- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.076
- 298
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
Herkes niyet okuyuculuguna baslamıs.
Sahte inancınız ve insanlıgınız mide bulandırıyor diyecegim yazıya karsılık olarak.
siz bunu hep yapıyorsuuz
insanların inancı için niyet okuyuculuğu
yapıp
tekfir yapmanız çok yanlışş
"Sen mü'min değilsin" demeyin. Allah katında pek çok ganimetler vardır.Daha önce siz de öyle idiniz de Allah size lütufta bulundu (müslüman oldunuz). Onun için iyice araştırın. Çünkü Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.’’ (Nisa/94)
heleki müslümanım deyip müslümanca yaşam süren bi kişiye asla böyle birşey söyleyemezsiniz
neyse konuyu dine getirmeyin yoksa çadırlar karışır
evet ayet paylaştım çünkü cümlelerinize başka nasıl cevap vereceğimi bilemedim
haa yazınızıda ben kendim bizzat ve şahsen üstüme alındım o yüzden
Yahu ayet paylaşıyorsun yapılmaması istenen şeyi kendin yapıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Elinde bir dedektör mü var kim samimi kim değil anlaşılıyor?
siz bunu hep yapıyorsuuz
yapıp
"Sen mü'min değilsin" demeyin. Allah katında pek çok ganimetler vardır.Daha önce siz de öyle idiniz de Allah size lütufta bulundu (müslüman oldunuz). Onun için iyice araştırın. Çünkü Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.’’ (Nisa/94)
heleki müslümanım deyip müslümanca yaşam süren bi kişiye asla böyle birşey söyleyemezsiniz
Alınmayaydın o zaman. Hic kimsenin üzüntüsüyle ilgili niyet okuyuculugu yapmadım, yapsaydım erdoganın ölen cocukla ilgili soyledikleri uzerinden yapardım, buradaki yorumcuların niyetleri uzerinden degil.
Benim inancım uzerinden ne niyet okuyuculugu yapılıyor bir bilsen.
Müslümanım aynı zamanda sosyalistim. Bazıları inanc ve gorus uzerinden dahi profillerinde ileri geri yazılar paylasıyor.
Gecelim o yuzden bunları.
İnsanları itham etmekten vazgecin.
o benim profilimizle beni artı profilimde paylaşııyorum ...profilinde değil
kimki sizin inancınız üzerinden niyet okuyuculu yapan
Hanımlar lütfen!
Konuya gelirsek, hiçbir parti haklı değil, lütfen rica ediyorum sanki biri haklı diğeri haksız gibi görülmesin, bu insanlar alındı da ne oldu? Ne olduğunu bana söylesenize?
Kamplarda olmadı, şehirlere yerleştirildiler, ki bizzat yerleştirilenleri de biliyoruz az çok, yani ev bark açılanları da, bir çoğu bu ülkede durmak istemiyor neden bunu görmüyorsunuz?
Memleketlerine gönderilseler veya ülkemize kabul edilmeye devam etselerde, Suriye'li Göçmenlerin bir kısmı savaş bitse de burda kalacak, diğer kısmı da Avrupa'ya gitmek istiyor, siz ne yaparsanız yapın Avrupa diyorlar, eee o zaman azıcık fikir yürütelim değil mi?
Madem ülkemizi Avrupa'ya geçiş noktası olarak görüyorlar ki, şu an yaşadığım ilçede de Suriye'liler var Yunan Adaları'na geçiş kolay diye, o vakit deniz yolunda ölümlerini engelleyecek birşeyler yapılmalı, artık bu Avrupa'yla resmi bir anlaşmamı olur veya başka birşey mi olur, ben prosedürü bilmem, ne yapılması lazımsa siyasiler bilir, onların adım atması gerekiyor, yoksa burda küçücük çocuklar denizde boğulurken o parti bu parti suçlamak kolay, tamam hep beraber birilerini suçlayalım, iyi de bu Avrupa'ya kaçmaları ya da ölümleri durduracak mı?
ya canım şimdi şey
neyse
Sabahtan beri yazmayayim şu masumlar üzerinden tartışmaya girmeyeyim diyorum da neden bu çocukları da kullanarak senin vicdanın mi benim vicdanım mi daha iyi kıyaslaması yapıyorsunuz?daha demin denk geldim bi konuya siyasette
nasıl umursuzca arsızca dalga geçmişler
alın alın bizdekileride alın diye
ne kadar utanmaz arsızsınız
şimdi ise üzüldüklerini yazarlar
Ablacım,haklısın abla aslında paylaşmayacaktım
forumda bi konuya yazılanlara aslında tepkim oraya yazacaktım
ama çok ağır yazacaktım
sonra bu denk gelince paylaştım
Başkalarının yaptığı kötülükler, samimiyetsizlikler vs insanın kendisini iyi yapmaz. İnsan kendiyle savaşabilmeli, sana yapması kolay gelen şey başkası için çok zor olabilir ve yaptığında senden kat be kat fazla sevap kazanabilir.
Kimsenin hiçbir hareketini kalıba sokamazsın. Kaldı ki dün gerçekten de samimiyetsizse bir insan bugün değişmiş olabilir, yargılayamazsın.
İnançlı bir insansın daha dikkatli davranmanı beklerdim.
Sabahtan beri yazmayayim şu masumlar üzerinden tartışmaya girmeyeyim diyorum da neden bu çocukları da kullanarak senin vicdanın mi benim vicdanım mi daha iyi kıyaslaması yapıyorsunuz?
Ne çirkin bir anlayış bu ya.insanlar üzülürken kimseden izin alacak değil.
ya sen anlamıyomusun dini yorum yasak! YA-SAK .siz bunu hep yapıyorsuuz
yapıp
sadece bu bebekciğe değil, haftalardır sularda can veren bütün insanlara çok ama çok üzüldüm. resmen uyku uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum.. hani nasıl anlatılır bilmiyorum, açıkçası duygularımı yazmayı da sevmiyorum samimiyetsiz geliyor..
ancakk; kızlar bir gerçek var.. diğer milletleri ve insanları düşündüğümüz kadar yaşadığımız yeri ve en önemlisi kendimizi de düşünmek zorundayız.. ben bugün "bizim ülkedekileri al" diyen arkadaşlara kızmadım, tam tersi onları alacak olan ülkelerin o şartlarda almayacağını yazdım (hatta bir arkadaş da yazmıştı)
elbette nasıl ki ben Amerikaya gitmek istiyorum, birileri de buraya gelmek istiyor en doğal hak.. ama bir ülkeye "mülteci" sıfatıyla yerleşmek için hangi aşamaları yerine getirmeniz gerek biliyor musunuz? bu ülkede elini kolunu sallayarak gezip, lokantalarda yemek yeyip parasını veremden kalkıp giderken o esnafa ne oluyor biliyor musunuz? laf atmalar, tacizler zaten top olan ülkede daha da arttı ve bunların bir sorumlusu var o da ne "gitsin" diyenler ne de "kalsın" diyenler..
Hanımlar lütfen!
Ne partisi ya bana ne partiden şundan bundan.orada o ölen çocukları gördüğümden beri şu bu parti diye bakmiyorum bir anne bir kadın olarak bakıyorum bu olaya ben.bak pinkpin benim hangi yazımda kimin inancına yaptıklarına
mühalif olduğumu gördün veyahut inancı üstünden yürüdüğümü konuyu inancımıza getiren medcezir ve bunu sadece bu topikte değil en az 3 kez daha denk geldim
görüşlerimizi yazılarımızı eleştiriyoruz tamam
sen beni eleştirirsin ben seni eleştiririm saygı çerçevesinde
şu görüşün yanlış dersin ancak bunu söylerken anlatırken öyle bir anlatırsın ki ben seni ağzı açık dinlerim
verecek cevabım yoksa susarım tamam
veya bazen öyle cevaplar geliyorki kelimeler kifayetsiz kalıyor lal oluyor dilim
ancak inaçlar hassas konu
neyse mune abla doğru yazdı
konudada diyor zaten sertleştik !!!
boşverelim en iyisi
hayır aynı şey sizin çok sevdiğiniz!! parti ve vekilleri tarafından yapılınca ateş püskürüyorsunuz ama ?? sorumlusunuzz diyeee
Sabahtan beri yazmayayim şu masumlar üzerinden tartışmaya girmeyeyim diyorum (kadesa)
neyse bencede bana ağır geliyor bu konu üzerinden forumlaşmak
cevap yazmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?