- 19 Şubat 2023
- 597
- 464
- 23
- Konu Sahibi depresifbirinsan
-
Nasıl yargılayıcı bir yorum.E siz de yapmayın o zaman.
Bunun için özel talep mi var?
Çok basit bir örnek vermişsiniz ve bana aşırı abartılı geldi.
Arkadaşınızın bebeği hastaymış. Sürekli bebeği sordum ama iyileşince iyileşti demedi diyorsunuz. Yahu bu çok saçma değil mi?
Zaten bebeğin hastalığı arkadaşınıza bir dert. O derdin arasında sizi mi düşünecek gerçekten? Kaç kişi soruyordur hiç düşündünüz mü çocuk nasıl diye, herkese basın açıklaması mı yapsın?
Arkadaşınıza hiç sordunuz mu, bu süreçte sen nasılsın, bir şeye ihtiyacın var mı diye?
Çok alıngansınız ve tavırlarınız yanlış.
Ya karşılık beklemeden iyilik yapmayı öğrenin, ya da hiç yapmayın. Bunu da zorla kimse istemez sizden zaten.
Bulamadım ah bir bulabilsem o duyarlılıkla birini.Sürekli karşılık bekleyerek bir şeyler yapıyorsunuz. İnsanları istediğiniz çizgiye çekemezsiniz hatta çekmeye çalışmamalısınız. Yapabileceğiniz tek şey sizinle aynı duyarlılık seviyesindeki insanlarla yakın ilişki kurmak..
Siz cok yakın arkadaşınızın bebeğinin iyileşip iyileşmedigini merak etmez misiniz? Eve çıktığında mutlu olmaz misiniz? Eve çıktık biz canım diye geri dönüş yapılmasının nesi yanlış. Neticede sosyal medyayı full time kullanan insanlar olduk toplumca. 2 sn almayacak bir mesaj için benim samimi düşüncemi ovulsun diye yaptığıma bagladiniz ya çok saskinim.poğaça yapıp götürdüğünüz kişi bir teşekkür ederim demiyorsa ayıdır zaten bunun sizin hassas ruhunuzla ilgisi yok. ama bebeği hasta olan kişi bebeği iyileşince sizi aramadı haber vermedi diye düşünüyorsanız bu da sizin hassaslığınız değil empatisizliğiniz. jestlere teşekkür beklenir ama insani durumlarda ilgi göstermek jest değil insaniyet olduğu için karşılık beklenmez. bence siz içinizden gelerek değil, sürekli hassaslığınız kibarlığınız görülsün övülsün diye insanlara tatlılık yapıyorsunuz.
Konu ne ara bu kadar dramatize olduevet çok alıngansınız ben sizin gibi arkadaşım olsun istemem. hatta tanıştığım bir arkadaşım alıngan diye mesafe koydum araya. çocuğunuz var m ı bilmiyorum ama benimde yok gerçi ama arkadaşınızın çocuğu hastaymış. kadın bin bin türlü dertle uğraşıyor. nasıl yoruluyordur, üzülüyordur. Allah aşkına o durumda iyileşince dur ben haber vereyim diye aklına nasıl gelsin. bakın benim de çocuğum yok ama empati yapabiliyorum. biraz empati yaparsanız anlarsınız bence. çok merak ediyorsanız kendiniz nasıl oldu, iyi mi diye sorabilirsiniz. napsın kadın basın açıklaması mı yapsın çocuğu iyileşti diye toplu mesaj atsın bari. sizin gibi insanlar yorucu geliyor bana. bi de yaptıklarınızı karşılık beklemeden yapın. karşılık bekliyorsanız yapmayın zaten.
Yorumunuz ne kadar iyi geldi. Çok teşekkür ediyorum. Gaslighting tanımına bakayım çok etkilendim.Bende sizin gibiyim, düşünceli, ince, destek olmayı paylaşmayı seven biri. Ama aynı karşılığı görmeyince haksızlık edildiğini hissediyorum ve dile getirdiğimde abartmakla ve hassas olmakla itham ediliyorum.
Ama bu durumu Gaslighting tanımını okuduktan sonra anladım. Olması gerekeni yapamayıp, yapanları manipüle ediyorlar, kendilerinden şüpheye düşürüyorlar.
Benim inceliğime bir teşekkür edemeyen insan beni hiçbir şeyle itham edemez.
Alma verme dengesi için bende kendimi geri çektim, kim ne veriyorsa artık onu alıyor. Tabii böyle böyle samimiyeti, güzel ve insanî paylaşımları azaltmış oluyoruz ama yapacak bir şey yok herkes seçimini yaşar. İnsanlar insanlıktan çıktı zaten bencillikten..
Rica ederim.. Bizim özen beklememiz eleştiriliyor ama düşünceli davranışa teşekkür edilmemesi, dusuncesizlik, ozensizlik o kadar normalleşmiş ki gelen yorumlar bile aynı şekilde manipuatif ve suçlayıcı olmuşYorumunuz ne kadar iyi geldi. Çok teşekkür ediyorum. Gaslighting tanımına bakayım çok etkilendim.
dramatize eden sizsiniz.Bu kadar her şeyi kafaya takmaya değmez hayat. annem de sizin gibi her şeyi takar. beni de yorar kendini daha çok yorar. bu kadar her şeye takılırsanız hasta olursunuz biraz salın yani aman deyin geçin.Konu ne ara bu kadar dramatize oldu
Duygusuzluk, umursamazlık maalesef aldı başını gidiyor. Insanlar fazlasıyla alıcı ama vericilik konusunda sıkıntı yaşanıyor. Ilgiye, sevgiye açlık var. Kendilerineyse iyi hoş ama kendileri vermeye gelince olmasa da olur. Kılıfına uyduruveriyorlar işte sen de çok hassassın diye. Ya beklenti içine girmeyeceksiniz ya da beklentiye girecekseniz de karşılığı olmayacağı için kırılıp, gücenip uzaklaşacaksınız. Karışınızdaki eksiğini kusurunu kabul etmiyorsa isterseniz kendinizi yırtın nafile.Çevremde hep bu tip insanlar oluyor. Mesafe koya koya tek tabanca oldum. Biraz da bu nedenle kendimi degistirmeliyim gibi düşünmeye başladım.
İllgiden çok hoşlanıp kendileri ilgi vermeyen bir teşekküru çok gören insanla dolu dünya.
Ne de güzel ozetledinizRica ederim.. Bizim özen beklememiz eleştiriliyor ama düşünceli davranışa teşekkür edilmemesi, dusuncesizlik, ozensizlik o kadar normalleşmiş ki gelen yorumlar bile aynı şekilde manipuatif ve suçlayıcı olmuş
İncelik, zerafet, özen, içtenlik nasıl ne ara çok beklentililik oldu?
Gaslighting araştırın, daha iyi hissedeceksiniz.
Arkadaşıma mesaj atarım nasıl oldu minik diye o da iyileşti bile eve çıktık der ben de oh çok sevindim derim biter. İyileştiğini neden haber vermiyor diye tribe gitmem normali budurSiz cok yakın arkadaşınızın bebeğinin iyileşip iyileşmedigini merak etmez misiniz? Eve çıktığında mutlu olmaz misiniz? Eve çıktık biz canım diye geri dönüş yapılmasının nesi yanlış. Neticede sosyal medyayı full time kullanan insanlar olduk toplumca. 2 sn almayacak bir mesaj için benim samimi düşüncemi ovulsun diye yaptığıma bagladiniz ya çok saskinim.
Niye yaptığım iyilikler ovulsun diye bekleyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?