim herkes kendisinin doktoru devlette endkrn doktorundan hiç memnun deildim imkanda yoktu farklı bi doktor için ilde 1 tane doktor var adama diyorum ki bakın benm antikorlarm yksek tamam ama ben kendmi deniyorm gltnsiz besleniyorm antikorlarıma 2 ay geçti bakın diyorm adam yılda 1 kez bakılabilir diyip başndan sallıyo o yuzden herkes kendisinin doktoru yediklerinizn hastalıklarınızla çok alakası var önce beslenmeyi düzeltin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…