- Konu Sahibi mulberry8092
-
ne zaman tarif yazmaya kalksam aynı sorun ben bu işi beceremiyorummmm
kızlar ben pilavı (kayın validemden öğrendim)haşalama yapıyorum.
inanın çok lezzetli oluyor hangi pirinç olursa olsun sonuç harika oluyor.....
kullanacağınız pirinci kaynar su ekleyip tabi 1 yemek kaşığı tuzuda ekleyip en az yarım saat bekletin.
sonra suyunu süzüp bi güzel yıkayın nişaştası gitsin.
tencerede ben sıvı yağ margarin karışımı kullanıyorum(varsa tereyağ)eritin.yeteri kadar şehriye ekleyip kavurun.
1 bardak pirince 1.5 bardak su ekleyin(ben sıcak su koyarım)ve kaynamaya başlayınca pirinçleri ekleyin ve tabi tuzuda
(ben bulyon kullanmıyorum monosodyum glutamat içerdiği için....çok zararlı bi katkı maddesi...nette arayın okuyun)
kaynamaya başlayınca altını kısın suyunu çekene kadar pişirin.havlu kağıt koyup altını kapatıp dinlendirin en az 15-20 dk.
sonra tencereyi açıp şöyle bi karıştırın ki pirinçler yapışmasın....
ve sonra pilav yemeye hazır...bence deneyin kavrulmadığı için mide problemi olanlarada iyi gelecektir....
afiyet olsun...
haşlama pilav en sağlıklısı
Ben de hep merak ederdim nasıl yapıldığını,ilk fırsatta deneyeceğim,teşekkürler.
haşlama pilav en sağlıklısı
Ayol hangi haşlama? pirinci sudamı haşlıyosunuzda haşlama pilav diyosunuz. bildiğimiz sıcak suda bekletme yani ıslatma. bildiğimiz pilav yapmayın allahaşkına
canım tarifi tekrar okumalısın bence.ewet pirinç önce sıcak suda bekletiliyo diğerleri gibi ama şehriyeden sonra kavrulmayıp kaynayan suya salınıyor....
fark burada zaten
bence bildiğimiz pilav değil....sen benim gibi yapıyosan tabiki fark yok senin bildiğinle
Pilav yapmayı ilk kez duydum 20 yıllık ev hanımıyım
burada tarif paylaşıyoruz insanları rencide etmek yada tartışma konusu açmak istemiyorum.
sizin bildiğiniz birşey olabilir bilmeyenler de olabilir.
biliyorsanız okuyup çıkarsınız niye kırıcı oluyosunuz anlam veremedim....
Şahsen bana farklı geldi,ben böyle yapmıyorum.Pilavım güzel olur ama bunu denemek istiyorum.Teşekkürler tarif için.Bu siteye üye bir çok üye var,bilenler negatif yorum yapmasın lütfen,benim gibi bilmeyen bir çok kişi olduğuna eminim.
canım merak etme hiç lapa tadı olmuyo.diğer pilavla farkı anlaşılmıyo bile.çok merak ediyroum bu pilavı ama lapa tadı olur mu diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?