• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta misafir sorununa çözüm ?

Yanlış bilmiyorsam bu tedavide hijyen her şeydir.
Evinizi ve kendinizi böyle dezenfekte edebiliyor musunuz?
Siz çok gönülden bir işe girismissiniz ama bu böyle olmaz ki.
O hastanın duvarlarına kadar haftada 1 buharla silinmesi, steril olmayan kimsenin yaklastirilmamasi lazım kemoterapiden sonra.
Ama normal yaşanılan bir evde bu mümkün olamaz ki.
Acaba bunu mu söyleseniz başka hal çare düşünseler, onlara da size de yazık.

Evet bir kişi daha :)))

Annem kanserdi ve herşeye dikkat ederdik bunu doktorlar farkedip psokologa söylemiş ve doktorun söylediği şey kendini bu kdr izole edemezsin x hanım vücudumuzun mikroba ihtiyacı var abartmasın biraz hastayiz o kdr dikkat edicem zaten kan değerlerin düştüğünde biz sana ziyaretçi almaman gerektiğini dışarı cikmaman gerektiğini söylüyoruz senin kanın da vücut direncinde gayet güzel dışıdır çık gez dolaş bu şekilde hastane odasına evine kapatma kendini ve her hafta hatta bazen 2 günde bir anneme bunu aşılamaya çalıştı bir yerde annemden etkilenip bizde abarttigimiz zaman oldu gerçekten bazen düşünüyorum ve görüyorum annem felç geçirdi dışarı çıktığı zaman belli yemek yedigiy sayıyla eve dinlenmeye geldiğinin zamanların pişmanlığını duyuyorum annemin yanında olmadım ben diyebiliyorum 2 gün yoğun bakımda kaldı baba girsin dedi ben girmesin diye açılım önünde ağladım en sonunda ikna edildim ben annemin son nefesinde yanında yokdum temizlik takıntısı yüzünden eve hapsoldu neymiş kanser herşey mikropsuz olacak hayır kan değerlerine göre doktorlar zaten söylüyor geri kalan durum ise bizimde temiz olduğumuz durum ama şu var tuvaleti ona özel olacak benim evimde iki tuvalet olduğu için klozeti annem kullandı biz hiç kullanmadık onun haricinde nolur haftada 1 duvar silme felan çok abartmayalim burda kanser tedavisi gören ablalarimiz kardeşlerimiz olabilir onları bunkdr pinpiriklik seviyelerini cikartmayalım.

Annem hastayken otobüse bindim bende 2 durak sonra kanser hastası bindi aaa dedim o eğer gezebiliyorsa annemide bizim arabixla çıkartabiliriz annem ne dedi yok dedi mikrop kaparım ben annemi dışarı çıkartamadım o kdr pişmanım ki

Acikcasi ikinizden birinin annesi/babasi soz konusu olsaydi 1.dereceden akraba, bakmak size duser denebilirdi.

Ama hala, eniste diyince, kendileri 1+1 de olsa bir ev tutmalilardi basindan. Daha cocugun yokmus belki cocuk istiyorsun. Hasta bakmak kolay degil ki. Bu halan ile esinin yasayacagi bir surec olmali. Esinle senin yipranman bana gore gereksiz bir durum. Yani bilmiyorum, hastanin sartlarina uymak zordur. Bu sureci ikisi birlikte yurutse daha iyi olursu bence siz isin icine gereksiz dahil ediliyorsunuz.

Esini de dusunmen lazim... Sonucta evlatlari degilsiniz ki sorumlulugunuz olsun...

Canım allah şifa versin sonuçta kalacaklari süre 15 20 değil devamlı bide kemoterapi alan kisi midesi çok bulanir duramaz en iyisi ev bulmak apart gibi yine elini cekmezsin üstlerinden yemek yapar görürürsün. Vb

Darda kalana yardım etmek de bir fırsattır.
Herkesin önüne çıkmaz.
Çok da zordur evet.

Bu kadar yardımcı olmuşsun,
Emeklerini kalp kırarak boşa çıkarma.

Halanın tavrı güzel değil.
Zaten büyük ihtimal psikolojisi de iyi değildir.

Allah yardımcın olsun
Umarım verdiğin emeğin karşılığını iki dünyada da alırsın.

Büyük bir sevap kazanma fırsatımız doğmuş, sabredin diyemem ama tüm aile yaşantımız alt ust olmuş,
En uygunu bir apartta kalmalari

Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Haklısınız dile kolay elbette zor oluyordur allah acil şifalar versin ama bence mecbur biraz daha bakın yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz onlar da anlıyordur rahatsızlığınızı. Başa gelen çekiliyor bazen . Bu sevaptan dönmeyin ve sabredin

Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Onlar için de zoorr sizin için de zor.
Bence halanız samimiyetinizden dolayı yemekleri dışarda yapsan demiştir.

O neyse de radyoterapi alırken de mi sizde kalacaklar? Çünkü Radyoterapi'den sonra kişi kimseyle görüşemiyor. Tek başına bir odada kalması gerekiyor.

Bir bu konuda ben mi yanlış anlıyorum konu sahibinin esi bu duruma bozulmaya başlamış evlilikleri bozulursa .kalacak ev bile kalmayacak .yakında hastalık hepimiz için sifa versin ama insan kendini sorgulamalsorgulamahalası o şekilde düşünmeli ev tutmalilar başka çare yok

Anneannem kanser hastasiydi ve vefat etti bu hastaliktan dolayi. Konuyu okudugumda 3 5 ay yaziyor. Okuduguma gore yorum yapiyorum yani anlayacaginiz. Sizi bilmem ben of bile demem hele hele hastaliksa. Akrabam olmadigi halde esimin koylusu esiyle bizim yasadigimiz sehire tasindilar. Uc bes ay sonra cok buyuk zorluklar cektiler iflas ettiler ev bark gitti elden. Esi hamileydi koye donmek istemiyorlardi hic ortada kalmislardi ve ben direk esime bizde kalsinlar esi bir ise girip calissin kendilerini toparlayincada ev tutarlar yeniden dedim.Esi hamileydi kiyamadigim icin herseyi ben yaptim gocunmadim. Sonucta herseyi iki kati yapiyorsun is yemek camasir vs Ramazandi ter akiyordu heryerimden yemekleri yetistiricem onu yapcam bunu yapcam diye hemde yeni dogmustu ozamanlar kizim nerdeyse yinede of demedim. Bende boyleyim iste bu konularda herkezin kimyasi farkli . 3 ay 5 ay . Peki ya sevabi senin koskoca omrunde belki uc ay bes ay bir kovuk bile doldurmaz ama yaptigin iyilik birgun herseyin anahtari oluverir ben buna inaniyorum.
benim annem kanserdi ve bende of demeden baktım. Bu üç beş aylık bir tedavi değil ve evdeki sağlıklı bir misafir gibi hiç değil.
En asgarisi son evrede bile bir yıl oda öyle normal safra kesesi ameliyatlı biri gibi değil.
Tabiki yardımı,sabrı tavsiye etmeliyiz ancak burada konu sahibi karşı tarafında düşünce yapısından dolayı zorda.

Ailemde kanser hastaligini sık sık gördüm. Yakinlarimi bu hastakiktan kaybettim. Acikca soyleyeyim insan eti agir olur. Ve hasta bakmak insani yorar yaslandirir. Yeni evlisiniz odanizi bile vermişsiniz. 5 ay kisa değil 2 ayda bu kadar bunalmişsiniz. Esinizd de size de yazik. Anne babaniz olsa mecbur derdim ama halaniz enisteniz. Bence annenizle konusun o girsin araya.

Ayrica ölen ölüyor hiçbir sey bu duruma engel değil.

Yanlış anlarlar diye teklif edemiyorum onuda kırılsınlarda istemiyorum başka akrabalarda teklif etti gelin bizde kalın 1 ay her yerde hastane aynı diye ama onlar burası rahat biz iyiyiz dediler ama kendi evimde sığıntı gibi hissediyorum
Ben gelen misafire yatak odasinin verilemsi mantigini anlayamiyorum. Tum ozeliniz o odada, nasil olur da baska insanlarla paylasirsiniz, mahreminiz orasi, bence salonda yatmaktan bunalmissiniz, size ozel olan bir yeri her kim olursa olsun baskasina bir sureligine tahsis etmek hic mantikli gelmiyor bana, oyle ki bana gore kimsenin gormemesi gereken, kapisinin hep kapali olmasi gereken oda orasi!

hastalık zor bir hastalık ama ne olursa olsun kimsenin evinde bu kadar uzun süre kalınmaz, kanser hastaları için misafirhaneler var orada kalabılırler hem kımseye yük olmazlar hem sizde kendi ev yaşantınıza geri dönersiniz.
ya da annelerinin evien gitseler hem daha müsaitmiş..

Kanser hastasi nasil otelde kalsin?
Adam kemoterapi aliyor ve bagisiklik sistemi cokmus durumda, kadin deseniz o da sinirsel olarak bitmistir, 1+1 e gecseler kafayi usuturler, iki muhabbetle dertlesmeyle kafasi biraz rahatliyordur.
Konu sahibinin isi zor cunku insan yuku basli basina agir ama gitsinler ev tutsunlar, kiraya ciksinlar otelde kalsinlar demeden once bi dusunmek lazim.

Akraba bile degil annemin arkadasinin esi akciger kanseriydi ve yasadigimiz sehire geldiler tedavi icin.
Para bol, adam albaydi, oteli birak orduevinde kalabilirlerdi.
Ama tam 5 ay bizde kaldilar, insana ihtiyaclari vardi cunku.
Benim annemde yatagini verdi, o adamcagiz ayni zamanda sedef hastadiydi heryer batar cikardi dokuntuden.
Annem babam bi gun of demedi.
Cocuklari da bizdelerdi, 17 ve 11 yaslarinda..
Olum hastalik herkes icin.

Konu sahibi sabret, inan mukafatini alirsin.
Allah rizasini gozetip disini sIk azcik kalmis
Bende benzer şeyler yazdım ama eşi rahatsız bu durumdan. Konu sahibi tek başına yaşasa evet ama burda razı olmayan bi de eş var.

Dediğiniz gibi hem anneniz hem babanız razı olmuşlar sabretmişler.

Ki azçok artık karşı tarafa da sıkıntı olmaya başladığının farkındalar o yüzden şartlar farklı.. herkes kendi açısından bakıyo olaya ama konu sahibinin vaziyeti evliliği de göz önüne alınmalı.

Ben gelen misafire yatak odasinin verilemsi mantigini anlayamiyorum. Tum ozeliniz o odada, nasil olur da baska insanlarla paylasirsiniz, mahreminiz orasi, bence salonda yatmaktan bunalmissiniz, size ozel olan bir yeri her kim olursa olsun baskasina bir sureligine tahsis etmek hic mantikli gelmiyor bana, oyle ki bana gore kimsenin gormemesi gereken, kapisinin hep kapali olmasi gereken oda orasi!

ben de ne olursa olsun yatak odamı baskasına vermezdım açıkcası

Sabredin biraz daha, Eger baska sehre giderler ve hastaya kötü seyler olursa lo durumu ciddi imis vicdan azabi cekersiniz. Hem Onca sabir göstermissiniz, az daha gayret edin

Hasta da olsa cok abartmissiniz. Ayrica kanser hastasinin tedavisi bitmez kolay kolay ,nerden biliyosunuz 4 Ayda bitecegini. Esiniz de huzursuz. Hasta da olsalar misafirlik bu kadar uzamaz. Ev tutsunlar.

Airbnb ile ev tutsunlar arkadaşım. 6 aylik esyali ev kiralasinlar. Çok geçmiş olsun amcaya bu arada allah tez zamanda sıhhati kavustursun. Halaniz da balkonda yemek pişir derken biraz b.kunu çıkarmış ama.

Annenler nerede bu arada aynı şehirde değil mi?

Yanlış anlarlar diye teklif edemiyorum onuda kırılsınlarda istemiyorum başka akrabalarda teklif etti gelin bizde kalın 1 ay her yerde hastane aynı diye ama onlar burası rahat biz iyiyiz dediler ama kendi evimde sığıntı gibi hissediyorum
Her yerde hastane aynı değil bence. Yani şehir değiştirme durumu varsa olmaz. Siz halanızı alın bir arkadaşım yurt dışına gidecekmiş evini 6 aylığına kiracı arıyormuş. Aklına siz gelmişsiniz size sormamı rica etti ister misiniz diye sor bakalım.

Eşiminde morali bozuk ama bişey diyemiyor 15 tatil başlıyor çocuklar gelecekmiş dediler bi ona nerde kalacaklar burda yer mi var dedi...halamda sizde haklısınız dedi sonra ben gönlün sığdığı yere herkes sığar gelsinler moral olur dedim ama işte dilimi tutamıyorum bunu dediğimede pişman oldum
Kadının hastası var belki derdinden ne dediğinin farkında değildir diyeceğim ama onu tanıyan sizsiniz. Biraz bencil biri gibi geldi.

maşallah size üzülmeyin az daha sıkın dişinizi bunun mükafatını çok güzel göreceksiniz inşaallah , haklısınız serzenişinizde ama bu saatten sonra yarı yolda bırakılmaz insanlar bakın durumu da iyi değilmiş.

Back
X