Hasta kp, yeni evli çift

O konuda ilk sırada tabiki ailem var. 3 ten 7 ye kadar onlarla olurum. Kv yi çağıracaklar kesin. Diyorum ya soramıyorum ki vicdansız lafı duymamak için. Çok acıttı o laf içimi..

O zaman sen cooook vicdanli ol. Birak senin evine yerlessinler. Sende cik ailenin yanina dön. En mantiklisi bu. Esin senin ailene iyiymis. Eminim ki ailende ona iyidir. Yani karsilikli sevgi saygi vardir. Sor bakim senin baban onun anasinin üzerine yürümüs olsaydi o napardi?

Merhabalar, 5 aylık evliyim. Kp min mide kanseri olduğunu öğrendik. Bana vicdansız diyecek olanlar lütfen okuyup yorum yapın. Çok çaresizim. Ben nişanlıyken düğüne kadar kv ve kp yüzünden çok ağladım. Konularıma bakarsanız çoğu yazıyor. Kp nişanı beğenmedik diye sinirlenip, annemin üstüne yürümüştü. Eşim asla inanmıyor, ben ağlama krizine girmiştim, panik atak geçirmiştim o gün adam hiç umursamadan annemi sıkıştırdı, eşim işten yetişti de sakinleştirdi babasını.
Ayrıca benim babam da kanser. İlk duyduğumuzda biz flört ediyorduk, annesi ölmedi ya baban, bir yüzük takılacak diye ısrar kıyamet öğrendiğimizin 4. Günü nişan yaptırdı bize. Asla manevi destekleri yok, hatta bohça istiyoruz, kız tarafı şunu da sözde yapar diye bir sürü çingenelik çıkarttı.
Görümcelerimin ikisi de doktor. Kp bana 2 saat uzaklıkta. Yakın diye tedavisini bende yapacaklarmış. Ben çalışıyorum. Görümcelerim bakacaksın tabi, oğlunun evi burası diyorlar. İsteseler özel hastanede çalışıyorlar, çok daha verimli tedavi süreci geçer. Annem düğünden beri toparlanamadı yapılanlar yüzünden. Şimdi kp uzanıyor, hizmet ediyorum. Sadece Allah rızası için. Ama yüzüm gülmüyor ve eşim bana vicdansızsın dedi, keşke senle evlenemseydim neler neler...Onun diyetine göre yapıyorum yemeğimi, görümcem de izinli bende kalıyor şimdilik. İçim çok fena, adama baktıkça felçli annemi, kanser babamı nasıl ağlattıkları aklıma geliyor. Üstüne titredikçe eşim falan çok fena oluyorum. Bu arada vajinusmus um. Halen ilişkiye giremedik. Düğünden önce olan olaylar yüzünden dedi psikolog. Eşim hep sustuğu için o dönem, o iş olacakken haketmiyor diyip, istemeden kendimi kitliyorum. Ne yapacağım? Sevabına bak mı dersiniz, eşinle kötü olma mı? Haksız mıyım? Gerçekten vicdansız mıyım?

görümceleriniz doktor madem hastanede bakılması çok daha iyi içinizden gelmiyorsa bakmayın sizin kendi sorunlarınız var aşamadığınız böyle giderse aşamazsınız

Kayınvalidemin gelmesini istemiyorum!! Annem bir kere kime kız vereceğim, ben de ziyaret etmek isterim sizi demişti. Bizim komşularımız var nikahtan önce söz olur diye annemi evine almadı. Kendisi 3 yıldır sülalesiyle bizim evde. O yüzden eşime tek şartım annen olmaz dedim. Eşim benim aileme çok çok iyi. Bu yüzden de eziliyorum aslında :KK43:(( ama sin-di-re-mi-yo-rum...Evliliğimizden zaten bir şey anlamadık ki. 5 aydır kv laf yolluyor zaten halen düğün dedikodusu..
Esin senin ailenle iyi çünkü senin ailen iyi zaten.
Hiç ezilmene gerek yok.

Oncelikle acil sifalar dilerim. Sizin kendi rizaniz olmadan ve anne babaniz disinda hic kimseye bakma yükümlülüğünuz yok. O yuzden vicdan muhakemesi yaptirmalarina musade etmeyin. Madem o ladar vicdanlılar esiniz ve kardesleri evlerinde oturup babalarina baksinlar. Oyle konusmayla olmaz. Yazik degil mi sizin anne babaniza? Bizim toplumda en büyük sorun kendi anne babandan once erkek ailesini düşünmek. Eger bakma gücünüz varsa gidin kendi babaniza bakin ya da onu da cagirin o da sizde kalsin. Ancak o zaman anlarlar emrivakinin ne oldugunu. Su hayatta ogrendigim birsey varsa o da, asla ama asla anne baba ve kardeslerinizi hicbir insanogluna ezdirmemek!

Merhabalar, 5 aylık evliyim. Kp min mide kanseri olduğunu öğrendik. Bana vicdansız diyecek olanlar lütfen okuyup yorum yapın. Çok çaresizim. Ben nişanlıyken düğüne kadar kv ve kp yüzünden çok ağladım. Konularıma bakarsanız çoğu yazıyor. Kp nişanı beğenmedik diye sinirlenip, annemin üstüne yürümüştü. Eşim asla inanmıyor, ben ağlama krizine girmiştim, panik atak geçirmiştim o gün adam hiç umursamadan annemi sıkıştırdı, eşim işten yetişti de sakinleştirdi babasını.
Ayrıca benim babam da kanser. İlk duyduğumuzda biz flört ediyorduk, annesi ölmedi ya baban, bir yüzük takılacak diye ısrar kıyamet öğrendiğimizin 4. Günü nişan yaptırdı bize. Asla manevi destekleri yok, hatta bohça istiyoruz, kız tarafı şunu da sözde yapar diye bir sürü çingenelik çıkarttı.
Görümcelerimin ikisi de doktor. Kp bana 2 saat uzaklıkta. Yakın diye tedavisini bende yapacaklarmış. Ben çalışıyorum. Görümcelerim bakacaksın tabi, oğlunun evi burası diyorlar. İsteseler özel hastanede çalışıyorlar, çok daha verimli tedavi süreci geçer. Annem düğünden beri toparlanamadı yapılanlar yüzünden. Şimdi kp uzanıyor, hizmet ediyorum. Sadece Allah rızası için. Ama yüzüm gülmüyor ve eşim bana vicdansızsın dedi, keşke senle evlenemseydim neler neler...Onun diyetine göre yapıyorum yemeğimi, görümcem de izinli bende kalıyor şimdilik. İçim çok fena, adama baktıkça felçli annemi, kanser babamı nasıl ağlattıkları aklıma geliyor. Üstüne titredikçe eşim falan çok fena oluyorum. Bu arada vajinusmus um. Halen ilişkiye giremedik. Düğünden önce olan olaylar yüzünden dedi psikolog. Eşim hep sustuğu için o dönem, o iş olacakken haketmiyor diyip, istemeden kendimi kitliyorum. Ne yapacağım? Sevabına bak mı dersiniz, eşinle kötü olma mı? Haksız mıyım? Gerçekten vicdansız mıyım?
ben olsam benim babam kanserken ölmedi ya baban diyip hafife alan bir aileye hizmet edip bakmam onun yerine gider kendi babama bakarım oh miss

İyi de eski konularımda yazıyor dediniz diye baktım hiç öyle nişanda babasının annenizin üstüne yürüdüğünü, babanızın kanser annenizin felçli olduğundan bahsetmemişsiniz. O konularda nedne bahsetmediniz nişanı atacak vaziyete geldim demişsiniz bir konunuzda ama o konuda da anneniz hiçbirşey bilmiyormuş nişanda bohça yapılacağından bile haberi yokmuş annenizin kaynana bohça işin kendisi söylemiş nişanda götürmemişsiniz ee biz düğünde verilir sanıyorduk demiş anneniz sizin annenizin etrafında hiç mi insan yoktu da ne yapılır nişanda düğünde söylemiyor anneniz hiç mi nişanda falan bulunmamış kendisi de evlenmiş hiç mi nişan bohçası yapmamışlar kayınvalidene sormuş ne yapılır diye. Başka da yaşanan bir olay yok eski konularınızda.

Bence insanlar sırf sizi kınamasın hak versin diye yazmışsınız bunca şeyi. Vajinismus olmanızı bile onlara bağlıyorsunuz. Adam kanser oğlunun evi sonuçta hastanede size yakınmış görümceler hastanede çalışıyorsa da hastanede yatırmazlar bu aşamada. Eşiniz size öyle dediğine göre çok surat yapıyorsunuz demek ki. Hayır yani benim babam kanser annem felçli olsa kayınpederim nişanda annemin üstüne yürümüş olsa daha önceki açtığım nişan konusunda bunları anlatırdım. Evet vicdansıznız.

Kp ne bakarsan cok buyuk sevap alirsin
Ama bakmak zorunda degilsin
Sana sormadan evine yerlesmeleride kabul edilebilir degil
Insanin bakacagi varsada bakmaz boyle emrivakiyle
Allah sana sabir digerlerinede sifa versin
Bence k.p den daha buyuk sorunlariniz var

Niye ana babalarına bakmaz koca evinde de ona onun ailesine kul köle olurlar anlamam.
Kendi anne babana bak hiç değilse kıymet bilir Allah razı olsun derler.
Zaten her gün onlardayım, evin temizliği benim üzerimde 2 apartman var aramızda, onlara bakmak için tuttuk burayı

Anne babaya böyle durumlarda bakmak ne geline ne damada düşer, evlat yapmalı. Kimse de gelin veya damada diretemez bakacaksın diye. Oh ne ala, sen git yat gelin babana baksın.
Sizi eşinizin yanında tutan nedir, size iyi davranmıyor, keşke evlenmeseydim diyor vs. Onun ailesi değerli de sizinki nedir? Aynı durumda o bakar mıydı annenize babanıza, hiç sanmıyorum. Ailesi bile karışırdı böyle bir durum olsa

İyi de eski konularımda yazıyor dediniz diye baktım hiç öyle nişanda babasının annenizin üstüne yürüdüğünü, babanızın kanser annenizin felçli olduğundan bahsetmemişsiniz. O konularda nedne bahsetmediniz nişanı atacak vaziyete geldim demişsiniz bir konunuzda ama o konuda da anneniz hiçbirşey bilmiyormuş nişanda bohça yapılacağından bile haberi yokmuş annenizin kaynana bohça işin kendisi söylemiş nişanda götürmemişsiniz ee biz düğünde verilir sanıyorduk demiş anneniz sizin annenizin etrafında hiç mi insan yoktu da ne yapılır nişanda düğünde söylemiyor anneniz hiç mi nişanda falan bulunmamış kendisi de evlenmiş hiç mi nişan bohçası yapmamışlar kayınvalidene sormuş ne yapılır diye. Başka da yaşanan bir olay yok eski konularınızda.

Bence insanlar sırf sizi kınamasın hak versin diye yazmışsınız bunca şeyi. Vajinismus olmanızı bile onlara bağlıyorsunuz. Adam kanser oğlunun evi sonuçta hastanede size yakınmış görümceler hastanede çalışıyorsa da hastanede yatırmazlar bu aşamada. Eşiniz size öyle dediğine göre çok surat yapıyorsunuz demek ki. Hayır yani benim babam kanser annem felçli olsa kayınpederim nişanda annemin üstüne yürümüş olsa daha önceki açtığım nişan konusunda bunları anlatırdım. Evet vicdansıznız.
Konumu okumuşsunuz. Annem bohça yapmayalım dedi. Çünkü hastam var, anlayış bekleyin dedi. Kv tamam diyince biz de hazırlamadık. Nişanın ertesi gün bohça neden yapılmadı dedi. Evet adet çok sorduk ama öyle adetleri var ki hiç bir yerde duymadığımız..Örneğin düğün gecesi kv ve kp, ve diğer akrabalar gerdeğe gireceğimiz otele geldiler..Sizin adette var mı bu? Biz o kadar soruşturduk, kimse söylemedi. Çarşaf bekleyeceklermiş sülalecek. Ağlayarak gelinlikle başka otele attık kendimizi çünkğ evimde hiç eşya yoktu boya badana yapılıyordu. Bu kadar da yavaştan aldılar her şeyi. Evet vicdansızım, çarşaf bile veremedim onlara, vajinusmus oldum o geceden sonra..Umarım benim gibi vicdansız olmazsınız asla.

Konumu okumuşsunuz. Annem bohça yapmayalım dedi. Çünkü hastam var, anlayış bekleyin dedi. Kv tamam diyince biz de hazırlamadık. Nişanın ertesi gün bohça neden yapılmadı dedi. Evet adet çok sorduk ama öyle adetleri var ki hiç bir yerde duymadığımız..Örneğin düğün gecesi kv ve kp, ve diğer akrabalar gerdeğe gireceğimiz otele geldiler..Sizin adette var mı bu? Biz o kadar soruşturduk, kimse söylemedi. Çarşaf bekleyeceklermiş sülalecek. Ağlayarak gelinlikle başka otele attık kendimizi çünkğ evimde hiç eşya yoktu boya badana yapılıyordu. Bu kadar da yavaştan aldılar her şeyi. Evet vicdansızım, çarşaf bile veremedim onlara, vajinusmus oldum o geceden sonra..Umarım benim gibi vicdansız olmazsınız asla.
Senin nişan attığın konuda arkadaşlar başına gelecekleri hep yazmış, ailen arkandaymış ve maalesef merhametinin, vicdanının kurbanı olmuşsun.
Eşin ta o zaman ailesine karşı pasifmiş, hala öyle. Siz karı koca olarak ailesiniz ama o hala farkında değil. Kendi ailesine suspus olup, karısına aslan kesilen erkek bozuntusu.

Etme bulma dunyasi diye bosuna demiyorlar.
Bana ve aileme bu kadar sey yaptiktan sonra asla bakmazdim kp e. Hem kp e bakacagima kendi babaniza bakin.

Yaptığın şeyin elbette çok sevap olduğunu düşünüyorum. Ama bu biraz zor bir süreç. Eşini seviyorsan sana tavsiyem, bir gün eşinle dışarı çıkın ve güzel güzel konuş, içini dök. Kp ne karşı nasıl hissettiğini sebepleri ile birlikte anlat. Tavsiye iste ondan. Çünkü eğer onun güler yüzü ve sevgisi varsa bu bakım işi de senin için kolaylaşır. Ayrıca kendi annen babanı da sık sık ziyaret etmeye çalış eğer yakınlarsa. Görümcelerine gelince, küsme ama mesafe koy benim tavsiyem. Rahatsızlık duyduğun şeyleri eşinle paylaş ama şikayet eder gibi değil. Seni rahatsız eden şeyleri söyle. Ve tamamen tavsiyelerini dinlemek için anlattığını söyle.

Madem oğlunun evi oğlu baksın her şeyi de oğlu yapsın bu ne çirkin tavır ya böyle orası oğlunun evi sen de evin hizmetçisi misin demek bir de dr bu imsanlar gerçekten haret verici

Hiç vicdansız değilsin canım.Hiç kendini eleştirme.Bu kadar şeyden sonra millet küsüyo.Bayramda seyranda bile görüşmüyor.Sen gene sevap deyip bakıyosun.Nerden bulcaklardı senin gibi gelini.Asıl vicdansız olan kendileri doktor olduğu halde o kadar imkana rağmen,babalarını senin başına atan görümcelerin.Nasıl katlanıcaksın bu insanlara.Kp.eşin filan hepsi ayrı hain yani.Çocuğun da yoksa boşansan.En doğru karar olur senin için.Elbet üzülürsün baştan ama birkaç yıl sonra iyiki yapmışım dersin.

Back
X