Lütfen siz okuyunuz. Bakın siz yazıyorsunuz ben de yazıyorum.. Şahsımla ilgili değerlendirme yapmayınız... Siz can nasıl kurtulacak lütfen ona odaklanınız. Sabote ettiğimi yazan arkadaş, kabul etmediğimi anlamış olduğunuzu umuyorum
Hanımefendi bir önceki alintiladigim mesajinizda 3. madde olarak yazdığınız şeyi kendi kendinize yüksek sesle okur musunuz? İleride lütfen avukatim olmayın diye yazmissiniz gibi gördüm. Yaşının verdiği cahillikten girmiş mesleki eleştiriden cikmissiniz. Ben kendimi kolların filan diyorsunuz da karşı tarafa kendinizi müneccim olarak mi tanitacaksiniz? Forumda yazan hiç tanımadığımız birinin sözünün hükmü nedir? Bu konu dün açıldı henüz zaman aşımına uğramış ihmal edilmiş bisey yokSn Nadasta; Belli ki dikkatli okumamışsınız. Lütfen şimdi yazdıklarımı dikkatli okuyunuz. Ben konuyu açan arkadaşa , kendi özgür iradem ile avukatım olmayın demedim yazmadım.. Dikkat lütfen. Konuyu açan arkadaş, bana sizin gibi müvekkilim olsun istemem dediği için, ben de ;;; ben de sizzin gibi avukatım olmasını istemem demişim. Yani, konunun özü ben yazılan üzerinden devam etmişim. Anlaşıldı sanırım.. Ayrıca, konuyu geren ben değilim. Arkadaş özele, şahsıma indirgeyerek yazma üslubuna devam ettiği için, ben kişinin örnekleri üzerinden yazdım. Özgür iradem ile gerdiğim ve konuyu uzattığım yok. Bu kadar net olay. Geren yok, ben hiç değilim. Burada tamamen insani yardım duygusu ile varım. Kurtarmak mı? Niçin ? Gerek yok. Muhatap olurum ben. Bunu yazdığıma göre gardımı alabilirim demek ki. Gücüm var yani. Ben kendimi kollarım. Konuyu açana gerek yok, zarar görmesini tabi ki istemem. Ben muhatap olurum.. Bunu yazabildiğime göre, sağlam olduğum anlaşıldı sanırım.
Bugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim /QUOTE]. Evlenmeden once saglık raporu isteniyor ozmn ortaya cikar
Acaba hasta ruhlu falan mısınız siz? Susun diyorum. Daha açık ne söyleyebilirim. Sadece susun yazıp fikir verecek insanları da engelliyorsunuz. Söylediklerinize cevap vermiyorum tamam? Rica ediyorum sadece susun.Sabote yorumunuza devam ediyorsunuz. Sonra da yazıyor diyorsunuz. Bakınız, ben cevap veriyorum. Kendi kendime yazıştığım bir yer gösteriniz bana.
Bir tanıdığımın başına geldi bu durum ama kadın iğneden kapmış. Evlendikten sonra 9 ay boyunca eşine bağışıklık kazandırıldı ve gayet normal bir birliktelikleri oldu çocuk falan yapabilirlermiş bile.
Var efendim var.. Ama cehaletin çaresi yok ne yazık ki.. Umarım tüm cevap yazanlar da incir reçeli filminden kalan bilgileriyle değil de biraz olsun araştırıp öğrenmiş, bu virüsü taşıyanların da insan olduğunun farkına varmışlardır..Bir caresinin oldugunu duymak beni rahatlatti yinede
Şöyle konular sayesinde ülkedeki kadınların cinsellik konusunda ne kadar cahil olduğunu görüyorum.. Kulaktan dolma bilgiler yok kıza geçermiş bebeğe geçermiş ölürmüş.. Konu sahibi arkadaş ben de final dönemimdeyim Allah yardımcınız olsun. En iyi şekilde çözeceğinizi umuyorum. Herkese hayırlı akşamlar
Lafım size değildi:) tabiki kızın haberi olması lazım ama dünyanın sonu gibi lanse etmek yanlış. Ve kıza doktorun açıklaması bence çok daha iyi olur çünkü bu ne evliliğe ne de çocuk sahibi olmaya engel değil. SaygılarBen yazdim bazilarini, eger kizin haberi olmazsa cinsel yolla bulasir, ve hamilelik durumunda bebege gecme ihtimalide varmis, ama tibbi anlamda korunma bagisiklik kazanma durumu varmis o halde durum baska. Ben daha cok kizin haberi olmadigi durumda basina gelecekleri konustum.
Gerçekten heyecanlandim AiDS tedavisi nedir? Tam bir iyileşme mi yoksa bağışıklık sistemi güçlendirilmesi vb profilaktik önlemleri mi içerir? Cidden son bir yılda gelisme olduysa bilmek isterim.Var efendim var.. Ama cehaletin çaresi yok ne yazık ki.. Umarım tüm cevap yazanlar da incir reçeli filminden kalan bilgileriyle değil de biraz olsun araştırıp öğrenmiş, bu virüsü taşıyanların da insan olduğunun farkına varmışlardır..
Haklısınzı benim lafım öyle olanlaraydı ki onlar zaten kendini belli ediyor yorumlarda. Tedavi değil sanırım ama karşınızdaki insana bir bağışıklık kazandırılıyor aşıyla. Belli bir süreci var yanlış hatırlamıyorsam 6 ya da 9 ay.Gerçekten heyecanlandim AiDS tedavisi nedir? Tam bir iyileşme mi yoksa bağışıklık sistemi güçlendirilmesi vb profilaktik önlemleri mi içerir? Cidden son bir yılda gelisme olduysa bilmek isterim.
Virusu taşıyanlar elbette insan, evlenme hakları da vardır elbet ama karşıdaki insandan saklanması zaten eleştiriliyor. Yanı kız durumdan haberdar olsa ve yine de kabulumdur dese bir yastikta kocayin deriz.
Yorum yazan ve ölüm tehlikesinden bahseden herkes hastalıkları saçma türk filmlerinden ogrenmiyor emin olun. Ama bir hastalık, bir operasyon vs anlatılırken şahsa olabilecek her ihtimal, ozellikle kötü ihtimaller anlatılır ki risk alma durumu kişiye kalsın. Mesela ameliyat öncesi tüm hastalara anestezi risklerinden, halk tabiriyle uyanamama, masada kalma gibi olabilecek en kötü şeylerden özellikle bahsedilir. Buradaki hastalıkta da ölüm söz konusu. Mortal bir hastalık. Hastalık sürecinde oluşabilecek diğer hastalıklardan bahsetmiyorum bile.. Mesela bebeklik çağında görülen pamukçuk denen mantar enfeksiyonunun mideye kadar uzanmış ve tedaviye dirençli olduğunu hayal edin, en basit olanını söylüyorum. İmmun baskılanması sonucu en küçük enfeksiyonların ölümcül olabilecegini, çeşitli bölgelerde normal birine kıyasla çok yüksek olasılıkla görülen tümörler... Bunların hepsi her hastada görülmeyebilir ama risktir. Bilinmelidir. Sadece cinsel yolla bulaşmaz bu hastalara önyargılı yaklaşmak elbette çok yanlış ama biz sonuçlardan bahsediyoruz. Allah herkese acil şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?