Hassas mıyım insanı mi?

Nasıl yargılayıcı bir yorum.
Ya siz de hiç arkadaşlarınızla bağ olmuyor mu? Örneğin bebeğinin halası teyzesi muhabbeti. Yani insan sadece arandığında mi bilgi vermeli. Onun bebeğinin iyilestigini duymak beni mutlu eder nasıl ki hastalandiginda uzuluyorsam. Ayrıca arkadaşımada fazlasıyla destek oluyorum zaten problem bundan kaynaklı..

Bulamadım ah bir bulabilsem o duyarlılıkla birini.

Bir şeyi içinden geliyorsa ve karşılık beklemeden yap, yoksa ben sana şunu yaptım, sen bana bunu yaptınlara girersen, hayatını tek başına geçirmek zorunda kalırsın.

evet çok alıngansınız ben sizin gibi arkadaşım olsun istemem. hatta tanıştığım bir arkadaşım alıngan diye mesafe koydum araya. çocuğunuz var m ı bilmiyorum ama benimde yok gerçi ama arkadaşınızın çocuğu hastaymış. kadın bin bin türlü dertle uğraşıyor. nasıl yoruluyordur, üzülüyordur. Allah aşkına o durumda iyileşince dur ben haber vereyim diye aklına nasıl gelsin. bakın benim de çocuğum yok ama empati yapabiliyorum. biraz empati yaparsanız anlarsınız bence. çok merak ediyorsanız kendiniz nasıl oldu, iyi mi diye sorabilirsiniz. napsın kadın basın açıklaması mı yapsın çocuğu iyileşti diye toplu mesaj atsın bari. sizin gibi insanlar yorucu geliyor bana. bi de yaptıklarınızı karşılık beklemeden yapın. karşılık bekliyorsanız yapmayın zaten.

Siz cok yakın arkadaşınızın bebeğinin iyileşip iyileşmedigini merak etmez misiniz? Eve çıktığında mutlu olmaz misiniz? Eve çıktık biz canım diye geri dönüş yapılmasının nesi yanlış. Neticede sosyal medyayı full time kullanan insanlar olduk toplumca. 2 sn almayacak bir mesaj için benim samimi düşüncemi ovulsun diye yaptığıma bagladiniz ya çok saskinim.
Niye yaptığım iyilikler ovulsun diye bekleyeyim.

Konu ne ara bu kadar dramatize oldu

Yorumunuz ne kadar iyi geldi. Çok teşekkür ediyorum. Gaslighting tanımına bakayım çok etkilendim.

Ya herkesin kafası karışık.
Herkesin hayat yoğunluğu var .
O yüzden ben artik gönül koymuyorum bu tarz durumlara.
Hayat gerçekten çok hızlı akıyor yetisemiyoruz.

Ben çok yorucu buluyorum bu kdr ayrintiyi bu kdr beklentiyi
Yapacaksam yapar geçerim o anda yaşanır biter. Sonra düşünecek vaktim de halimde yok. Ve sizin gibi insanlari bilinçli olarak hayatımdan uzak tutuyorum, bu destek olmak değil. Bebek hasta ise ararsınız ama sonra nasıl bir açıklama bekliyorsunuz çocuğun hastalığına değil huyunun değiştiğine yanarım derler kadın nelerle uğraşıyor haberiniz yok süreç nasıl gelişiyor da aliniyorsunuz vallahi anlamıyorum siz aradığınız zaman sevinmeniz gerek başka yerden duyduysanız demek ki o kdr ayrıntılı ilgi alaka yok demek. Olmuyor yani kafamda oturmuyor

Açık konuşacağım ben sizin gibi biriyle asla arkadaşlık kurmam inanılmaz yorucu bir insansınız bence. İnsanlara bir iyilik yapınca bunu görmelerini ve minnet duymalarını istiyorsunuz bir de sitem ediyorsunuz. Birine poaça yapıyorsam mutlu etmek, paylaşmak için yaparım karşı tarafın bunu beğenip yemesi yeterli benim için mesela büyük tepkiler minnetler beklemem. Biri bana sitem edince de anında soğuyorum. Arkadaşınız size bebeğinin iyileştiğini niye söylesin ayrıca çok garip geldi. Ben ince düşünceli, hassas bir insanımdır siz öyle değilsiniz ince düşünce bu değil bu toksik tavırlarınızı törpülemenizi tavsiye ederim. Etrafınız çok kibarmış birde ince düşüncelisin demişler gerçek düşüncelerini söylememişler.

Çevrenize çok mu bıdıbıdı yapıyorsunuz acaba dedim. Ben mesela en çok “aramadın,sormadın,haber vermedin” tarzı sitemleri hiç kaldıramıyorum anında soğuyorum o kişiden. Siz aramak isterseniz arayın okey ama sitem etmeyin insanlara. Gerçekten çok bunaltıcı oluyor. Ben tamamen kendimi çekiyorum böyle durumlarda.

Yorumunuz ne kadar iyi geldi. Çok teşekkür ediyorum. Gaslighting tanımına bakayım çok etkilendim.
Rica ederim.. Bizim özen beklememiz eleştiriliyor ama düşünceli davranışa teşekkür edilmemesi, dusuncesizlik, ozensizlik o kadar normalleşmiş ki gelen yorumlar bile aynı şekilde manipuatif ve suçlayıcı olmuş

İncelik, zerafet, özen, içtenlik nasıl ne ara çok beklentililik oldu?

Gaslighting araştırın, daha iyi hissedeceksiniz.

Bu yüzden yıllar önce arkadaşlık ilişkilermi büyük oranda kestim. Hayat zaten yorucu bir de insanların beklentileriyle uğraşıp hayatımı mahfetmek istemem açıkçası. Yaptığım şeyleri de hayatın doğal akışında yaparım, arkadaşımın özel olarak çocuğum artık iyileşti, çok ilgilendin sen de teşekkürler demesini falan beklemem, çok merak ediyorsam birkaç gün sonra tekrar arayıp ne yaptınız iyi mi çocuk diye sorarım. bir şey yapıp götürdüğümde de insan tabii nezaketen bir teşekkür eder etmiyorsa da bir daha yapmam olur biter. çok yakın arkadaşımsa teşekkür bile beklemem hatta.sürekli şu kırıldı mı, gösterdiğim ilgi yeterli geldi mi, acaba yine neye bozuldu diye saçma yoruculuklar eklemektense yıllardır herkese merhaba merhaba boyutunda ilerliyorum.

ben de yaptığım iyiliğin karşılığını beklemem mesela o an içimden geldi yaptım bitti gitti teşekkür etse ne etmese ne boyum mu uzayacak? iyiliğin karşılığını ancak tefeciler bekler

Duygusuzluk, umursamazlık maalesef aldı başını gidiyor. Insanlar fazlasıyla alıcı ama vericilik konusunda sıkıntı yaşanıyor. Ilgiye, sevgiye açlık var. Kendilerineyse iyi hoş ama kendileri vermeye gelince olmasa da olur. Kılıfına uyduruveriyorlar işte sen de çok hassassın diye. Ya beklenti içine girmeyeceksiniz ya da beklentiye girecekseniz de karşılığı olmayacağı için kırılıp, gücenip uzaklaşacaksınız. Karışınızdaki eksiğini kusurunu kabul etmiyorsa isterseniz kendinizi yırtın nafile.

Ne de güzel ozetlediniz ifade etme şekliniz de nokta atisi.

Ben de hep kötü gün dostuyumdur iyi günlerde akıllara gelmem. Sığınılacak limanımdır. Bosveeer kendi kendine mutlu ol. Canını sıkanı da köy kapının önüne

Arkadaşıma mesaj atarım nasıl oldu minik diye o da iyileşti bile eve çıktık der ben de oh çok sevindim derim biter. İyileştiğini neden haber vermiyor diye tribe gitmem normali budur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…