Haşmet Babaoğlu : Sahte duyarlığınız mide bulandırıyor!

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.076
298
3 Ağustos 2015

Ne yalan söylemeli!
İnsanı sertleştiren bir siyasi iklime girdik.
Üstüne bir de alabildiğine yapay "insancıl" havalar eklendi mi ve yalandan "barışçılık" rüzgârı esmeye başladı mı, miden bulanıyor, kusmak istiyorsun.
Bilmiyorum...
Bodrum sahilinde yüzükoyun yatan cansız bebeciğin fotoğrafına
bakabildiniz mi?
Ben daha geçen hafta dünya basınına yansıyan Akdeniz kıyılarına vuran çocuk cesetlerini zihnimden silebilmiş değilim.
Silinecek gibi de değil!
Şimdi söz ederken bile klavyeye basan parmaklarım uyuşuyor.
Fakat sosyal medyaya bakınca başka bir duygu gelip yerleşiyor içime.
Mesela CHP'li vekiller hemen o fotoğraflar üzerine "duyar kasmaya" başladılar.
Bunlardan biri (onun adına utandığım için şimdilik adını yazmıyorum) "Ey insanlık, yerin dibine bat!" diye yazdı Twitter'a.
Sen bat yerin dibine!
Sen utan!

İnsanlık üzerine laf etmeyi bırak da kendine bak!
Genel Başkanın şu geçtiğimiz nisanda o çocukları aileleriyle birlikte geldikleri yere göndereceklerini seçim vaadi olarak dile getirmedi mi?
Çıtın çıkmadı.
Bu adamlar insanı zorla sertleştirirler.
Söyleyin, bu vitrine çıkartılmış duyarlığa öfkelenmemek mümkün mü?
O sulara gömülen sığınmacılar var ya...
Senin partin onları kan ve ateş diyarına geri göndermeye kalkışma fırsatı bulamadan
bu topraklardan gitmeye karar veren insanlar!
Bunu anlayıp da "susayım!" diyecek kadar da mı utanma duygun yok!
Hatırlıyor musun?
Genel Başkanın seçim mitingleri döneminde Edirne'deyken Suriyelilere harcanan paraların hesabını yapmış, emeklileri Suriyeli sığınmacılara karşı kışkırtmaya çalışmıştı.
Ve sormuştu: "Hangi gerekçeyle Suriyeliler burada?"
Peki sen bunları duyunca içinden olsun, "Yuh!" çektin mi?
Gidip yanına "Sen ne diyorsun! Tabii ki ölmemek için buradalar" diyebildin mi?
Şimdi git o cansız minik bedenin kulağına fısılda: "Be yavrum, hangi gerekçeyle burada öldün, öldürüldün!"
Hepiniz geçin bu "insanlık utansın" laflarını...
Esad varil bombaları yağdırırken
partili arkadaşlarınızın onun elini sıkmak için Şam'a gitmesini biriniz bile çıkıp kamuoyu önünde eleştirmedi.
Bugün ölü çocukların fotoğrafları üzerinden şefkat dolu ve merhametli insan havaları atmaya kalkınca halkın bunu yutacağını mı sanıyorsunuz?

http://www.seslimakale.com/videodetay/hasmet-babaoglu--sahte-duyarliginiz-mide-bulandiriyor-9075
 
daha demin denk geldim bi konuya siyasette

nasıl umursuzca arsızca dalga geçmişler

alın alın bizdekileride alın diye

ne kadar utanmaz arsızsınız

şimdi ise üzüldüklerini yazarlar
 
Herkes niyet okuyuculuguna baslamıs.

Sahte inancınız ve insanlıgınız mide bulandırıyor diyecegim yazıya karsılık olarak.

siz bunu hep yapıyorsuuz

insanların inancı için niyet okuyuculuğu
yapıp

tekfir yapmanız çok yanlışş

"Sen mü'min değilsin" demeyin. Allah katında pek çok ganimetler vardır.Daha önce siz de öyle idiniz de Allah size lütufta bulundu (müslüman oldunuz). Onun için iyice araştırın. Çünkü Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.’’ (Nisa/94)



heleki müslümanım deyip müslümanca yaşam süren bi kişiye asla böyle birşey söyleyemezsiniz

neyse konuyu dine getirmeyin yoksa çadırlar karışır

evet ayet paylaştım çünkü cümlelerinize başka nasıl cevap vereceğimi bilemedim

haa yazınızıda ben kendim bizzat ve şahsen üstüme alındım o yüzden
 


Yahu ayet paylaşıyorsun yapılmaması istenen şeyi kendin yapıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Elinde bir dedektör mü var kim samimi kim değil anlaşılıyor?
 

Alınmayaydın o zaman. Hic kimsenin üzüntüsüyle ilgili niyet okuyuculugu yapmadım, yapsaydım erdoganın ölen cocukla ilgili soyledikleri uzerinden yapardım, buradaki yorumcuların niyetleri uzerinden degil.

Benim inancım uzerinden ne niyet okuyuculugu yapılıyor bir bilsen.

Müslümanım aynı zamanda sosyalistim. Bazıları inanc ve gorus uzerinden dahi profillerinde ileri geri yazılar paylasıyor.

Gecelim o yuzden bunları.

İnsanları itham etmekten vazgecin.
 

o benim profilim izle beni artı profilimde paylaşııyorum ...profilinde değil

kimki sizin inancınız üzerinden niyet okuyuculu yapan
 
o benim profilim izle beni artı profilimde paylaşııyorum ...profilinde değil

kimki sizin inancınız üzerinden niyet okuyuculu yapan

EVet bugun tıklamıs bulundum .
Profilimde paylasmaman, boyle bir yazıyı paylasarak niyet okuyuculugu yapıp hakka girmedigin anlamına gelmiyor.
 
Hanımlar lütfen!


Konuya gelirsek, hiçbir parti haklı değil, lütfen rica ediyorum sanki biri haklı diğeri haksız gibi görülmesin, bu insanlar alındı da ne oldu? Ne olduğunu bana söylesenize?
Kamplarda olmadı, şehirlere yerleştirildiler, ki bizzat yerleştirilenleri de biliyoruz az çok, yani ev bark açılanları da, bir çoğu bu ülkede durmak istemiyor neden bunu görmüyorsunuz?
Memleketlerine gönderilseler veya ülkemize kabul edilmeye devam etselerde, Suriye'li Göçmenlerin bir kısmı savaş bitse de burda kalacak, diğer kısmı da Avrupa'ya gitmek istiyor, siz ne yaparsanız yapın Avrupa diyorlar, eee o zaman azıcık fikir yürütelim değil mi?
Madem ülkemizi Avrupa'ya geçiş noktası olarak görüyorlar ki, şu an yaşadığım ilçede de Suriye'liler var Yunan Adaları'na geçiş kolay diye, o vakit deniz yolunda ölümlerini engelleyecek birşeyler yapılmalı, artık bu Avrupa'yla resmi bir anlaşmamı olur veya başka birşey mi olur, ben prosedürü bilmem, ne yapılması lazımsa siyasiler bilir, onların adım atması gerekiyor, yoksa burda küçücük çocuklar denizde boğulurken o parti bu parti suçlamak kolay, tamam hep beraber birilerini suçlayalım, iyi de bu Avrupa'ya kaçmaları ya da ölümleri durduracak mı?
 

haklısın abla aslında paylaşmayacaktım

forumda bi konuya yazılanlara aslında tepkim oraya yazacaktım

ama çok ağır yazacaktım

sonra bu denk gelince paylaştım
 
ya canım şimdi şey


neyse


Başkalarının yaptığı kötülükler, samimiyetsizlikler vs insanın kendisini iyi yapmaz. İnsan kendiyle savaşabilmeli, sana yapması kolay gelen şey başkası için çok zor olabilir ve yaptığında senden kat be kat fazla sevap kazanabilir.

Kimsenin hiçbir hareketini kalıba sokamazsın. Kaldı ki dün gerçekten de samimiyetsizse bir insan bugün değişmiş olabilir, yargılayamazsın.

İnançlı bir insansın daha dikkatli davranmanı beklerdim.
 
daha demin denk geldim bi konuya siyasette

nasıl umursuzca arsızca dalga geçmişler

alın alın bizdekileride alın diye

ne kadar utanmaz arsızsınız

şimdi ise üzüldüklerini yazarlar
Sabahtan beri yazmayayim şu masumlar üzerinden tartışmaya girmeyeyim diyorum da neden bu çocukları da kullanarak senin vicdanın mi benim vicdanım mi daha iyi kıyaslaması yapıyorsunuz?

Ne çirkin bir anlayış bu ya.insanlar üzülürken kimseden izin alacak değil.
 
sadece bu bebekciğe değil, haftalardır sularda can veren bütün insanlara çok ama çok üzüldüm. resmen uyku uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum.. hani nasıl anlatılır bilmiyorum, açıkçası duygularımı yazmayı da sevmiyorum samimiyetsiz geliyor..

ancakk; kızlar bir gerçek var.. diğer milletleri ve insanları düşündüğümüz kadar yaşadığımız yeri ve en önemlisi kendimizi de düşünmek zorundayız.. ben bugün "bizim ülkedekileri al" diyen arkadaşlara kızmadım, tam tersi onları alacak olan ülkelerin o şartlarda almayacağını yazdım (hatta bir arkadaş da yazmıştı)

elbette nasıl ki ben Amerikaya gitmek istiyorum, birileri de buraya gelmek istiyor en doğal hak.. ama bir ülkeye "mülteci" sıfatıyla yerleşmek için hangi aşamaları yerine getirmeniz gerek biliyor musunuz? bu ülkede elini kolunu sallayarak gezip, lokantalarda yemek yeyip parasını veremden kalkıp giderken o esnafa ne oluyor biliyor musunuz? laf atmalar, tacizler zaten top olan ülkede daha da arttı ve bunların bir sorumlusu var o da ne "gitsin" diyenler ne de "kalsın" diyenler..
 
haklısın abla aslında paylaşmayacaktım

forumda bi konuya yazılanlara aslında tepkim oraya yazacaktım

ama çok ağır yazacaktım

sonra bu denk gelince paylaştım
Ablacım,
burda birbirinize ağır şeyler yazarak sadece kalp kırarsınız, herkes kendince haklı, herkes kendince vicdan muhasebesi yapıyor, hepiniz aslında aynı geminin yolcularısınız, bunu kabul edin artık.
Ülkemizi hepimiz seviyoruz, bu ülkenin vatandaşı olsun, mülteciler olsun herkes herkese üzülüyor, bunun sağı solu, inançlısı inançsızı yok ki gülüm, bir kalp taşıyorsak ve o kalpte vicdan ve merhamet duyguları barındırıyorsak birbirimiz için üzülürüz değil mi? Üzülmeliyiz de, sen beni yolda yerde yatarken görsen üstümden geçip gidebilir misin? Gidemezsin çünkü Vicdanın devreye girer, girmeli.

Bizlerin yapabileceği en güzel şey birbirimize sırt çevirmek yerine el uzatmaktır, yapmayın böyle, hiçbiriniz diğerine diş bilemesin, taşı toprağı güzel, yaşanılası cennet gibi bir ülkedeyiz, çok şükür bağımsızız, kimsenin esareti altında değiliz, Allah bayrağımızı yere düşürmesin, gururla dalgalandırdığımız bir bayrağımız var, etrafımızdaki ülkeler yangın yeriyken şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki, kıymetini bilmiyoruz, hep bir kavga halindeyiz, niye el ovuşturup birbirimizi yememizi zevkle seyredenlere fırsat veriyorsunuz ki.

 

bak pinkpin benim hangi yazımda kimin inancına yaptıklarına
mühalif olduğumu gördün veyahut inancı üstünden yürüdüğümü konuyu inancımıza getiren medcezir ve bunu sadece bu topikte değil en az 3 kez daha denk geldim
görüşlerimizi yazılarımızı eleştiriyoruz tamam
sen beni eleştirirsin ben seni eleştiririm saygı çerçevesinde
şu görüşün yanlış dersin ancak bunu söylerken anlatırken öyle bir anlatırsın ki ben seni ağzı açık dinlerim
verecek cevabım yoksa susarım tamam
veya bazen öyle cevaplar geliyorki kelimeler kifayetsiz kalıyor lal oluyor dilim
ancak inaçlar hassas konu
neyse mune abla doğru yazdı
konudada diyor zaten sertleştik !!!
boşverelim en iyisi



hayır aynı şey sizin çok sevdiğiniz!! parti ve vekilleri tarafından yapılınca ateş püskürüyorsunuz ama ?? sorumlusunuzz diyeee

Sabahtan beri yazmayayim şu masumlar üzerinden tartışmaya girmeyeyim diyorum (kadesa)

neyse bencede bana ağır geliyor bu konu üzerinden forumlaşmak

cevap yazmak istemiyorum
 
ya sen anlamıyomusun dini yorum yasak! YA-SAK .
 

iyide ofis yazı tarzı üslup mühim

bak ne doğru anlatmışsın haklısın ne diyebilirim
 
Hanımlar lütfen!

Müdürüm, artık cidden tutamıyorum kendimi. Bugün çok gerginim, büyük ihtimal banlanabilirim.

Ben bıktım insanların inançlarına dil uzatılmasından. Kendileri on numaralı müslüman, bizler yaşam biçimimiz nedeniyle gavur. Ben bıktım alttan alttan bu ithamların yapılmasından. Kimse böyle ithamlarda bulunmuyorum demesin. Kimse!

Profillere gir bir dolaş, biri deistlere laf çakar dalga geçerek, biri komple dini propoganda yapar, biri müslümansan şunu olamazsın, onu olduysan müslüman değilsin diye ahkam keser.

Ne münasebet ya? Bu ne cesaret? Kim veriyor insanların inancına ve yaşam biçimine alttan alttan laf vurma hakkını?

Neyse..Gerçekten bir süre siyasete girmicem artık. Tahammülüm kalmadı.
 
Ne partisi ya bana ne partiden şundan bundan.orada o ölen çocukları gördüğümden beri şu bu parti diye bakmiyorum bir anne bir kadın olarak bakıyorum bu olaya ben.

Diyorum ki ölü çocukları rahat bırakın onlar üzerinden vicdan yaristirmayın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…