Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haşimato hastası olanlar neler yapıyorsunuz gebelik için? Düşük riski yüksekmiş! Haşimato olup Hamile kalan var mı?
bende de hipotiroid var ama 4 kez hamile kaldım.Endokrinolojiye gittim.Levotirona başladım.Bunu ömür boyu kullanacaksın her sabah 1 tane dedi.Başka bi tedavi şekli yok dedi.Artık ne zaman ölçtürsem normal çıkıyo
hipotroidim var ama haşimato neden oluyormuş. TSH normal çıktı ama ANTI TPO 35 olması gerekirken 400 kusür çıktı.
Tüp bebek denemelerimin olmama nedeni bu mu acaba?
canım sendemi haşimatolusun allah bu hastalığı düşmanımın başına ermsin çok zor bi hastalık
benim bundan 4 ay önce değerlerim 6.76 ıydı
bugünkü tahlilde 0.77 di anlamıyorum bişeyler ama bu sefer çok düştü galibaaa:1no2:
yani 4 tane çocuğun mu var? tam anlayamadım canım..
süşmesi iyi bişey,4 aydırmı ilaç kullandın?bence normale dönmüş..ama en fazla 3 aya bi kontrol olmalıyız.bazen ilaç fazla gelip sınırın altına düşürebiliyo,bu yüzden kontrollerini aksatma..
Merhaba kizlar...size birsey danismak istiyorum..
Simdi bizim kullanacagimiz tuz ve vitaminler iyotlumu olacak,iyotsuzmu
ben 2000 yilinda amleyat oldun ve simdi 150 mg l-troksin kullaniyorum..ama bu iyot konusunu bir türlü anlayamadim,bilgisi olan varmi acaba
ben de haşimato hastasıyım.doktorumun verdiği listedekiler şunlar:
iyotsuz tuz tüketilecek
balık,lahana,brokoli,karnabahar mümkün olduğunca tüketilmeyecek,canın çekerse azıcık tüketilecek
konserve,cips,pizza yasak
pırasa ve patatese de dikkat etmek lazım. ben onları yiyince boğazımdaki o sıkılma hissi artıyor dedim, dr da iyot içerdiklerini söyledi.balığı haftada 3 kez yerdim şimdi iki haftada bir yiyorum
armut çok tüketmeyin,zaten mevsim meyvesi vakti kısa.iki yiyeceğinize bir yeyin.
dereotunu bol tüketin.
tentürdiyot ve öksürük şurubu yasak!!!
tentürdiyot gerekirse baticon kullanılmayacak.zorunlu durumlarda mersol kullanılacak.
kontrole gittiğiniz gün mutlaka 12 saatlik açlıkla, sabah hapınızı almadan gidin. sabah mümkün olduğunca erken kan verin, değerler daha doğru çıkar.
sabah kalkar kalkmaz belirlenen dozda ilacınızı alın,kahvaltıyı en az yarım saat sonra yapın. bu şekliyle ilaç en etkin biçimde kullanılır.
Merhaba kizlar...size birsey danismak istiyorum..
Simdi bizim kullanacagimiz tuz ve vitaminler iyotlumu olacak,iyotsuzmu
ben 2000 yilinda amleyat oldun ve simdi 150 mg l-troksin kullaniyorum..ama bu iyot konusunu bir türlü anlayamadim,bilgisi olan varmi acaba
ben yazın hamile kaldım. 7 haftalıkken kalp atışı alınamadı o yüzden küretaj yapıldı.şimdi toparlanmaya çalışıyorum. gebelik için en uygun değerler tsh ve t4 1 civarındaki değerler. hatta ne kadar düşük olurlarsa o kadar iyi. ben hamile kalmadan 15 gün önceki tahlillerimi inceledim demin, tsh 1,23 t4 0,47 imiş. zaten endokrincim demişti 2'nin altına düşmeden gebelik zor ve riskli diye. çünkü hamile kalır kalmaz tsh 3.5 olmuştu. bebeğimin yaşamama nedeni tiroid de olabilirmiş, pco ve insülin direncim de var.onlar da düşüğe yol açabilirmiş. tek tesellim embriyo oluştu. boş gebelik değildi. iyi bir endokrinoloji uzmanı çok önemli. doktorumdan çok memnunum.onun uyarıları ve tedavisiyle gebe kalmıştım.5 yıllık evliyim,özelleri de gezdik hep. kadın doğumcuları falan... dermanı devlet hastanesinde buldum.işini iyi yapan bir doktorum var ve insancıl.bebeğim alınacak diye ağlarken teselli edip üç ay sonra yenisine seviniriz demesi yetti. sevinirsin değil, seviniriz :) o an umutlandım yine. şimdi kürtaj sonrası ilk reglimi oldum.21. gün yumurtlama tahlilim yapılacak.progesterona bakılacak.allahım hayırlısıyla evlatlarımızı versin bize. inşallah sen de bu defa kavuşursun bebeğine.