hasta diye sevilmeyen insan olur mu?

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
bu saat oldu uyuyamadım. içim çok sıkılıyor. küçüklükten beri o kadar çok hor görüldüm ki artık kafamda kalıp yargılar oluştu ve bu psikolojiden kurtulamıyorum. göz tansiyonu hastasıyım. doğuştan görme engelliyim aslında ama görme kaybım çocuklukta fazla olmadığı için ilk bakışta anlaşılıyordu. ailem bu gerçeği biliyordu ben de zamanla anladım diyebilirim. daha çok küçük bir çocukken bile göremediğim ve boş boş baktığım zamanlarda babam tarafından azarlanırdım. kmyümğzde süpürge yapardım el süpürgesiyle birkaç birşey kalırdı mesela şurayı burayı diye gösterirdi tabi görmezdim küfür eder sinirlenir bağırırdı. çok fazla anı var bu şekilde. bir keresinde saçlarımı kesmiştim güzel kesememişim sokakta dövüp öekelemişti beni halbuki sadece paramız yok masraf olmasın diye sürpriz yapmak istemiştim. annem öyle bağırmazdı ama beni anlamazdı da pek mesela o da herşeye yapamazsın edemezsin gözüyle bakıyordu. bir de herkesten gizlerdi açık açık söylemezdi gözümde problem olduğunu insanlar bilmeyince garipsiyorlar tabi ya da gittiğim misafirlikte çok fazla kıpırdamazdım onlar da beni ezik götürdü. halbuki gözüm görmüyor bir yerlere çarpıp kırmayayım diye. işte tüm bunlar hep bende iz bıraktı. mesela bir kere uzakta oturan bir akrabam geldi ve ben sonradan odaya girdim haliyle şöyle bir gözümü ggezdirdim görebilmek için sonra elini öptüm. beni arıyor diye gülmüştü. buna benzer çok anı var. kendimi sevilmeyen biri olarak görüyorum. artık gözüm ilerledi baston kullanmam gerekiyor ama korkuyorum. benimle dalga geçerler diye. sanki çok zor bir hayat beni bekliyor. içimi dökmek istedim. tavsiyeniz varsa dinlerim

Allah yardımcınız olsun. Tedavisi yok mu acaba? İnsanların ne düşündüğü önemli değil. Biliyorum takılmamak elde değil ama psikolojik destek alabilir misiniz?

Bende hasta oldugum icin sevilmedim ama ailem tarafından degil esimin ailesi tarafindan istenmedim evet farkli olmak zor kücük görüyorlar ,uzaylı gibi bakiyorlar ama yapılcak birsey yok güclü olmak zorundayiz kendine yaslanan düşmezmiş bırakın onlar istedigini düsünsün baston kullanmak istiyorsanız kullanın onlar insanliktan nasibini almamış kişiler Allah yardimciniz olsun bu hayatta.

Bende hasta oldugum icin sevilmedim ama ailem tarafından degil esimin ailesi tarafindan istenmedim evet farkli olmak zor kücük görüyorlar ,uzaylı gibi bakiyorlar ama yapılcak birsey yok güclü olmak zorundayiz kendine yaslanan düşmezmiş bırakın onlar istedigini düsünsün baston kullanmak istiyorsanız kullanın onlar insanliktan nasibini almamış kişiler Allah yardimciniz olsun bu hayatta.
sizin hastalığınız nedir çok özel değilse? kullanmak benim için iyi olur daha uzak yerlere tek gidebilirim ama cesaret edemiyorum

içimden sana kocaaaman sarılmak geldi. bilemiyorum ama tam kalbimde hissettim, o üzüntünü kırgınlığını. ben çoook ileri derecede miyopum. gözlük taktığım dönemlerde çok küçüktüm. herkes “şuna bak tipe bak, kavanoz gibi gözlükleri, gözlerinin altına bak gözlükten çökmüş kapkara olmuş, dörtgöz geliyor, kör olmuş bu he şuna bak” gibi bir sürü üzücü şeyler duydum. Evde birisi bana kızdığında “dur sen göremeden konuşamazsın şimdi camlarını al gel” derlerdi. Bayramlaşmaya gittiğimizde ayakkabımı bulamazdım :) yıllarımı buna takıp ağlamakla heba ettim.. ah keşke yapmasaydım keşke ağlamasaydım. şu an lenslerim olmadan neredeyse hiçbir şey görmeden yürüyorum. çok zor. tabi belki benim senin yanında ufak kalır ama ne yaşadığını anlayabiliyorum. bence bu bile güzel bir şey, yalnız olmadığını bilmek..ve bu duyguların geçeceğini bilmek. Kendini mutlu edecek şeylere odaklan. Lütfen kendini sev, sen bir çift gözden daha fazlasısın.

içimden sana kocaaaman sarılmak geldi. bilemiyorum ama tam kalbimde hissettim, o üzüntünü kırgınlığını. ben çoook ileri derecede miyopum. gözlük taktığım dönemlerde çok küçüktüm. herkes “şuna bak tipe bak, kavanoz gibi gözlükleri, gözlerinin altına bak gözlükten çökmüş kapkara olmuş, dörtgöz geliyor, kör olmuş bu he şuna bak” gibi bir sürü üzücü şeyler duydum. Evde birisi bana kızdığında “dur sen göremeden konuşamazsın şimdi camlarını al gel” derlerdi. Bayramlaşmaya gittiğimizde ayakkabımı bulamazdım :) yıllarımı buna takıp ağlamakla heba ettim.. ah keşke yapmasaydım keşke ağlamasaydım. şu an lenslerim olmadan neredeyse hiçbir şey görmeden yürüyorum. çok zor. tabi belki benim senin yanında ufak kalır ama ne yaşadığını anlayabiliyorum. bence bu bile güzel bir şey, yalnız olmadığını bilmek..ve bu duyguların geçeceğini bilmek. Kendini mutlu edecek şeylere odaklan. Lütfen kendini sev, sen bir çift gözden daha fazlasısın.
ya en büyük stres sebebimdi. koyduğum yeri aklımda tutardım çıkınca bulayım diye ama genelde ev sahibi yerini değiştirirdi o yüzden herkesten önce çıkar ama birşeylerle oyalanır ayağımla yoklardım falan öyle bulmaya çalışırdım. 😭

İnsanlarla dalga geçmeyi öğrenmelisiniz. Tabi bu düşündüğümüz gibi aşağılayıcı bir dalga değil. Kimseyi o kadar ciddiye almayın. Öyle hayatlarımız var ki pamuk ipliğine bağlı.. Siz de sahip olduklarınizin kıymetini bilin. Müzik dinlemeyi seviyorsaniz bunun ne kadar keyifli olduğunu düşünün. Veya dans etmeyi seviyorsanız dans edin. Kendimi sizin yerinize koyunca ne kadar zor bir durum.oldugunu anlayabiliyorum. Tedavisi var mı bilmiyorum ama ben suan ki durum için konuşuyorum. Biri sizin için "beni arıyor" deyip gulduyse siz de ona Gül'ün "Ben sadece aramaya değiyorsa ariyorum" deyin. Veya "Ben sadece değer gördüklerimi ararım" asıl olay şu ne derseniz deyin duymamış tepkisiz kalmış rolü yapmayın çünkü içinizde birikiyor bunlar. Kimsenin sizi degersizlestirmesine izin vermeyin. Ayrıca asla yalnız değilsiniz. Sizi yaratan Allah her şeyden haberdar. Vardır bunda da bir hayır ona sıginin. Ben bazen günlük yazar gibi Allaha anlatırım. Konuşur içimi dökerim. Onun beni anladığını bilirim. Kimseden isteyemedigimi ondan isterim. O kabul ederse de kimseye hesap vermem. Ama bir şeyin hayırlısını istemek kadar güzeli yoktur. O hayırlı işin içinde Allah mutlaka sonunda seni mutlu eder canım arkadasim

bu saat oldu uyuyamadım. içim çok sıkılıyor. küçüklükten beri o kadar çok hor görüldüm ki artık kafamda kalıp yargılar oluştu ve bu psikolojiden kurtulamıyorum. göz tansiyonu hastasıyım. doğuştan görme engelliyim aslında ama görme kaybım çocuklukta fazla olmadığı için ilk bakışta anlaşılıyordu. ailem bu gerçeği biliyordu ben de zamanla anladım diyebilirim. daha çok küçük bir çocukken bile göremediğim ve boş boş baktığım zamanlarda babam tarafından azarlanırdım. kmyümğzde süpürge yapardım el süpürgesiyle birkaç birşey kalırdı mesela şurayı burayı diye gösterirdi tabi görmezdim küfür eder sinirlenir bağırırdı. çok fazla anı var bu şekilde. bir keresinde saçlarımı kesmiştim güzel kesememişim sokakta dövüp öekelemişti beni halbuki sadece paramız yok masraf olmasın diye sürpriz yapmak istemiştim. annem öyle bağırmazdı ama beni anlamazdı da pek mesela o da herşeye yapamazsın edemezsin gözüyle bakıyordu. bir de herkesten gizlerdi açık açık söylemezdi gözümde problem olduğunu insanlar bilmeyince garipsiyorlar tabi ya da gittiğim misafirlikte çok fazla kıpırdamazdım onlar da beni ezik götürdü. halbuki gözüm görmüyor bir yerlere çarpıp kırmayayım diye. işte tüm bunlar hep bende iz bıraktı. mesela bir kere uzakta oturan bir akrabam geldi ve ben sonradan odaya girdim haliyle şöyle bir gözümü ggezdirdim görebilmek için sonra elini öptüm. beni arıyor diye gülmüştü. buna benzer çok anı var. kendimi sevilmeyen biri olarak görüyorum. artık gözüm ilerledi baston kullanmam gerekiyor ama korkuyorum. benimle dalga geçerler diye. sanki çok zor bir hayat beni bekliyor. içimi dökmek istedim. tavsiyeniz varsa dinlerim
Senin gözlerin hasta, onların ruhu. Seninkine tadavi bulunur, ama o ruh onlarda baki.

Her sey insan için.1 hafta öncesine kadar kizimin gözünde problem yok sanarken suan 3 numara gözlük kullanio.Cocukken önlem alinsa belki farklı olurdu.Olmasa bile psikolojik olarak baskilanma yasatmazlardi.Bunlari yapamamislar size el kol olamamislar ışte asıl hasta onlar!
Kendinize acimayin malesef insanlar acimasiz ve böyleleri dunyadayken kalbimizi sertlestirmek gerekiyor.

İnsanlar maleaef acımasız merhametsiz gaddar olabılıyor. Oncelerı içerlemiş uzulmus olabılırsınız ama k zamanlar gecmıs ve o gunden bugune olgunlasmıs guclenmıs olmalısınız. Kendımızi kendımız kaldıracağız bu hayatta dustugumuzde maalesef.
umursamayın, acıksöZlu olmaya calısın.ınsanlar susanın daha cok uzerine gider, susmayın.bırı ımada bulundugunda ne demek istiyorsun deyin.guldugjnde neye guluyorsjn deyin. Emın olun rahat edersınız.ınsanlar öutevazı,sessiz.ılımlı kişilerden cekınmıyorlar.kendılerıne hak goruyorlar karısmayı,ılerı geri konusmayı.

Sarılıp öpmek istedim sizi...Tüm yaralarınızı sarılarak silebilmek..

Bazen en yakınlarıdır insanın dünyasını dar eden. Asıl onlar karartır dünyamızı. Ve daha zoruda onlarla yaşamaya mecbur olmak değilmi?

İçinize kapanmayın. Daha kötü olmayın. Devletin sizler için açtığı ücretsiz kurslar varsa katılın mesela. Hem orada arkadaş da edinirsiniz. Baston gerekiyorsada kullanın kimse sizden daha değerli değil. Ne der iseler desinler. Ağızlarının payını vermekten çekinmeyin.

Keşke benim yakınımda olsa idiniz ben sizin en yakın arkadaşınız olmak isterdim... Beraber çıkıp dolaşırdık. Ben Size çevreyi betimlerdim. Kolkola gezerdik 😊 keşke...

Bu platformdanda olsa arkadaşınız olmak isterim. Her zaman yazabilirsiniz bana seve seve okurum.
Olurmu? 😊🐥😇

Yarın için hiçbirimizin garantisi yok. İnsan kendi evladına rahatsızlığını bile bile nasıl böyle davranır benim aklım almıyor. Şevkat merhamet duygusu bizi insan yapan şeyler. Ama ailem bundan yoksunmuş. Devlet hastanelerinde de psikolojik destek alabilirsin

Canım benim kıyamam sana allah yardımcın olsun. Yazdıklarını yüreğimde hissettim. Kendini nasıl iyi hissediyorsan o şekilde davranmalısın,gerekiyorsa baston kullan çünkü bu senin konforun için. Bırak ne konuşurlarsa konuşsunlar, sen kendini düşün. Kendini kötü hissetme allah çok büyük, herkes yaptığından utansın. Inş bundan sonra çok güzel bir hayatın olur :KK36:

Sende sorun yok sacma sapan ebevynlik yapan iki insan var. Bu ana babalik diplomayla olsun. Gencleri zehirlemesinler boyle moral bozmasinlar. Insan gormeyebilir duymayabilir yuruyemeyebilir. Bu noktada onun hayatini kolaylastirirsin hakaret edip siddet gosterip moral bozmazsin.

Derdini yüreğimde hissettim.
Canım benim lütfen kötü kalpli herkese inat dik dur.
Hayatini kolaylaştıracak ne varsa düşünme yap.
Başkalarının aptal çenesine göre yaşamamalıyız.

Acil şifalar ve güzel günler görmeni diliyorum.

Cok gecmis olsun tedavisi varsa ne gerekiyosa yardim olarak ben hazirim. Ikincisi bir arkadas soylemis kendinle dalga gececeksin. Benim boyum kisadir mesela kilo almak isterim hep. Herkes bana adile nasitmi olacaksin derler ben onlardan once kahkaha atarim. Yada burnum cok yamuktur onden ama yandan muaazam. Esim metreyle gelirdi gelsene ya yamuklugunu olccem derdi bende gulerdim. Bak saclarimi boyatacagim kiz arkadaslarim annem dahil diyorki o saclar uzamis zaten sacin kalitesiz git yak gel diyorlar. Ben sizene siz kendi tipinize bakin yecucle mecuce benziyornuz dedim gecen😂 hahhahshshsg hepimz gulduk vallahi. Ben bu konuda metin senturku tek gecerim adamim ya vallahi o hi gormuyo biliyosunuz yani adam yillardir herkesin gozbebegi. Sempatik bide

Back
X