Hastalığı nişanlıdan gizlemek

nadasta Size söylüyor. Ben cevap vermekten yoruldum ama üstte de yazmış isminizi, cevap hakkı doğuyor. Dilerseniz cevaplayın.

Hanımefendi bir önceki alintiladigim mesajinizda 3. madde olarak yazdığınız şeyi kendi kendinize yüksek sesle okur musunuz? İleride lütfen avukatim olmayın diye yazmissiniz gibi gördüm. Yaşının verdiği cahillikten girmiş mesleki eleştiriden cikmissiniz. Ben kendimi kolların filan diyorsunuz da karşı tarafa kendinizi müneccim olarak mi tanitacaksiniz? Forumda yazan hiç tanımadığımız birinin sözünün hükmü nedir? Bu konu dün açıldı henüz zaman aşımına uğramış ihmal edilmiş bisey yok

Ve konuyu sabotaj sözümün de arkasındayim. Son 3-4 sayfadır gördüğünüz gibi yeni bir fikir yok sadece karşılıklı konuşmaya dönmüş. Biz sizin hakkımızda bir hüküm versek ne olur vermesek ne olur? Niye konuyu kendinizi açıklama yarısına dondurdunuz? Aklınıza ilk söylediğinizden daha dahice bir fikir geldiyse buyrun. Öteki turlusu sabotaj evet.

3. madde. Neyi anlaşılamıyor? Avukatım olmanızı istemem...Evet istemem.. Benim şahsi dünya görüşüm ve de değerlerim beni ilgilendirir. Nasıl öğretmeni, doktoru, temizlikçimi seçebiliyorsam, avukatımı da seçme özgürlüğüm var değil mi? Neden yazmışım onu. Bana hukuk okuyan birinin bu konuda ( ayrıca bu duygu sanırım sadece bende uyanmadı, bir çok üyenin bu konuda uyarısı var) seyirci kalıyor duygusunu uyandırması ve hissettirmesi oldu. Hukuk okuyor olmasını ile o nedenle örnekledim. Bu basit bir şey değil. Aids olma riski yani ölümcül hastalık kapma olasılığı var kızın. Yaşına gelince, siz hakaret gibi mi algıladınız..? yanlış anlamanız beni ilgilendirmiyor, sadece açıklama yapabilirim. Yaşının genç olduğunu vurgulamışım. Yani ürkekliğini anlayabilmişim. Genç deyince siz ne anladınız. Gençliğin içinde tecrübe var, deneyim var. Cahilik nerede? o sanırım sizin yakıştırmanız. Şimdi kim geriyor acaba? siz mi, ben mi ? var sayalım cahil demişim. İlk başta hasta olma ihtimali olan kıza olan vicdani bağımdan demişim örnek veriyorum ne çıkar. Konuyu bende yoğunlaştırmayınız lütfen...

Sabote yorumunuza devam ediyorsunuz. Sonra da yazıyor diyorsunuz. Bakınız, ben cevap veriyorum. Kendi kendime yazıştığım bir yer gösteriniz bana.

Ayrıca; Konu sahibi size hitaben hemen ihbar etmiş size beni. Cevap hakkı doğdu yaz diye. Kim kışkırtıyormuş, kim uzatıyormuş. Bunu ben yapsa idim, sanırım bir şey yazardınız, sabote ediyorsunuz diye değil mi? Haklıyım sanırım. Görmezden gelmişsiniz. Ayrıca konu sahibinin yerinde ben olsa idim, başkalarını yönlendirmeye kalkmazdım bu şekilde.

Sabote yorumunuza devam ediyorsunuz. Sonra da yazıyor diyorsunuz. Bakınız, ben cevap veriyorum. Kendi kendime yazıştığım bir yer gösteriniz bana.
Acaba hasta ruhlu falan mısınız siz? Susun diyorum. Daha açık ne söyleyebilirim. Sadece susun yazıp fikir verecek insanları da engelliyorsunuz. Söylediklerinize cevap vermiyorum tamam? Rica ediyorum sadece susun.

Bana hitaben önceki mesajda kendi irademle yazmadım, konu sahibi sizin gibi müvekkil istemem dediği için yazdım demiştiniz?? Öyle değilmiş di mi? Bu size son cevabimdir, sizi ilkin muhatap almamin nedeni de gelişmeleri öğrenmek için bbakıp 3 sayfa boyunca sizin polemiginizi okumam oldu. Dilerseniz buyrun devam edin çünkü ne söylersek söyleyelim anlamak istediğiniz şey üzerinden devam ediyorsunuz. İyi aksamlar

Bir tanıdığımın başına geldi bu durum ama kadın iğneden kapmış. Evlendikten sonra 9 ay boyunca eşine bağışıklık kazandırıldı ve gayet normal bir birliktelikleri oldu çocuk falan yapabilirlermiş bile.

Bir caresinin oldugunu duymak beni rahatlatti yinede

Bence bir şekilde adını ögren sosyal medya internet filan arat ulaş kıza.Biliyor olman bile boynuna yük.Nezle grip değil.Hiç suçsuz bir insanın hayatı söz konusu.Vebali çok ağır.

Şöyle konular sayesinde ülkedeki kadınların cinsellik konusunda ne kadar cahil olduğunu görüyorum.. Kulaktan dolma bilgiler yok kıza geçermiş bebeğe geçermiş ölürmüş.. Konu sahibi arkadaş ben de final dönemimdeyim Allah yardımcınız olsun. En iyi şekilde çözeceğinizi umuyorum. Herkese hayırlı akşamlar

Bir caresinin oldugunu duymak beni rahatlatti yinede
Var efendim var.. Ama cehaletin çaresi yok ne yazık ki.. Umarım tüm cevap yazanlar da incir reçeli filminden kalan bilgileriyle değil de biraz olsun araştırıp öğrenmiş, bu virüsü taşıyanların da insan olduğunun farkına varmışlardır..

Kızın kim olduğunu biliyorsanız ve sosyal medya hesabı varsa eğer, sahte bir profil oluşturup bu durumu kıza anlatın. Hem siz zor duruma düşmemiş olursunuz hemde o kız için bir iyilik yapmış olursunuz. Çünkü gebe kalınca bebeğe de bulaşabilecek bir virüs bu.

Ben yazdim bazilarini, eger kizin haberi olmazsa cinsel yolla bulasir, ve hamilelik durumunda bebege gecme ihtimalide varmis, ama tibbi anlamda korunma bagisiklik kazanma durumu varmis o halde durum baska. Ben daha cok kizin haberi olmadigi durumda basina gelecekleri konustum.

Lafım size değildi:) tabiki kızın haberi olması lazım ama dünyanın sonu gibi lanse etmek yanlış. Ve kıza doktorun açıklaması bence çok daha iyi olur çünkü bu ne evliliğe ne de çocuk sahibi olmaya engel değil. Saygılar

Gerçekten heyecanlandim AiDS tedavisi nedir? Tam bir iyileşme mi yoksa bağışıklık sistemi güçlendirilmesi vb profilaktik önlemleri mi içerir? Cidden son bir yılda gelisme olduysa bilmek isterim.

Virusu taşıyanlar elbette insan, evlenme hakları da vardır elbet ama karşıdaki insandan saklanması zaten eleştiriliyor. Yanı kız durumdan haberdar olsa ve yine de kabulumdur dese bir yastikta kocayin deriz.

Yorum yazan ve ölüm tehlikesinden bahseden herkes hastalıkları saçma türk filmlerinden ogrenmiyor emin olun. Ama bir hastalık, bir operasyon vs anlatılırken şahsa olabilecek her ihtimal, ozellikle kötü ihtimaller anlatılır ki risk alma durumu kişiye kalsın. Mesela ameliyat öncesi tüm hastalara anestezi risklerinden, halk tabiriyle uyanamama, masada kalma gibi olabilecek en kötü şeylerden özellikle bahsedilir. Buradaki hastalıkta da ölüm söz konusu. Mortal bir hastalık. Hastalık sürecinde oluşabilecek diğer hastalıklardan bahsetmiyorum bile.. Mesela bebeklik çağında görülen pamukçuk denen mantar enfeksiyonunun mideye kadar uzanmış ve tedaviye dirençli olduğunu hayal edin, en basit olanını söylüyorum. İmmun baskılanması sonucu en küçük enfeksiyonların ölümcül olabilecegini, çeşitli bölgelerde normal birine kıyasla çok yüksek olasılıkla görülen tümörler... Bunların hepsi her hastada görülmeyebilir ama risktir. Bilinmelidir. Sadece cinsel yolla bulaşmaz bu hastalara önyargılı yaklaşmak elbette çok yanlış ama biz sonuçlardan bahsediyoruz. Allah herkese acil şifa versin

Haklısınzı benim lafım öyle olanlaraydı ki onlar zaten kendini belli ediyor yorumlarda. Tedavi değil sanırım ama karşınızdaki insana bir bağışıklık kazandırılıyor aşıyla. Belli bir süreci var yanlış hatırlamıyorsam 6 ya da 9 ay.

İyi de arkadaşlar ben hekimim ve bunun bulaşmasının yuzde yuz engelleme yolu var yazmışsınız,bunu nerden çıkarıyorsunuz.. Yazılanların hepsini okumadım ancak ,şimdi anneye hıv bulaşmıştır doğacak bebeği yada cocukları korumak için elimizden geleni yaparız, ya da evliyken bulaşır yine çabalarız ancak hiç evlenmeden , kıza söylemeden,seçme hakkı vermeden olur mu hiç.. Hıv bulaşma riski düşük evet ama tamamen engellenebilir ,sıfır ihtimal veya kesin tedavi edeceğiz diyemeyiz.. Ama bunu neden hasta insanları soyutlamak olarak yorumluyorsunuz ki..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…