Hasta eşini umursamayan adam

Rahatsızlıgımı sormadan haksız bulanlar olmuş. Böbreklerimde taş var, ve ne zaman düşüreceğiö ne zaman agrım olacagı belli olmuyor aniden rahatsızlanabiliyorum. Aynı şekilde kızımda 2 yaşında , 1.5 senedirböbrek rahatsızlığı var
e o zaman baştan git demiycektiniz, böyle böyle durumum var biliyosun boşver zaten salgın da var diyecektiniz.

Bu hastalığınızın seviyesine göre değişir. Çok ağır hale geldiyseniz. Çocuğu kucağınıza falan alamayacak durumdaysanız . Etrafa tutunarak falan yürüyorsanız. Ateş baş dönmesi gibi sorunlar varsa yani haklısınız. O durumda Başlarım pikniğe.
ama ayakta geçiriyorsanız hastalığı , durumunuz çok ağır değilse bu sefer eşiniz haklı olmuş olur.

O duruma geldiyse evde 3 saat kocanın gelmesini beklemek de saçma değil mi?

Siz gitme deseniz o da hayır gideceğim dese siz haklı olurdunuz ama git demissiniz bu ne demek iyiyim idare ederim demek yani eşiniz haklı uzgunum

Gayet açik ve net ikili oynuyorsun. Ve esin bunu fark etti.
Esine karsi güya iyi es "git canim annenlere ne olacak" fakat arkadan yine için rahat olmadigi için olayi bozmak istedin.

Bunuda kendini magdur göstererek yaptin. Neticede adam 10 günlügüne gitmedi. Ertesi günü gelecekti. Azicik disini sikip çoçuga bakabilirdin. Bence adam çok hakli. Içine ettin aile ziyaretini.

Rahatsızlıgımı sormadan haksız bulanlar olmuş. Böbreklerimde taş var, ve ne zaman düşüreceğiö ne zaman agrım olacagı belli olmuyor aniden rahatsızlanabiliyorum. Aynı şekilde kızımda 2 yaşında , 1.5 senedirböbrek rahatsızlığı var

Tas var ise, niye amelyat ile çikartmiyorsun? Yani böbrek tas agrisi dogum agrisina benzer derler. Sakasi yok. O halde esini 3 saat (ki en asgari, adam daha çantasini yapacak, otobüs saatini bekleyecek, sen ona 6 saat de) beklemeyecek kadar sanci olmasi lazim.

Ki kizinin agrisi tutmadi. Niye bunuda ekliyorsun? :işsiz:

Adama acıdım. Ayrıca böbrek hastalığı taş felan demişsiniz günde ortalama 60 tane nefroloji bölümünde çocuk hastayla uğraşıyorum. Burda böbrek hastasıyım ağrı ne zaman girer bilmem diye bana göre bahane bir neden söylemişsiniz. Kendinizi kandırırsınız ancak bu şekilde. Şayet hastalığın Atak döneminde iseniz eşinize git demezdiniz sanıyorum. O halde eşiniz de gitmezdi zaten. Bu tür davranış hiç hoş değil bence ve ikili oynadığınızı eşiniz dahi anlamış. Sonuçta en yakınınız eşiniz sizi en iyi tanıyan insan çocuğun babası anlattığınız kadar vahim durum olsa oda çıkar gelirdi.

O duruma geldiyse evde 3 saat kocanın gelmesini beklemek de saçma değil mi?
Doğru söylüyorsunuz ambulans falan çağırmak lazım. Yine de kimsesi yoksa ve bir insan çok hastaysa korkuyla aklına sadece yakınını aramak geliyor. Konu sahibi ne kadar hastaydı bilemiyorum. O kadar hasta olmayabilir çünkü o zaman ayrıntı verirdi. Ne kadar kötü olduğunu anlatırdı.
bu durumda eşi haklı.

Benim migrenim var ve esimde ne zaman sehir disinda olsa benim migren tutar biner taksiye gider igne yaptirip gelirim haberi bile olmaz bir defasindada esim bursada ailesinin yanindaydi ben istanbulda evde sabah ise gitmek icin kalktim bayilmisim ayildim telefon gitmek istedim yine bayilmisim kac dk. veya saat oyle kaldim bilmiyorum basimida bayildigimda mermere vurmusum. Ayildim surunerek telefona gittim arkadasimi Aradim karsi binadan gel dedim. ( neden ambulans cagirmadiysam artik)Hemen hastaneye goturdu beni acil.mudahele falan tetkikler yapildi yatisim verildi Novalgin agri kesici hap almistim meger o ilaca alerjim varmis soka girmisim iyi olmemissin sansliymissin dedi drlar. Yatis islemlerini yaparken aradim artik esimi oda evde olamayacagim 4 kedim var esim gelsin onlara baksin diye. Hee benimki neden daha ilk anda aramadin diye cok kizdi ya sana birsey olsa yetisemeseydi. Diye 1 saat 20 dk da bursa karacabeyden Sisliye gelmis nasil bastiysa artik gaza. Allah korusun olumcul birsey olmadikcada aramaya bile gerek yok. Arayarak bosuna hem kendi hemde esinizin canini sikiyorsunuz. Ne bileyim konusmadigim ailesinin yanina gitmisken olsem bile aramam kv kp i agzina laf vermem. Cocuk iki gunluge geldi bir huzur vermedi hemen hastayim gel dedi dedirtmezdim. ( Not: ben kv kp ikisine cok severim. Bana novalgini verende kv bu arada bende bursadaydim ise gidecegim diye aksam donmustum esim kalmisti. Elim kirilsaydi vermeseydim der durur :KK70: )

Geçmiş olsun. Allah şifa versin size de evladınıza da. Bu tip kronik bir durum varsa eşinizin ilgisiz davranmasını ve bağırarak tepki vermesini yanlış buldum. Kendimi sizin yerinize koyduğumda ben de kızar ve üzülürdüm. Bence döndüğünde kırgınlığınızı kavga ederek değil güzel bir dille anlatın.

Ben anlamıyorum millette ki çocuklar normal bir benimkiler anormal. Kızlarımın 2 yaşını hatırlıyorum da ne hastanesi kapısının önünden geçemezdim. Asla asla asla saniye durmazlardı. Alıp hastaneye gidemezdim ben mümkün değil.

Öncelikle Herkese merhaba,
başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Kaynanam ve kayınbabam ile konuşmuyorum. eşimin yengesi aradı, kaynananla konuştuk piknik yapıcaz sizde gelin dedi. (kaynanam farklı şehirde oturuyor aradaki mesafe 3 saat)
Bende uygun dille durumu anlattım gitmeyeceğimi belirttim. Eşimede ben gitmiyorum ama sen istersen git dedim acil bir durum olursa ararım gelirsin. Tamam dedi gitti 2 gün kalıp dönecekti. Gittikten 1 gün snra rahatsızlandım eşimi aradım gelmesi için pikniğe gidiyoruz akşam gelirim şimdi gelemem hastane yakın çocugu al git igne yaptır dedi. (2 yaşında kızım var) Yaşadıgım yerde ailem hiçbir yakınım yok, bende tepkimi gösterdim bu seferde bana bagırdı Bi hasta olan sen misin de herkes hasta olabilir hastane dibinde git işte vs vs. Telefonu yüzüne kapattım aradı açmadım.
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Ben de bir gelinim ama bu gelin kaprislerini anlayamıyorum! Zaten kv kp ile konuşmamayı da anlamıyorum akranın gibi.. sıkıntılı insanlar olsa mesafeli olunur ama konuşmuyorum lafı garip. Eşiniz ailesini görmeye gitmiş piknik buna aracı birşey. Hasta oldum diye arayıp çağırmışsınız. Allah şifanızı versin tabi de kocaman insansınız bir gün daha başınızın çaresine bakamayacak kadar mısınız? Maalesef eşinizi haklı buldum size kızmakta.

Pikniğe çağırmak saçma ama hastaneye götürsün diye çağırmak daha saçma kusura bakmayın.Ambulans diye birşey var , eşiniz olmasa ne yapacaktınız mesela? Umursamamasına içerlememizi anlayabilirim o ayrı bi konu ama sizin isteğiniz de makul değil ki.

Öncelikle Herkese merhaba,
başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Kaynanam ve kayınbabam ile konuşmuyorum. eşimin yengesi aradı, kaynananla konuştuk piknik yapıcaz sizde gelin dedi. (kaynanam farklı şehirde oturuyor aradaki mesafe 3 saat)
Bende uygun dille durumu anlattım gitmeyeceğimi belirttim. Eşimede ben gitmiyorum ama sen istersen git dedim acil bir durum olursa ararım gelirsin. Tamam dedi gitti 2 gün kalıp dönecekti. Gittikten 1 gün snra rahatsızlandım eşimi aradım gelmesi için pikniğe gidiyoruz akşam gelirim şimdi gelemem hastane yakın çocugu al git igne yaptır dedi. (2 yaşında kızım var) Yaşadıgım yerde ailem hiçbir yakınım yok, bende tepkimi gösterdim bu seferde bana bagırdı Bi hasta olan sen misin de herkes hasta olabilir hastane dibinde git işte vs vs. Telefonu yüzüne kapattım aradı açmadım.
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Adam haklı!

Ne rahatsızlığınız var bilmiyorum ama ölümcül olmadıktan sonra veya yatak döşek olmadıktan sonra ki bence değilsiniz gayet hastaneye kendiniz gidebilirsiniz.
Atla deve değil en nihayetinde.
Yani niye illa biri sizi götürmek zorunda olsun ki?
Bana saçma geliyor her şeye eşi de katmak.

Şu piremseslerden de...
Adam yılda bir kere anasının yanına gitmiş. Gider gitmez ''cok kötüyüm,gel"
Gerçekten kotuyseniz de hastane yakınmış. Rahatlıkla gidebilirsiniz. Bir erkeğin size eşlik etmesine mi ihtiyacınız var? Ya yarın bir gün adamın başina birşey gelse? Ya bosansaniz?
Bence adam gelmemekte de sinirlenmekte de haklı. Ben olsam ben de gelmez ve sinir olurdim esime

O piremseslerden olamadk malesef. Yılda bir kere ailesinin yanına giden bir adam değil, bayram, resmi tatiller vs hepsinde giden bir adam hiçbirindede ailene gitme vs demedim engel olmadım. Burdaki asıl anlatmak istediğim farklı.
Hareketli bir bebeğim var ve tek başına değil hastane en yakın markete gidip gelmek bile koca bir çabayken taş sancıdıyla hem çocugmla birkaç gün ilgilenmek, hem hastane işleri tek başıma yapamazdım

Herkese yorumları için teşekkür ederim.
Konunun özetini geçtim kimine göre haklıyım kimine göre haksızım herkesin fikri aynı olamazdı zaten ben farklı görüşleride almak istedim ve aldım sagolun yorumlarınız için

Çağırmanız saçma olmuş. Elden ayaktan düşecek bi durumunuz yoktur hastaneye tek başınıza gitmekten de aciz olmayın. 3 saatlik yoldan çağırılmaz insan hastayım gel diye. Haklı olarak gıcığına yaptınız sanmışlardır. Durduk yere huzursuzluk çıkarmayın bence.

Tas var ise, niye amelyat ile çikartmiyorsun? Yani böbrek tas agrisi dogum agrisina benzer derler. Sakasi yok. O halde esini 3 saat (ki en asgari, adam daha çantasini yapacak, otobüs saatini bekleyecek, sen ona 6 saat de) beklemeyecek kadar sanci olmasi lazim.

Ki kizinin agrisi tutmadi. Niye bunuda ekliyorsun? :işsiz:

Birincisi eşime gel beni hastaneye götür demedim hastaneye gidicem zaten ama kızımla bu halde ilgilenemiyorum gel yardım et dedm. İkincisi her taş ameliyat ile kırılmıyor. Üçüncüsü kızımı ekleme nedenim bir arkadaş, sormuştu hastalık vs olursa haber veririm dememdeki nedeni bahane görmüştü, evde zaten Bu durumda iki hasta oldugu için hastalık vs olrsa haber veririm dye belirttim dedm

Back
X