O zamana kadar birlikte olup mecbur bırakma ihtimali olabileceğini düşündü arkadaşlar haklı olarak. Bir de adam ben söyleyeceğim evlenmeden önce doktora gideceğiz o açıklayacak demiş zaten. Ama nişandan sonra, kızın bağlanmasını ve kendine aşık olmasını bekliyor belki de. Bilemeyiz. Her türlü kıza yazık yani..yaa aklima ne geldi evlenirken aids hiv testi istiyo doktorlar rapor icin ozaman cikar iste
ozman yapacak bi sey kaliyor kiza ulasman ve durumu anlatman gunaha ortak olma sen soyle gerisi ona kalmisO zamana kadar birlikte olup mecbur bırakma ihtimali olabileceğini düşündü arkadaşlar haklı olarak. Bir de adam ben söyleyeceğim evlenmeden önce doktora gideceğiz o açıklayacak demiş zaten. Ama nişandan sonra, kızın bağlanmasını ve kendine aşık olmasını bekliyor belki de. Bilemeyiz. Her türlü kıza yazık yani..
Aynen kız kabul eder ya da etmez bu onu ilgilendirir bilsin de. Biz bunları düşünürken adamın aklı başına gelmiş olsa da kıza kendisi söylemiş olsa ne güzel olur :))ozman yapacak bi sey kaliyor kiza ulasman ve durumu anlatman gunaha ortak olma sen soyle gerisi ona kalmis
Bugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi.
Uzun süredir üye olmak istiyordum fakat bir türlü başaramıyordum. Herkese merhaba. Bu konu için üye oldum.. Öncelikle Tantanis adlı kullanıcıya hitaben yazacağım. 1-Siz bekar mısınız? 2-Hukuk okuyorsunuz ve insanların haklarına yapılan tecavüzler konusunda bilgili ve duyarlı olmayı göze almışsınız demektir. 3-İleride lütfen avukatım olmayınız. 4-Böyle bir kişi sizin hayatınıza girebilir yada evlatlarınız olursa evladınızın başına gelebilir. Belki yaşınızın küçüklüğü nedeni ile ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, ya da siliksiniz bilemedim.... Gençsiniz , belki yazacaklarım ışık olur. Hıv pozitif olmak evliliğe engel bir durum değildir. Her şeyden önce, açtığınız konu hakkında hemen bilgi araştırmaya çalışsaydınız, üstelik ileride yapacağınız meslek gereği bu alışkanlığınız olmalı.
O rapor sadece bilgilenmek ve bilgilendirilmek için, müdahale hakkı vermez kimseye. Sadece,var olan bir hastalık var ise, erken tedavi için şanstır. Yani, hıv pozitif bir kişi evlenebilir. Sanırım o doktor, hastasının evlilik hakkının engellenmesini istemiyor ve de bu hakkını kullanmasını istiyor. Muhtemelen, evlilik öncesi kızı da çağırıp bilgi verecek. Hekim işini yapar, mahalle dedikoducusu değildir. Tıbbi bilgi verme yükümlülüğü vardır.. Anlatılır, etik olan budur, bilgilendirilen kişiye bırakılır karar. Burada merak ettiğim şu. Bu şahısla yani erkek ile kız arasındaki yaş farkı. Kız çok mu küçük bu erkek kişisinden. Muhtemelen öyle. 20 yaşındaki kız aşık olmuş ve ayakları yerden kesilmiştir.Ağzı açık dinler adamı o da bir güzel anlatır risksiz yaşamayı. O insan da evlenme hakkını ve çocuk sahibi olma hakkını kullanmak istiyor belli ki. Fakat, bu kız korunabilecek mi, hiç mi çakırkeyif ömrü boyunca alkol almayacak mı ? Her daim kontrollü olmayı başarabilecek mi ? O ablasına ne demeli. Canilik bu. Siz de resmen bir tecavüze seyirci kalıyorsunuz. Yok evlenmeden önce söyleyecek miş. Hiç inandırıcı değil. Burası Türkiye her şeyin bir çaresi var . O şahıs hiç bilgi vermeden kendini çok ta güzel gizleyip bir güzelde evlenir. Siz derhal benimle ve istekli arkadaşlarla irtibata geçiniz. Ben çok profesyonelce müdahale ederim kimseyi incitmeden ve usulünce. Bu alanda hekim arkadaşlarım var. Şöyle düşünün, belki de bu bir sınavınız sizin Tanrı ya da yaradan sizi seçti bu iş için. Güzel olan içinize atmayıp burada danışmışsınız. O zaman güzel kardeşim, bu kız kandırılmadan bilgilendirilmeli, anlatılmalı. Seçim ona bırakılmalı. Ben bu işe hazırım. Bu konudaki duyarlı olma sebebimi sonra açıklarım. Lütfen beni ciddiye alınız. Derhal benimle ya da diğer istekli arkadaşlarla irtibata geçiniz.. Ben hazırım.....
Hay Allah razı olsun. Sabahtan beri ya sabır diyorum. Bir şey değil banlanacağım yok yere. Anlatamadım derdimi bir türlü, kendimden şüphe etmeye başlamıştım artık.Hanımefendi konuyu sabote ettiğinizin farkında misiniz? Konu sahibine ilk mesajdan sataşıp durmussunuz. Kızcağız duyar duymaz buraya konu açmış onca işin arasında fikir ediniyor. Kaldı ki bana ne yardım etmem gibi bisey demedi hiç çözüm bakiniyoruz niye geriyorsunuz? Yok avukatın olmayın filan.. Ne alaka?? Sonraki tüm cevaplarinizda da aynı tavır söz konusu. Herkes konuyu okuyunca irrite oldu öfkelendi ama konu sahibi sunulan çözümlere bananeci bir tutumla yaklasmadi zaten, sakin olun yardım etmeye çalışan insanları germeyin. Elbette kendini de düşünmek zorunda buradan rahat yorum yapılıyor ama adamın ne tur biri olduğunu bilmiyoruz. Hasbelkader konu sahibinden şüphelenip zarar vermek istese kurtarabilecek misiniz?
Doktor saklayalım dememiş zaten sakın kendin söyleme hazır olunca kızla birlikte gel ben durumu açıklarım demiş. Adam da evlilikten önce söyleyecek anladığım kadarıyla. O arada kötü bir şey olmasından korkuyoruz.nasil ya ??? tedbirli davransa ne olacak ya cocuk isterlerse cinselle yolla bulasmiyormu bu meret ? Siz peki nasil duydunuz bunu ? Oyle arkadasa falan anlatilacak bir sir da degil ki. eger eminseniz valla bir dost diyerekten gizli mektup mu yazarsiniz mesaj mi atarsiniz haber verin. Ya resmi nikah icin kan testi yapiliyor bulasici ve genetik hastaliklar icin orda cikmasi lazim normalde ama oyle bir hastalik cikinca doktor uyariyormu, resmi olarak ne onlemler aliniyor hicbir bilgim yok. Biz tahlillerimizin sonucunu doktora goturmustuk doktor okuduktan sonra raporu imzalamisti.
Hatta esim akdeniz anemisi tasiyicisi onun hakkinda bilgi vermisti ikimize, yani HIV cok cok daha onemli birsey dokturun gozden kaciracagini yada bilerek gizleyecegini yada bahsettiginiz kisinin saklayabilecegini sanmiyorum ama yinede belli olmaz.
Doktor saklayalım dememiş zaten sakın kendin söyleme hazır olunca kızla birlikte gel ben durumu açıklarım demiş. Adam da evlilikten önce söyleyecek anladığım kadarıyla. O arada kötü bir şey olmasından korkuyoruz.
Evet bunu bildiğimiz için çözüm arıyoruz. Ilk mesajımdaki kızı mecbur bırakmaktan kastım buydu. Belki de mecbur hissedecek kendini. Engellemek için mesaj atacağım.Ama o noktaya kadar gelmek demek nikah gunu almak demek farkindasiniz dimi, soz nisan bitmis dugun hazirliklari bitmis kiz belkide cesaret edemeyecek belkide korkacak ne oldugunu anlamayacak yazik yaa. Allahim adamdan kadina kadindan bebege bile gecebilir, bunlar evleniyo hicmi cocuk istemeyecekler yani. Ayy korkunc yaa cidden...
Bence dönüp ilk mesajınızı okuyun bir. Neler söylemişsiniz bakın. Kibliyorum artık gerçekten dayanılmaz oldunuz.Sn Nadasta; Belli ki dikkatli okumamışsınız. Lütfen şimdi yazdıklarımı dikkatli okuyunuz. Ben konuyu açan arkadaşa , kendi özgür iradem ile avukatım olmayın demedim yazmadım.. Dikkat lütfen. Konuyu açan arkadaş, bana sizin gibi müvekkilim olsun istemem dediği için, ben de ;;; ben de sizzin gibi avukatım olmasını istemem demişim. Yani, konunun özü ben yazılan üzerinden devam etmişim. Anlaşıldı sanırım.. Ayrıca, konuyu geren ben değilim. Arkadaş özele, şahsıma indirgeyerek yazma üslubuna devam ettiği için, ben kişinin örnekleri üzerinden yazdım. Özgür iradem ile gerdiğim ve konuyu uzattığım yok. Bu kadar net olay. Geren yok, ben hiç değilim. Burada tamamen insani yardım duygusu ile varım. Kurtarmak mı? Niçin ? Gerek yok. Muhatap olurum ben. Bunu yazdığıma göre gardımı alabilirim demek ki. Gücüm var yani. Ben kendimi kollarım. Konuyu açana gerek yok, zarar görmesini tabi ki istemem. Ben muhatap olurum.. Bunu yazabildiğime göre, sağlam olduğum anlaşıldı sanırım.
Bugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi.
Evet bunu bildiğimiz için çözüm arıyoruz. Ilk mesajımdaki kızı mecbur bırakmaktan kastım buydu. Belki de mecbur hissedecek kendini. Engellemek için mesaj atacağım.
Birisi daha söyledi bunu belki de kendi söyleyemedi siz söyleyin diye size anlattı diye. Bilmiyorum mantıklı olabilir.Valla kiza mi haber verirsiniz artik bir aile buyugunemi haber edersiniz bir sekilde haber edin, kizin yasi kucukmus eger durumun ciddiyetini anlamazsa direk anne babasina soyleyin bence. Tamam adamda yapmis bir hata omur boyu cekecek cezasini en cok kendi hayati mahvolacak belki ama bu sekilde masum insanlarin hayatini tehlikeye atamaz haber verin cok buyuk sevap islemis olursunuz, ablada kendi soyleyecegine size kardesinin dedikodusunu yapmis ona hayret ettim. O kardes gencecik kiza hastalik bulastiracak belki hastalikli bir bebekleri olacak aile faciasi yasanacak diye dusunmuyor engel olmuyorda, sirf ortamin kotusu olmamak icin susup suca ortak oluyor.
Kim bilir belkide size bilerek soyledi, cunku soylenecek bir sir degil yani.
Ben halledeceğim bunu, yarın bulmuş olurum kızı ablanın telefonundan. Kişisel algılamayın lütfen, bilgileri burada paylaşmak doğru değil.Siz o adamın adını soyadıno yaşadığı yeri söyleyin ben bulurum nişanlısını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?