hasta ziyaretinin kısası makbuldü hani??

hic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.
Sezeryan ameliyattır Nasıl tedavi değil
İnsan uyutulmasa bile o dikişlerinin acısından duramıyor

Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?
Ben bu kadar düşüncesizlik görmedim . Rahatsız olduğunuz hususları güzel bir dille dile getirin lütfen . İyi valla milleti kırmayalım diye , niye biz üzülelim , niye en güzel günümüz zehir olsun . Bazen bencillik iyi bence . Bencil olmak gerekiyor .. Benim bebeğim olsa ben dokundurtmam kimseyi kendim kıyamazken bir başkası hayır olamaz . Ben Fazla hassas ve fevri hareketleri olan biri olduğum için pat pat söylerdim lafları . Ama size önerim güzelce rahatsız olduğunuz noktaları kin olursa olsun söyleyin bence .

allah analı babalı büyütsün canım . Senin yerinde olsam olan olmuş artık diyip unutmaya çalışırdım bunu daha fazla içinde büyütme

hic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.

Sezaryen bir operasyondur hanimefendi.

Kolunuzu diktiklerinde nasil hasta oluyorsaniz, karnininizi diktiklerinde/ kestiklerinde de hasta olursunuz.

Ah canım ahh..inşallah sezeryan olmak zorunda kalmazsında normal olur..karnında kat kat bir kesik, kollar serumdan delik deşik mosmor, inim inim inleten ağrılar..iğne yemekten kevgire donmuş bir kıç..daha neler bu hastalık değilde nee..ayy hatırladım da bi fena oldum..
Hastalik denilen seyde insanlar buna yakalaniyor ama hamilelik bir tercih (istenmeyen gebelik degilse) anne adayida normal, sezaryen, epidural ... vs liste uzuyor kisi bunlardan birine hazirlikli onu demek istedim.
Kimse kimseyi zorla doguma sokmuyor. Acikcasi cocuk sahibi olma niyetinde degilim, olmak isteyenlere kolayliklar.

Ya inanın çok yorucu bir süreç sezeryan.. bir geve öncesinden uykusuzluk.. Ameliyathane stresi.. bişey olur mu kaygısı.. dinlenmeye, sessizliğe en fazla ihtiyacım olduğu zamanda yaptığı bu düşüncesizliği unutamıyorum. Söyleyip söylememe konusunda hala kararsızım ama mesafe koyucam.

Hamilelik Sonrası özellikle sezeryan ise hastasınız. Ve en çok dinlenip; değer görmen gereken zaman..
Hastalik denilen seyde insanlar buna yakalaniyor ama hamilelik bir tercih (istenmeyen gebelik degilse) anne adayida normal, sezaryen, epidural ... vs liste uzuyor kisi bunlardan birine hazirlikli onu demek istedim.
Kimse kimseyi zorla doguma sokmuyor. Acikcasi cocuk sahibi olma niyetinde degilim, olmak isteyenlere kolayliklar.

Tmm Tmm hiii

Bu arada gerçekten hiçbir hemşire de demedi ne bu kalabalık diye..:skandal:

Saçma sapan Türk adetleri bitmedikçe ve gençler bunları aşamadıkça bunu yaşayan ne ilk ne de son insan olursunuz...

Malesef böyleyiz. Anlayış sıfır. Doğumuma 4 ay var ama şimdiden bu stresi yaşıyorum. Basit bir ameliyatta bile 100-150 kişilik bir ziyaretçi kadrosu oluştu eşimin ailesinde. Doğumumu düşünemiyorum :KK47:

ben dogumdan ciktim bi saat sonra kv nin abisi esi falan odamda oturmus et sote yiyolardi. Ben orda acidan kivranirken aglarken hemde. Ha birde sen bakma ameliyattan ciktin yemek yemen yasak diyerek. Bosuna sikma canini daha beterler var

Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?

Ya ben de hamileyim ve bu tarz kaygılarım cok var. Ama ben uyuz bi insan olduğumdan zart diye soylerim. Keske siz de lohusaliginizi sonuna kdr kullansaydiniz:(

Başka bir konu olsa inanın hiç uzatmazdım aramız bozulmasın diye ama benim için çok özel bir gündü. O günü elimden almış gibi hissediyorum belki abartıyorum ama hazmedemiyorum.
Ne diyim Allah başka dert vermesin.

ben dogumdan ciktim bi saat sonra kv nin abisi esi falan odamda oturmus et sote yiyolardi. Ben orda acidan kivranirken aglarken hemde. Ha birde sen bakma ameliyattan ciktin yemek yemen yasak diyerek. Bosuna sikma canini daha beterler var

Ben kadınların bile hastaneye yığılmasına sinir oluyorum. Bir de erkek var odanızda. Bu ne terbiyesizliktir yahu :oha:

Erkekler niye koştura koştura hastaneye gelirler doğum yapmış kadının başına? Hiç utanma yok mu?

Arada istisna durumlar olur,niye bu kadar taktın ki? Ne var bunda ben anlamadımm..

Kırk yılın başında oluyorsa,görmezden gell..Problem edip,lohusa halinle canını sıkma..

Canına yazık.

canım çok haklısın ama geçmiş gitmiş.zamanı geri getiremezin.çok ayıp etmişler sana .dinlenmeye en çok ihtiyacın olduğu zamanda iyi niyetli olsalar bile hoş olmamış.benzer şeyler bende yaşadım .hastaneden eve dönünce.iki gün kv yanımda kaldı.çocuklarının gürültüsü.tv sesi çıldırdım.lohusalığım burnumdan geldi.sinirden dikişlerim ağrıdı.gündüz misafir.çocuk gürültüsü.akşam tv sesi.gece kv horul tusu.(horultudan iki gece uyuyamadım).eşim de yatak Odasında bol bol dinlendi.güya annesi bana bakıyor ya.şimdi hep söylerim ben doğum yaptım, sen kaymağını yedin.gerçektende öyle oldu.

çok enteresan.doğum yapanlara, çocuk sahibi olanlara özel bir gıcığınız mı var? çünkü başka türlü insan bu derece tuhaf konuşamazdı. sezeryanın rahme kesi atılarak ve sonrasında dikilerek uygulandığını bildikten sonra başka bir bilgiye ihtiyacınız yok, kişinin acı çektiğini anlayabilmeniz için.ya da onca saat doğum sancısı çekmiş bir kadının bedeninden başka bir can çıkardığını bilmek yeterli merhamet için.doğum yapan hayvana bile kıyamıyor insan.bunu kişinin tercih etmesi ve çekeceği acıyı biliyor olması, doğum sonrası acıyı azaltan bir etken değil.ya da aman biliyordum zaten kendim ettim kendim buldum dedirtecek bir şey değil. Sizin mantığınız da eski hemşirelerin " bilmem ne etmeyi biliyorsun ama" mantığı gibi sanırım. Evrensel insan hakları beyannamesini okumanızı öneririm.her insanın bir operasyon vs sonrası yeterli dinlenmeyi almaya ve bu ortamın sağlanmasına hakkı vardır. Bunun doğum olmasına bile gerek yok isterse estetik operasyon geçirmiş olsun.

çok enteresan.doğum yapanlara, çocuk sahibi olanlara özel bir gıcığınız mı var? çünkü başka türlü n ama" mantığı gibi sanırım. Evrensel insan hakları beyannamesini okumanızı öneririm.her insanın bir operasyoninsan bu derece tuhaf konuşamazdı. sezeryanın rahme kesi atılarak ve sonrasında dikilerek uygulandığını bildikten sonra başka bir bilgiye ihtiyacınız yok, kişinin acı çektiğini anlayabilmeniz için.ya da onca saat doğum sancısı çekmiş bir kadının bedeninden başka bir can çıkardığını bilmek yeterli merhamet için.doğum yapan hayvana bile kıyamıyor insan.bunu kişinin tercih etmesi ve çekeceği acıyı biliyor olması, doğum sonrası acıyı azaltan bir etken değil.ya da aman biliyordum zaten kendim ettim kendim buldum dedirtecek bir şey değil. Sizin mantığınız da eski hemşirelerin " bilmem ne etmeyi biliyorsu vs sonrası yeterli dinlenmeyi almaya ve bu ortamın sağlanmasına hakkı vardır. Bunun doğum olmasına bile gerek yok isterse estetik operasyon geçirmiş olsun.
tabii ki oyle bir gicigim yok ama sizde suan bir sorun goruyorum bana karsi.
konu sahibesinin yazisini okurken soyle dusunuyorum benim agrim, sancim her ne seyim varsa onun etkisiyle zaten uyurdum etrafimda ne oluyor. eltim cocugunu kv ye mi birakmis kendi gitmis, diger cocukla geri gelmis mi bunlara takilamazdim.
Konu sahibesi aslinda icerlemis duruma buna taktikca uyuyamamis orda duran insanlarin yedikleri yemege kadar incelenmis bir durum var. Yoksa hastane odasinda bu kadar kalabaliga hicbir personel izin vermez asil mesele hastane yonetiminin hoop durun ne oluyor demesi gerek.

Ayni bildirgeyi birde dusunce ve anlatma ozgurlugu acisindan okursaniz bildirgenin temelini bunlar olusturur, bende soylemek istediklerimi ifade edebilmis olurum. Dogurun ve cogalin sizlere ihtiyacimiz var.

Başka bir konu olsa inanın hiç uzatmazdım aramız bozulmasın diye ama benim için çok özel bir gündü. O günü elimden almış gibi hissediyorum belki abartıyorum ama hazmedemiyorum.
Ne diyim Allah başka dert vermesin.
Neyi elinden almışlar ?
Yemek yemişler işte ne var bunda .

Back
X