Hastalığı nişanlıdan gizlemek

Karşıda ki kişiyi yüzde yüz bağışıklıyor olabilsek,, biz saglık çalışanları delimiyiz kendimize bu korumayı yapmıyoruz.. Kaç saglıkçı var hıv bulaşan ..

Of benimde midem bulandı, her haltı ye ondan sonra saf bir kız bul pisliğini ona da bulaştır, vicdansız adam, sen bir şeyler yapamaz mısın, bu adam bu kızı hiç hak etmiyor, bilirken susmak çok kötü, Tantanis o kızcağıza yardım et lütfen.

Konu sahibi lütfen elinizden geleni yapıp o günahsız kızı bilgilendirin yazık gencecik bir insan hayatı sönecek

Saf gariban kiza gizli bir mesajla iletmek mumkun mu? Bu bir olum kalim meselesi.

Ya bekaret gibi sacmasapan bir olguyu bahane edip cinayet isleyen bir toplumda yasiyoruz.
Olumcul ve bulasici bir virus tasiyicinin bilinmemesi sizce ne kadar etiktir, gercek cinayet degil midir, bu ne korkunc sorumsuzluk (erkek tarafindan)?

doktorun söyleme dediğinden nasıl emin oldunuz ? asıl işin garibi çanur at izi kalsın. doktor böyle bir konu hakkında yorum yapmaz .

doktorun söyleme dediğinden nasıl emin oldunuz ? asıl işin garibi çanur at izi kalsın. doktor böyle bir konu hakkında yorum yapmaz .
Kendin söyleme getir ben anlatırım demiş. Belirtmemişim benim hatam.

Cezalı olduğum içi yazamadım arkadaşlar, yazılanları okudum. Acaba gerçekten tedavi gibi bir durum söz konusu mu, doktor bir bildiği olduğundan mı konuşmak istedi kızla diye düşündüm şimdi de. Bir arkadaş çok emin şekilde tedavisi var demiş, araştıracağım.

Detaylı yazamıyorum buraya kusura bakmayın lütfen. Derslere yoğunlaşmış durumdayım. Konuyu unutmuş değilim yani, sadece biraz zamana ihtiyacım var.

Kesin bir tedavisi yok tamamen ortadan kaldırılamıyor kim demiş acaba merak ettim
Sadece durum biraz yavaşlatılabiliyor
Hala söylemedinmi tantanis

Tedavisi yok tantaniscim. Üstte bir yerde tedavisi var diyen birini alintilayip sordum ve cevap alamadım, tedavisi olmadığını kabul etti ki sanırım tıbbi bilgisi olmayan kulaktan dolma şeyler yazmış biriydi. Umarım hastalığı eşinden dostundan filmlerden doktor dizilerinden duymuş kimse artık tedavi ve prognoz hakkında yorum yapıp yanlış yönlendirmez. Tekrar söylüyorum tedavisi yok kaldı ki olsaydi bile yine de kızın bilmeye hakkı var

Elbette hakkı var zaten benim karşı çıktığım nokta da bu. Kıza söyleyeceğim demiş ama ne zaman düğünden önce, baştan bilmeli.
Gelişmeleri yazarım.

Nasil ya evlenmeden once bir suru test yapiliyor hipokrat yemini var varmi oyle birsey ulasin muhakka gorev size dusuyr resmen olume surukleniyor o genc ona kardesiniz gozuyle bakin bulunmak istenildkten sonra bulunur kaytsiz kalmayin

Bir konu acmissiniz , simdi de kacar gibi yanit vermissiniz.Herkes ilgi alaka gostermis konunuza.Lutfen kendinizi o kizin yerine koyun.Butun kadinlar burda adamlik ve insanlik dersi vermis resmen.Ben de yeni okuyabildim.Siz o kizin adini soyadini biliyor musunuz?Sosyal medyadan arastirma yaptiniz mi?Bu buyuk bir vebal , vakit kaybetmeden kiza ulasmaniz lazim.Zaten adamin amaci da son dakikada soyleyip mecbur birakmak.Ne kadar erken soylerseniz o kadar iyi olur.Eger siz cekiniyorsaniz ben de yardimci olmak isterim.
HIV in tedavisi yok.Yani daha dogrusu tamamen duzelme durumu yok.Habire hastanede tedavi altinda olmalari gerekiyor.Yani bobrek hastasi gibi dusunebilirsiniz.Daha once hastanede calistim ve biliyorum.Hatta aids tasiyan hasta ile eldiven ile muhattap olurduk ozellikle.Normalde her hastada eldiven takmazdik gise kisminda.Ama aidslilerde durum farkliydi.Dosyalari elimizde oldugundan bilirdik.Ve gise de bile eldivenli olurduk.Duzenli olarak tedaviye gelirlerdi.Tanidigim bir kisi de aidsli ve hala durumu ayni , ayrica sanat dunyasindan cok unlu biri de aidsli ama aciklanmiyor onun da durumu stabil.Doktor soyle diyor demelerine de inanmayin.Biri cikip duyurmasin diye uyduruyorlar.Sen kizin bilgilerini sor bakalim,nasil panikleyecekler o zaman anlarsin.

Evlenmeden önce alınan sağlık raporunda yapılan testlere dahil eliza testi. Yanı HIV+ olup olmadığı kontrol edilecek. Nasil gizlemeyi düşünüyor merak ettim.

Teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için. Kaçmak gibi bir niyetim yok. Söylediklerinizi yapacağım. Doktor için de ilk mesajda belirtmemek benim hatam olmuş, kendin söyleme getir ben kıza açıklarım durumu demiş.

Evlenmeden önce alınan sağlık raporunda yapılan testlere dahil eliza testi. Yanı HIV+ olup olmadığı kontrol edilecek. Nasil gizlemeyi düşünüyor merak ettim.
Gizleyemez ama iş işten geçtikten sonra söyleyebilir

Kaç kadin aklı başında mantıklı seviyor ki ?

Aşık olup kabul edebilir bir de iyi halt yemiş gibi sonradan ben senin için hasta bile oldum diye fedakarligindan bahsedebilir

tantanis ne yaptın gelişme var mı
Evet. Ben değil ama annem konuşmuş ablayla. Kadın gittikten sonra çok fazla konuştum o gün olay hakkında, bundan etkilendi sanırım. Ikna olmuş görünüyor kardeşiyle tekrar konuşmaya. Sanırım bize gerek kalmayacak. Olmazsa anneme söylerim bahane bulsun nişanı bozsun demiş. Hala duyulsun istemiyor ama bu da bir şey bence. Sanırım beklediği gaz bizden geldi, bu kadar emin konuşacağını sanmazdım çünkü.
Buraya yazmak için kesin şeyler olmasını bekliyordum. Yeni bir polemik çıksın istemedim.

O da onun sorunu acikcasi. Bilmeden imza atacak olsa karisirdim da sonucta ogrenecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…